Šta je novo?

Amazon Fire TV

• Začetnik teme Začetnik teme McDuck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@TsarOfZanzibar brisanje kesa je rijesilo problem. Cudno mi je da se na tri uredjaja istovremeno javio problem. Hvala puno
jeste cudno. I meni se desilo nesto sa kodijem juce.
Zavrsim film i u meniju (kodija) vidim da su se vratili GUI zvuci koje uvek gasim. Odem u podesavanja, sve je vraceno na default kao da sam tek instalirao. Adonovi su tu, izvori, library... ali podesavanja sveza.

Fire Tv 4K Max dobra kupovina za 50e? 😀

Malo je overkill jer cu gledati samo Netflix i HBO Max u HD-u trenutno.

za 50e neces naci nista bolje

• Like
Reagovanja: a24
Sad sam bio u G radnji da vidim Fire Stick 4K, i razočarah se: na kutiji dođe zalijepljen EU strujni adapter onaj jeftini, očigledno su uređaji iz US.

Nema nikakve veze sem dodaje još jednu labavu konekciju u cijelu priču, a nemam dobro iskustvo s tim malim plastičnim adapterima.

Мислите на сам изглед почетног екрана, или на слику која је на позадини?

Slika u pozadini, verovatno da moze. Ne znam sta ti nije odgovaralo na leanback launcheru. Kod mene ovak izgleda.

Prilozi

• 20220328_151110.jpg
    20220328_151110.jpg
    249.7 KB · Pregleda: 50
  • 20220328_151121.jpg
    20220328_151121.jpg
    216.5 KB · Pregleda: 48
Drug,kakva je procedura da se ubaci ovako nesto? I da li moze da se "nalepi" preko poslednjeg update-a sistema koji mi je povukao sam Firestick prilikom setovanja...
Имаш гомилу упутстава за фајерстик на TroyPoint јутјуб каналу.

Drug,kakva je procedura da se ubaci ovako nesto? I da li moze da se "nalepi" preko poslednjeg update-a sistema koji mi je povukao sam Firestick prilikom setovanja...
Probaj ne gubis bas nista, pogledaj par tutorijala, u sustini instaliras launcher manager a zatim neki launcher, onda pokrenes taj launcher manager i u njemu kao defaultni launcher podesis onaj koji si instalirao. Lako je sve, a dal ce moci na novi update, pa izgleda da moze cim ga je Salacue instalirao

Moja greska, mislio sam da je Max, a u stvari je obican. 🙁

Svakako je 70e vs 70e.

Da li ima neko iz Germanije 😅 sa firestick-om ili da mu je prime na nemackom, potrebna mi je jedna app, pa ako moze da je skine i prosledi mi apk.. nema sanse da je skinem, ni sa vpn-om jer mi je prime nalog poljski i dzaba sve...aplikacija je 'Joyn streaming'
P.S. svi apk dostupni na netu odgovaraju android boxu ali ne i firesticku zbog gugl servisa, tako da bas treba ta sa amazonove prodavnice 🤦‍♂️

Колико је то заузеће веће?

Išlo je oko 20-30% mada Android boxovi to čudno računaju. Mislim da je max 400% Takođe je kretanje po podešavanjima FLaunchera kilavije. Nisam se udubljivao već sam odmah vratio wolfa. Pogledaj i ti, baš me zanima. Isključio sam firebase i slanje logova ali nije ništa promenilo.

Баш ћу сутра проверити. Иначе, одрадио сам деблоат, па ћу пропратити.

Da li ima neko iz Germanije 😅 sa firestick-om ili da mu je prime na nemackom, potrebna mi je jedna app, pa ako moze da je skine i prosledi mi apk.. nema sanse da je skinem, ni sa vpn-om jer mi je prime nalog poljski i dzaba sve...aplikacija je 'Joyn streaming'
P.S. svi apk dostupni na netu odgovaraju android boxu ali ne i firesticku zbog gugl servisa, tako da bas treba ta sa amazonove prodavnice 🤦‍♂️

Дакле, јесте да ћу сад испасти као падобранац, али ово је тема за фајерстик.

Одговор на питање колико времена треба да се покрене штапић јесте 1':20" и то са измењеним лаунчером.Дакле, нема говора о 5 минута.
Одговор на питање о резолуцији: штапић убоден директно у HDMI 1. По покретању уређаја ТВ приказује податке за HDMI 1 - 3140х2160@60Hz и да је слика Dolby Vision. Дакле никакве каблове не користим.

Poslednja izmena:
Дакле, јесте да ћу сад испасти као падобранац, али ово је тема за фајерстик.

Одговор на питање колико времена треба да се покрене штапић јесте 1':20" и то са измењеним лаунчером.Дакле, нема говора о 5 минута.
Одговор на питање о резолуцији: штапић убоден директно у HDMI 1. По покретању уређаја ТВ приказује податке за HDMI 1 - 3140х2160@60Hz и да је слика Dolby Vision. Дакле никакве каблове не користим.
Kako moze da pokazuje dv odma po pokretanju? Potrebno je da pustis neki sadrzaj u tom formatu da bi ti pokazao dolby vision...

Што мене питаш, нисам ја направио стик? 😁
Отишао сам на посао, а сликаћу сутра па окачити.

I to smo već odgovorili i utvrdili. Kad se stavi na "AUTO HDR" onda FS konstantno forsira DV signal, "oslep'o sam", što bi rekao naš poznati pevač u poznatom animiranom filmu. Kada se štiklira ADAPTIVE, onda sve radi kako treba, meniji i non HDR sadržaj se prikazuju u regularnim režimima slike, kad se pusti DV sadržaj, TV to prepoznaje i prelazi u DV režim slike.

Odradio sam debloat. Ja sam selektovao 64 procesa. Uglavnom vecina onih neopisanih u aplikaciji.
Izasla je nova aplikacija (unified) za sve fireos. Opisani su procesi za sve sto znaju.
Ono sto sam sada primetio je da se launcher ucitava svaki put kada stisnem home. Ranije je bio instant, dok se sada preview popunjava. Traje manje od sekund, samo je vidljivo da bude prazno pa se pojave slike.
Osim toga, nisam primetio nikakvu razliku u brzini. Niti boot, ni aplikacije...
FS je inace jako agresivan po pitanju brisanja aplikacija iz rama nekada izadjem iz kodija da bih promenio neko podesavanje i probam da se vratim u kodi kad ono ucitava ispocetka. Do duse, kodi je 700mb. Netflix je malo bolji i ne ucitava se svaki cas, ali svakako zacas brise app iz memorije.

Mozda je na max malo bolja situacija jer ima 500mb rama vise pa uz dodatni debloat moze da zadrzi par aplikacija. To bi bas napravilo razliku u koriscenju

Nazad
Vrh Dno