Šta je novo?

Altec Lansing 621 problem

da ne otvaram novu temu, naime, ponosni sam vlasnik 621, stajali su mozda dve godine neaktivni, sada kada su ponovo u funkciji imamo problem, levi kanal ima strasno suskanje zujanje, pucketanje i mnogo slabije se cuje od desnog kanala, zvucnici su ispravni(kad stavim desni zvucnik na mesto levog i on susti), sad znam da to treba da pogleda neki elektricar moje pitanje koji? hvala.

Probaj najpre da sam ocistis sve kontakte alkoholom.

ocistio, nije do toga, kad su duze vreme ukljuceni sustanje je sve cesce i jace, ali ponekad probije pa se vrati normalan jak i cist zvuk u zvucniku, ali samo na kratko.

prekid kabla do zvučnika

...to je moj prvi pik .

A nije to, desava se i kad zameni mesta zvucnicima. Ja mislim da su ipak prljavi kontakti, mozda i na potenciometru, posto su valjda bili ispravni pre "arhiviranja". Otvori ti to sve i ocisti magicnim alkoholom.

mnogo je nezgodno za ciscenje, kad se otvori jer ne moze puno da se izvuce zbog nekog kabla koji je zakacen za nesto unutra, rasturicu to ponovo i probati alkoholom.
nisam neki poznavalac elektronike, ali znam da se neki proces desio unutra, mozda je nesto i oksidiralo. . .

@jericho, jel znas ti gde je taj potenciometar, ili si samo dao predlog? posto se ovi na daljinskom pojacavaju. . .

Ne znam, nemam taj Altec, vec neki 2.1. Ali sigurno ima na netu da se nadje.

unutra je sve integrisano, i nema sta da se obrise alkoholom. :)

Prekontrolisi vizuelno stanje svih kondenzatora kad ga otvoris.

to je tolko lepo upakovano, i izlepljeno silikonom da ja kao laik ne mogu nista da primetim.

Nazad
Vrh Dno