Šta je novo?

Amazfit Neo

NCC-74656

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2002
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima.

Pošto sam se malo "zasitio" svog Samsung Geas S3 Frontier, rešio sam da pređem na nešto drugačije... Potpuno drugačije. Uzeo sam Amazfit Neo.

section-1.jpg

Amazfit Neo specifications​

• Display: 1.2", STN monochrome screen, Always-On Display
  • Straps: Polyurethane (PUR) straps, 20mm width
  • Features: Real-time heart rate monitor, 5ATM water resistance, Sleep Tracking, Sports Tracking, Step Counter, Call and App Notification alerts, Lift-to-wake screen, Idle Alert, Alarm, and Stopwatch
  • Sports Modes: Running, Cycling, Walking
  • Sensors: PPG Bio-Tracking Optical Heart Rate Sensor, accelerometer
  • Connectivity: Bluetooth 5.0/BLE, Compatible with Android 5.0+ and iOS 10.0+
  • Battery: 160mAh
  • Colors: Red, Black, and Green
  • Dimensions: 40.3 x 41 x 11.7 mm
  • Weight: 32 grams
Posle 18 dana nošenja, mogu da zaključim da u potpunosti zadovoljava moje potrebe. Koristim ga za merenje broja koraka i distance (u km), praćenje pulsa, praćenje sna i za obaveštenja o pozivima i sms porukama.
Hteo sam da navedem pozitivne i negativne strane sata, ali onda, kada malo razmislim, većina stvari ima i za i protiv u jednom:
  • Baterija: Napunjena do 100%, trajala je tačno 15 dana dok nije stigla do 1%. Na netu kažu da realno traje 20-tak dana, pa s obzirom da je ovo bilo prvo punjenje, pretpostavljam da ću realno trajanja baterije imati nakon 3-4 punjanja. Držim uključeno aktiviranje pozadinskog osvetljenja pri pogledu na sat u vremenu od 6 do 22h i automatsko merenje pulsa na svakih 30 minuta.
  • Dimenzije i težina: Lagan, bukvalno ga ne osetim na ruci. Za razliku od Gear S3, koji sam znao da kačim usput za sve i svašta, ovaj ni jednom do sada nisam zakačio.
  • Always on: Kao što rekoh, filozofija ovog sada je potpuno drugačija u odnosu na pametne sateve, tako da je na Neo-u always on zaista always on. Informacije na ekranu su uvek dostupne, i bez okretanja zgloba vidim koliko je sati.
  • Notifikacije: Rekao bih da za notifikacije sat koristi piezo. Ponekam mi se učini da je malo glasan, ali ga definitivno čujem kada se oglasi. Sada sam se navikao, pa mi je ok.
  • Materijal kućišta: Plastika je... Baš plastična. Možda je do mene, navikao sam se na Gear S3 ali i na Casio Edifice, tako da mi je ovo malo neobično. S druge strane, ne mogu da kažem da je baš loša, samo je drugačija.
  • Narukvica: Po mom mišljenju malo je tvrđa nego što bi trebalo da bude. S obzirom da je moguće korišćenje zamenskih narukvica širine 20mm, već sam poručio i pin-ove i narukvice, tako da ću i ovo rešiti.
  • Vibracija: Nema je. No, filozofija ovog sata je bila Casio clone, retro style, pa s obzirom da u "ona" vremena nije bilo vibracije, ok je...
  • Upravljanje: Skoro sve se radi preko aplikacije. Na satu možete samo da listate trenutne statuse po kategorijama, odbijete pozive...
  • App: Aplikacija je malo zastarena što se dizajna tiče. Sa druge strane, sve što treba u njoj je.
  • Notifikacije: Rade bez problema, jedina zamerka je što se npr za sms poruku notifikacija oglasi, pojavi se info na ekranu, koji je tu par sekundi, i onda se ekran vrati u pređašnje stanje. Po meni bi trebalo da je notifikacia vidljiva dok se poruka na telefonu ne pročita, ili dok se notifikacija ne poništi na satu.
  • Koraci i distanca: Skoro uvek idem istom rutom do posla i nazad. Onako odokativno, poklapa mi se broj koraka na Neo-u i Gear S3. Još od starog Amazfit Pace, koji sam imao do pre dve godine znam da Amazfit ima dobar algoritam za korake, očigledno je da je i u Neo-u ovo odrađeno kako treba.
Ako nekog zanima nešto, slobodno neka pita.
Amazif Neo za 40-tak € nudi dovoljno, tj sve ono što sam relano koristio na višestruko skupljem Gear S3, i uz sve vraća me malo nazad, jedno 30-35 godina u prošlost, kada sam imao po dizajnu slične Casio satove.

Ja sam mislio da ga uzmem, ali me odbijalo to što se ne vidi što se ne vidi sadržaj poruke.

Sada ni ne mislim da ga uzimam čim nema vibraciju.

Ja sam ga uzeo. Trebalo bi je tako nesto da deluje izdrzljivo, da nije budza kao g shock i da ima neke osnovne smart funkcije, meni najvaznije notifikacije. Jeste da bih voleo da ima vibraciju i da je narukvica malo manje "plasticna", ali za te pare i vise nego dobar.

... i da je narukvica malo manje "plasticna" ...
Ja sam poručio narukvice sa AliExpressa... Uzeo plavu, narandžastu i crnu. Mnogo su mekše nego originalna, i ja prezadovoljan. Ako želiš, mogu ti pustiti linkove sa Alija, da pogledaš? Inače, narukvice dolaze sa onim osovinicama za laku montažu/demontažu.

Da li smem ovde javno da postavim linkove? Ako smem, evo ih. Ako ne, editovaću post.
Narukvice i zaštitno staklo. Inače, staklo je savršeno leglo, jer je sam ekran uvučen u odnosu na ivice sata, tako da se ni ne vidi da ima dodatno staklo na ekranu.

Pozdrav svima.

Pošto sam se malo "zasitio" svog Samsung Geas S3 Frontier, rešio sam da pređem na nešto drugačije... Potpuno drugačije. Uzeo sam Amazfit Neo.

Pogledajte prilog 304204

Amazfit Neo specifications​

• Display: 1.2", STN monochrome screen, Always-On Display
  • Straps: Polyurethane (PUR) straps, 20mm width
  • Features: Real-time heart rate monitor, 5ATM water resistance, Sleep Tracking, Sports Tracking, Step Counter, Call and App Notification alerts, Lift-to-wake screen, Idle Alert, Alarm, and Stopwatch
  • Sports Modes: Running, Cycling, Walking
  • Sensors: PPG Bio-Tracking Optical Heart Rate Sensor, accelerometer
  • Connectivity: Bluetooth 5.0/BLE, Compatible with Android 5.0+ and iOS 10.0+
  • Battery: 160mAh
  • Colors: Red, Black, and Green
  • Dimensions: 40.3 x 41 x 11.7 mm
  • Weight: 32 grams
Posle 18 dana nošenja, mogu da zaključim da u potpunosti zadovoljava moje potrebe. Koristim ga za merenje broja koraka i distance (u km), praćenje pulsa, praćenje sna i za obaveštenja o pozivima i sms porukama.
Hteo sam da navedem pozitivne i negativne strane sata, ali onda, kada malo razmislim, većina stvari ima i za i protiv u jednom:
  • Baterija: Napunjena do 100%, trajala je tačno 15 dana dok nije stigla do 1%. Na netu kažu da realno traje 20-tak dana, pa s obzirom da je ovo bilo prvo punjenje, pretpostavljam da ću realno trajanja baterije imati nakon 3-4 punjanja. Držim uključeno aktiviranje pozadinskog osvetljenja pri pogledu na sat u vremenu od 6 do 22h i automatsko merenje pulsa na svakih 30 minuta.
  • Dimenzije i težina: Lagan, bukvalno ga ne osetim na ruci. Za razliku od Gear S3, koji sam znao da kačim usput za sve i svašta, ovaj ni jednom do sada nisam zakačio.
  • Always on: Kao što rekoh, filozofija ovog sada je potpuno drugačija u odnosu na pametne sateve, tako da je na Neo-u always on zaista always on. Informacije na ekranu su uvek dostupne, i bez okretanja zgloba vidim koliko je sati.
  • Notifikacije: Rekao bih da za notifikacije sat koristi piezo. Ponekam mi se učini da je malo glasan, ali ga definitivno čujem kada se oglasi. Sada sam se navikao, pa mi je ok.
  • Materijal kućišta: Plastika je... Baš plastična. Možda je do mene, navikao sam se na Gear S3 ali i na Casio Edifice, tako da mi je ovo malo neobično. S druge strane, ne mogu da kažem da je baš loša, samo je drugačija.
  • Narukvica: Po mom mišljenju malo je tvrđa nego što bi trebalo da bude. S obzirom da je moguće korišćenje zamenskih narukvica širine 20mm, već sam poručio i pin-ove i narukvice, tako da ću i ovo rešiti.
  • Vibracija: Nema je. No, filozofija ovog sata je bila Casio clone, retro style, pa s obzirom da u "ona" vremena nije bilo vibracije, ok je...
  • Upravljanje: Skoro sve se radi preko aplikacije. Na satu možete samo da listate trenutne statuse po kategorijama, odbijete pozive...
  • App: Aplikacija je malo zastarena što se dizajna tiče. Sa druge strane, sve što treba u njoj je.
  • Notifikacije: Rade bez problema, jedina zamerka je što se npr za sms poruku notifikacija oglasi, pojavi se info na ekranu, koji je tu par sekundi, i onda se ekran vrati u pređašnje stanje. Po meni bi trebalo da je notifikacia vidljiva dok se poruka na telefonu ne pročita, ili dok se notifikacija ne poništi na satu.
  • Koraci i distanca: Skoro uvek idem istom rutom do posla i nazad. Onako odokativno, poklapa mi se broj koraka na Neo-u i Gear S3. Još od starog Amazfit Pace, koji sam imao do pre dve godine znam da Amazfit ima dobar algoritam za korake, očigledno je da je i u Neo-u ovo odrađeno kako treba.
Ako nekog zanima nešto, slobodno neka pita.
Amazif Neo za 40-tak € nudi dovoljno, tj sve ono što sam relano koristio na višestruko skupljem Gear S3, i uz sve vraća me malo nazad, jedno 30-35 godina u prošlost, kada sam imao po dizajnu slične Casio satove.
Svetozare,

Procitao sam sto si napisao u vezi Amazift neo pametnog sata pa sam hteo da pitam, ukoliko mozes da mi odgovoris,nesto u vezi sa njim a sto meni nije jasno.

Nedavno sam nabavio sat i uglavnom sam zadovoljan ali ima i nejasnoca.

1. Na sta si mislio kad si napisao da je notifikacija preglasna? Kod mene se notifikacija prilikom poziva ili sms -a samo vidi na ekranu a nista se ne cuje.
2.Kada podesim alarm vidi se ikonica zvona i kada dodje to podeseno vreme nista se ne cuje, samo ikonica zvona treperi.
3. U pocetku je funkcionisalo pokazzivanje temperature ali vise toga nema.

Ako mozes odgovori mi na ova pitanja. Hvala i pozdrav

Svetozare,

Procitao sam sto si napisao u vezi Amazift neo pametnog sata pa sam hteo da pitam, ukoliko mozes da mi odgovoris,nesto u vezi sa njim a sto meni nije jasno.

Nedavno sam nabavio sat i uglavnom sam zadovoljan ali ima i nejasnoca.

1. Na sta si mislio kad si napisao da je notifikacija preglasna? Kod mene se notifikacija prilikom poziva ili sms -a samo vidi na ekranu a nista se ne cuje.
2.Kada podesim alarm vidi se ikonica zvona i kada dodje to podeseno vreme nista se ne cuje, samo ikonica zvona treperi.
3. U pocetku je funkcionisalo pokazzivanje temperature ali vise toga nema.

Ako mozes odgovori mi na ova pitanja. Hvala i pozdrav
Pozdrav @Micha.
Što se tiče zvuka za notifikacije, idi u Zepp app, tab Profle, My devices > Amazfit Neo, pa Incoming call i omogući Incoming call alerts. Trebalo bi da ti onda "pišti" sat za dolazne pozive. Isto proveri u App alerts, pa omogući App alerts za notifikacije drugih app.
Za alarm: Ne koristim ga, jer bih probudio pola košiluka.
Ovo za temperaturu... Od kako su pusitli update Zepp app, manje-više mi je sat non-stop diskonektovan sa telefona. Nešto su opasn zabrljali sa verzijom 5.13.0. Sada mi je stigla verzija 5.13.1, ako ne reši ovaj problem, vraćam se na prethodnu verziju koja je radila ok. Moguće da ti ovaj problem sa Zepp u stvari pravi problem. Šta ti znači "više toga nema"? Od kada?

Hvala na odgovoru. Pokusacu ovo sto si naveo da uradim pa da vidim kako ce onda funkcionisati

Pozdrav @Micha.
Što se tiče zvuka za notifikacije, idi u Zepp app, tab Profle, My devices > Amazfit Neo, pa Incoming call i omogući Incoming call alerts. Trebalo bi da ti onda "pišti" sat za dolazne pozive. Isto proveri u App alerts, pa omogući App alerts za notifikacije drugih app.
Za alarm: Ne koristim ga, jer bih probudio pola košiluka.
Ovo za temperaturu... Od kako su pusitli update Zepp app, manje-više mi je sat non-stop diskonektovan sa telefona. Nešto su opasn zabrljali sa verzijom 5.13.0. Sada mi je stigla verzija 5.13.1, ako ne reši ovaj problem, vraćam se na prethodnu verziju koja je radila ok. Moguće da ti ovaj problem sa Zepp u stvari pravi problem. Šta ti znači "više toga nema"? Od kada?
Ovo je ono sto moze da se vidi. Sve je to bilo vec aktivirano. Ne znam zasto se pojavljuje crvena boja, verovatno zbog toga sto ne funkcionise.
Imas li ideju sta da preduzmem?
Pozdrav
Ovo je ono sto moze da se vidi. Sve je to bilo vec aktivirano. Ne znam zasto se pojavljuje crvena boja, verovatno zbog toga sto ne funkcionise.
Pozdrav
Pozdrav
''Vise toga nema'' znaci da je prvih dana pokazivao temperaturu i jos jedan broj sto je verovatno vreme kada je merena ali se to izgubilo i samo ima nekoliko crtica

Prilozi

• notif.1.jpg
    notif.1.jpg
    39.4 KB · Pregleda: 18
  • notif.2.jpg
    notif.2.jpg
    37.5 KB · Pregleda: 14
  • notif.3.jpg
    notif.3.jpg
    43.2 KB · Pregleda: 14
Pozdrav @Micha.
Sada videh da koristiš iPhone... Znam da na iOS-u nisu podržane sve funkcionalnosti pojedinih proizvođača i modela (znam da Samsung nije omogućio sve funkcionalnosti na iOS-u), a nebih znao da li je to slučaj i za Amazfit. Mislim da će moraati malo da pogledaš na netu...
A evo vidi kako to kod mene izgleda:

Prilozi

• Screenshot_2021-06-12-04-22-43-044_com.huami.watch.hmwatchmanager.jpg
    Screenshot_2021-06-12-04-22-43-044_com.huami.watch.hmwatchmanager.jpg
    36.2 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot_2021-06-12-04-22-50-618_com.huami.watch.hmwatchmanager.jpg
    Screenshot_2021-06-12-04-22-50-618_com.huami.watch.hmwatchmanager.jpg
    28.2 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot_2021-06-12-04-22-58-837_com.huami.watch.hmwatchmanager.jpg
    Screenshot_2021-06-12-04-22-58-837_com.huami.watch.hmwatchmanager.jpg
    31 KB · Pregleda: 32
Kod tebe je OK. Kod mene nema notifikacija a crvena boja ocigledno govori da nije ni aktivirana kao ni aplikacije.
Sta mislis da izbrisem app pa da instaliram ponovo?

