Šta je novo?

Hardver AM4 ili AM5 ili...

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Arthur Morgan

Čuven
Učlanjen(a)
07.10.2007
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7800X3D & Lian Li Hydroshift 360
Matična ploča
Aorus X870E Pro Ice
RAM
32 GB Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mt/s + Corsair Light Enhacement Kit
GPU
Zotac Trinity RTX 4080 Super OC White Edition
Storage
Samsung 980 Pro 500GB + WD SN850 Black 1TB + Kingston KC 3000 1TB + 2TB Lexar NQ790
Zvuk
Altec Lansing ATP 3
PSU
Lian Li Edge 1000W White Edition
Kućište
Antec Constellation C8
Monitor
LG 32GP850-B
Miš & tastatura
ASUS ROG STRIX Scope II 96 Wireless & ASUS ROG Harpe Ace Aimlab Edition
Laptop
HP Probook 450 G10
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hipotetičko pitanje još uvek.
Imam Ryzen 5 3600, X570 matičnu, 32 GB RAM i Radeon RX6800.
Za par meseci ću imati, tačnije dobiti, oko 1000€ i šta bi vi uradili sa tim, a da je vezano za kompjuter??? Da li:
1.) Sačekati proleće i sa nižim cenama uzeti, na primer, 7700X, neku solidnu B650matičnu i DDR 5, uz prodaju starih delova.
2.) Uzeti Gigabyte Aero G (savršeno bi "legla" u moje belo kućište) sa Ryzen 7 5800 X3D?? ( I ostane mi od prodaje ploče i procesora)
3.) Bataliti sve to, prodati 6800 i kupiti 7800XT ili 4080.

Naravno, ko zna šta će biti sa cenama i ( ako Putin krene da Atomuje ) svetom uopšte, ali razmišljam da ovi ako žele da prodaju svoju robu mora da shvate da više nije tolika potražnja kao pre godinu dana i da će morati da snižavaju cene. Bar se, eto, NADAM.

4.) neka kombinacija 2. i 3. :D 5800X3D + nova grafička i eventualno nova ploča

i eventualno nova ploča
Zaboravio sam da dodam da sam stavio Aero G zato što je jedina X570S matična sa 4 mesta za M2 SSDove, jer želim da se rešim bilo kakvih drugih diskova osim M2.

Cuvaj hiljadarku, ne menjaj nista jos, dobar si nego te svrbe pare pa oces da potrosis 😂

Arthure javi se u novembru tj. posle AMD prezentacije da vidimo kakva je situacija.
Mada svakako računaj da će ti za grafičku trebati 1000e.

Poslednja izmena:
Cuvaj hiljadarku, ne menjaj nista jos, dobar si nego te svrbe pare pa oces da potrosis 😂
Napisao sam da ću tu lovu dobiti negde oko nove godine, možda u januaru. sada nema šta da me svrbi. :)

Nego ovo pitanje postavih sad, jer kad u decembru budemo imali restrikcije od minimum osam sati dnevno imaću preča posla od gledanja u forume, :)

Vrh Dno