Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavisi odakle se vadi taj %.

Ako racunas casual igrace, taj procenat je ispod 20%, i ja ih ne racunam.

Mene samo zanima takmicarski deo, bobovi koji cekaju u zbunu me ne zanimaju i njih ne racunam u igrace, jer od njih nema vajde nikakve (ne kupuju heroje, dodatke, skinove itd), a da ne pricam da vecina skine piratsku igru i izbrise je nakon sto je predje, sto je slucaj kod nas i potpuno razumem. Nismo mi ovce za sisanje da damo 50e za sp igru koju predjemo za 7 dana, kada je tu torrent.

Pogledajte zaradu dote u ovoj godini, ja sam siguran da ta zarada nije dosla od casual igraca, vec od zagrizenih klinaca koji provode 10h+ igrajuci tu igru.

Poslednja izmena:
@reviewsrb je mala maca kaad su u pitanju procenti, ovaj je puno "jaci" :d

Jeste. :)

Nego, ako padne neka 1080Ti, ce' da padne i neki testic, koliko ce, sad , snaga proceva imati uticaja na 1440 i 4K rezi. Racunam, da ce klokovana 1080Ti biti jaca od klokovane 980Ti za nekih minimum 40%, pa, ce biti zanimljivo videti koliko za tako jaku karticu ( recimo kao default 980Ti SLI ), je potrebna procesorska snaga. Verujem, da na full HD, retko koji procesor moze da se izbori sa tolikom grafickom snagom.

Bice zanimljivo, pogotovo jer stizu novi AMD procevi i da vidimo kako ce se nositi sa Intel pandamima i nekom 1080Ti kartom.

Vidim da ste otisli u dalek offtopick al ajde vec kad me terrate da pitam "Zasto moras da imas profi komp da bi igro takmicarski, dota je smece igraica moze da radi da 10godina starom kompu, cs go stavis sve na low i gazis cak verovatno i bolje vidis na low nego sa nekim fensi detaljima koji ti skrecu paznju"

Pa u sustini ne moras, ali je lepse.
Igrao sam competitive lol na procesoru od 40e, i to amdu sa kojim mi je i lol zabadao jer je imao slab single/dual core performans, i daleko sam dogurao.

Svakako sam u jednom trenutku kupio jaci procesor i plocu nego sto su mi trebali za lol, jer sam zeleo da to kupim i uzivam u svojoj kupovini vise od godinu dana posle toga. Tako cu kupiti i 4c/8t zen i neku plocu srednje klase malo posle izlaska, kad se stabilizuju cene, iako se moze reci da mi ne treba.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Evo uputstva za low-end ASUS A320M-C, koja ide u OEM sistemima sa Bristol Ridge procesorima. Ko bi rekao da je M.2 tu :)
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/A320M-C/E12133_A320M-C_V2_UM_web.pdf

Zanimljivo je što CPU specifikacijama stoji:
Kod:
AMD Socket AM4 for AMD A-series/Athlon series processors
Supports CPU up to 4 cores*

*Due to CPU limitation, CPU cores supported vary by processor
Da li to znači da Ryzen neće moći na ovu ploču ili na A320 uopšte? Ili da će moći maksimalno 4c Ryzen? Mada teško je napisati da je podržan procesor koji ne postoji još uvek :) Zanimljivo u svakom slučaju

Mislim da to josh ni AMD ne zna:) iskremo mislim da cje biti u aprilu paper launch. A da cjemo chekati leto za prave primerke.

Za šta u aprilu? To je već Q2, a rekli su da će prodaja biti u Q1. A paper launch mogu i za 10 dana, ne pravi nikakvu razliku. FX ionako niko više ne kupuje. Bilo bi dobro da izbace sad u januaru bar AM4 ploče, Bristol Ridge i najveće (najskuplje) Summit Ridge procesore. Pošto njihovu potražnju mogu da zadovolje, jer nisu mnogo primamljivi masama :)

Vidim da ste otisli u dalek offtopick al ajde vec kad me terrate da pitam "Zasto moras da imas profi komp da bi igro takmicarski, dota je smece igraica moze da radi da 10godina starom kompu, cs go stavis sve na low i gazis cak verovatno i bolje vidis na low nego sa nekim fensi detaljima koji ti skrecu paznju"

CS GO je izuzetak kao sto sam rekao. I ja ga igram na low 800x600. Sve ostale igram takodje low ali fullhd, a za pojedine da izbaci 150+ frejmova u svakom trenutku treba jaci komp nego sto trenutno imam.

Glupo im je sto plasiraju svoje nove procesore i maticne u q1 2017 a mogli su da izbace to pred praznike Bozic i Novu godinu to bi im bio pun pogodak,a siguran sam da oni vec imaju ogromnu kolicinu vec gotovih procesora i maticnih ploca...

Kako da imaju ogromnu količinu već gotovih procesora i matičnih ploča kad pre 10 dana nisu imali definisane taktove? Možda Bristol Ridge, ali onda bi izgledli loše u poređenju sa i5/i7 i cela AM4 platforma bi izgledala kao loša opcija. Treba posle objasniti ljudima da su BR i SR dve potpuno različite arhitekture i da im je namena potpuno drugačija.

Pa kako da nemaju na cemu su radili 5 godina?Ne prave valjda jos uvek celu seriju procesora?To sto su predstavili jedan primerak Zen procesora ne znaci da ostale nisu zavrsili...
Bilo bi glupo da jos razvijaju procesore u ovo vreme mesec dana ili dva najvise pred sam izlazak procesora pre ce da bude da ih fabrike stancuju u najvece i samo cekaju da ih ima dovoljno pa da ih puste u prodaju...
Onda na netu ima dosta procurelih slika samih maticnih ploca odakle to sve?To samo govori da vec imaju gotove proizvode ali eto gledaju da launch urade kako treba.

Mislim da zivis u zabludi. Voleo bih da ne.

Nemaju gotov proizvod i bolje im je da sačekaju i izbace isti kako treba i da stvarno, koliko toliko, pariraju Intelu a ne kao Buldožer što su izbacili.
Toga se plašim.

Poslednja izmena:
Nisu 5 godina pravili procesore cija je arhitektura relativno skoro predstavljena. Da bi se pustilo u masu mora da ima ogroman broj napravljenih i da se prave u kontinuitetu na dalje.

Bolje da izadje kasnije a da bude sve sredjeno sa proizvodnjom i kolicinom pri pustanju medju mase nego da bude problema.
Verujem da zele da sve bude savrseno jer su godinama slabi na desktop cpu trzistu.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pa ok mozda ste i vi u pravu samo se secam da mesec dana pred izlazak rx serije grafickih karti od Amd-a sve se vec znalo i proces u kojem se rade i koliko ce struje da trose samo se jedno nije znalo cena ali opet to ne znaci da oni nisu imali gotov proizvod mesec dana pred sam launch grafickih karti bar je to neko moje misljenje....
A cenu naravno niko ne zeli da kaze do zadnjeg dana jer tako samo dizu hype....
Pa jesu od 2014....
A mozemo predpostaviti da su od 2011 do 2013 razmisljali o tome kakav ce im buduci proizvod biti.
Da i ja sam za to da izadje kasnije samo sam rekao da je glupo sto nisu mogli da ih plasiraju na trziste dok su praznici i tad bi ih prodali najvise....

Poslednja izmena:
i3 7350k cena procenjena na 170-180 dolara i to u pre orderu...

I dalje je to papreno

Kako to da je Kaby lake razočaranje baš u trenutku kada izlazi Ryzen. Kao da su rekli u Intelu, ajde nećemo ništa da unapređujemo, neka i ove jade prodaju nešto da nas ne rastave na delove zbog monopola kada propadnu još više u AMD. Ko zna možda im puštaju malo da živnu.

Intel ima svoj tick tock tock plan koji ne menjaju. U ogromnim korporacijama se ne rade stvari tako "on the fly".

In March 2016 in a Form 10-K report, Intel announced that it had deprecated the Tick-Tock cycle in favor of a three-step "process-architecture-optimization" model, under which three generations of processors will be produced with a single manufacturing process, adding an extra phase for each with a focus on optimization. Intel had already broken the Tick-Tock cycle by delaying the 10 nanometer Cannonlake to 2017, and planning a third generation of processors using 14 nanometer transistors, Kaby Lake;

Znači da se odriču tik tok plana i prelaska na 10nm kako bi još jednom iskoristili 14nm i "ostvarili razoračrenje kod reviewera". Nije teorija zavere nego čudne koincidencije. Sačekaću da vidim šta će se izdešavati kada se pojavi na tržištu Ryzen, ipak je budućnost nepredvidiva ali mi ne miriše na logično da tapka Intel u mestu baš kada konkurent jednom u 5 godina ima nešto da ponudi.

In March 2016 in a Form 10-K report, Intel announced that it had deprecated the Tick-Tock cycle in favor of a three-step "process-architecture-optimization" model, under which three generations of processors will be produced with a single manufacturing process, adding an extra phase for each with a focus on optimization. Intel had already broken the Tick-Tock cycle by delaying the 10 nanometer Cannonlake to 2017, and planning a third generation of processors using 14 nanometer transistors, Kaby Lake;

Znači da se odriču tik tok plana i prelaska na 10nm kako bi još jednom iskoristili 14nm i "ostvarili razoračrenje kod reviewera". Nije teorija zavere nego čudne koincidencije. Sačekaću da vidim šta će se izdešavati kada se pojavi na tržištu Ryzen, ipak je budućnost nepredvidiva ali mi ne miriše na logično da tapka Intel u mestu baš kada konkurent jednom u 5 godina ima nešto da ponudi.

Nema nikakve teorije zavere, ni 14nm nije blizu sazrevanja, a verovatno je yield na 10nm odvratno los, te im se ne isplati prelazak.

Velika ocekivanja za AMD u 2017g, izgleda nista od propadanja na zalost autora neki tema :d

Čim, ploče nisu dostupne u decembru, znači da nema ništa od prodaje u januaru i verovatno ni u februaru. Zato je mart realna procena

Ja već 6 godina nisam našao dovoljno dobar razlog da zamenim moj i7 2600k, da u ovom trenutku toliko navijam da AMD napravi uspeh sa ZEN arhitekturom da počinjem da se plašim šta može da se desi u slučaju da podbace.
Inače zadnji AMD-ov CPU koji sam posedovao je bila legendarna AMD AXIA početkom 2000-tih.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno