Šta je novo?

Amazon Fire TV

Moguce je menjati kanale samo uz pomoc blutut misa, haha… Steta

Ne mogu ni da pustim neki kanal bez misa… mogu samo meni dole da listam i pretragu… a da kliknem na kanal nikako

Jel imao neko ovakav problem?
Ne mogu nikako da uparim Fire Remote sa svojim televizorom Tesla 32s306bh, uopste mi ne nudi brand Tesla u spisku TV brendova.

Ja kontam i ne kapiram o cemu pises ti? Fire Remote? Daljinac ? Ili sta, de drug budi malo jasniji

Probaj da nadjds skyworth na listi ponudjenih umesto tesla. Kod mene je tu akriviralo komande na tv-u

• Like
Reagovanja: a24
Obicno ljudi zele povezati daljinac od tv zbog vise opcija (brojacnik) ali vi daljinac od Firesticka na tv?

Obicno ljudi zele povezati daljinac od tv zbog vise opcija (brojacnik) ali vi daljinac od Firesticka na tv?
Tacno tako. Problem je kod mene jer je Teslin daljinac jedva u funkciji, pa mi je lakse da za neke isnovne radnje tipa kontrola zvuka ili inputa/izvora prebacim na Fire Remote.

Meni je sam iz drugog puta pronasao TV ali je radila samo kontrola zvuka i power dugme, tek cackanjem po postavkama sam uspeo da namestim i kontrolu izvora. Tako da mi je jedini nacin sada da promenim izvor jeste preko Alexe. Drugacije mi nikako ne nudi resenje.

Stigao juče Fire Stick 4k ultra, vrlo zadovoljan hardwerom, daljinskim, brzinom odaziva, jedino što ne mogu da kontrolišem ton na nekom FOX 32" (android) televizoru kod moje majke (za nju sam i kupio, kod mene sve radilo kad sam probao). FOX ga nema u ponudi kao brend televizora za one IR profile za daljinski, probao svašta drugo, ništa nisam našao.

Jel neko možda ima iskustva da je uspeo da napravi da sve radi? (ili mi ostaje samo da prodajem jedva otvoreni Stick da kupujem Mi box)

Ili probavaš redom dok ne ubodeš profil koji radi, ili alternativno isključiš hdmi CEC, tv pojačaš do kraja na daljinskom od TV-a a softverski kasnije regulišeš preko Amazon daljinskog.

Ili probavaš redom dok ne ubodeš profil koji radi
Meni je na Fire stick 4k 2021 samo tokom prvog paljenja ponudio da upari code sa TV-om, i uspelo je. Sada sam prebacio stick na drugi TV, kako sada da ponovo iniciram uparivanje daljinskog sa TV-om, vrteh se po menijima ali ne nađoh? :)

Settings/Equipment Control/Manage Equpimpent/ pa tu nađi TV i menjaj.

Sta vama znaci "normalna cena"? Eto opet su na akciji pa kupite po "normalnoj ceni" pa se snalazite za dostavu, da malo vidite kako je. I onda neko napise da hoce "po normalnoj ceni".. 😄 a opet, sta je "normalna cena" za vas?

Od letos, kad sam ja kupio prvi su bili bar 4-5 puta na popustu do sad. Skoro svako ima nekog u Nemačkoj, ako nema, tu je mailboxde.com, ako ni to ne odgovara, tu je nešto skuplji KP, ali i dalje je povoljan u smislu uloženo - dobijeno.

Budu cesto na akciji posebno zimi.
Meni nisu hteli da posalju na Mailbox.de cekao 3 nedelje, pisao sa podrskom, tipa nesto prvi put kupujem na amazon pa neke procedure, na kraju vratili mi pare pa mi to propalo. Pa sam nasao nekog lika, donosi mi 25og, jedan 4K Max i 4 komada 4K da prodam ovamo.

Firestick 4K je extra, 4K Max sam uzeo eto reda radi, na KP su 4K bili cesto po 50ak E, ima i jeftiniji ako covek ima na stanju, nema neke razlike izmedju Max i 4K obicnog, oba ce obaviti ono sto nas zanima

Ja bih uzeo sad 4K max, da nemam već još jedan neotpakovan običan 4K, i Mi Box koji skuplja prašinu. Ne bih da preterujem bez potrebe. A kupio sam prethodnih godina Mi Box-eve za maltene celu familiju, moram da vidim kome fali eventualno. :d

Pozdrav...Jel uparivao neko Firestick sa Lg-monitorom.Jel se gube one mogućnosti daljinskog kao kad se uparuje sa Tv-om?

Poslednja izmena:
Imam jedno možda malo glupo pitanje. Kako se gasi Amazon fire TV? Na power dugme od fire daljinca ugasi mi se televizor a kad ga upalim ponovo ja vidim da u pozadini fire TV nije ni gašen. Da li se možda iz settingsa izvlači shortcut sleep na home screen?

Imam jedno možda malo glupo pitanje. Kako se gasi Amazon fire TV? Na power dugme od fire daljinca ugasi mi se televizor a kad ga upalim ponovo ja vidim da u pozadini fire TV nije ni gašen. Da li se možda iz settingsa izvlači shortcut sleep na home screen?
Ne može da se ugasi, jedino kad isključiš TV.

Gasi se sa TV-om sigurno, jer primećujem da kad upalim TV treba mu par sekundi da se digne i posloži sve. Takođe ima i auto stand by, pa se ugasi posle nekog vremena sam.

Našao, home taster se drži nekoliko sekundi, izađe menu pa tu izabrati sleep.
Inače pored sleep tu je i cast opcija koja odlicno radi sa mog telefona.

Imao sam ranije fire TV, nikad mi se nije sviđalo što ne može skroz da se ugasi, ima taj svoj neki sleep mode i nikad se ustvari ne gasi. Kad je u sleep modu, recimo ako naiđe neki update on ga odradi kao da nije ugašen.
Kad ga staviš u sleep na TV-u se ne pokaže ono No Signal kao kad ugasiš neki drugi uređaj nego se samo zacrni ekran...

Na to sam i mislio, nisam skontao da piše o turn-off gašenju. 😋

Molim za info o emitovanju zvuka:
  • ni HBO/2/3 iz EON, a ni HBO-GO nisu 5.1?
  • samo Netflix? :unsure:

Da li mogu filmovi preko Stremia da se gledaju na 4K modelu i kakav je kvalitet slike i zvuka?

Vrh Dno