Ja ne vidim sra je problem sa procesorom.
@Villy, jel nije tajna koje su tvoje potrebe i kakav tebi treba CPU?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Jako fino![]()
Ako je stvarno 1700x "bacao" do 3.8 jako se lepo drži čak i protiv 7700k sa 4.4. Problem mi je samo taj cap od 4.2, koji se nadam nije tačan. Možda će više ići R5 6/12.
I, pod pretpostavkom da je tačno, smešne se rezolucije1366x768? Stvarno?
LoL
Kako za koga, za kakav 3d itd. Meni lično i personalno je ovo, ako bude išlo samo na 4.2, prica bez poente i promašena stvar... Renderašima je ok zbog price dropa.
Tako da kao što sam rekao u mom postu koji si citirao. Samo cena i čekamo da vidimo 6/12 oc mogućnosti.
Nisam rekao da je probelm sa cpuom ništa, nego da osim cene i potrošnje nema nekog napretka.
"With our overclocked 1800x sample,under Noctua cooler given by AMD, we have passed beyond the stock single thread performance of 7700k, in a specific bench, and the temps were great. We had no concern about temps during our run which passes the ST performance of 7700k."
Ako je ovo tačno, eto meni 1800x![]()
Govorio je o overklokovanom procesoru koji prestiže single thread performanse stock 7700k. Ako bi maksimalno overklokovan 1800x imao single thread perfomanse na nivou 7700k @4,6-4.7Ghz, to bi mi bilo sasvim dovoljno da se preživi dok ne dođe i valjana multicore podrška.
Izvini, zasto si onda i uzimao ovaj CPU? Eno ti na casekingu prodaju testirane 7700K, garantuju 24/7 da radi na 5.2ghz. 600e pljusnes i imas brz ST procesor i lep klok i gotova prica. Kada vec toliko zaradjujes, najmanji problem.
:lupko:
Da ima 30-50% bolje performanse od Intela i da je 50% jeftiniji onda bi bilo "nekog napretka"?
U suprotnom :crash:
Zaista ne razumem analogiju...
Pa imam 7700k vec...
Sa takvim osobama i ne vredi ulaziti u raspravu, vidis kakva je situacija i dignes ruke, ne vredi da se ispravljaju krive drine... Ko hoce da pukne kes radi prestiza, odnosno bubica u glavi taj ce na sve nacine da opravdava svoju kupovinu i to je to.
Ista prica je i sa AMD vs Intel u ovoj situaciji. Ja cu samo da trljam zadovoljno ruke i cekam da cene padnu (a verujem da nisam jedini). A ko voli moze da kupi iz plavog tabora po vecoj ceni i onda ce imati razloga da opravda 10-25% bolje performanse...
Znam da imas, ali verovatno taj tvoj moze "samo" na 5ghz, a posto kazes da ti je bitan takt uzmes na 5.2ghz procesor.
Prva ploča kod nas, cena prava sitnica https://goo.gl/OQLpXo c c c
Ovo je moralo biti bar 50€ manje, što joj inače i jeste cena (oko 90€) napolju.
Au al je gladan napona 1.34v za 4ghz,nadam se da je bolja situacija za r3 i r5
:dIt was amusing the read the top comment on der8auer's video which was "Gold plating, high quality solder and silicone protected caps. Intel should be ashamed." What do HEXUS readers think?
Ne mozes posmatrati napon kao kod Intela. Drugaciji su tranzistori, nije srazmerna potrosnja. Ryzen na 1.5v trosi kao intel na 1.35v.
Mislis da bi 1.5v mogao da hladi neki bolji aircooler kao Tisis ili D14 ?Ne mozes posmatrati napon kao kod Intela. Drugaciji su tranzistori, nije srazmerna potrosnja. Ryzen na 1.5v trosi kao intel na 1.35v.
Komentar na yt:
While Intel uses toothpaste in their mainstream models and ask for more money for unlocked processors, AMD sells unlocked and soldered processors for less money than Intel. Make your own conclusions
![]()
Pretpostavljam da će biti i toga kasnije, ali kad se već potencira IPC u single threadu - zašto niko ne stavi 7700k, 6900k i 1800X na fiksnih recimo 4GHz sa istom količinom memorije (ovaj chiphell grafik iz Martijevog posta kaže 4x8GB za Intele i 2x8GB za AMD, recimo da je lapsus) i na iste latencije pa onda da poredimo IPC?
@rAMA
tik-tak, TIK-TAK, TIK-TAK
:d
(znam, digital foundry)
1800X bi bio pobednik.
E**i tek krajem iduce nedelje dobija ploce, jos ne znaju sta su narucili [emoji1]Prva ploča kod nas, cena prava sitnica https://goo.gl/OQLpXo c c c
Ovo je moralo biti bar 50€ manje, što joj inače i jeste cena (oko 90€) napolju.
Ma fps je vazan, j ebes rjec.![]()
E**i tek krajem iduce nedelje dobija ploce, jos ne znaju sta su narucili [emoji1]
Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari