Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

The Fire TV Stick 4K Max remains a fabulous addition to any household TV. The diminutive stature of the device means that it can fit behind virtually any TV setup that you might have in your living room, kitchen, or bedroom. In addition, the Alexa button on the remote gives you convenient access to the voice assistant feature through your TV, and both the picture and sound are pristine. For a fraction of the cost of the more expensive Cube model, you're only really sacrificing the integrated Alexa speaker system in the grand scheme of things.

Pozdrav ljudi 👋

Dugo imam neotpakovan Max stick. Zanima me da li EON poatoji na Storeu?

Kakva su ograničenja za korišćenje iz Srbije? Može li se jednostavno sideloadovati? Neka uputstva ili lunkovi su dobrodošli.

Pozdrav ljudi 👋

Dugo imam neotpakovan Max stick. Zanima me da li EON poatoji na Storeu?

Kakva su ograničenja za korišćenje iz Srbije? Može li se jednostavno sideloadovati? Neka uputstva ili lunkovi su dobrodošli.
Ja koristim anydesk, prebacim sa kompa apliakcije na stick i onda iz file explorera instaliram. To sam nasao kao najlakse resenje. I gledaj da skines EON smart TV verziju aplikacije.

Na Amazonu Fisrestick 4K MAX ovaj novi sa 16GB 45e, i sad ne znam da l da porucim ili propustim voz 😀 Inace negde sam naleteo da ima da se prodaje sa posebnim adapterom koji je predvidjen da se napajanje ukljucuje (USB) u TV,a ne u uticnicu. Neka mala kutijica koja valjda cuva nabon, pa iskljuci/ukljuci TV ne sokira uredjaj. Mislim da je i taj adapter Amazonov proizvod

jel se može upšte poručiti za srbiju
ja vidim kada uđem da nije dostupan prozivod
nikad nisam ništa sa mazona naručivao

@dj90 Dostupnost zavisi od adrese / države koja ti je trenutno selektovano za isporuku (vidi gore desno na vrhu stranice). I za Amazon COM za te njihove uređaje tipa FireTV, Kindle za Srbiju uvek će stojati da je nedostupno.

Srbija im je poslednja rupa na svirali i retko šta možeš direktno za Srbiju da isporučuješ.

pa zato pitam jel dostavljaju uopšte za srbiju

jel ima neko da može da naručuje sa foruma pa preko njega da možda poručim 😂

1. Наручиш код неког кога познајеш у Де (мислим да сад свако има неког тамо)
2. Нађеш на ФБ или где већ ликове који комбијем довозе ствари па набавиш преко њих
3. mailboxde.com не цимаш никога, мада ово кошта посебно ако платиш и царину+пдв у Србији
4. КП

Има довољно начина да се набаве Фајр-уређаји.

Upravo zaduzih druga u GER da mi uzme MAX 2gen i 4K 2gen (koji su bili MAX) 2 komada, da ne ceka dostavu od Amazona, kupio u Mediamarkt, ista cena. Samo sad da docekam da ih donese u decembru al dobro.

pa zato pitam jel dostavljaju uopšte za srbiju
Ne dostavljajju ni sa SR, ni HR, ni SLO.. nema veze sa Srbijom niti EU, jednostavno Amazon.de isporucuje Fire uredjaje samo za Nemacku i Austriju, Amazon.fr samo za Francusku, .it samo za Italiju.. takva su im neka autorska prava ili sta vec.

FireTV može u kantu jer prelaze na "domaćinski" OS Vega sledeće godine. Ima da se kolje sa Vidaa🤣.

nisam imao pojma da ne šalju skoro nigde, ludilo.
valjda će se nekad promeniti situacija

možda šaomi izbaci neke akcije, ako ne preživeće se a možda uzmem i sa alija nešto

Nemam pojma ali pucaju sebi u nogu verovatno. Videćemo.

Slaba vajda od tog blokiranja...pre ili kasnije se mora apdejtovati jer oni sve drze pod kontrolom.

Ja mislio poručiti i odustao kada sam video da će zezati
Mecol je bog nisam dobio update od kada sam ga kupio

Koliko sam ja to ispratio svi uredjaji koji se prodaju ili su vec prodati sa FireOS ce imati podrsku do 2026.
Nijedan ot takvih uredjaja nece dobiti update na Vega OS.
A kada ce poceti prodaja sa Vega OS niko nezna, prvo ce tableti oprema za kola i slicni uredjaji.
Vega OS je neki Linux derivat i nema jos ni store sa aplikacijama tako da za sad opusteno.

Pitanje je i da li moze tek tako da se azurira Fire na skroz drugi OS koji ocigledno ni po cemu nine slican Androidu. Mozda i ne bude azuriranja postojecih na tu Vegu vec samo prodaja novih sa Vega OS. Potrajace to svakako, mozda i interesovanje developera ne bude veliko, a bez aplikacija dzabe im sve.

ja porucio i odustao zbog te vase price, odustao sam jer sam morao biti brz, nisam imao vremena za razmisljanje, a posle sam ukapirao da nisam trebao odustati jer malo je besmisleno da ti menjaju (kompletno drugi da ubace) softver uredjaja kojeg su ti prodali. Al dobro, cekamo sledecu akciju 🤣

Ako mislis na MAX, taman je on, ali eto, ja porucih gen2 pa cu videti dal cu ga ostaviti ili nastaviti koristiti MAX 1gen, jer mi je tu vec blokiran update, koristim custom launcher, na gen2 to ne bih mogao. Mislim, na launcher. Ima nekih načina ali vidim da to nije trajno, stalno nesto menjaju.

Ako mislis na MAX, taman je on, ali eto, ja porucih gen2 pa cu videti dal cu ga ostaviti ili nastaviti koristiti MAX 1gen, jer mi je tu vec blokiran update, koristim custom launcher, na gen2 to ne bih mogao. Mislim, na launcher. Ima nekih načina ali vidim da to nije trajno, stalno nesto menjaju.
Da, da na Max mislim. I meni je navodno blokiran update, al vec poceo da opominje sa nedostatkom memorije, iskreno mrzi me da trazim resenje putem flesica... a mozda ce u sledecoj akciji generacija 2 biti jos jeftinija 🤣

Nece ici nize od trenutne, jedino mozda za Prime day bude 50% ali to tek sledece godine. Trenutno je akcija za Black Friday

Sto se memorije i fleske tice, ne pomaze, veruj, probao sam. Pocne da brljavi vremenom, ne prepoznaje flesku, ne vidi je, sve sto prebacis na nju i instaliras, samo od sebe nestane. Tj ostane na fleski ali ne mozes da otvoris flesku na PC jer je drugacije formatira kad je stavis u Firestick. A na Fire je ne vidi. Mozda imas obrisanih fajlova koji nisu trajno obrisano, ili aplikacije vuku dosta cashe memorije, meni EON zna sa nakupi i 30mb, FileManager+ isto tako, STB..brisi im cashe s vremena na vreme

Može neki tutorijal i preporuka za Launcher za Max gen 1?

Nazad
Vrh Dno