Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sve ovo ima veze sa Ryzenom?

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

https://translate.google.com/#en/en/Thread pa klikite na zvučnik

Čuje se lepo t(h)red, ne trId...

Elem, BOT, cela ryzen gama izgleda skupo... Dakle, nema ništa o niti za mase. Biće sad FX ispod 80 e za sirotinju :D

Pa nema, ali ne vidim sto bi jedna poruka od mene i jedna od Erik-a toliko pokvarila temu da bi bilo vredno pominjanja da je off.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Elem, BOT, cela ryzen gama izgleda skupo... Dakle, nema ništa o niti za mase.

Ajd da sacekamo sve rezultate da ne pricamo napamet, ali po najavljenim cenama ima potencijala. B ploce su iste cene kao za intela (ali mogu da klokuju procesor), X je uporediv sa jacim Z plocama sa dual 16x PCI.
Po ceni i5 dobijas 4/8 procesor, po ceni i7 dobijas 6/12... Samo da hipi prodje i da vidimo kako se to zaista ponasa u realnom radu...

Po ceni I5 dobijas 4/8 procesor za koji se nadamo da ce moci preko 3GHz.
Salu na stranu, Ryzen prica je pozitivna, po prvi put ima sanse da postoji realna alternativa u visokom segmentu za Intel. Za gejming videcemo, zavisi od performansi i cene AMD+ploca jer vec znamo da ce I7 biti jeftiniji od 8/16 Ryzena a odlican je za tu namenu. U 4/8 se nebih na osnovu najava uzdao ukoliko ne prevazidju problem sa taktovima, slicno vazi i za 6/12.

Poslednja izmena:
I7 biti jeftiniji od Zen 4/8? :D

Misli se na 8/16, unecu u tekst.

Poslednja izmena:
Zna li se hoce li se klokovati preko mnozioca ili magistrale (ht kako se pre zvalo)?. Valjda su pametni da stave dobar TIM, da se ne kasape procesori kao ovi inteli, jer ih je mrzelo da potrose par centi na bolju pastu...

Nadam se da 1800x neće koštati preko 650 evra... Nego najviše 580.

Jer koliko god da bi želeo baš njega, nekako mi se ne daju baš tolike pare.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Valjda koriste dobar TIM cim se oslanjaju na XFM.

Thread mogu shvatiti kao "trid" jer ima reci sa "ea" u sebi a da se cita kao "i", recimo streak,meat, s druge strane vecina idu na E kao bread,dead,break(doduse ovo ima i J) itd..

Konfuzno :D

Ne moze trid nikako, kada se ne cita tako. ;)

Nadam se da 1800x neće koštati preko 650 evra... Nego najviše 580.

Jer koliko god da bi želeo baš njega, nekako mi se ne daju baš tolike pare.

Kosta, ti nemaš pravo da menjaš platformu, sve dok ne oc-uješ tog pentium-a. :smoke:

Aman dokle vise sa pravopisnom transkripcijom [emoji1]
I ako je u srpskom jeziku vec usvojeno za dread dred kako moze thread biti trid?

Ja mislim da je trud pravi izgovor. [emoji12] [emoji12] [emoji12]

Zezam naravno.

Kosta, ti nemaš pravo da menjaš platformu, sve dok ne oc-uješ tog pentium-a. :smoke:
Nemoj tako, cim izlazi nova platforma Kosta je odmah uzima, meni je jos Haswell u secanju.

Nemoj tako, cim izlazi nova platforma Kosta je odmah uzima, meni je jos Haswell u secanju.

Pa sta oćeš Haswell i imam! Doduše Pentium Haswell ali nebitno

Pa sta oćeš Haswell i imam! Doduše Pentium Haswell ali nebitno

Kako si pricao o Haswellu mislio sam da ces bar jedan 5960x uzeti ako ne i tri.

Pa sad... Snovi su jedno a realnost nešto drugo, nažalost.... Pare nisu tada tekle u novčanik baš dobro.

emirati nemaju porez... :(

cene su ko one u USD pre oznachene....

Cene su bas onakve kakvim sam se nadao, jos samo testovi da izadju, ali 4c/8t od 165-200, to Intel nece ponuditi NIKAD.

Sto se ploca tice, mislim da je nesto u rangu Asus PRO vise nego dovoljno za 8c, tako da je i plojka jeftinija nego za Kaby.

Samo jos da procesori opravdaju ocekivanja i ode Intel u dubiozu do kraja godine, nece prodati nista po onim cenama, sve mora da ide 30% dole minimum.

Lepo bi bilo da konacno u poslednjih ko zna koliko godina imamo izbor procesora, a ne da nas Intel sisa kao ovce.

"Sto se ploca tice, mislim da je nesto u rangu Asus PRO vise nego dovoljno za 8c, tako da je i plojka jeftinija nego za Kaby" A mozda je nekom dovoljan h170 za I7 Kaby Lake pa je ploca za Intela jeftinija. Po sadasnjim najavama cene ploca ce biti tu negde, mozda cak AMD za nijansu povoljnije u istoj klasi.

ja bih rekao 200. Ali daj boze da si ti u pravu.

Poslednja izmena:
A mozda je nekom dovoljan h170 za I7 Kaby Lake pa je ploca za Intela jeftinija. Po sadasnjim najavama cene ploca ce biti tu negde, mozda cak AMD za nijansu povoljnije u istoj klasi.
Pa biće i jeftinih AM4 ploča (A320), samo bez mogućnosti za OC. Takođe će biti B350 ploča jeftinijih od Asus PRO. Otprilike po ceni po kojoj se prodaju i B150/250, tj. 70-80€. Naravno, verovatno i lošijih, ali 10-15% veći takt od nominalnog za "džabe" ne treba izbaciti iz računice.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno