Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za siromasne balkance se nista ne menja.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Imao sam vise vremena da pogledam ove grafikone, pa nista novo nisam saznao. Zen se kolje sa performansama sa Intelovim perjanicama u multithread aplikacijama sto su i ostali testovi pokazali. Ono sto mene zanima sada su single core peeformanse a to se iz ovih testova ne saznaje. Razmisljam o nabavci 1700x ali ako bude solidno skuplji od 7700k a performanse u igrama (jedina moja zahtevna primena racunara) priblizne, ili manje (cega se plasim) ne verujem da cu ici na tu varijantu, doduse uvek postoji verovatnoca da ce ploce biti jeftinije od z270.
Inace optimisticne procene su da je u sc performansama blizak broadwel-u.

Poslednja izmena:
Nema to veze sa logikom, već sa ekonomskom računicom.

Da niko ne kupuje, bile bi i cene nize.

Imao sam vise vremena da pogledam ove grafikone, pa nista novo nisam saznao. Zen se kolje sa performansama sa Intelovim perjanicama u multithread aplikacijama sto su i ostali testovi pokazali. Ono sto mene zanima sada su single core peeformanse a to se iz ovih testova ne saznaje. Razmisljam o nabavci 1700x ali ako bude solidno skuplji od 7700k a performanse u igrama (jedina moja zahtevna primena racunara) priblizne, ili manje (cega se plasim) ne verujem da cu ici na tu varijantu, doduse uvek postoji verovatnoca da ce ploce biti jeftinije od z270.
Inace optimisticne procene su da je u sc performansama blizak broadwel-u.

Ovo mi i dalje nije jasno sto ljudi pricaju. Ako 6900k ima iste/slicne performanse kao Ryzen SR7 (ili kako god vec 8-jezgarni zovu) u multithread-u, a oba su 8-jezgarni procesori, zar nije ocigledno koje su single core performanse?

Poslednja izmena:
Pa oko Broadwel-a, tako i pise ali multithread testova koliko hoces a single na kasicicu sto je malo sumnjivo. Sem toga ne razumem se toliko u vrste testova, moguce da se pazljivo biraju, kao pred izlazak buldozera i kasnije visherae, kada su multithread performanse bile uporedive sa s2011 intel perjanicama u biranim testovima a po izlasku cabar.

Nisi ni imao Intel 8core za s2011, tako da uopste nije bilo kao sada. Nisu imali apples to apples poredjenje.
Svakako broadwell i skylake razlika u performansama je par procenata. (u fazonu 5% ako i toliko)

Samo da ne bude opet čabar. AMD je mogao i sam da pusti koji test a ne da nas ostavi da nagadjamo u 2000 postova.

Pa pustili su par testova.
Na sajmu je bila i igra koju si mogao da probas i uporedis sa intel racunarom pored.
Za detaljne testove treba da se maticne poloce finalizuju kao i svi drajveri a na tome se ubrzano radi.

"Na sajmu je bila i igra koju si mogao da probas i uporedis sa intel racunarom pored.
Za detaljne testove treba da se maticne" Dobar si, ovo mi nikada ne bi palo na pamet [emoji1]

Pa pustili su par testova.
Na sajmu je bila i igra koju si mogao da probas i uporedis sa intel racunarom pored.
Za detaljne testove treba da se maticne poloce finalizuju kao i svi drajveri a na tome se ubrzano radi.

Koji je to amd cpu bio?A koji intel?I koliko je tu fps-a bilo?

Koji je to amd cpu bio?A koji intel?I koliko je tu fps-a bilo?

6900k vs 8Core Ryzen u BF1. Vrteli su valjda u 4k preko 60 fps oba. Ako se dobro secam isti framerate. (grafe bile Titan X pascal)

Jedno pitanjce za sve pa ko može neka pojasni (molim bez "bečenja" i iščuđavanja):

- Da li će 1200x ili 1100, ili koji već (4/4) biti u rangu, i u kom rangu + ili -, u dnosu na i5 4440 koji sada imam???

tnx

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce za sve pa ko može neka pojasni (molim bez "bečenja" i iščuđavanja):

- Da li će 1200x ili 1100, ili koji već (4/4) biti u rangu, i u kom rangu + ili -, u dnosu na i5 4440 koji sada imam???

tnx

Pitanje na mestu,ali odgovora mislim da nece biti do prvih testova.

Preorder Erektovanog (engl. Ryzen) 1800x za tričavih 627eur? Koliko će biti u Benč šopu? :)

ja vidim 499 i 519..ne vidim 627, aa vidim sada caku pdv....pa cenim i kod nas će biti isto dakle između 650 i 700, a možda i 750 pošto ovde niko ne razumem kako je teško prodavati hardware.

Poslednja izmena:
Sa PDV onaj od 519E izadje 628E...

Thread stvarno može da bude trid, mada bi ja rekao tred, pošto živimo u zemlji gde se piše kao što govoriš :)...stoga to nije greška. Jel se kaže computer ili kompjuter?

Kompjuter je nasa rec, tj prihvacena. Trid mi nije poznato da postoji kao rec, niti je kako se izgovara thread. Ako bas hoces da pricas na maternjem u IT sferi onda prevedes u nit.

Poslednja izmena:
Thread mogu shvatiti kao "trid" jer ima reci sa "ea" u sebi a da se cita kao "i", recimo streak,meat, s druge strane vecina idu na E kao bread,dead,break(doduse ovo ima i J) itd..

Konfuzno :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno