Šta je novo?

Altec Lansing 621 Vs. 251?

Air Jordan

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
710
Koje su prednosti i mane svakog od ova 2 sistema?
Uzeo sam skoro Audigy kartu,pa bih hteo da uzmem i adekvatne zvucnike.Vise me interesuje slusanje muzike,mada ni gledanje DVD-a/igranje igara nije beznacajno.
Inace,bitniji mi je kvalitet zvuka od snage,jer ipak postoje komsije. :D

Poslednja izmena:
Pazi, ovo su dva sistema razlicite namene - 251 je slabiji, univerzalniji je (moz da slusas muziku, DVD, 5.1 igre), a 621 je jaci, namenjen prvenstveno muzici.

Sa druge strane, preporucio bih ti AL 5100E :), znaci ni jedan od ova dva.

Huh,a kaksi su sto se tice kvaliteta zvuka (cini mi se da je 621 mnogo jaci nego sto mi treba)?

621 radi fenomenalno. Glasno, cisto i jasno (live kartica). Licno ga imam. Prodao sam i namestao po sobama i naravno i testirao 251 i nisam preterano odusevljen. Jeste da je 5.1 sistem ali ni blizu 621. Dakle VELIKI glas za 621.

Znaci po kvalitetu zvuka 621 je mnogo bolji?Ili samo po snazi? Ovo mi je jako bitno...

Jos jedan glas za 621. Po meni, jeste dosta bolji. Ionako imas samo dva uha pa to 5.1, 6.1 ili 7.1 ima smosla samo kod igrica ili filmova sa efektima. Za muziku je to GLUPOST.

621 je i kvalitetan i glasniji. Kvalitet 251 ne mogu da osporim ali mu fali snage pogotovo na nizim frekvencijama (nema basa ili ako ga ima onda je supalj).

Mnogi su u zabludi da 621 i 641 imaju iste visokotonce samo je bas duplo veci,ali to nije tacno. 621 su namenjeni muzici i imaju mnogo bolji srednjotonac za slusanje muzike jer su full range dok kod 641 to nije slucaj. Oni spadaju u gaming zvucnike pa su tako i projektovani.

Sumirano: 621 kvalitet + snaga + stereo; 251 kvalitet + surround sa mnogo manje snage

BigBoy je napisao(la):
621 je i kvalitetan i glasniji. Kvalitet 251 ne mogu da osporim ali mu fali snage pogotovo na nizim frekvencijama (nema basa ili ako ga ima onda je supalj).

Mnogi su u zabludi da 621 i 641 imaju iste visokotonce samo je bas duplo veci,ali to nije tacno. 621 su namenjeni muzici i imaju mnogo bolji srednjotonac za slusanje muzike jer su full range dok kod 641 to nije slucaj. Oni spadaju u gaming zvucnike pa su tako i projektovani.

Sumirano: 621 kvalitet + snaga + stereo; 251 kvalitet + surround sa mnogo manje snage

Imam 641 zvucnike, a pre njih sam imao 621. Moram da kazem da je zvuk identican sto se tice visokotonaca, cak sam skidao kapice sa zvucnika isti su skroz, jedino ako se u kutiji nesto razlikuje. Izvini Bigboy nije mi namera da ti kontriram, nego samo se ne slazem sa tom izjavom :) . Ako imash neke tehnicke informacije salji.

U svakom slucaju Jordane 621 je 4 klase iznad 251, jedino sto su to i dalje 2.1 zvucnici, pa mozda neces imati potpuni dozivljaj sto se tice filmova i nekih igrica, naravno to i dalje zavisi od zvucne.

Malo off-topic,ali u koliko igara se stvarno koriste 3D efekti?

Licnose ne razumem preterano u zvucnike (njihovu izradu, vesanja i sl.) ali sviram klavijature i imam uho za zvuk i to misljenje sam izneo. Inace ovu konstataciju da 621 ima kompletniji zvuk od 641 izneo sam na osnovu misljenja ljudi koji se dobro razumu u te stvari a bilo i na ovom forumu istih konstatacija (ili na nekom drugom). Licno nisam cuo 641 samo 251 i 621 (imam ga licno).

PS: Slobodno iznesi svoje misljenje i nemoj misliti da mi kontriras :) to je i svrha ovog foruma.

Na stranim sajtovima sam procitao da su kod 621 visokotonci dosta slabiji u odnosu na bas i srednjetonce.

Naprotiv suprotna misljenja sam ja dobio.... Ali dobro 100 ljudi 10 cudi a i otisli smo u offtopic posto je pitanje 251 ili 621 :)

Da zavrsim na ovu temu, moj predlog 621.

Prvenstveno slusanje muzike, kaze covek ? 621 !

Air Jordan je napisao(la):

Recimo, u strategijama (kao sto je Warcraft). Znaci, ako se peglaju na mapi ispod tebe udesno, ti bi to trebao da cujes na rear right zvucniku.

Na stranim sajtovima sam procitao da su kod 621 visokotonci dosta slabiji u odnosu na bas i srednjetonce.
To je tačno... Ali udariš +6dB na njih u drajverima (ako imaš drajvere koji to omogućavaju) i više nisu slabiji ;)

Jel bi moglo u Audigy Mixeru da se to regulise?

Ma u gomili.Sada u skoro svakoj pucacini imam 3d zvuk ako to volis da igras

Preporuka za 621 ili ako nemas toliko novca ni potrebe za tolikom snagom a voljan si nesta kvaliteta da zrtvujes uzmi moderl 5100.
251 je slabije resenje u svetu 5.1 zvucnika nego gore pomenuta kompleta u svetu 2.1 sistema.

Jel ima neko neku zamerku za 621?
Kolika im je kutija?Mogu li se strpati u neku putnu torbu?

Jel ima neko neku zamerku za 621?
Kolika im je kutija?Mogu li se strpati u neku putnu torbu?
Jedine zamerke koje imam su:
Kontrola jačine vufera direktno na njemu i to pozadi, jako teško za pristup ako se nalazi ispod stola.
Nemaju izlaz za slušalice.
Digitalni kontroler jačine zvuka bez ikakve informacije koja je trenutna jačina.

Ono što se tiče visokotonaca nije zamerka jer može (relativno) lako da se reguliše, a i zavisi kakav se zvuk kome sviđa.

Kutija je prilično velika i ne verujem da može da stane u bilo koju putnu torbu.

Na njihovom sajtu sam nasao da je display box (valjda je ovo kutija) dimenzija otprilike 40x40x40 cm. A ako se izvade iz kutije,da li bi onda mogli da se spakuju u torbu?

Zavisi kolika je putna torba :d
Specifikacije kažu ovako:

PACKAGING SPECIFICATIONS
Master Carton Quantity: 2
Master Carton Dimensions:
16.2" (W) x 16.1" (D) x 16.9" (H)
Display Carton Dimensions:
15.6" (W) x 15.3" (D) x 16.3" (H)
Master Carton Weight: 55 lbs
Display Carton Weight: 25 lbs

Pa da,to mu dodje oko 40x40x40 za display box. Samo me cudi da master carton (transportna kutija),u kojoj su 2 seta zvucnika,ima skoro iste dimenzije kao i display carton??? Zar ne bi trebala da je visina ili sirina tacno duplo veca?

Kupio sam danas 621. Stali su raspakovani u putnu torbu.
Prvi utisci: zvuk bih najpre opisao kao jasan,snage u izobilju,slabo pojacani losije zvuce,kao da te teraju da ih sve vise lozis.
Isto,zvuk veoma (vise nego kod drugih zvucnika koje sam cuo) zavisi od polozaja slusaoca u odnosu na zvucnike.
Inace,na koliko otprilike je najbolje drzati potenciometar za bas na vuferu?
Jel dovoljno u Audigy Sorround Mixeru da samo povecam treble malo u odnosu na vufer? I jesu li default vrednosti za bass i treble u Audigy Mixeru 50 ili 100 %?

Sretan ti pazar!
Pa to zavisi od vise faktora. Kod mene je nivo basa negde na oko pola (od recimo 45%-60%max)...
Jedina moja zamerka je sto nema indikaciju pojacanja. Ali s'obzirom na ostale kvalitete sam to brzo preboleo.
Pozdrav!

A recite mi jel bi kvalitet zvuka bio primetno bolji,odnosno da li se isplati da predjem sa mojih Samsung SMS 5100 2.1 zvucnika na 621?(zvucna je SoundStorm,a soba je 3.5x1.9 metara),inace surround me apsolutno ne zanima,vazno mi je da je zvuk kvalitetan i da ima dobar bas.

URGH! je napisao(la):
A recite mi jel bi kvalitet zvuka bio primetno bolji,odnosno da li se isplati da predjem sa mojih Samsung SMS 5100 2.1 zvucnika na 621?(zvucna je SoundStorm,a soba je 3.5x1.9 metara),inace surround me apsolutno ne zanima,vazno mi je da je zvuk kvalitetan i da ima dobar bas.
Ja mislim da se isplati

URGH! je napisao(la):

Ne znam tacno taj model Samsung-ovih zvucnika ali imaj na umu da su 621 jedni od najboljih (kod nas dostupnih) 2.1 zvucnika. Kod mene u mnogo vecoj prostoriji basa ima na pretek kao i glasnoce. O kvalitetu zvuka vec je dovoljno receno.
Isto ih "ganja" SoundStorm kod mene.
Pozdrav!

Sta bi sa podesavanjima u Audigy Mixer-u i WinAmp-u?Ima li neko preporuke?

Nazad
Vrh Dno