Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da se razumemo, sve je to ista firma...samo pogledaj ko su najveci vlasnici i investitori u AMDu i Intelu i bice ti sve jasno. Konkurencija mora da postoji da ne bi doslo do monopola... Ovako svakih 4-5 godina dignu malo AMD da ne bude bas djubre i onda opet vracaju dominaciju Intela.
E sad da li je ove godine nesto drugo na pomolu? Videcemo...

Konacno neko da vidi sto i ja!Vec sam poceo da se brinem da sam jedini!

Ako sad 13 decembra zvanicno izadje, kad ce prakticno moci da se kupi kod Madjara ili ovde?

Kod nas u Martu (otprilike), a za Mađare ne znam.

Onda kraj Marta-početak Aprila kod nas (na kašičicu i po paprenim cenama naravno).

pa bice to kao sto space kaze kraj januara, nek ga predstave ne CES-u dok se pojavi u prodaju dok stigne bice to bas tako krajem januara.

Zen APU + neka ITX ploca == Radost xD
Prvi APU-ovi na AM4 platformi su već najavljeni :D Excavator jezgra, znači stara arhitektura, ista grafička jezgra... u prevodu isto što i do sad, uz više klokove i nižu potrošnju. I dalje će ih odrati i polovna karta od 50 evra :(

Kao što naslov "kaže" AMD će MOŽDA predstaviti X370 ploče...

Zahebite te najave i bombastično-pompezne brojke. Dok ne vidim glavu za glavu (intel vs amd) poredjenje u nekom tekstu renomiranog autora, ne verujem ništa.
I dalje mislim da se top primerak zen cpu neće približiti clock-per-clock i7 4790k procesoru.

Zna li se da li je neko dobio es cpu od naših časopisa i portala?

Pa definitivno nece se moci klokovan ni blizu intelu, IPC ce verovatno biti blizi jer sigurno ne bi zrtvovali toliko klok badava a da nisu dobili na IPC-u

4 Ghz da dostigne sa ipc-om kao kod skylake-a za osetno nizu cenu, pun pogodak.

nece biti bas toliki IPC, cim oni kazu 40% vise, to je sigurno najbolji scenario, a i taj tubo sto su iznacili kao 3.5 moguce da je i max jer se procesori prodaju sa eneblovanim OC do maximuma ;)

da su se toliko bas preblizili mislim da bi intel vec odgovarao najavama novim za Q1 2017

Poslednja izmena:
Ono što zaboravih da napišem... živo me interesuje min vs max frame rate na 4k sa nekom zverinom tipa 1080SLI ili budućom 1080Ti top zen vs i5. No koliko para toliko muzike...

Ko ima 1080 sli ni ne razmatra amd jer mu je imperativ sto bolji procesor, cenu ne gleda.
Zen je okrenut vise budzet kupcima koji bi da apgrejduju sistem za 2K gejming i 4K video.

To je irelevantno. Imas amd kao i intel freakove. Govorim o testiranju, ne o potrebama individua. Do 1055T procesora jako sam gotivio AMD. Do 4800 i 5800 serije isto, dok nisu poceli rebranding grafulja. Sad u najbolju ruku ocekujem 10% ubrzanja u odnosu na prethodnu generaciju od njih.

Ne hejtujem, samo kazem....

Mnogo dobro zvuci ovo 8 core, 16 thread. Jos kada peformanse po threadu ne bi bile bunar i cena ne bi bila previsoka, uposlio bi ja to jako lepo. Performanse u igricama su mi trenutno poslednja rupa na svirali.

Ako je cijena 499$ za najjaci Zen, to mi govori da ce u multithread biti brzi, u singl core aplikacijama sporiji od i7 4790K ili i7 6700K.

Ostaje da vidimo veceras hoce li pustiti bar neki test bar jedan benchmark mada cisto sumnjam, ali et0... cekamo :d

To je sigurno da je u multithredu jaci od i7 6700k, e sad presudne su sitnice, koliko se greje, koji je OC domet, koliko IPC zaostaje u xyz aplikaciju u odnosu na skylake, itd
A to necemo znati do full testova

Bilo bi red da i oni konja za trku imaju.

Ne mora on da bude bolji od intela, nek budu bolje perf/dolar kao i do sada,fx 6300 kosta 90e, samo sa novijom tehnologijom, novom arhitekturom i jacim single core performansama i ima da iskidaju :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno