Ako budu bile ove cene:
FX-Zen Quad Core: £80 inc VAT
FX-Zen Six Core: £120 inc VAT
FX-Zen Eight Core: £180 inc VAT
APU-Zen Quad Core: £100 inc VAT
Bice to zeestok obracun izmedju AMDa i Intela![]()
Moze lik gde da se skine taj program pokusao bi sa mojim 6600 da vidim kako stoje stvari.[emoji3]Rajzen bi trebalo da rastura...promo event je delovao skromno, u skladu sa underdog imidzom, publika nekako meh, njanjava... Mogli su da proberu bolje navijace
Pri kraju videa ona bucka crnkinja u majici AMDa je terala na Ryzenu i novoj Vegi neku jos neizaslu SW Battlefront (valjda je ta igra) ekspanziju u 4K i nije islo ispod 60fps-a, neki silni svemirski brodovi, krstarice, planeta u pozadini...doduse nisu prikazali fps counter.:d
Ima na AMD sajtu da se skine blender test, pa svi mozemo da probamo sa nasim danasnjim cpu-ovima render "RyzenGraphic_27.blend" gotovog fajla skuvanog u AMD kuhinji za demonstraciju.
Skine se fajl, skine se i instalira Blender 2.78 64-bitni, i opali se render.
Zen je odradio gornji render za cca 54 sekunde, 6900K za 59 sekunde, znaci kako Lisa rece za oko 10% brze.
Moja trenutna igracka Xeon E5440@3,4GHz (isti klok ko Zen) je zavrsio za 242 sec (4min 2sec), znaci Ryzen je vise nego 4x brzi kad bi se linearno gledalo, klok za klok...cenim da je tu negde i FX-6300 klokovan na 4,5GHz, sad mi nije ukljucen u steker![]()
Hvala bas me interesuje kakav ce rezultat biti. Inace ako stvarno ovako bude kao sto su demonstrirali morao bi intel da smanjuje cene. Ili su cuvali nesto spektakularno da izbace nesto sledece godine [emoji4] [emoji4]Evo ga ovde
Odmah ispod videa je Download dugme
Hexa core ce da bude sweet spot koliko vidim, mozda cak i ovaj sporiji octa core.
Evo ga ovde
Odmah ispod videa je Download dugme
Ja ovo ne umem da namestim [emoji2]Auuu.. mene sramota da okacim rezultat mog i5 6600t procesora![]()
I meni je nekako šestojezgarni najzanimljiviji, ali će ćini mi se da bude kao sa trojezgarnim nekada - ni tamo ni vamo. Igre su bile pravljene ili za jedno jezgro, dvojezgarne ili četvorojezgarne, tako očekujem da će u nekom momentu početi da optimizuju za osam jezgara, a šest će ostati ničija zemlja.
Ja ovo ne umem da namestim [emoji2]
Mislio sam da je sve namesteno i samo da kliknem [emoji3] [emoji3]
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
HeheNe priznaje se nista ispod 1min
Prodaj to dok se jos moze prodat [emoji14]
Ryzen bez nvidija boosta ide ispod 1min, a kad mu ukljuce Slinvidija boost, ima da ode ispod pola minute![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari