Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Baš im se ne piše crno.
Oni su već toliko propali da može biti samo bolje.

Podseti me na one dve izjave:

"once you hit rock bottom the only way to go is up"

"once you hit bottom, prepare to start digging"

Obe jednako primenljive :)

Da postoji mogućnost da propadnu i okače katanac to bi se već desilo. Kakvi god da su im proizvodi biće prisutni.

Nisam ni mislio na njihove termine, vec "kaskanje" obzirom da konkurencija je odavno izbacila svoje.

Kao kadi bi tebi rekli jos koristis cpu u 45nm,a godina postoje svremeniji za tvoju ploču...

Ko je još menjao 2600k sa 3770k?

Pošto vidim da niko nije zapazio, da ja nešto ovde kažem.

DRUGARICE I DRUGOVI, izašli su prvi testovi ES primerka dva komada Zen procesora, i dobici su vrlo veliki. Inžinjerski primerak je izuzetno rana verzija, radi na samo 2.8 GHz.

http://wccftech.com/amd-zen-es-benchmarks/

Dakle, kaže se da će, ako AMD uspe da do predstavljanja dosta povisi BASE frekfenciju (na npr 3.4 Ghz), Zen prosto oduvati konkurenciju.

Verovatno zbog toga je i AMD rekao da će krajem ove godine biti samo ograničenih količina ZEN procesora, verovatno dok potpuno ne usavrše proces i ne budu mogli da podignu frekfencije rada.

Poslednja izmena:
Ovo su odlicne vesti, prosecnog amd korisnika ne zanima dal ce AMD da oduva konkurenciju nego hoce li AMD pod br1 imati konkurentan proizvod.

prosečnog intel korisnika još više interesuje kakav će zen biti, mislim da oni navijaju više nego oni koji gotive amd :d

Cek sad mi nije bas nista jasno.Planirao sam da uzmem i7 6700k,sad ispade da ce Zen moci da mu parira?
Mislim sad vise ne znam sta mi je ciniti

Kupi Intela i greške nema. Jedino ako AMD bude jeftiniji 30% u startu a bude isporučivao performanse ~ Intelu, tada se isplati čekati ga ;)

Ma kakvi..mora biti bar 50% bolji i da na njemu piše "Intel".... :d

U AotS-u je i Bulldozer solidan. Neka testiraju nesto sto ne lezi AMD arh. da vidimo kako stoje stvari.

U AotS-u je i Bulldozer solidan. Neka testiraju nesto sto ne lezi AMD arh. da vidimo kako stoje stvari.

Meni ovo totalno liči na onu "demonstraciju" Polarisa u Battlefrontu gde oni imaju vrh rezultate, a nikada se ne pojavi analogni proizvod...

Ljudi, za samo 2.8 Ghz, koliko ovaj rani es primerak ima, daje itekako fantastične performanse.

Cenim da će finalni proizvod imati oko 3.4 do 3.5 GHz, uz poboljšanja što se overkloka tiče.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Nece. barem ne do kraja 2017-e.

Proizvodni proces ima problema sa skaliranjem potrosnje prilikom visokih klokova. Klok je toliki jer bi u suprotnom TDP bio ihaha.

Voda bi ga oladila

Naravno, ali onda ne mogu da kazu e imamo energy efficient procesore, za sta place vecina ljudi iz nekog razloga. Kao da ih racun za struju boli.

Ja bi volio da je 150 tdp, ali da kida recimo kao i7 4770k ili 6700k

Ovi rezultati jesu dobri, ali dok ne vidim zvanican review ne verujem nista. Plasim se da ce opet na kraju da ispadne 'tresla se gora, rodio se mis'...

Ceni..gde ima,za koje pare?

Aj plz mala pomoc od vas ljudi,posto do sada nisam imao Intel takodje nisam nesto upoznat kao vi u tech..

Planiram da uzmem neku konfu koja ce da mi glatko traje sledece 3 god..Hocu da narucim kod Fante pa bih trebao do veceras da javim da bi mi stiglo tokom sledece nedelje...Dva dana citam sve forume po netu,i nista se nisam odmakao,niti mi pomoglo da odlucim.

Sad je izasao ovaj novi test

http://wccftech.com/amd-zen-es-benchmarks/

Ja sam mislio da uzmem

i6700k + Asus z170 A + 16gb ddr4 3000mhz

Da li ima ikakve sanse da ga Zen stigne u performance kad izadje,posto vidim da ce biti dosta bolji od ovih FX cpu,jos ce imati 8/16 core..Stvarno ne bih vole da sad pljunem 550 eur pa da sve to prodajem za 6 meseci pa uzimam Zen.

Takodje vidim da Cannonlake izlazi 2017 ali ko zna kad i da ce on imati 6core za desktop varijantu.Ali ako udjem u taj ritam cekanja onda cu bukvalno kako se pojavi neka glasina cekati do 2020 godine.

Pojma nemam sta sad trenutno raditi,tj koliko je realno da i ako izadje Zen sa 8/16 cores koliko ce moci da parira i6700k tj da li je realno da ce biti bolji od njega?

Znam da sam dosadan:D,ali razumite tesko zeni objasniti za sto svakih god dajem 550 eur na nesto sto ``i onako radi``:D

Šta god da kupiš u tom cenovnom rangu služiće te odlično, ako čekaš svaku glasinu da postane realnost nikada nećeš ništa kupiti uvek ima nešto novije i bolje....
Ja se "nadam" da će AMD zen moći da parira postojećim i5 i i7 procesorima, i prvi testovi to potvrđuju a dal će to biti bolje/jeftnije/skuplje ko zna, kad dočekamo sledeću godinu videćemo.....
novi sky i5 6400 je 160e kod mađara i odgovarajuća z170 ploča za occ 100-120e, nadam se će AMD moći da se uklopi u taj cenovni rang od 250-300e...

Zen ako nekim cudom bude slican ili bolji od i7 6700K velika je verovatnoca da nece biti primetno jeftiniji.

Uzmi i7 6700K i ne udaraj glavom u zid. Ako je namena gaming, miran si 4+ godine zagarantovano.

Poslednja izmena:
Ako je za gaming, i ako neces kupovati grafiku jacu od gtx1080, :trust:, uzimaj slobodno taj i7 6700K. Ovaj proc. je sasvim dovoljan da guras sve igre nekoliko godina, uostalom, vidi se da je i I7 4790K jaci od ovog 'budiste' :D, a ovaj 6700K je nesto malo jaci i od 4790K.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno