Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja se bas mucim za cube vs max.
OS je identican, cube je definitivno snazniji, ali za streaming servise nema mnogo, ako ikakve, razlike jer je internet bitniji. YT me ne zanima tako da mi ni AV1 nije bitan.
Verovatno cu ustedeti par hiljada (2800rsd ako se uzme preko Kp uvoznika) i uzeti max jer se glavna razlika vidi samo u meniju i prilikom butovanja. Igrice ne igram na uredjaju, a opet, za nvidia stream nece biti vidne razlike

Edit: porucen cube na kraju. odvojen port malo olaksava koriscenje huba.

Poslednja izmena:
Može li Google Assistant da radi na obicnom TV Stiku?

Naravno da ne 😀
Takođe USB port je najverovatnije 2.0 pa i da sam kupiš kompatibilan USB>Ethernet adapter max koji će da gura je ~300 Mbps a ne 1000 Gbps.
Da...2.0 je, sa dobrim wifi signalom bolji je mozda u nekim situacijama 4k max zbog wifi 6 iteracije...inace manje vise isto.

Prilozi

• Screenshot_20220406_205437_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_20220406_205437_com.google.android.youtube.jpg
    123.7 KB · Pregleda: 71
Ako neko moze samo da mi da odgovor na, možda laičko pitanje 😅, znaci li nesto to sto cube nema av1 kodek na duze staze? Da li ce yt prestati sa radom u nekom trenutku?

@Compadre91 Bolje je imati podršku za nešto pa da ti ne treba ili retko treba (ili počne da ti treba tek za 3 godine) nego da ti treba a da nemaš 😀 😀 Niko ne zna šta budućnost nosi i da li će stvarno AV1 da bude u sveopštoj upotrebi kao što je danas AVC (H264)., ili će da bude novi VP8 & VP9 😀
Potencijalno olakšavajuća okolnost za tu budućnost za Cube tj za Amlogic S922 SoC je što je daaaaaleko jači CPU nego na Amlogic S905 igračkama pa će mooožda i moći softverski da dekodira bar poneke AV1 video klipove ako su dovoljno niskog bitrate, kao što sad može bez problema da softverski dekodira 1080p AVC a ostali Amlogic čipovi nema šanse to da rade već puštaju kao slideshow. Zbog toga npr box uređaji sa S922 kad na njima koristiš CoreELEC mogu da reprodukuju 1080p stream sa Netflix-a (koji ne dozvoljava hardverski decode u kombinaciji sa Widevine L3 koji koristi CoreELEC) a ovi ostali nema teorije to da reprodukuju već korisnik mora da ograničava u Kodi Netflix addon max rezoluciju na 720p.

Kod cube me samo malo plasi taj amlogic procesor jer sam silom prilika naucio da taj procesor ima problema kod deinterlacing-a tv signala, konkretno na eon boxu koji je sdmc verzija sa amlogic cipom, na tivi mate aplikaciji, svi kanali koji su u 50fps su negledljivi... Dok je kod one starije KAON verzije sa broadcom, sve radilo perfektno. Takodje imam fire tv 3rd gen sa amlogic-om, tivi mate radi perfektno, pa kontam da je Amazon to nesto sredio "unutar kuće".
Da, takođe i xiaomi mi box s sa tom vrstom procesora istu muku muči.... Samo se nadam da cube ne pati od toga :/

Poslednja izmena:
Смешно је поредити S905x из ЕОН и Ћоми бокса са S922 чипсетом.

Naravno da ne 😀
Takođe USB port je najverovatnije 2.0 pa i da sam kupiš kompatibilan USB>Ethernet adapter max koji će da gura je ~300 Mbps a ne 1000 Gbps.

Kod:
https://developer.amazon.com/docs/fire-tv/device-specifications-fire-tv-cube.html
Ne treba mi 1000 Gbps. Net je 150/20. Pitam da bar imam taj max do 150 Mbps a ne da budem ogranicen na samo 100 Mbps. Ipak cu najverovatnije ici na fire tv stick 4k max ipak je on izasao mislim valjda oktobra 2021. Ruter mi je wifi 5, da li cu imati nekih benefita na sticku koji podrzava wifi 6? Mislim da ce fire tv stick 4k max biti dobar upgrade u odnosu na mi box s koji posedujem. Na stranu sto 4k max podrzava u odnosu na xiaomi hdr, dv...dd, dd+, atmos. Nadam se da ce se fire tv stick 4k max ponasati bolje preko wifi-ja.

Nećeš imati tj ne bi imao ni 150 Mbps sa tim ethernet adapterom koji stiže uz Cube. Nego 100 tj ~95.

WiFi zavisi od tvog okruženja, ko i koliko divlja na 5 GHz spektru 😀 I naravno udaljenost od rutera do FireTV čuda.

