Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, mora da ima ono "ali"...cim se kace ovi coskovi slika.
Mada i da je na 5Ghz uz ovu cenu je odlicno.

sad gledam, fx 6300 na 5 GHz ima oko 600 rezultat.

Mada i da je na 5Ghz uz ovu cenu je odlicno.
Zavisi kako su ga hladili da dostigne 5 GHz. Ako je na vazduhu onda odlično.

Poslednja izmena:
Pola dana ne mogu da se ulogujem ne znam šta se događa sa ovim forumom. Možda AMD plaća Benču da spreče curenje informacija pa me sabotiraju :wc:
Danas očekujemo leak nekog 4 cora jer su prethodna dva bili lepo raspoređeni na 6 core i 8 core.

Nije im dugo trebalo :D

Daj boze da je to tako, ovde je najneverovatnija cena i potrosnja za ove performanse.

Ja mislim da su to rezovi na LN2 i -29C. Ko zna koji je to klok.

Ryzen-CPU-tested-under-LN2-cooling.jpg

Poslednja izmena:
Na 3.4 GHz valjda ne bi trebalo da bude razlike između ES modela i onih koji će se prodavati?

1.jpg

Poslednja izmena:
4.5 na vazduhu je respektabilan skor za 3.3/3.7, 20%, toliku razliku turbo clok vs oc tesko da ima Kaby Lake na vazduhu. E sad da li je vazduh?

Piše lepo da je na vazduhu :p

A i ovaj RyzenChrist ima nalog od pre par dana... kredibilitet na visokom nivou.

Poslednja izmena:
Ovaj Hitler video je GENIJALAN! Kao i na sve druge teme, prosto uživam čitajući šta Hitler "priča"

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Po ovim cenama i rezovima ispada da dobijamo perf. 4770k za 200€, i sa onom asus prime komplet izađe ispod 300€. Je l' to realno?

Jeste, to je trebalo odavno da se desi.

Samo sto je u Serbiji malo nerealno za ocekivati. :d

Imate i cene kod madjara da uporedite.
Ako je sve ovo tacno, 7700/k ostade bez trzista ako mu cena ne padne ohohohohoho ukljucujuci tu i cenu ploca (pitanje koliko intel na to moze da utice)

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Ako je sve ovo tacno, 7700/k ostade bez trzista ako mu cena ne padne ohohohohoho ukljucujuci tu i cenu ploca (pitanje koliko intel na to moze da utice)

Ja se nadam da je tacno kao sto si i sam rekao intel bi trebao da obori cene i5 i i7 procesora ako to ne urade mogu slobodno da ih ubace u neku visoku pec [emoji2] [emoji2]

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Naravno ako je tacno, da se poale ne ispostavi da smo gledali bencmark ko zna cega ili na koju fr overklokovanog.

^
Mislim da nismo jer su oni svesni da su dosta puta izazivali ovakav hype-train za nesto sto se ispostavilo da nije bilo zadovoljavajuce kao proizvod, i svesni su da ako i ovaj put tako nesto urade da ce ih to permanento dotuci u segmentu desktop procesora.
Zato pretpostavljam da su svi benchovi i rezultati ili potpuno istiniti, ili da su dosta priblizni realnoj situaciji koju cemo videti uskoro.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nemaju mesta da zeznu,ako sad ne ispuni očekivanja mogu da prodaju samo graficke i one ssdove onda :)
Ja mislim da je hype realan :)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ako je sve ovo tacno, 7700/k ostade bez trzista ako mu cena ne padne ohohohohoho ukljucujuci tu i cenu ploca (pitanje koliko intel na to moze da utice
A ko drugi može da utiče?

Proizvodjaci i distributeri ploca, intelu se valjda samo placaju neke pare za cipset.

A zbog čega bi drugo npr Asus amd rog model bio skuplji, od ekvivalentnog intel parnjaka?

Nemam pojma, samo sugerisem da Intel nema u potpunosti kontrolu nad cenama m. ploca jer ih ne proizvodi. Licno mi ke iznenadjujuca i razlika u cenama z170 vs z270 ploca, videcemo. Ne secam se kada je proslih puta bilo intel pojeftinjenje da li je bilo i znatnije pojeftinjenje ploca.

Nikad nisam uzimao AMD CPU, ali ako je ovo istina i Intel drastično ne smanji cene prelazim na drugu platformu. Nadam se da će rezultati i u gamingu biti ovako dobri. Neverovatan odnos cena / performanse ako ne ovo istina.

Da ste vi zivi i zdravi, godinama je AMD imao bolje i jeftinije procesore pa niti je Intel spustao cene niti je AMD presao 30℅.. Mnogo je onih koji kupuju samo Intel, slicno bi moglo da se dogodi i sada..

Ja nikad nisam imao Intel a ako su ovi benchovi barem približno tačni neću ni morati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno