Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
vrlo je bitan uspeh konkurencije, nisam neko ko voli monopol, da alan prost nije postojao u vreme senne to nebi bio onakav cirkus kakav je bio tih godina, a to je ono dobro :D

Ja lepo rekao APRIL u Srbiji pa poceli ljudi da spominju neki 10.1.

Pre marta se u biznis svetu nista ne dogadja. Prvo idu zapadni praznici, bozici i predah koji sledi posle toga. Onda sledi kineska Nova godina. Ne znam ko je i zasto ocekivao da par dana posle prezentacije na sajmu procesori se nadju u prodaji. To nikad tako nije bilo.

Cekace Djurdjevdan onog dana kada se procesori budu proizvodili u Srbiji.

Kaveri je predstavljen krajem januara i odmah se našao u prodaji (A10-7850K, A10-7700K i A8-7600, čini mi se). Možda Ryzen dobio paper launch u januaru. Slično kao Polaris, koji je predstavljen u junu i rekli su da prodaja kreće za 30 dana :)

Poslednja izmena:
Pre marta se u biznis svetu nista ne dogadja. Prvo idu zapadni praznici, bozici i predah koji sledi posle toga. Onda sledi kineska Nova godina. Ne znam ko je i zasto ocekivao da par dana posle prezentacije na sajmu procesori se nadju u prodaji. To nikad tako nije bilo.

Kako nikada? Legendarni 2500k je izašao upravo u januaru, ja sam u prvoj nedelji februara pazario svoj primerak :)

Tacno i ja sam 2500k ako se dobro secam jos krajem januara kupio... ali generalno vazi da danas pre marta da se ista desi tesko

Ja već 6 godina nisam našao dovoljno dobar razlog da zamenim moj i7 2600k, da u ovom trenutku toliko navijam da AMD napravi uspeh sa ZEN arhitekturom da počinjem da se plašim šta može da se desi u slučaju da podbace.
Inače zadnji AMD-ov CPU koji sam posedovao je bila legendarna AMD AXIA početkom 2000-tih.

Ima li toliko? :D

Ovo moze samo nastetiti AMD-u, ukoliko bude los OC, a zbog ne zrelog 14nm procesa vjerovatno bice, nastupice razocarenje, vec vidim postove obecali su 5 ghz :d

Kad god ovako rano krene hype ispadne lose.

Ovo moze samo nastetiti AMD-u, ukoliko bude los OC, a zbog ne zrelog 14nm procesa vjerovatno bice, nastupice razocarenje, vec vidim postove obecali su 5 ghz :d

Kad god ovako rano krene hype ispadne lose.

uvek ovako bude ludilo totalno i na kraju kad izadje ono ***** :D

Samo nek bude u rangu skylake da se malo spuste cene. Da procesor za gaming ne bude 200e.

Pa iskreno za budzet gaming moze i jeftinije ako se ide na amd varijantu, ali se uzima platforma koja je prakticno mrtva i procesor koji se greje i trosi malo vise pa treba aftermarket hladnjak.

Za 190e ima fx 6300(88e) i ga 970a ud3p(80e) i lc cc 120(20e), sve novo, i sa iole kasvetnim napajanjem lagano na 4.5ghz i sve novije igrice rade lepo.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Treba nesto i da ohladi taj CPU,tj dodas jos minimum 20e... i rokno si 200+e u dead end seriju...

Sacekamo lepo izlazak,testove pa cemo da filozofiramo,ovako smo vec odavno skrenuli sa realnog puta...

Govorim o AM4. Sad pakuju dobre box kulere, nije potreban dodatni. Sa Wraith-om se može i malo klokovati.

Elem, kao što rekoše u vesti gore, ovo je X370 ploča, a naponska joj nije bogzna šta. Što će reći da je potrošnja zaista mala :)

Videcjemo. Samo da ne bude tresla se zemlja rodio se mis. Ja bih voleo da se rodi SLON.

@DukeLander
Ako je ovo za mene namenjeno, ja sam napisao da za te pare dobijas i dobar vazdusni hladnjak.

Da, mrtva je platforma, ali je opet dobra budzet kombinacija ako se kupuje sad i ne kupuje se nekoliko god.

Tu je i i3 6100 sa h110 plocom ako se igraju igre koje zahtevaju jako jezgro.

Jap,tebi sam pisao... mada svi se slazemo da je ludost bilo sta sada kupovati,jer moguce da ce AMD malo uzdrmati Intel tron...
Tako i ja prosao,narucio i5 i 1060,javise mi da otslo sve ali ce uskoro dobiti novu turu,rekoh ok... u medjuvremenu se suskalo za Zen,pa najavljeno predstavljanje,zovu me stigle komponente,da li da salju,reko vrci pare nazad,sacekacu...

Slazem se apsolutno da treba cekati.
I sa intelove strane bice izgleda pentiuma sa hyper threading koji ce biti jeftiniji od i3 a u sustini isti procesori.

Zen ako nista drugo ima da uzdrma trziste, a mislim da ce biti mnogo vise od uzdrmavanja trzista, nadam se nekoj situaciji kao sa grafickama

Najgore od svega je to što u nekom trenutku i postignu 5GHz i narod se uhvati za to ko' pijan plota pa posle bude a 5GHz, a mu.a a sarma...

MSI-X370-XPOWER-Gaming-Titanium-Motherboard_1-472x840.jpg

AM4 stize polako Msi prikazao plocu sa X370 chipsetom.
http://wccftech.com/msi-am4-x370-motherboard-ryzen-cpu/

Aha,video sam pre sat vremena taj link, deluje da će NAJZAD ploče i za AMD procesore biti vrhunske !

Gore 12 pinova za napajanje, a dole 6?

Ово је послао 6п!

Čekaj bre, šta je sad to :D

Meni ova B350 Tomahawk dovoljna :d Nego, kakvo je sad stanje sa BIOS-om na MSI pločama. Znam da je bio zakukuljen, zamumuljen, da l' je sad bolja situacija

Pretpostavih da je tako, ali i 12 pinova za cpu? Treba mu TE :D

Ово је послао 6п!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno