Šta je novo?

Amazon Fire TV

Probao obe na FS 4K , nece. Kao odradi instalaciju (veoma brzo) pojavi se ikonica ali ne moze se pokrenuti aplikacija

Pozdrav drustvo,danas bi trebalo da pokupim jedan FireStick 4K (nije MAX),samo da potvrdim,da li je on full sertifikovan za Netflix/Hbo MAX,tj da li ce obe app raditi u full kvalitetu?

Top! Hvala :)

Koliko vam traju baterije na daljincu?
Posle nedelju dana korišćenja sam dobio obaveštenje da je baterija super low ili tako nekako. Reko, neće valjda da guta ko bombone, vala ima da ih iscedim do zadnjeg ampera. Mesec dana kasnije, daljinac još radi sa istim tim obaveštenjem. Sada je konačno prestao da radi voice control iako dugmići rade.

Stigao Firestick 4K,jako sam zadovoljan kako sve sljaka. Imao sam malo povuci-potegni dok nisam sve instalirao,ali sad je sve tip top. HBO Max,EON,Netflix,Smart tube,sve kao podmazano. Netflix i HBO max mi pale Dolby Vision (gde je dostupan) slika jako jako dobra,iako mi je internet sramno spor 15/5 :) sve to prikaceno na Hisense H50U7B 4k tv. E sad,jedna interesanta sitnica,na njegovom originalnom daljincu uopste ne radi dugme za on/off kao i dugme za volume +/-...? Da li je to normalno? Msm ne smeta mi ni jedno ni drugo,posto ionako zvuk pojacavam preko AV risivera,a Firestick ne bh nikada ni gasio,ko ga sisa,nek radi 24/7....

I mene je to istripovalo. Kada prvi put povezujes daljinac on registruje koji tv imas i podesava te komande da rade za tv,- znaci, ovo prvo pali i gasi tv, a +- kontrolise zvuk samog tv-a. Kada povezujes daljinac, u drugom koraku te i pita da li radi +- za volume. Meni je iz prve odradilo, tako da ne znam sta tacno radi kada izaberes da ne radi, ali pretpostavljam da ponavlja korak dok se to ne podesi kako treba.

Da ga prebacis u sleep, drzis onu "home" ikonicu nekoliko sekundi dobices opciju da ga prebacis u "sleep". Mislim da ima i "deep sleep" gasenje, ali je to negde u opcijama, mozda tamo u "developer options".

Ajde i ja nesto da priupitam. Jel razlika u novom 4k i onom iz 2018. samo u daljincu?

Poslednja izmena:
Hisense H50U7B 4k tv. E sad,jedna interesanta sitnica,na njegovom originalnom daljincu uopste ne radi dugme za on/off kao i dugme za volume +/-...? Da li je to normalno? Msm ne smeta mi ni jedno ni drugo,posto ionako zvuk pojacavam preko AV risivera,a Firestick ne bh nikada ni gasio,ko ga sisa,nek radi 24/7....
To se podešava tokom inicijalnog "uparivanja". Kod mene je isto Hisense, stariji generaciju ili 2, i uspelo je na recimo 5/7 koraku (no pun intended). Sad mogu da koristim njegov ili daljinski TVa kako hoću.

Da da,tu mi je nesto brljavio prilikom prvog povezivanja,pa je bila varijanta da mi na +/_ prebacuje "SOURCE" uredjaje na TV-u,na cega sam ispizdeo,pa sam ponovo konfigurisao daljinac naknadno...ok,nista strasno. Mogu i da koristim daljinac od TV-a samo,preko CEC funkcija,ali mi sporo nekako radi u toj kombinaciji,jako veliki lag na komandama bude...

To ti nešto baš ne valja, onda. Kod mene nema razlike koji je daljinski i nema nikakvog laga.

Pa da,ali ti ne ides kroz CEC,nego si ga odradio preko tog inicijalnog uparivanja...mozda je tu razlika

Naravno da je CEC. Kako bi drugačije moglo? FS daljinski je blutut, a za TV klasičan infracrveni.

Tada pretpostavljam da moraš da ga upariš sa FS na klasičan način... mada nisam siguran kako će funkcionisati istovremeno sa TV i FS...

This is an exciting development for hobbyists and Fire TV Stick 3 (Lite) owners, allowing them to have the best of both worlds: a handy Amazon streaming dongle and a full-fledged Android TV experience with the Play Store.

Ne bas. Ja kontrolisem jačinu zvuka direktno na zvucnica, tj. koristim fire tv remote umesto ir daljinskog koji je dosao sa zvučnicima.

CEC je i kod mene jako spor kada se koristi daljinski od tv-a, hisense je u pitanju isto, drugi verovatno imaju bolje odrađeno ovo, kod hisense je poprilično loše.

Da li postoji neka app preko koje se mogu malo "doterati" ikone koje nisu sistemske? Tipa,EON ikona je pola siva,takodje i SmarttubeNext...da se to malo dotera ako moze. Na stock launcher-u,naravno :)

Jel uspeo neko da potera Supernova aplikaciju na FS? Imam FS 4K i neće ni jedna varijanta ni klasična sa google play a mi ove modovane...

Jel uspeo neko da potera Supernova aplikaciju na FS? Imam FS 4K i neće ni jedna varijanta ni klasična sa google play a mi ove modovane...
Rečeno je u SN temi da aplikacija zahteva Android 8 i noviji. FS 4K ima OS baziran na Androidu 7. FS 4K MAX ima OS zasnovan na Androidu 9 i na njemu radi.

Jel uspeo neko da instalira britanski Sky Go na Fire TV?

Vrh Dno