NCC-74656
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.08.2002
- Poena
- 680
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Pozdrav svima.
Pošto sam se malo "zasitio" svog Samsung Geas S3 Frontier, rešio sam da pređem na nešto drugačije... Potpuno drugačije. Uzeo sam Amazfit Neo.

Hteo sam da navedem pozitivne i negativne strane sata, ali onda, kada malo razmislim, većina stvari ima i za i protiv u jednom:
Amazif Neo za 40-tak € nudi dovoljno, tj sve ono što sam relano koristio na višestruko skupljem Gear S3, i uz sve vraća me malo nazad, jedno 30-35 godina u prošlost, kada sam imao po dizajnu slične Casio satove.
Pošto sam se malo "zasitio" svog Samsung Geas S3 Frontier, rešio sam da pređem na nešto drugačije... Potpuno drugačije. Uzeo sam Amazfit Neo.

Amazfit Neo specifications
- Display: 1.2", STN monochrome screen, Always-On Display
- Straps: Polyurethane (PUR) straps, 20mm width
- Features: Real-time heart rate monitor, 5ATM water resistance, Sleep Tracking, Sports Tracking, Step Counter, Call and App Notification alerts, Lift-to-wake screen, Idle Alert, Alarm, and Stopwatch
- Sports Modes: Running, Cycling, Walking
- Sensors: PPG Bio-Tracking Optical Heart Rate Sensor, accelerometer
- Connectivity: Bluetooth 5.0/BLE, Compatible with Android 5.0+ and iOS 10.0+
- Battery: 160mAh
- Colors: Red, Black, and Green
- Dimensions: 40.3 x 41 x 11.7 mm
- Weight: 32 grams
Hteo sam da navedem pozitivne i negativne strane sata, ali onda, kada malo razmislim, većina stvari ima i za i protiv u jednom:
- Baterija: Napunjena do 100%, trajala je tačno 15 dana dok nije stigla do 1%. Na netu kažu da realno traje 20-tak dana, pa s obzirom da je ovo bilo prvo punjenje, pretpostavljam da ću realno trajanja baterije imati nakon 3-4 punjanja. Držim uključeno aktiviranje pozadinskog osvetljenja pri pogledu na sat u vremenu od 6 do 22h i automatsko merenje pulsa na svakih 30 minuta.
- Dimenzije i težina: Lagan, bukvalno ga ne osetim na ruci. Za razliku od Gear S3, koji sam znao da kačim usput za sve i svašta, ovaj ni jednom do sada nisam zakačio.
- Always on: Kao što rekoh, filozofija ovog sada je potpuno drugačija u odnosu na pametne sateve, tako da je na Neo-u always on zaista always on. Informacije na ekranu su uvek dostupne, i bez okretanja zgloba vidim koliko je sati.
- Notifikacije: Rekao bih da za notifikacije sat koristi piezo. Ponekam mi se učini da je malo glasan, ali ga definitivno čujem kada se oglasi. Sada sam se navikao, pa mi je ok.
- Materijal kućišta: Plastika je... Baš plastična. Možda je do mene, navikao sam se na Gear S3 ali i na Casio Edifice, tako da mi je ovo malo neobično. S druge strane, ne mogu da kažem da je baš loša, samo je drugačija.
- Narukvica: Po mom mišljenju malo je tvrđa nego što bi trebalo da bude. S obzirom da je moguće korišćenje zamenskih narukvica širine 20mm, već sam poručio i pin-ove i narukvice, tako da ću i ovo rešiti.
- Vibracija: Nema je. No, filozofija ovog sata je bila Casio clone, retro style, pa s obzirom da u "ona" vremena nije bilo vibracije, ok je...
- Upravljanje: Skoro sve se radi preko aplikacije. Na satu možete samo da listate trenutne statuse po kategorijama, odbijete pozive...
- App: Aplikacija je malo zastarena što se dizajna tiče. Sa druge strane, sve što treba u njoj je.
- Notifikacije: Rade bez problema, jedina zamerka je što se npr za sms poruku notifikacija oglasi, pojavi se info na ekranu, koji je tu par sekundi, i onda se ekran vrati u pređašnje stanje. Po meni bi trebalo da je notifikacia vidljiva dok se poruka na telefonu ne pročita, ili dok se notifikacija ne poništi na satu.
- Koraci i distanca: Skoro uvek idem istom rutom do posla i nazad. Onako odokativno, poklapa mi se broj koraka na Neo-u i Gear S3. Još od starog Amazfit Pace, koji sam imao do pre dve godine znam da Amazfit ima dobar algoritam za korake, očigledno je da je i u Neo-u ovo odrađeno kako treba.
Amazif Neo za 40-tak € nudi dovoljno, tj sve ono što sam relano koristio na višestruko skupljem Gear S3, i uz sve vraća me malo nazad, jedno 30-35 godina u prošlost, kada sam imao po dizajnu slične Casio satove.