Šta je novo?

Amazon Fire TV

Što se tiče ovih aplikacija koje obično trebaju svima nakon što kupe firestick, Kodi, HBO, smart tube i još hrpa koji će vam trebati ili neće nikad trebati, samo instalirate aplikaciju Filesynced, a lik vam je sve fino objasnio ovde.

Kodi je odličan za lokalne fajlove ili u kombinaciji sa addonovima za streaming. To već moraš da vidiš u kodi temi za detalje, ali poenta je da preko addona dodaš funkcionalnost gledanja torrent sadržaja. Dobri addonovi imaju odlično postavljene preporuke i slično pa sve na kraju izgleda kao netflix, samo besplatno. Još bolje ako se upari sa nekim debrid servisom kao real debrid.
Od adonova postoje i netflix i hbomax, mada sam ja odustao od njih zbog preglednosti iako bi mi više prijalo da je sve na jednom mestu.

Ok dugujem jedan malo opsiriniji post,

• Uzeo sam Fire stick 4k max na kp-u, placen nekih 50e, bacio amazon punjac, i stavio neki super fast od samsunga.
  • Imam Hisense TV (nisam siguran tacno oko modela, ali prilicno neki low budzet) 300-350e
  • Imao sam malih problema da podesim Stick daljinac, pa sam bio skeptican da cu uspeti, medjutim kroz nekoliko pokusaja i googlanja uspeo sam solve.
  • Zatim sam skinuo app Downloader, sa app stora, dosao na forum i preko nekoliko linkova skinuo EON, HBO Max, Arena Cloud, etc. (hvala svima 🙌 carevi ste)
  • Posto mi to nije bilo logicno svaki put to da radim, kako bih vrteo strance i trazio linkove, uradio sam sledece: Skinuo App (.apk): DriveManager+, i povezao DropBox, zatim na dp-u napravio folder Fire App, i sve applikacije stavio tu, za 10sec bukvalno sve install, sync je u sec sve bukvlano!!
  • Probao sam sve do jedne applikacije i brutalno dobro rade, prezadovoljan sam!!, i drago mi je sto nisam uzeo Apple TV, i ako sam bas bas u njihovom sistemu zbog posla.
__

Imam par pitanja, da li bi bilo dobro da se blokira updete Fire sticka?
Takodje me zanima kako se koristi Kodi?, nisam bas imao prilike da koristim to, posto imam sve navedene gore Applikacije za koje imam nalog, da li je Kodi nesto bolji od toga?
__
i naravno kao glavni razlog, jedan mali daljinac za sve!!, od Eona i TV-a sam bacio duboko u kutiju neku, ne mogu ocima da ih gledam :D

Svaka preporuka za Stick stvarno brutalno dobra stvar!!
Nema potrebe da blokiras apdejte.
Srecno sa maxom i dobrodosao u klub 😉

Sada ti blokiranje updatea nista ne donosi jer si vec pokupio nova azuriranja zbog kojih smo korostili blokiranje, opusti se povodom toga.

To sa FileManager+ i DropBox vam je najbolja i najprostija opcija za aplikacije koje cesto koristite, malo je cimanja ali znate da je tu sve ubuduće. S vremena na vreme samo zamenis fajlove na DropBoxu da stavis azurirane .apk.

Kad nadjem resenje za server, postavicu sve te aplikacije na jedno mesto pa cemo svi loci da koristimo kodove za downloader.

Vidi oracle always free VPS.
Debian mašina i sftp će raditi posao

Probao i rade preko vpn, meni se nije dopalo.
Imas SYFY i CW isto su free sa reklamama.
Ali zavisi sta volis, ukusi su razni.

Sling in Directv su odlicni ali moiras malo da potrazis po Telegramu ;)

Poslednja izmena:
Je li vrede čemu ovi launcher-i za fire stick i koji bi preporučili za 4k max?

Probao i rade preko vpn, meni se nije dopalo.
Imas SYFY i CW isto su free sa reklamama.
Ali zavisi sta volis, ukusi su razni.

