Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko vidim problem je povezivanje na internet, tj iz tog teksta, mozda je problem samo WiFi pa bi moglo pokusati sa OTG kablom i LAN adapterom.
Jel ko od kolega zapeo u ove probleme?

Necu se vala drndati sa ovim pa makar crko

Ako ga budes koristio bez blokade updejta vala ces se nadrndati😖
Vala će posle toga u kantu za smeće. Da se cimam oko razno-raznih blokada,ne pada mi na pamet. Ako crkne,završio sam sa amazonovim proizvodima i to je to. Ionako za ove pare nemam za čim da žalim.

Odradis to jednom za 5 minuta i vise ne razmisljas o njihovim reklamama, onemogucavanju custom launcera, brisanju ikonica aplikacija koje nisu sa njihovog stora itd.
Uredjaji za novac koliko kostaju (na cestim akcijama) su ubedljivo najbolja kupovina. Naravno ovo je samo moje subjektivno misljenje, neka svako kupi i koristi ono sto hoce.

Ja uradio jednom, cim sam kupio MAX i od tad nemam nikakvih problema. Sad ovaj Fire sto ja licno koristim ne bih prodao ni za 200e 😄

Bio je drugaciji metod, bila neka app "Update Fire blocker", tako nekako.

Pa koliko vidim nije neka *******cija ni ovaj metod, 2 aplikacije skines, instaliras, podesis i jednu mozes posle da obrises al ovu AdGuard ostavis ali prethodno zabranis pristup internetu ovim servisima iz klipa. Manje od 5 minuta posla

Poslednja izmena:
O Boze, 100x pitas do sad si mogao 101 da instaliras. Ne znam koju apk mislis, na PlayStore ima samo mobilna verzija, kad je instaliram na MAX, tj kad instaliram i pokrenem trazi login podatke al to nemam. Uglavnom, razvuceno je, nije za Android TV i pitanje je kako bi radilo, i da li bi, ali se naravno, moze instalirati. Verovatno i nemaju Android TV verziju aplikacije

Pozdrav, imam nameru da kupim Fire Stick 4k Max, koristio bih Stremio(+real debrid), YouTube(ili neku Vanced varijantu, vidim da postoji ovaj SmartTubeNext), Spotify, TiViMate i EON nadam se. Imam par pitanja u vezi toga:
  1. Ima li nesto sto treba da znam? Recimo, vidim da se pominje neko blokiranje update-a na FireOS-u i da ljudi kazu da to valja uraditi. Cemu to i ima li jos neke cake koju bi valjalo znati na vreme?
  2. Sto se tice EON-a, imam samo email/pass za login u EON aplikaciju i koliko sam razumeo to nije dovoljno za EON Smart TV aplikaciju i radi samo sa tablet/mobilnom verzijom EON aplikacije. Ima li nacina da se na Fire Stick instalira ta verzija aplikacije, kako bih onda mogao da upotrebim ovaj nalog? Ako ne, ima li neki workaround, recimo neki dobar browser na kojem moze putem web-a da se koristi ovaj nalog, a da performanse nisu lose?
  3. Da li je za ove moje namere FireStick 4k Max pravi uredjaj? Mozda budem pokusao da napravim neki dobar Kodi build, jel to nije suvise zahtevno za ovaj uredjaj?
  4. Sto se TiviMate tice, skontao sam po forumu da je to najbolja aplikacija za IPTV i da radi odlicno. Naravno, verujem da je jos vaznije imati dobru IPTV listu. Znam da je na dobrom glasu ranije bio tvviet - da li je i on i dalje najbolja preporuka, ili sada postoje bolje varijante(mozda se i popravila situacija sa besplatnim listama, nisam siguran)?
  5. Da li je pouzdano kupiti FireStick preko KupujemProdajem od nekog prodavca sa dosta dobrih ocena? Nisam u prilici da narucujem preko Amazona itd, pa pretpostavljam da mi je onda jedina preostala opcija KP. Neki prodavac za preporuku?
  6. S obzirom da ga nema u zvanicim kanalima prodaje u Srbiji, da li je ok da kada kupim uredjaj, nalog napravim sa svojom email adresom odavde, bez ikakvog VPNa?
Hvala unapred🙂

1. Blokiranje azuriranja je pozeljno jiz mnogo razloga, u sitna crevca, nema reklama, sprecavas da ti se Fire zaglupi nekim neproverenim azuriranjem kao sto je negde u toku.

2. Za EON je idealan Fire ako imas Smart kod tj kod za Smart TV (android TV aplikaciju), sa User/Pass rade neke modovane verzije ali ti za to treba mis ja mislim.

3. Za to sto zelis, MAX ti je najbolji izbor u cenovnom rangu. I Kodi lepo radi na MAX.

4. TiViMate je super aplikacija, koja se placa (ima i ogranicena free verzija). O IPTV listama necemo ovde jer je pozeljno za izbegavanje (pravila foruma, poraterija).

5. Javi se u PP

6. Pravis nalog na amazon.de ili amazon.com svejedno je. Ne treba VPN

Kakve su to reklame na Sticku?

Kakve su to reklame na Sticku?
Ja ne znam, ništa nisam blokirao, menjao, koristim fs4kmax za kodi i eon. Sve radi perfektno, jedino me smara što nema gplay, pa moram povremeno da "ručno" ažuriram aplikacije.

Pozdrav, imam nameru da kupim Fire Stick 4k Max, koristio bih Stremio(+real debrid), YouTube(ili neku Vanced varijantu, vidim da postoji ovaj SmartTubeNext), Spotify, TiViMate i EON nadam se. Imam par pitanja u vezi toga:
  1. Ima li nesto sto treba da znam? Recimo, vidim da se pominje neko blokiranje update-a na FireOS-u i da ljudi kazu da to valja uraditi. Cemu to i ima li jos neke cake koju bi valjalo znati na vreme?
  2. Sto se tice EON-a, imam samo email/pass za login u EON aplikaciju i koliko sam razumeo to nije dovoljno za EON Smart TV aplikaciju i radi samo sa tablet/mobilnom verzijom EON aplikacije. Ima li nacina da se na Fire Stick instalira ta verzija aplikacije, kako bih onda mogao da upotrebim ovaj nalog? Ako ne, ima li neki workaround, recimo neki dobar browser na kojem moze putem web-a da se koristi ovaj nalog, a da performanse nisu lose?
  3. Da li je za ove moje namere FireStick 4k Max pravi uredjaj? Mozda budem pokusao da napravim neki dobar Kodi build, jel to nije suvise zahtevno za ovaj uredjaj?
  4. Sto se TiviMate tice, skontao sam po forumu da je to najbolja aplikacija za IPTV i da radi odlicno. Naravno, verujem da je jos vaznije imati dobru IPTV listu. Znam da je na dobrom glasu ranije bio tvviet - da li je i on i dalje najbolja preporuka, ili sada postoje bolje varijante(mozda se i popravila situacija sa besplatnim listama, nisam siguran)?
  5. Da li je pouzdano kupiti FireStick preko KupujemProdajem od nekog prodavca sa dosta dobrih ocena? Nisam u prilici da narucujem preko Amazona itd, pa pretpostavljam da mi je onda jedina preostala opcija KP. Neki prodavac za preporuku?
  6. S obzirom da ga nema u zvanicim kanalima prodaje u Srbiji, da li je ok da kada kupim uredjaj, nalog napravim sa svojom email adresom odavde, bez ikakvog VPNa?
Hvala unapred🙂
Imas par strana ranije ja sam pisao o dosta stvari koje ti pitas.

1. mislim da nije neophodno blokiranje apdejta, ali po dosadasnjem iskustvu sa raznim boxovima apdejti po pravilu uvek donose manje za korisnika a ne vise, tako da ako se radi apdejt to uvek treba biti rucno a nikako automatski.
2. Mobilni EON onu modovanu verziju ja nisam uspeo instalirati na fire stick, dok @SickMF jeste
3. kodi nije posebno zahtevan za max,
4. Da li je pouzdano kupiti FireStick preko KupujemProdajem?
Da, i svakako je jeftinije kupiti tako nego da ga narucujes preko, jer ces ga dobiti odmah i bice sigurno jeftiniji nego preko cak i ako ti neko donese.
5. povezujes na svoj Amazon nalog.
6. Sto se reklama tice, ja ih nisma primetio, osim ako ne mislite na reklame za filmove?
One mi u opste ne smetaju, cak sta vise korisne su mi.

U svakom slucaju nema tu mnogo sta da se dira i narocito podesava u odnosu na bilo koji drugi android TV uredjaj.

Bitna stvar koju sam pominjao a nije uobicajeno za druge Android TV boxove je da na njemu dosta air mousa ili drugi tip daljinskog jednostavno ne radi, sto je jako nepovoljno.
takodje treba Y dupli usb kabl da bi mogao da dodas jos nesto i iskoristis postojeci micro usb prikljucak.

Ima dosta dobrih igrica u njihovoj prodavnici i amazon prodaje svoj "luna kontroler" ali nisam dovoljno istrazio da li odgovara neki drugi gamepad i kako to radi.

Pominjali smo, svi noviji tipovi Xbox kontrolera koji imaju bluetooth rade odlično na fireSticku.

Jel moguće da na akciji bude 4k max ovoliko jeftin? Naleteh na neki članak da je 26.99 dolara. Ako neko ima nekog u USA, da dolazi skoro

Ma to je na amazon.com Americki, cesto imaju akcije ali velika jebada je dostava

Znam ali ako nekome uskoro dolazi neko iz USA, nije teško poneti stick.
Dal bude nekad ovakva cena na nekom evropskom amazonu?

Nazad
Vrh Dno