Ako se ne varam, iOS te prilikom prvog pokretanja app nakon instalacije pita za dozvole? Da li si dozvolio notifikacije?

Koliko se secam jesam.

U medjuvremenu u aplikaciji sam nasao mogucnost da proizvodjacu posaljem primedbu na sta se zalim pa cu videti da li to funkcionise i da li ce mi odgovoriti.
Ako ti lpadne na pamet jos neka ideja javi mi jer mi nije zadovoljstvo da imam pametni sat bez osnovnih pametnih funkcija..

Pozdrav

Probaj reinstall... Čisto za probu :)
A kada pritisneš hw dugmiće na satu, da li se čuje zvuk?

Bilo koje od ta četiri... Da li ti se čuje zvuk "pieza"?

Konacno sam pronasao sta je nedostajalo. Njegov signal je toliko slab da ja u dnevnoj buci a pogotovo prilikom istovremenog zvonjenja mob. telefona (kada sam ga isprobavao) uopste nisam cuo taj signal jer sam ocekivao da je jaci. Tek kad ga prinesem blize uhu cujem ga ali jako slabo pogotovo sto traje vrlo kratko.. Moguce je i da je moj sluh manje osetljiv na tako visoke tonove .. .Pokusavao sam da nadjem mogucnost za pojacanje tona u satu ali nisam uspeo da pronadjem. Ocekivao sam jaci zvuk jer si ti napisao da je zvuk prilikom notifikacije jako glasan. Meni sa ovakvim intenzitetom signala uopste nije upotrebljiv, osim za one druge funkcije u kojima je sasvim pristojan. Ako signal ne moze da se pojaca mozda je najbolje da pokusam da ga prodam jer je potpuno nov a ja pronadjem neki slican ali sa vibracijom. Sta ti mislis?

Nema mogućnost regulacije nivoa zvona.
Evo, nađoh ti u jednom od brojnih review videa na YT kako zvuči kada imaš notifikaciju poziva: . Pogledaj još koji review, sigurno ima deo gde su predstavljene notifikacije.
Mada, meni se sve čini da je tvoj Neo malo faličan što se tiče zvona. Da li možeš da ga reklamiraš?

Što se prodaje/zamene tiče, to ti najbolje znaš ;) Tvoj Neo jeste nov, ali je isto tako raspakovan i malo korišćen, tako da u startu računaj da ćeš moći izvući 60-70% od cene koju si platio.
Ja znam zbog čega sam se odlučio za Neo, naveo sam u prvom postu, i meni je dobar. Volim da menjam, volim da eksperimentišem, meni odgovara :)
Ako tražiš nešto približne cene, a da ima vibraciju, i da nudi više od Amazfit Neo modela (skoro svaka narukvica/sat nudi više, ali je kod Amazfit Neo fazon u jednostavnosti), pogledaj Huawei 6 tj klon Honor 6. Dobre opcije, dobra cena, dobra baterija, dobar ekran, mislim da su te dve best buy u klasi narukvica.
Od satova kreni od Mi Watch, Amazfit, Honor, pa na dalje, ali računaj da su oni preko 100€.

Pogledao sam ovaj review koji ranije nisam video. Moj sat kao da nema sve simbole sto se tamo prikazuje. Recimo slusalicu..Jos nesto mi nije jasno, sta se regulise oznacavanjem ON, OF, SMART? Ovo te pitam jer imam manuel samo na kineskom.

Ajde daj screenshot tu gde ti fali slušalica. I još jedan za ovo On, Off i Smart.
Uputstvo imaš na engleskom ovde.

Izvini sto ovoliko zapitkujem ali tek sad sam isciteao neke stveri iz uputstva koje mi nisu bile poznate.
Slusalica se pojavila ali se nije svaki put pojavljivala kada sam proveravao notifikaciju poziva.
Zvono je definitivno tiho, za mene takoreci necujno.
Nista od My records ne mogu da aktiviram.
Vreme se ne pojavljuje na displeju (temperatura) iako se prvog dana kada sam ga tek instalirao pojavljivalo, sa jos jednim brojem, verovatno vremenom kad je merena..
ON OFF i SMART sam razjasnio iz uputstva koje si poslao. Ja ga stalno drzim na SMART, ne znam zasto bih ga iskljucivao, jedino mozda zbog ekonomisanja sa baterijom. Kako izgleda mozes videti na slici. Pokusao sam u app da ga aktiviram ali nista se ne menja.
Na drugoj slici se vidi neki broj koji se dobije kad se pritisne istovremeno select i down, neki ID broj, ne znam cemu sluzi
Nije mi jasno sta se dobije kada se sat vrati na fabricka podesavanja. Mozda da pokusam to

Prilozi

• Neo 1.JPG
    Neo 1.JPG
    186 KB · Pregleda: 32
  • NEO 2.JPG
    NEO 2.JPG
    175.6 KB · Pregleda: 32
Izvini sto ovoliko zapitkujem ali tek sad sam isciteao neke stveri iz uputstva koje mi nisu bile poznate.
Slusalica se pojavila ali se nije svaki put pojavljivala kada sam proveravao notifikaciju poziva.
Zvono je definitivno tiho, za mene takoreci necujno.
Nista od My records ne mogu da aktiviram.
Vreme se ne pojavljuje na displeju (temperatura) iako se prvog dana kada sam ga tek instalirao pojavljivalo, sa jos jednim brojem, verovatno vremenom kad je merena..
ON OFF i SMART sam razjasnio iz uputstva koje si poslao. Ja ga stalno drzim na SMART, ne znam zasto bih ga iskljucivao, jedino mozda zbog ekonomisanja sa baterijom. Kako izgleda mozes videti na slici. Pokusao sam u app da ga aktiviram ali nista se ne menja.
Na drugoj slici se vidi neki broj koji se dobije kad se pritisne istovremeno select i down, neki ID broj, ne znam cemu sluzi
Nije mi jasno sta se dobije kada se sat vrati na fabricka podesavanja. Mozda da pokusam to
Kako izgleda mozes videti na slici. Pokusao sam u app da ga aktiviram ali nista se ne menja.

(gore je greska )

Što se zvuka notifikacija tiče, mislim da je do sata. A što se vremena tiče, može biti da je do iOS-a.
Probaj factory reset, ništa te ne košta, ali pre toga sync da ti se podaci bekapuju na MI nalog.
Ako factory ne pomogne, probaj da instaliraš Zepp na andrid uređaju, pa ga upari sa tim uređajom. Da vidiš kako će da radi.
Ako i dalje ne valja, ja bih ga reklamirao zbog zvuka notifikacija.

Obrisao sam sve i pokusao ponovo da instaliram...od aplikacije pa sve ostalo. Nesto sam izgleda porremetio i ne uspevam.Ispada nekompletna instalacija. Samo koraci, nema notifikacija, rada srca, PAI niti ostalo. A stigao mi je mail da sam se registrovao...
Prilazem scrinshotive. Ne znam u cemu je stos.

Prilozi

• IMG-6439.PNG
    IMG-6439.PNG
    187.8 KB · Pregleda: 23
  • IMG-6440.PNG
    IMG-6440.PNG
    75.3 KB · Pregleda: 14
Ajde da vidimo da li je problem do sata ili do telefona...
Sigurno imaš nekoga ko ima Android. Uzmi na minuta, instaliraj Zepp app, upari sat sa tim Android telefonom, pa vidi šta radi a šta ne radi.

Jos jednom sam sve obrisao i ponov o instalirao. Dobio sam sve ono sto sam i prvi put imao. Znaci notifikaciju skoro da ne cujem, temperature nema itd. Ostalo moze dobro da posluzi.
Kako se radi factory reset? Mislim na redosled poteza.
Hvala ti na pomoci. Najverovatnije da cu za sada ostati na ovom satu a ubuduce cu videti.
Ja sam ovaj kupio na Aliju. Sada vidim kada se kupuje iz drugih evropskih zemalja postarina je 0 a za nas nije bas mala pa onda se udje i u porez, carinu itd. pa cu videti da se organizujem.
Pozdrav

Malo kasnim sa odgovorom, ali možda nekom posluži. Vremenska prognoza vam ne radi jer je nameštena da automatski povlači informacije sa lokacije. Meni je lokacija uvek isključena pa sam odmah povezao da ima veze sa tim. U podešavanjima isključite automatsku lokaciju (Weather settings - City - Get location automatically) i namestite ručno na grad koji želite. Informacije na satu za temperaturu su najniža i najviša dnevna (npr. 5-11).

