Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako budu bile ove cene:

FX-Zen Quad Core: £80 inc VAT
FX-Zen Six Core: £120 inc VAT
FX-Zen Eight Core: £180 inc VAT
APU-Zen Quad Core: £100 inc VAT

Bice to zeestok obracun izmedju AMDa i Intela :)

Nemoguće da će biti toliko dobre cene. Inače znajući AMD Q1 će sigurno biti kraj marta...

U svakom slucaju moracemo da sacekamo koji mesec da procure neke relevantnije informacije.
Ako budu ove cene eto mene nazad na AMD, iako sam se kleo da se vise ne vracam :D

Aj sad ozbiljno, jel vam realno da 8-core bude egal sa 6900k a da kosta 70% manje ? Taj film necete gledati

Bojim se da ce biti ista prica kao za graficke kartice. Na kraju su ipak bile skuplje, negde i znacajno, nego sto se u pocetku govorilo.

Ako budu bile ove cene:

FX-Zen Quad Core: £80 inc VAT
FX-Zen Six Core: £120 inc VAT
FX-Zen Eight Core: £180 inc VAT
APU-Zen Quad Core: £100 inc VAT

Bice to zeestok obracun izmedju AMDa i Intela :)

Gde nalazite te gluposti? Za sada jedine leak cene su:
Octa-core 3.4 Ghz 499$
Octa-core 3.0 Ghz 349$
Sexta-core 250$
Quad-core 150$

Zar nije rekla teta da će svi biti 3.4 GHZ i na više base clock.

Ona je svo vreme pricala o najjacem modelu kojem su suprostavili ekvivalentnog Intela po broju jezgara i niti.

Vidim da piše octa 3.4 i osakaćeni 3.0, mislio sam da kreću od 3.4 ali dobro nije ni bitno sada, ima još svašta da se izdešava i sa boostom i sa cenom i sa intelovom ponudom dok to ne dođe na police kod nas.

pa 3.4 je boost a moguce i max klok ili tu negde, jer se CPU-vo "sami" OC-ju

Prevazisli su 40% IPC napredak bar tako kaze Lisa.
3.4 Ghz + 20 MB Cache.
Implementirali su nesto poput nVidia boost tehnologije ili bolje receno po uzoru na nVidia boost tehnologiju.

Koliko sam ja citao do sada, mozda gresim, ali G@W bi trebalo da je u pravu.

Razlika izmedju 500$ i 350$ je sto jeftiniji ima manji radni takt i cache mu je 16mb umesto 20mb.

Mozda gresim, ali opet i taj jeftiniji bi trebalo da bude bruka, dok ce hexa core da bude pandan 7700k.

Rajzen bi trebalo da rastura...promo event je delovao skromno, u skladu sa underdog imidzom, publika nekako meh, njanjava... Mogli su da proberu bolje navijace ;)

Pri kraju videa ona bucka crnkinja u majici AMDa je terala na Ryzenu i novoj Vegi neku jos neizaslu SW Battlefront (valjda je ta igra) ekspanziju u 4K i nije islo ispod 60fps-a, neki silni svemirski brodovi, krstarice, planeta u pozadini...doduse nisu prikazali fps counter.:d

Ima na AMD sajtu da se skine blender test, pa svi mozemo da probamo sa nasim danasnjim cpu-ovima render "RyzenGraphic_27.blend" gotovog fajla skuvanog u AMD kuhinji za demonstraciju.

Skine se fajl, skine se i instalira Blender 2.78 64-bitni, i opali se render.

Zen je odradio gornji render za cca 54 sekunde, 6900K za 59 sekunde, znaci kako Lisa rece za oko 10% brze.

Moja trenutna igracka Xeon E5440@3,4GHz (isti klok ko Zen) je zavrsio za 242 sec (4min 2sec), znaci Ryzen je vise nego 4x brzi kad bi se linearno gledalo, klok za klok...cenim da je tu negde i FX-6300 klokovan na 4,5GHz, sad mi nije ukljucen u steker :p

Poslednja izmena:
Mene mrzi da probam sa mojim 4670k,mozda sutra.
Sve u svemu, ukoliko Ryzen bude oko 400e ili manje, ja cu da ga kupim cim odlucim da li se vracam gejmingu ili ne, ali tesko da ce biti ispod 450e sa ovim performansama.

Hexa core ce da bude sweet spot koliko vidim, mozda cak i ovaj sporiji octa core.

Summa summarum: 8c/16t CPU, base klok 3.4 GHz, TDP 95W, IPC bar u rangu Haswell/Broadwell-a i osmeh na cenu i7-6900K od 1100$ - Impresivno :D

Što se tiče slabijih modela, verujem da većinu ovde zanima 4c/8t, tj. ekvivalent "regularnom" i7. Mislim da nema brige kad su performanse u pitanju, samo da vidimo cenu, da li će dolaziti otključani i da li B350 ploče dozvoljavaju (kakav-takav) OC :d

Rajzen bi trebalo da rastura...promo event je delovao skromno, u skladu sa underdog imidzom, publika nekako meh, njanjava... Mogli su da proberu bolje navijace ;)

Pri kraju videa ona bucka crnkinja u majici AMDa je terala na Ryzenu i novoj Vegi neku jos neizaslu SW Battlefront (valjda je ta igra) ekspanziju u 4K i nije islo ispod 60fps-a, neki silni svemirski brodovi, krstarice, planeta u pozadini...doduse nisu prikazali fps counter.:d

Ima na AMD sajtu da se skine blender test, pa svi mozemo da probamo sa nasim danasnjim cpu-ovima render "RyzenGraphic_27.blend" gotovog fajla skuvanog u AMD kuhinji za demonstraciju.

Skine se fajl, skine se i instalira Blender 2.78 64-bitni, i opali se render.

Zen je odradio gornji render za cca 54 sekunde, 6900K za 59 sekunde, znaci kako Lisa rece za oko 10% brze.

Moja trenutna igracka Xeon E5440@3,4GHz (isti klok ko Zen) je zavrsio za 242 sec (4min 2sec), znaci Ryzen je vise nego 4x brzi kad bi se linearno gledalo, klok za klok...cenim da je tu negde i FX-6300 klokovan na 4,5GHz, sad mi nije ukljucen u steker :p
Moze lik gde da se skine taj program pokusao bi sa mojim 6600 da vidim kako stoje stvari.[emoji3]

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Evo ga ovde
Odmah ispod videa je Download dugme
Hvala bas me interesuje kakav ce rezultat biti. Inace ako stvarno ovako bude kao sto su demonstrirali morao bi intel da smanjuje cene. Ili su cuvali nesto spektakularno da izbace nesto sledece godine [emoji4] [emoji4]

Hexa core ce da bude sweet spot koliko vidim, mozda cak i ovaj sporiji octa core.

I meni je nekako šestojezgarni najzanimljiviji, ali će ćini mi se da bude kao sa trojezgarnim nekada - ni tamo ni vamo. Igre su bile pravljene ili za jedno jezgro, dvojezgarne ili četvorojezgarne, tako očekujem da će u nekom momentu početi da optimizuju za osam jezgara, a šest će ostati ničija zemlja.

Na kraju ce da ispadne kako sam se zaj.... sto sam uzeo 6600k prije mjesec i kusur dana :d

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Auuu.. mene sramota da okacim rezultat mog i5 6600t procesora :)
Ja ovo ne umem da namestim [emoji2]
Mislio sam da je sve namesteno i samo da kliknem [emoji3] [emoji3]

I meni je nekako šestojezgarni najzanimljiviji, ali će ćini mi se da bude kao sa trojezgarnim nekada - ni tamo ni vamo. Igre su bile pravljene ili za jedno jezgro, dvojezgarne ili četvorojezgarne, tako očekujem da će u nekom momentu početi da optimizuju za osam jezgara, a šest će ostati ničija zemlja.

Pa i nije baš tako, pošto imaju HT. Vidim da se u nekim novim igrama Haswell-E na nešto nižem kloku pokazao bolje od Skylake-S. Problem kod multijezgarnih procesora je maksimalni klok. Ako bude mogao da ide na 4.3-4.5 bez većih problema, onda je odlično rešenje

Ja ovo ne umem da namestim [emoji2]
Mislio sam da je sve namesteno i samo da kliknem [emoji3] [emoji3]

Prvo skines program "You will need to download Blender 2.78a 64bit from: https://www.blender.org/download/"
I onda skines sliku koju treba da "blendiras" koja se nalazi na stranici http://www.amd.com/en-us/innovations/new-horizon.
U programu ides na file/open... nadjes sliku koju si skinuo i onda na render.

Poslednja izmena:
uradeo sam to skinuo sam sve ali kada sam usao onamo nisam uspeo da se snadjem ajde pokusacu sada opet na brzinu posto se zurim nesto

Intel od jutros radi na novom procesoru trazi inzinjere :d

Ali najjaca izjava da su implementirali boost od nvidije hhahah XD

Jesu li dionice skocile? ili AMD ide u propast :d

8214267e3abe722641770ed7722bbefa.jpg

Evo ga rezultat 1;44:08 [emoji2] [emoji2] [emoji2]

Ne priznaje se nista ispod 1min ;)
Prodaj to dok se jos moze prodat :p

Ryzen bez nvidija boosta ide ispod 1min, a kad mu ukljuce Slinvidija boost, ima da ode ispod pola minute :p

Ne priznaje se nista ispod 1min ;)
Prodaj to dok se jos moze prodat [emoji14]

Ryzen bez nvidija boosta ide ispod 1min, a kad mu ukljuce Slinvidija boost, ima da ode ispod pola minute :p
Hehe
Mogu samo i7 da ubacim na tamo nemam nameru da se jebavam sa novim komponentama trenutno.
Samo me zanima cene kakve ce da budu za intel kada ovo sve izadje i u praksi se pikaze [emoji3] [emoji3]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno