Ja sam već rekao da segment koji nas zanima (150-300€) mora imati konkurentne cene. Pri tom, tu nema ni potrebe gurati ovakav MT procesor među običan narod. Ako intel prodaje i7-6700 za ~320€, a verovatno i 7700, onda AMD-ov ekvivalent teško da može biti više od 250€, tj. u rangu i5-6600K. Verovatno i manje, s obzirom na to da nemaju podlogu (imidž) za visoke cene, jer FX više niko i ne uzima za ozbiljno i da im je veoma bitno da što pre povećaju udeo na tržištu.
Kod (desktop) procesora je situacija mnogo jednostavnija, pošto je jedini trošak koji imaju, trošak proizvodnje samog procesora (plus još ukupno 10€ za kuler i pakovanje). S obzirom na to da 230mm^2 polaris 10 može da se proda za manje od 200€, a tu je i trošak štampane ploče (~30€), memorije (~20€), ozbiljnijeg hlađenja (~20€), većeg pakovanja (+5€) i zarada AIB partnera, jasno je da ih sam procesor košta možda 50€, ako ne i manje, bar ovaj 4c/8t. Npr. A8-7600 od 245mm^2 i 2,4 milijarde tranzistora se prodaje za 75€. Ryzen je verovatno manji, ali je rađen u novom (skupljem) procesu. Tako da AMD može da ga prodaje i za 150€ i opet ima mnogo veću zaradu nego na RX 470/480 kartama. Kolika će cena zaista biti, to određuje tržište, tj. prodaja. Ne znači ti mnogo da spustiš cenu (i zaradu po jedinici proizvoda) ako ti to neće doneti značajnije povećanje prodaje i ukupan profit.