Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ako ti nisi imao, jel to znaci da ne postoji? :) Koliko ploca si u zivotu imao? :D
Jel si skidao plocu od montaze D15 da pogledas da li ima krivljenja? Mozda si u zivotu kupovao samo premium ploce koje imaju viseslojniji PCB itd... mnogo faktora.

R5 1600X mi deluje kao idealna opcija za PS i LR, pogotovo sto ima 16mb kesha, sto jako "prija" svim Adobe cudovistima! :d
Jos samo da vidimo ipc, rad sa memorijom i diskom...

Nisam pratio na casu... 6/12 ima dva "core-a" ugaseno, ali koristi njihov kes? To bese znaci da jedan deo tog kesa sporije radi posto je "dijagonalno" u odnosu na core (naravno i kao takav je bolje da ga ima nego da ga nema)...

? Shta se trudim?
ja chekam 2066 ali iskreno se nadam da cje AMD da srusi cenu :)

intel i5 6400 2.7 / 3.3 GHZ = 24000
http://itsvet.com/procesor_intel_i5-6400-pdaa1-23.i?id=656

AMD Ryzen 3 1100 4/4 8MB 65W 3.2GHz 3.5GHz N/A Yes $129 * 1.2*1.05*1.2 = 23306
http://wccftech.com/amd-ryzen-full-lineup-pricing-clock-speeds-leaked/

Ja bi rekao "same shit" videcjemo IPC. Mozhda bolje porediti i5 6500 (27000din) sa ryzen 1100 tu onda ima razlika vecj 15-20% u ceni. Ali dok nema testova sve je ovo ko da smo vidovite zorke.

dodatak Ryzen dolazi bez coolera.
Odakle ti to da dolaze bez kulera? Posebno ove 65W TDP varijante. A več vidimo 3 procurela modela kulera, neće ih sigurno prodavati zasebno.

Ako je preporučena cena 130$, onda nema šanse da kod nas bude 200€ :D Pa i3-6300 koji ima MSRP od ~140$, ovde košta 18.000 RSD.

Jedino što je postao trend da fokus bude na 65W TDP modelima. Npr. i5-6500 ima boost 4 jezgra na 3.3 GHz (2 na 3.5 GHz), što je sramota u 2017 godini za procesor od 200€. Sad treba videti kako će ići OC na ovim jeftinijim modelima.

3 tipa kulera , dajte fotke ili link :)

Hvala, lep dizajn :) ali nebih ja moj cc 120 da bacam XD *** njih taj cooler dal kosta 5 dolara, u svakom slucaju ko nema odlicno je resenje, bar ko ne nabavi KIT za Zen socket tj AM4 :) valjda ce LC da isporuci u Srbiji ...

Poslednja izmena:

Naravno, ali kakava je praksa hoce li LC to isporuciti za svoj slavni CC120 :D nece valjda biti skuplje od 500 dinara, nebulozno je dati vise ..

To je stara vest. Ja iskreno i hoću da menjam moj CC-120 :) Treba mi nešto manje. U mom kućištu sa ovim kulerom ostaje malo prostora iznad, i muku mučim prilikom čišćenja, skidanja ventilatora i sl. Tako da ću verovatno uzeti nešto u rangu CC-100, CM TX3... i što može da se kači/skida kao i BOX. Ne zanima me preteran OC, a ovakvi hldanjaci mogu bez problema do 130W.

Meni bilo zanimljivo sto je ista i cena za z170 pro gaming pa se nadam da ploce nece biti preskupe, jer bi ih cene u rangu x99 pobile ko zeceve.

Tesko da ce X370 ploce biti jeftine, barem ne one koje koriste iole kvalitetne naponske. (8 true faza itd)

PRO su mid-range ploce.

^ Tačno tako, negde između..

Asus 170x Pro Gaming na australijskom sajtu kosta koliko i AM4 Pro Gaming sto je u eurima oko 175 koliko i navedena Asusova ploca kosta kod nas pa su mozda ove cene sa naseg gledista i ohrabrujuce.

PRO su mid-range ploce.
To što ima bolje, ne znači da je ovo srednja klasa. Posebno što je u pitanju ploča koja nudi sve što naprednom korisniku može zatrebati (najbolji čipset, USB 3.1, m.2, CF/SLI, odličnu naponsku, dobar zvuk...). Mid-range ploče su one sa lošijim čipsetom, i solidnim dodatnim opcijama, kao što je npr. Asusova PLUS serija.

Ja to smatram low end ponudom jer gledam celokupnu ponudu. High end je npr Hero.

Imas low-end X370 ploce kao i high-end B350 ploce.

Kao sto imas low-end X99 ploce i high end X99 ploce. Svaki cipset ima spektar ploca u ponudi sa vise ili manje opcija.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno