Šta je novo?

AM2 ploca, nemam bas mnogo para...

stole

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2002
Poena
601
Sta da uzmem, nisam ispratio chipsetove, pa vise ne kapiram sta se desava, koji setovi idu za ovu platformu, sta valja, sta ne valja.

Vec imam Semprona AM2 3000+, treba mu pouzdana ploca, znaci ne vise od 60-70evra.

Za te pareee mozda EPOX MF4-J ~ 75 ili jos bolje MSI K9N NEO-F, nForce 550 ~ 80 evra.

Poslednja izmena:
Pa valjda ce se uvoznici setiti da je uvezu! :) Razmisljao sam da uzmem jednu za sebe, za drugu masinu.
eatmyshorts je napisao(la):
Za te pareee mozda EPOX MF4-J ~ 75 ili jos bolje MSI K9N NEO-F, nForce 550 ~ 80 evra.
Moze i NF570 Ultra za 90 evra.

Poslednja izmena:
Najbolje da zoves M&D Profy pa da ih pitas, a ako ovako nastavimo, thread ce da zavrsi u 'domacem trzistu' ! :)

Nedjo je napisao(la):
ovo je ubedljivo najbolja AM2 ploca za sada:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=107226

Po mogucnostima za OC je preveslala mnoga zvucnija imena i mnogo sharenije ploce!
Jos samo kad bi mogla da se kupi kod nas :(

Daj Nedjo, je### novu plocu koja koristi cip star 3 godine, ponovo problemi ako zamenis cooler na SB, a ovog puta mislim da nisu mogli jadniji cooler da postave na SB, ko ce to da kupi kad Asus m2n u pravim rukama pravi cuda, em vrhunsko pasivno ladjenje.

Poslednja izmena:
:D Znam ja Mishko da tebi kuler najvise bode oci. A sto se tice starosti chipseta, veruj mi nikakva mana to nije! Realno sagledavajuci nista taj nF5 ne donosi svrsishodno!
Gde to taj Asus M2N pravi chuda?!
Ja sam se evo napatio ko isus sa ovim ASUS Crosshairom. Znaci tuga je kako je bagovita ploca. A na prvi pogled bi rekao da yebe kevu!
prema tome, sve je u BIOS-u, a chipset je najmanji problem. A sto se tice pasivnog hladjenja nF5, moje iskustvo sa MSI-em, koji ima pasivno hladjenje (doduse ne sa toplom cevi) je prilicno negativno. I suludo je pasivno hladiti taj chipset!
Daklem, ovaj DFI je za sada pokazao najvise kada su u pitanju AM2 ploce namenjene overklokerima.

Nedjo je napisao(la):
:D Znam ja Mishko da tebi kuler najvise bode oci. A sto se tice starosti chipseta, veruj mi nikakva mana to nije! Realno sagledavajuci nista taj nF5 ne donosi svrsishodno!
Gde to taj Asus M2N pravi chuda?!
Ja sam se evo napatio ko isus sa ovim ASUS Crosshairom. Znaci tuga je kako je bagovita ploca. A na prvi pogled bi rekao da yebe kevu!
prema tome, sve je u BIOS-u, a chipset je najmanji problem. A sto se tice pasivnog hladjenja nF5, moje iskustvo sa MSI-em, koji ima pasivno hladjenje (doduse ne sa toplom cevi) je prilicno negativno. I suludo je pasivno hladiti taj chipset!
Daklem, ovaj DFI je za sada pokazao najvise kada su u pitanju AM2 ploce namenjene overklokerima.

Nije do kulera ovaj put, uzecu neku reverse cooling graficku i milina, ali ipak zelim nf5 plocu, ima malo i psihe ne zelim AM2 nf4 plocu, btw nf5 je malo bolja u mrezi malo je bolja sa sata malo sa usb, ipak neki mini napredak u odnosu na nf4, DFI nastavlja da objasnjava to stoji, sa najsmesnijim coolerom na SB onakav HTT out of box i to sa 3 phase napajanjem, respect!

Pusti MSI evo trenutno se igram sa K9N ringla, stvarno ringla, nemoz da drzis prst duze od pola sekunda, stavih cooler master 40mm fan odozgo i mlaka, na defaultu ringla ali nema hetapipe od pola metra i posle lep radijator, druga je prica hladnjenje kod M2N, pogotovo sto ja imam AC Freezer koji znas da hladi fetove tj. u ovom slucaju radijator, tako da je meni Asus zmaj a jos i lepsu plocu nisam video odavno. Kad Asus stigne videces sta radi u pravim rukama pozzz.

Poslednja izmena:
У оквиру овога једно питање.
Да ли је по перформансама, значи не занимају не ''напредне'' опције, nF5 приметно бољи од nF4 на AM2 ил' се као што ја претпостављам све своди на разлику до 5% и мање јер ће nF4 AM2 плоче свакако, док их буде било, бити јефтиније и као такве исплативије.

Poslednja izmena:
Atila K je napisao(la):
Да ли је по перформансама, значи не занимају не ''напредне'' опције, nF5 приметно бољи од nF4 на AM2 ил' се као што ја претпостављам све своди на разлику до 5% и мање јер ће nF4 AM2 плоче свакако, док их буде било, бити јефтиније и као такве исплативије.
ma nema bre razlike!!!!

Atila K je napisao(la):

Generalno nove ploce donese bolje prefomanse najcesce na usb/sata/network a sto se tice grafickih/cpu testova tu se kidaju. Barem nf5 i nf4

Nema bre razlike ni u performansam "periferija" izmedju nF4 i nF5!

Nedjo je napisao(la):
Brate ono su akademske razlike koje nema shanse u realnom radu da osetish! A s druge strane itekako ces da "osetis" da li mozes ili ne mozes da overklokujes CPU!

firewire 50% brzi na nf5 (doduse ova ima fw800)
lan 100% vece zauzece procesora na nf4
usb 3% brzi na nf5
sata 3% brzi na nf5
ide 3% brzi na nf5
ko koristi integrisan audio izgleda da novi zauzima manje procesorskog vremena, meni nevazno

i ti savetujes da kupim nf4 DFI pored onakve lepotice kao sto je Asus m2n, u zivotu.

Misko je napisao(la):
i ti savetujes da kupim nf4 DFI pored onakve lepotice kao sto je Asus m2n, u zivotu.
;) da! Meni izgled ploce u opste nije bitan. Vazno je da ima dobar BISO i da se dobro klokuje, a tu je DFI u prednosti!

E svaka vam cast 22 posta i od toga 1 vezan za temu , a ostalih 95.5% ne :D. Al nema veze nek se tema razvija. Nego znate li kolike su i gde su razlike brzini i prakticno nF550 i nF430?

Prakticno nema razlike u brzini.
Vise perf. zavise od tajminga ili jos bolje od sirove frekvencije rama.
Takodje ,clock cpu-a se naravno podrazumeva(pri tom se i smanjuje latencija mem. kontrolera prema memoriji)

stole je napisao(la):
E svaka vam cast 22 posta i od toga 1 vezan za temu , a ostalih 95.5% ne :D. Al nema veze nek se tema razvija. Nego znate li kolike su i gde su razlike brzini i prakticno nF550 i nF430?
Ако се двоумиш између те интегруше и nF550 мислим да је nF550 бољи избор.

stole je napisao(la):
Pazi kad pratim temu i ne mogu da verujem da modovi ovo dozvoljavaju :D . Nedjo i Misko najbolje da se nadju i da reše to sto imaju :d (svaka tema o am2 lici na ovo) , a nas neko da posavetuje sta da se kupuje.

I mene interesuju razlike izmedju 430 i 550,570.

Jel vas dvojca zezate il ozbiljno, okacio sam link gde se vide razlike u perfomansama na benchu ima test gde se vidi sta je "novo" na nf5, a nedjo i ja preporucujemo svako svojih 2cents, i ne znam sta biste jos hteli?

Pa malo!:smoke:
Kako bi isla kombinacija te tvoje ploce i Atlona 3000+? Ili da se doplati za 570 bez sli? Oc nije u prvom planu ali ne bi bio na odmet.
I da li bi Chiftec 360w zavrsio posao sa 6600gt(or non gt)+1gb rama...??? Da li on uopste moze da ide na ove novije ploce?

Poslednja izmena:
ExR je napisao(la):
Pa malo!:smoke:
Kako bi isla kombinacija te tvoje ploce i Atlona 3000+? Ili da se doplati za 570 bez sli? Oc nije u prvom planu ali ne bi bio na odmet.
I da li bi Chiftec 360w zavrsio posao sa 6600gt(or non gt)+1gb rama...??? Da li on uopste moze da ide na ove novije ploce?

Athlon moze, moje misljenje je da se sad uzme najjeftinija550 ploca cisto radi prelaza, jer svaki proizvodjac na ovaj ili onaj nacin kuburi tj. svaka ploca ima svojih bubica, Asus npr sa resetom, MSI sa cold bootom, Foxconn takodje, svi imaju svoje bubice koje ce nadam se biti resene upadateom bios-a.... DFI ce naravno opet izbaciti najbolju plocu, jer je poslednji izbacuje i zato sto je DFI. MSI K9N Neo je ok ploca za prelaz moze i malo (300max u biosu i toliko moze i ploca) da se ocuje. Znaci Athlon i MSI k9N moze, to napajanje moze.

Dakle koja am2 ploca onda objektivno(trenutno ili ubrzo dostupna) predstavlja najbolje resenje za sempron3000+ u cenovnoj kategoriji od 80-100e a da overklok bude solidan i stabilnost takodje,kolike su sanse da se u neko dogledno vreme kod asusa popravi bios?

Poslednja izmena:
Vrh Dno