Uzmi Max, nema potrebe za Cube. Ako ti treba lam adapter poruci neki USB hub, mislim da ih ima gigabitnih, a samim tim hubom mozes proširiti i memoriju, staviti USB stick ili sd karticu, kao sto sam ja uradio. Sto se tice WiFi, Max ima odlican prijem, jos stavi na 5GhZ, neces imati problema sa netom sto se bar toga tice, jedino ako ti ne treba bas svih 150mb iz paketa. Al to je za slucaj da vam ne treba hub i lan adapter. Ali svejedno, sa bilo kojim.lan adapterom ces dobiti jaci i stabilniji net nego sa WIfi, jednostavno je tako.

Na nekom YT klipu sam video da max brze nastavlja video nakon premotavanja, odnosno, manje mu treba da baferuje u odnosu na cube. Za testiranje nije bio koriscen wifi6 ruter. Vrlo je tesko doneti zakljucak, ali postoji mogucnost da max ima bolji wifi iako pricamo o neznatnim razlikama.
Mene lan adapter privlaci zbog nize latencije.
Inace, koje brzine dobijate na wifi? Meni se cini da je neka app merila oko 80mbps. U tom slucaju bi i bedni 100mbps adapter bio napredak

Da li znate nekog proverenog prodavca za AFS 4K Max uredjaja na KP?

Upravo smo pricali o akciji na amazon.de. Svercer uvozi sa 20% marže što za max ispadne 40+8eur +lokalni kurir. Najjeftiniji max sam kod nas našao za 8000+poštarina.
Kod švercera se čeka preko mesec dana.

Inače, pouzdan niti postoji, niti ti treba. Ako kupuješ zapakovan uređaj bez garancije, uvek je lutrija.

Ђура Вршац. 70 евра +400 дин поштарина = 8400 дин. Послато 24.03. у 13 часова код мене било 25.03. у 16.

Што се брзине на wi-fi тиче - са СББ техниколор рутера који је удаљен неких 4 м, добијам 190-210mbps. Када ставим поред ТВ-а хуавеи рутер повезан мрежно, добијам 280-320.

Ja sam dva kupio kod Igora, momak je prva liga mogu samo da preporucim.

Inace AFS 4K i MAX imaju izuzetno kvalitetan wifi chip, ja sam bio dugo protiv striminga preko wifi ali ovo je bez greske.

Prilozi

• Screenshot at 2022-04-07 09-24-41.png
    Screenshot at 2022-04-07 09-24-41.png
    114.7 KB · Pregleda: 69
I ja uzeh kod Igora, al kad je MAX bio 70 evra

Pozdrav drugari,nov sam ovde pa mi treba uputstvo za Iris tv korak po korak za firestick max !
Eon sam uspeo preko downloadera, a sa ovim mts-om nikako!
Hvala

Pozdrav drugari,nov sam ovde pa mi treba uputstvo za Iris tv korak po korak za firestick max !
Eon sam uspeo preko downloadera, a sa ovim mts-om nikako!
Hvala
Instaliraj za pocetak "send files" aplikaciju i na mobilnom i na firesticku (imas je u okviru njihove prodavnice)
Zatim skini ovu app na mobilnom, ne treba da instaliras, vec fajl preko ove pre opisane app posalji na fire stick.
Sama aplikacija send files je vrlo intuitivna i msm da je ne treba objasnjavati 😊

Instaliraj za pocetak "send files" aplikaciju i na mobilnom i na firesticku (imas je u okviru njihove prodavnice)
Zatim skini ovu app na mobilnom, ne treba da instaliras, vec fajl preko ove pre opisane app posalji na fire stick.
Sama aplikacija send files je vrlo intuitivna i msm da je ne treba objasnjavati 😊
Sve uradio, ali na open file nece da ga otvori sve stoji.... a isti url preko downloadera mi pise kao "no app found to handle this file"
Nesto fali ali ne znam sta???

Ja instalirao iris po ovom uputstvu, kako dalje sa user i pass? Jel to ima svaki mts korisnik ili mora da bude korisnik nekog konkretnog paketa?

Evo nekih kodova za aplikacije koje ukucate u downloader skinete aplikaciju i instalirate.
Ono zezanje sa telefonom je tako...
865306 IRIS SMART 1.0.1 apk
186149 SUPERNOVA TV xapk
648206 ORION TV apk

48157 Aptoide
35625 Kodi 19
65949 Syncler
71893 Stremio
18242 TiviMate
80911 IPTV Smarters
75340 Smart IPTV

73100 ES File Explorer
72815 MX Player
78283 VLC Player
25628 Mouse Toggle
79040 SmartTubeNext

PS ako neko ima EON (nemam nalog pa ne koristim) neka mi posalje link ili nesto ka aplikaciji koja dobro radi na F|irestiku pa da i nju ubacim ovde

Meni je taj "send files" corruptovao apk fajlove i FS nije hteo da ih instalira. Ne bi mi ni palo na pamet da je to, nego kolega ovde na temi mi skrenuo pažnju.

Nazad
Vrh Dno