Šta je novo?

Amazon Fire TV

Ne kapiram zašto koristite explorere i puštanje preko mreže na taj način?! Jellyfin, Kodi, Plex, Emby, toliko opcija na raspolaganju. Od explorera imate i x-plore kao i solid explorer.

Koja je glavna razlika izmedju :
-Amazon fire stick 4K MAX
-Amazon TV Cube

Da li je neko koristio oba,ako jeste neko poredjenje da li cube vredi doplate?
Da li na cube ima neki dodatni usb izlaz na sebi ili nema?

Imam mi stick 4k i nesto nisam zadovoljan sa njim pa hocu da probam jedan od ova dva.

A zasto neko da instalira Kodi, Plex, Emby.. zauzimaju prostor, memoriju, kad sve odradi sa explorerima koji jedva imaju 5mb? Ako neko koristi samo za deljenje preko mreze, nema potrebe za toliko teskim aplikacijama.

Ne znam koliko je veliki VLC, ali je sigurno bar 10 puta manji nego Kodi. Pušta sve i jedan je od retkih plejera koji nema problema sa strimovanjem FLAC fajlova sa NAS servera. Radi to i Kodi, ali sa svim plaginovima koji mi trebaju, bude preko 200 MB.

A zasto neko da instalira Kodi, Plex, Emby.. zauzimaju prostor, memoriju, kad sve odradi sa explorerima koji jedva imaju 5mb? Ako neko koristi samo za deljenje preko mreze, nema potrebe za toliko teskim aplikacijama.
Teške aplikacije? Dobro im ide sa explorerima koliko vidim🤣. Umesto jedna aplikacija koja povlači sve od postera do informacija o samom sadržaju ljudi koriste explorer i dodatni player🤣 zanimljivo "rešenje".

Maa nek radi sta ko hoce
Ajde ne budite mrcine, probajte instalirati custom launchere vi koji niste blokirali amazon update. Ceo dan me kopka ti

Ne znam što si nervozan🤣 naravno neka radi ko šta hoće samo ne treba davati pogrešne informacije i lošija rešenja od postojećih. Na kraju krajeva neka isprobaju i onda odluče. To je bar danas sve dostupno.

Meni je interesantno da jos postoje ljudi koji gledaju sadrzaj preko mreze. Zasto downloadovati nesto pa gledati kroz mrezu kad se mogu strimovati torrenti preko kodi-ja elementum addon + burst (free verzija) ili kesirani torrenti sa realdebrid addonima (placa se 16e za 6 meseci) . U dva klika pustas film i prevod.

Koja je glavna razlika izmedju :
-Amazon fire stick 4K MAX
-Amazon TV Cube

Da li je neko koristio oba,ako jeste neko poredjenje da li cube vredi doplate?
Da li na cube ima neki dodatni usb izlaz na sebi ili nema?

Imam mi stick 4k i nesto nisam zadovoljan sa njim pa hocu da probam jedan od ova dva.
Koristio ja oba, 4k maxx i trenutno imam cube. Svidja mi stick zbog svoje velicine, pre njega sam imao firestick drugu generacije koji je cak radio na usb od tva, sto je vrhunac mobilnosti, za 4k maxx nisam zeleo to da probam da ne rizikujem nesto... Prodao 4k maxx i uzeo cube zbog vece interne memorije i mogucnosti koriscenja alexe u smislu da imas stick i amazon dot u jednom uredjaju. To bas i nije slucaj kako sam mislio, jer na cubu mozes da dobijes info npr o prognozi, neke tako informacije bez tva, ali ako kazes da ti pusti neku pesmu sa spotify, odmah pali tv. Ne znam zasto, jer bi mogao da funkcioniše i bez toga. Pitao si za prosirenja, ima micro usb ulaz, ja sam u njega utaknuo microusb stick za dodatnu multimediju. Zadovoljan sam sa cube, samo eto da moze da se koristi alexa i bez tva, mozda rese to nekim apdejtom

ima li supernova apk za fire stick lite, skinuo sa apkpure ali je bila mobilna aplikacija, probao sa kodom u koji je ostavljen u ovom threadu, ali izbacuje 404

Mislim da nema, stara verzija androida je na Lite

Poslednja izmena:
Koristio ja oba, 4k maxx i trenutno imam cube. Svidja mi stick zbog svoje velicine, pre njega sam imao firestick drugu generacije koji je cak radio na usb od tva, sto je vrhunac mobilnosti, za 4k maxx nisam zeleo to da probam da ne rizikujem nesto... Prodao 4k maxx i uzeo cube zbog vece interne memorije i mogucnosti koriscenja alexe u smislu da imas stick i amazon dot u jednom uredjaju. To bas i nije slucaj kako sam mislio, jer na cubu mozes da dobijes info npr o prognozi, neke tako informacije bez tva, ali ako kazes da ti pusti neku pesmu sa spotify, odmah pali tv. Ne znam zasto, jer bi mogao da funkcioniše i bez toga. Pitao si za prosirenja, ima micro usb ulaz, ja sam u njega utaknuo microusb stick za dodatnu multimediju. Zadovoljan sam sa cube, samo eto da moze da se koristi alexa i bez tva, mozda rese to nekim apdejtom
Eon,Hbo Max,Netflix,Youtube(bez reklama),Supernova rade ok na oba?

Evo jedne odlicne aplikacije za striming serija koju ja koristim :) Ima 1080p pa nanize sto se tice kvaliteta i podrzava titlove.
Malo prostora zauzima i prestao sam da se maltim sa KODIjem :)
Ostatak prostora sam sacuvao za RetroArch i ono malo slobodnog vremena da se igram matorih igara :D

Poslednja izmena:
Evo jedne odlicne aplikacije za striming serija koju ja koristim :) Ima 1080p pa nanize sto se tice kvaliteta i podrzava titlove.
Malo prostora zauzima i prestao sam da se maltim sa KODIjem :)
Ostatak prostora sam sacuvao za RetroArch i ono malo slobodnog vremena da se igram matorih igara :D

Upravo probao aplikaciju i meni se čini da nije tako dobra kao stremio + torrentio addon.

Ja koristim po nekad neku od aplikacija ako bas nema ni na jednom srvisu ali sam primetio da dostupnost /linkovi znaju da budu razlicito dostupni u zavisnosti odakle gledas.
Odnosno sa i bez VPN. Cisto da znate da ako nema linkova ili su losi.

Logitech F110 iz razloga sto sam hteo da zaobidjem integrisanu bateriju, samo sto ga ja koristim na Mi Box-u.
Verujem da bi radio i na FS-u ali ne mogu da tvrdim.

Upravo probao aplikaciju i meni se čini da nije tako dobra kao stremio + torrentio addon.
Ja se do sada nisam zezao sa stremio ali mi radi posao i vidim da ima opciju da se ulogujes i preko debrid servisa koje isto nikada nisam koristio :D
Logitech F110 iz razloga sto sam hteo da zaobidjem integrisanu bateriju, samo sto ga ja koristim na Mi Box-u.
Verujem da bi radio i na FS-u ali ne mogu da tvrdim.
Firestick 4k max podrzava PS4 i XBOX drajvere, tako da stariji gejmpadi koji rade na PS3 standardu nece raditi. Tu su slepci iz Amazona bas podbacili, cak su i makli drajvere za USB detekciju gejmpada....

Neki od debrid servisa + (syncler, teaTV, stremio). Kakav crni kodi i slično.
Pa Kodi radi identično kao ove tri aplikacije plus mnogo drugih stvari koje ove druge mogu da sanjaju. To što imate krševe koji ne mogu da teraju Kodi to je druga priča.

Koje druge stvari? Ok, imam krs. Al moj krs radi ono za sta je predviđen. Imam eon, supernova app na njemu, netflix, hbo, syncler i spotify. Na ovom krsu sve to radi perfektno, bez seckanja, trzanja i neke filizofije. Realno koristim syncler i spotify, al nema veze. Imao sam ja i kodi, al...

Sta je to dodatno sto mi treba, da prodam ovaj krs i uzmem nešto brže, bolje, jače?

A zamisli situaciju da nekog prosto ne zanimaju "te druge stvari koje Kodi moze da radi".? I to je moguce. Valjda

Koje druge stvari? Ok, imam krs. Al moj krs radi ono za sta je predviđen. Imam eon, supernova app na njemu, netflix, hbo, syncler i spotify. Na ovom krsu sve to radi perfektno, bez seckanja, trzanja i neke filizofije. Realno koristim syncler i spotify, al nema veze. Imao sam ja i kodi, al...

Sta je to dodatno sto mi treba, da prodam ovaj krs i uzmem nešto brže, bolje, jače?
Sve ok samo kažem da se Kodi pljuje bez razloga kao kakav crni Kodi. Koristim i Kodi i ove druge aplikacije sve to radi lepo. Na Kodi-ju imaš postere, liste, opis i kodeke, traženje filma po glumcima ili šta god ti duša ište plus lokalni sadržaj.
A zamisli situaciju da nekog prosto ne zanimaju "te druge stvari koje Kodi moze da radi".? I to je moguce. Valjda
Sasvim ok što se mene tiče, ali onda napišeš ne zanimaju te a ne kakav ceni kodi. To su dve različite stvari ako se kapiramo. Kao kad bih rekao kakav crni stremio, a probao sam ga i radi veoma dobro.

Pa Kodi radi identično kao ove tri aplikacije plus mnogo drugih stvari koje ove druge mogu da sanjaju. To što imate krševe koji ne mogu da teraju Kodi to je druga priča.
Sve to stoji ali KODI proguta memoriju na uredjaju koji u startu ima samo 8gb od kojih je pola slobodno. KODI kad se zalaufa pojede i do 2GB.
Za moj scenario gde mi Firestick sluzi za gledanje filmova,serija i emulaciju PS1 i ostalih starijih igrica, KODI se lagano zameni i vuk sit i ovce na broju :D

Sve te druge stvari koje ima kodi meni nisu potrebne, tako da sve zavisi od korisnika do korisnika. Meni je bila potrebna neka što jednostavnija aplikacija za gledanje filmova i serija i to imam sa Stremio app.

Poz ekipa, interesuje me tastatura na firestik. Pri korišćenju aplikacije tivimate, želim da izmjenim naziv programa, i jednostavno nema opcije da pomjerim kursor, tj da ubacim neko slovo između, nego ima opcija samo da brišem, ne da pomjeram kursor. Nadam se da ste me razumjeli😁

Nazad
Vrh Dno