Sling in Directv su odlicni ali moiras malo da potrazis po Telegramu ;)
Hvala puno na odgovoru, videcu danas da testiram Pluto Tv preko Windscribe-a + da vidim za Sling. ;)

Ima jedan sistem da radi launcher, ali ne smije se pritiskati home tipka, znači izlaziti samo na back, inače se izlazi i sa launchera

Nije mi jasno cemu tolika fama za lanchere. Meni originalni ni malo ne smeta. 4K Max koristim za HBO, Kodi, Disney+, Netfil, IPTV i Youtube. Vise mi ne treba a ovako radi perfektno

Nije mi jasno cemu tolika fama za lanchere. Meni originalni ni malo ne smeta. 4K Max koristim za HBO, Kodi, Disney+, Netfil, IPTV i Youtube. Vise mi ne treba a ovako radi perfektno
jeste nacickan originalni launcher plus pokusavaju da uvaljaju druge app i serije/filmove. Elegantan nije svakako, ali potpuno funkcionalan da se ukljuci app.
Bice da nema dobrog launchera koji pravilno nudi ponudu iz svih aplikacija. Recimo da se vidi "my list" ili new episodes u samom launcheru iz 4 razlicite app. Dolazimo do toga da moze samo lepo da izgleda, ali da mu je jedina funkcija da se dodje do app, sto sam ja poceo da radim glasovno u zadnje vreme.

Da li ima neke razlike u radu Kodi 19 vs 18 na Fire Stick 4K? Još sam na 18.7, sve radi kako treba pa nemam razloga da diram, nemam Max verziju pa mi AV1 podrška ne znači, ali rekoh ako ima nekih drugih poboljšanja da migriram.

jeste nacickan originalni launcher plus pokusavaju da uvaljaju druge app i serije/filmove. Elegantan nije svakako, ali potpuno funkcionalan da se ukljuci app.
Bice da nema dobrog launchera koji pravilno nudi ponudu iz svih aplikacija. Recimo da se vidi "my list" ili new episodes u samom launcheru iz 4 razlicite app. Dolazimo do toga da moze samo lepo da izgleda, ali da mu je jedina funkcija da se dodje do app, sto sam ja poceo da radim glasovno u zadnje vreme.
Recimo da se vidi "my list" ili new episodes u samom launcheru iz 4 razlicite app. Ovo nema sanse da ikad izvedu jer ja na primjer na svakoj app imam po vise profila i svi gledaju razlicito. A sto se tice "uvaljivanja serija i filmova" taman mi po nekad daju ideju sta da skinem sa torenta ako vec nema na app koje koristim :)

Koristim firestick 3-gen,običan,ne 4k na ultrawide monitoru 2560x1080.Kada puštam iptv kanale u 4k nemam sliku.Jel ima neko podešavanje da mi ''skalira'' te kanale koji su u 4k da mogu da ih gledam?Koristim ott navigator za iptv.

Posto ni monitor ni AFT nisu 4k znaci hoces da ti video spusti sa 4k na 1080.
Pokusaj u podesavanjima AFT da stavis auto ili 1080, mada mislim da to vec jeste posto je obican AFT.
Lakse bi ti bilo da pustas neki 1080 video nego da ides na 4K kad nijedan uredjaj ne podrzava.Tu moze svasta da bude vidi kako ti je monitor podesen mozda i on blokira , secam se nekad dok sam imao FHD monitor i zakacim Shield koji je pre toga bio na 4K TV nece da pusti sliku dok na Shieldu ne spustim rezoluciju na 1080.

Uzeo danas 4k max, par pitanja.

Koliko je bitno imati vpn? Vidim npr da pluto tv ne radi.
Skinuo sam unlinked i preko njega par aplikacija (vazno da arene sport rade). Dajte neku preporuku jos, neke sustinski must have aplikacije

Шта значи апликација коју мораш да имаш? За мене је то, нпр. коди са дебрид налогом да бих гледао филмове у максималном квалитету. Некоме је то небитно. Мени је обавезан смарт тјуб, неко гледа на обичном јер му рекламе нису проблем или нема појма да постоји Јутјуб и без реклама. Мени је битан тивимејт, неко гледа у кодиу разне билдове са каналима оваковог или онаквог квалитета. Мени је битан ЕОН, некоме ИРИС или супернова...
Теби је битан VPN због Плутоа, ја га уопште не користим - ни шиљу, ни плутона, ни микија ни VPN. Некоме је битан Амазон прајм, ја га не гледам јер нема преводе...
Да резимирамо - ти што је мени обавезно да се има, некоме није.
И још једном да напоменем - ко може да приушти коцку, обавезно нека је узме. И немојте ми са том причом да се штапић не види. Треба да се види 😁. Исто као што се види и шилд и остали квалитетни боксови, а коцка то сигурно јесте. И она прича као све то може и штапић. Немојмо и лабави може да забави што би рекла покојна Мица. Иде се и аутобусом из Ужица у Београд, и голфом, а иде и се и са BMW/AUDI/MERCEDES са шофером. Каже човек - штапић могу да понесем када идем на море/летовање/зимовање/на плац... Па не носиш ТВ - стави бокс у ранац/торбу/кофер... Нема он 20 кг... Не контам.
ПС - морам купити још 5 комада да имам за јамб 🤣

Poslednja izmena:
Шта значи апликација коју мораш да имаш? За мене је то, нпр. коди са дебрид налогом да бих гледао филмове у максималном квалитету. Некоме је то небитно. Мени је обавезан смарт тјуб, неко гледа на обичном јер му рекламе нису проблем или нема појма да постоји Јутјуб и без реклама. Мени је битан тивимејт, неко гледа у кодиу разне билдове са каналима оваковог или онаквог квалитета. Мени је битан ЕОН, некоме ИРИС или супернова...
Теби је битан VPN због Плутоа, ја га уопште не користим - ни шиљу, ни плутона, ни микија ни VPN. Некоме је битан Амазон прајм, ја га не гледам јер нема преводе...
Да резимирамо - ти што је мени обавезно да се има, некоме није.
И још једном да напоменем - ко може да приушти коцку, обавезно нека је узме. И немојте ми са том причом да се штапић не види. Треба да се види 😁. Исто као што се види и шилд и остали квалитетни боксови, а коцка то сигурно јесте. И она прича као све то може и штапић. Немојмо и лабави може да забави што би рекла покојна Мица. Иде се и аутобусом из Ужица у Београд, и голфом, а иде и се и са BMW/AUDI/MERCEDES са шофером. Каже човек - штапић могу да понесем када идем на море/летовање/зимовање/на плац... Па не носиш ТВ - стави бокс у ранац/торбу/кофер... Нема он 20 кг... Не контам.
ПС - морам купити још 5 комада да имам за јамб 🤣
Uskoro cu i ja umesto "Duleee Saaaviiić" da se sKOCKAm.... Nego nesto drugo mene zanima... Kad je Mica umrla???

Милица Остојић, знана као Мица Трофртаљка умрла 07.03.2020.
Али спамујемо тему.

Evo da se nadovezem na temu onda... Aplikacije koje su za mene "must have" su one koje trenutno i koristim i samo njih imam instalirane na maxu, a to su: Disney plus, Hbo Max, Netflix, Eon tv, TiviMate, Smart tube, Stremio i Spotify. Imam i Prime ali me na njemu nista ne zanima osim serije Lord of the rings a nju mogu da gledam i na Stremio pa je zato Prime video otisao pa-pa. Trenutno umesto Kodija koristim Stremio jer dobro radi, kad bude poceo da brljavi vraticu se na Kodi. Ako mi zatreba da prebacim nesto na max, koristim aplikaciju EasyFireTool na telefonu. Ne koristim nikakve Downloadere i ostale novonastale prodavnice. To su aplikacije koje meni trebaju i koje koristim svaki dan. Svako koristi ono sto njemu treba, nismo svi isti pa je samim tim i glupo preporucivati nekom da instalira nesto kao obavezno a taj to nece koristiti. Ako koristis Iptv instaliraj TiviMate, ako ne koristis onda nemoj itd...
Uzeo danas 4k max, par pitanja.

Koliko je bitno imati vpn? Vidim npr da pluto tv ne radi.
Skinuo sam unlinked i preko njega par aplikacija (vazno da arene sport rade). Dajte neku preporuku jos, neke sustinski must have aplikacije

Nema ništa posebno od must have.
Definitivno ne treba pričati o streaming aplikacijama zajedno sa tim must have.
Ja bih lično naveo aptoide, neki explorer i to je to. Na sticku sam se zezao sa debloatom, pomoglo je malo, ali ne kao da je to sada bolji uređaj. Na cube nisam ni sekund gubio na debloat.

To sta tebi treba i sta tebe zanima znas samo ti.
Ja recimo koristim: Amazon Prime, Netflix, Didney+, HBOMax, Paramount+, AMC+, Hulu, Sundance now, SYFY, THE CW, Showtime, Shuder, Tivimate za IPTV.
Sad pokusavam da nekako aktiviram AppleTV+ app na Max/Shieldu ali mi ne ide.
Za sve sto nije za evropu mora VPN ili ako si na MTS a hoces SBB.

Da, primetio sam dosta stvari nece da pokrene zbog tih geo lockova, ali ne planiram vpn da koristim, to mi je debilno, za te pare bolje da uzmem legit nalog na nekom servisu.

TiviMate moram da probam za iptv, mada sam bitna su mi arene posto sam na sbb-u i nasao sam sasvim korektnog kvaliteta na HDStreamz aplikaciji…

Тивимејт нема никакве канале у себи, тако да ако немаш неку IPTV листу, било m3u, било на мак адресу - никаве вајде од апликације.

За домаће радио станице има апликација Радио Уживо.

Nazad
Vrh Dno