Šta je novo?

amazon.com store card pojasnjenje

AmilDinsio

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2007
Poena
320
Hocu da pazarim jedan premet na amazonu i nasao sam selera koji salje za Srbiju i cena je sa postarinom 77$.Amazon mi nudi da bude to 10$ jeftinije i da platim 67$ ako se prijavim za ovaj store card.El ima neko iskustva sa tim.Ne znam da li da prihvatim.Da ne bude po onoj narodnoj dala baba dinar da udje u kolo a dva da izadje:d

Vazi samo za Amere ;) Tj. ljudi koji imaju SSN.

Vazi samo za Amere ;) Tj. ljudi koji imaju SSN.
Bez veze,sta mi nude kad vec stoji adresa Srbija,nacin slanja i treba samo da ukucam broj kartice.Posto salju Fed exom a ispod je 50 evra ne carini se,da li ce da mi naplate pdv ili kao za Sports direct prodje bez pdv

77$>50EUR.

u carinsku osnovicu ulazi i shipping.

Pazi! S obzirom da se šalje kurirskom službom (osim FedEx tu su i UPS, DHL i dr.), vrlo je verovatno da ćeš platiti i troškove špedicije! Više puta je pisano o tome, nemem sada vremena da ponavljam sve detalje.

A računaj pod sigurnim da ćeš platiti PDV, vrlo moguće i carinu.

Da li ti prodavac nudi neki drugi vid slanja? Ako bi išlo regularnom američkom poštom (USPS), onda bi ti paket stigao znatno sporije ali bi izbegao da platiš špediciju.

Pazi! S obzirom da se šalje kurirskom službom (osim FedEx tu su i UPS, DHL i dr.), vrlo je verovatno da ćeš platiti i troškove špedicije! Više puta je pisano o tome, nemem sada vremena da ponavljam sve detalje.

A računaj pod sigurnim da ćeš platiti PDV, vrlo moguće i carinu.

Da li ti prodavac nudi neki drugi vid slanja? Ako bi išlo regularnom američkom poštom (USPS), onda bi ti paket stigao znatno sporije ali bi izbegao da platiš špediciju.
Kakve veze ima kako dolazi paket ako je vrednost ispod 50evra a to je granica ispod koje se ne carini.Postoji deklaracija predmet kosta 41$.Inace to je jedini vid dostave.

dobro ajde ti sada nama pametuj pa kad ti stigne i skapiras da smo svi bili u pravu kada smo ti rekli...paket sam platio 3 evra, postarinu 7 evra...pdv ide na 10 evra, zbirno! i to ako prelazi 50e ide obicno i carina, i jos spedicija kurirskom sluzbom ako ide ona je bar 50e.

dobro ajde ti sada nama pametuj pa kad ti stigne i skapiras da smo svi bili u pravu kada smo ti rekli...paket sam platio 3 evra, postarinu 7 evra...pdv ide na 10 evra, zbirno! i to ako prelazi 50e ide obicno i carina, i jos spedicija kurirskom sluzbom ako ide ona je bar 50e.
Pravi se konfuzija nepreciznim nazivima, kad kazes carinska osnovica to podrazumeva iznos na koji se obracunava carina, a nakon toga i PDV.
Na predmete vrednosti do 50EUR (ne racunajuci shipping) se placa PDV (ne i carina) pa bi to trebalo zvati npr. poreska osnovica. A po mom iskustvu i dopisivanju sa kurirskim sluzbama, situacija je za fizicka lica sledeca:
DHL - do 50EUR posiljke bez dodatnih troskova, preko 50EUR carina + PDV + spedicija (oko 4000din)
UPS - do 50EUR posiljke bez dodatnih troskova, preko 50EUR carina + PDV nema spedicije
FEDEX - do 50EUR PDV na poresku osnovicu (vrednost robe + shipping), preko 50EUR carina + PDV + spedicija (oko 6000din).

Poslednja izmena:
pdv se placa na posiljke ukljucujuci i slanje, svaki put to proveravam i kao osnovicu sabiraciju i shipping, tako da to nije istina kod obicnih posiljaka koji ne idu kurirskom sluzbom

Posto mi je predmet neophodan narucicu danas pa cu da napisem kako je proslo.Nadam se da ce da bude kao sto dekius pise.Inace pokusao sam da ga nabavim preko ebaya i sam proizvod je tamo skuplji u startu 20$ a postarina im se krece od 40 do 63$.

pdv se placa na posiljke ukljucujuci i slanje, svaki put to proveravam i kao osnovicu sabiraciju i shipping, tako da to nije istina kod obicnih posiljaka koji ne idu kurirskom sluzbom
To je tacno, ali kao sto sam napisao, to nije carinska osnovica. O carinskoj osnovici pricamo ako se naplacuje carina, zanemarimo situaciju da je sama carina manji trosak od PDV-a koji (uglavnom) ne moze da se izbegne.
Vidim da nisam bio dovoljno precizan. Da rezimiramo, ako je posiljka vrednosti < 50EUR placa se (u najvecem broju slucajeva) PDV na vrednost robe + cena transporta (shipping) kada dostava ide kroz PTT saobracaj.

slazem se, umesto carinska trebalo je da stoji poreska osnovica, ali dobro sad razumeli smo se :)

mozda mu nije mesto ovde ali koja roba ide sa AMAZONA u Srbiju

pokusavam nesto da kupim ali mi ne prihvata da posalje za Srbiju

Instaliraj dodatak za chrome ili mozilu, imas ga u addons, i kucaj kljucnu rec amazon i kada to nadjes i instaliras imas opciju idma da vidis da li neko salje to sto zelis fa kupis za Srbiju.

Da, to je taj.

po tom dodatku pise da ovo sto ja hocu da kupim ide u Srbiju a meni Amazon ceo dan odbija :S:

Mislim da nisi skapirao kako radi taj dodatak. Kada otvoriš taj artikal što želiš da naručiš, onda otvoriš taj dodatak i izbaciće ti koji sve preostali šalju za Srbiju i gde je obračunata cena poštarine, jer taj artikal koji gledaš, sigurno ne šalju van USA.

u pravu si tek sam sada provalio kada sam prosarao na vise zemalja da vidim gde ga sve salju

ovaj proizvod sto ja hocu da kupim se salje samo u nemacku tj. lokalno nema cak ni u austriju :S:

u pitanju je amazon.de

Nazad
Vrh Dno