Sat je odličan za ljubitelje retro izgleda. Ima par nedostataka po mom mišljenju, a to su:
1. vidljivost notifikacije - notifikacija MORA da bude vidljiva dok se ne pogleda, a ne da nestane posle 2 sekunde
2. nedostatak vibracije - bilo bi idealno kada bi postojao silent mode sa vibracijom
3. GPS - sa njime bi sat bio pun pogodak, ovako ste i dalje skroz zavisni od telefona
4. Prikaz kalorija - ovo je jedna sitnica, ali pomalo iritantna. Na satu se isključivo vide potrošene kalorije od načinjenih koraka. Ako ste vežbali, trčali, vozili bicikl, pa čak i samo šetali ali ste aktivirali to kao vežbanje na telefonu, te kalorije neće biti prikazane

Ono što mi se sviđa kod sata i zbog čega nameravam da ga koristim pored gore navedenih nedostataka je:
1. dizajn - pre svega, ljudi ga kupuju zbog izgleda, mnogo dobra fora da u takvom satu imate smart funkcije
2. baterija - baterija je odlična, uključivanje pozadinskog osvetljenja pri pogledu na sat mi je uključeno od 17h do 00h, a automatsko merenje pulsa je uključeno sve vreme. 8 dana koristim sat i trenutno je na 20% i sa tim procentom može da dogura još dan-dva. Manje nego kod nekih drugih (zbog podešavanja) ali i dalje odlično. Punjenje na 10ak dana mi je apsolutno zadovoljavajuće.
3. always on - kao što je svetozar u prvom postu i rekao, zbog tipa ekrana u svakom trenutku možete videti koliko ima sati, što najviše podseća na obične satove
4. funkcionalost - zbog svoje jednostavnosti sat radi besprekorno. To što ima radi kao podmazano. Devojka je kupila Apple Watch i muku muči da nađe adekvatne aplikacije za korake, puls, praćenje sna, itd. a da ne pominjem što se svaka iole normalna aplikacija plaća. Ovde vam je sve na jednom mestu, podesite po sebi i to šljaka besprekorno.

Ево да се и ја упишем у тему.
Узео сам га данас у А1. Пре овог сата, од ових паметних, имао сам једино 2 наруквице али ми се није свидело како очитавају кораке. Прва је била Mi Band 3. Она је мерила кораке и док спавам и док се возим у бусу :ROFLMAO: . Друга је била Huawei Band 4 - није ми се нешто претерано свидела због облика капсуле.
Као што је @svetozar написао, овде ми се свидео изглед старих CASIO сатова ( мада, колико сам видео, још их има у понуди са тим ретро изгледом ). Погасио сам све нотификације јер хоћу да ми буде баш сат а не телефон на који могу да се јављам или читам поруке / примам обавештења. Такође ме је привукло што није велики сат ( водомер 😁 ) , него нормалне величине. Мало ме је збунило то што је за прво покретање било потребно да се сат прикачи на пуњач.
Е, сад... батерија је била на 42% у 13:45 а сад је већ на 36% у 17:55. Могуће је да се брже празни јер није пуњен. Аутоматска детекција пулса је укључена и подешена да се освежава на 10 мин. Always on - пун погодак, баш као да је обичан сат.
Све у свему - задовољан сам.

Posto se razmisljam vec duze vreme da uzmem neki jeftiniji smartwatch, ovaj mi je zapao za oko.

Hvala svakako na opsirnim utiscima... Pored Amazfit mi je jos jedan sada zapao za oko , a to je Moye Kairos.

Jel imao iko priliku da vidi, isproba ovaj sat? :)

Vrh Dno