Šta je novo?

Altec Lansing 2100 ili ATP-3

f@ngio

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2005
Poena
301
Koji od ova dva modela uzeti (ili/ili) - Altec Lansing 2100 ili ATP-3?
- predlozi,
- mišljenja,
- sugestije,
- iskustva,
- ...
Koristiće se prvenstveno za slušanje muzike.

Unapred hvala na odgovorima (i vremenu)

ATP-3. Mnogo vise snage za te pare.
2100 imaju jako cist zvuk, ali su slabasni.

I još nešto - kako "stoje" 2100 sa srednjim tonovima?

ATP3. Definitivno najbolji izbor. Slušam muziku na ATP 3 od 2002. godine, neprevaziđen zvuk!

ATP3 definitivno
Imam 2 komada :,,: :,,: :banana:

Imam atp3 i OK su. Slusao sam 2100, takodje su dobri, ali mala prednost ATPu.

ATP 3 svaka preporuka! Za te pare su najbolji izbor! A za više para 621 normalno! :D

Jos jedan glas za ATP3. Maltretiram ih dobre 2 godine :) Zaista vrede svaki dinar!

Ako je o nekim zvucnicima raspravljano, onda je to o Altec Lansinzima i posebno ATP3, uz 621.

Udari search, manje je smarajuce i mnogo brze, tj. korisno za sve.

Sasa je napisao(la):
Ako je o nekim zvucnicima raspravljano, onda je to o Altec Lansinzima i posebno ATP3, uz 621.

Udari search, manje je smarajuce i mnogo brze, tj. korisno za sve.

Vidi majku mu, kako se ja toga ranije nisam setio? Naravno prepoznaćete sarkazam u ovoj rečenici...
Ispravite me ako grešim, ali nigde nisam naišao da se ova dva modela direktno porede.

U svakom slučaju izbor je pao na ATP-3.
Izvinjavam se onima koje sam smorio i hvala svima na dobronamernim odgovorima ;)

E hvala bogu da si već jednom rešio, ako još neko postavi ovo pitanje prodaću moje Altec 5100 i kupiti neki krdžitron tipa NEO ili Genius, pa kada mi se smuče postavljaću ovakva glupa pitanja, da li je uzeti Logitech XXZ ili Logitech XXE, ili Creative DFGD, jedni su skuplji 10 EUR, a drugi su jeftiniji ali su lošiji, pa ajde izvagajte za mene (za 10EUR umreću ti ja). A nisi se setio da navedeš koju zvučnu imaš, "zađaba" ti ATP3 ako imaš neki integrisani krš, osim ako nemaš Sound Storm. Mislim ne zvuči to loše, ali posle Creativa sve ostale integruše, CMIuše&Co padaju u vodu.

Poslednja izmena:
Kao što sam već rekao hvala svima na dobronamernim odgovorima.
Čemu ostali postovi - nije mi jasno; al' 'ajde, to je samo još jedan dokaz da je pamet najpoštenije raspodeljena stvar na svetu - svi su najpametniji i niko se ne žali na nedostatak iste.

Dandy je napisao(la):
ATP-3. Mnogo vise snage za te pare.
2100 imaju jako cist zvuk, ali su slabasni.
2100 uopste nisu slabasni, cak stavise jaci su od ATP3, ali imaju mnogo ruzniji zvuk.

drfedja je napisao(la):
2100 uopste nisu slabasni, cak stavise jaci su od ATP3, ali imaju mnogo ruzniji zvuk.

Pa kakav je to pleonazam, "čak štaviše"?:-devil-:
P.S.
I ja sam imao ATP3 i slažem se sa tobom :wave:

bila je neka spika da su poslednje ture ATP3 bile MONO !!! To mi je rekao vlasnike jedne prodavnice racunara i opreme, rekao je da je dobio desetak ATP3 i da su svi bili MONO ?!

Cisto kazem, mozda vredi proveriti pre kupovine...

Kako mogu stereo zvučnici nakačeni na stereo izlaz da budu mono ?? Mislim 2 odvojena zvučnika zakačena na stereo izlaz i kad se pusti pesma u stereo formatu... ne kapiram kako je to moguće al... :)

Ko zna sve je moguce. Evo ja sam pre nesto jace od mesec dana uzeo ATP3 i stereo su. Lepo se cuje odvajanje zvuka na satelitima bilo da se slusa muzika, gleda film ili cepa igrica.
Ripper moguce je da budu i mono. Naravno da se radi o neispravnim zvucnicima odnosno pojacivacu u njemu. Ne verujem da jedan Altek to pusti u prodaju, vec ako je informacija tacna, delo moze biti od nekih dilera. Mrzi ih da reklamiraju a i procedura je jako komplikovana oko uvoza.
Uzmes lepo lemlicu pa ako je vrisnuo jedan od dva izlaza spojis neispravan na onaj koji radi, tako da se zvuk cuje na oba satelita sa jednim kanalom. Naravno da je u tom slucaju mono ali se i da primetiti jer nema stereo razdvajanja zvuka. :D
Uostalom postoji programcic za testiranje stereo zvuka. :)

Ma glupost, jos jedna u nizu koje izmisljaju dokoni i neobrazovani ljudi.

Vidi ga ovaj sto mu zauzece procesora raste na 100% kad pomera mis, i to je naravno do toga sto je mis laserski. Pre neki dan je neko lupio da ne moze da instalira AV softver zbog verzije jezgra procesora.

Mislim :mad:

Poslednja izmena:
e je** mamu, :) pa lepo sam napisao "poslednje ture" ,a ne sve ture, i ja imam ATP3 i stereo su naravno. Lik koji drzi radnju jednu je probao one sto su mu bili stigli i bili su mono pa ih je vratio sve. Takva tura, greska neka ***** li ga sta li je, ako je mogao pentijum da ima gresku valjda moze i ATP3 :)

@ripper

evo objasnicu ti, stereo kabel iz ATP3 seta izlazi iz ATP3 predpojacala koje je recimo sje*** i prespaja kanale u mono u sebi, a tvoja kartica moze da daje sta oce...Ili recimo poje*** je kabel koji ide do zvucne (taj isti stereo kabel) i zice od L/R se spajaju na nekom mestu i onda ponovo odvajaju i daju pomesan LR signal i eto ti mono ponovo (opet nema veze sa karticom). mogao bi da ti dajem jos primera ali nema smisla :) Ti iz kartice ne ukljucujes kabel u zvucnike, vec u predpojacalo ili pojacalo, zavisi...Zvucnici su zadnja rupa na toj svirali :D (poslednji u nizu od nekoliko desetina elemenata pre njih)

Gx-x ne znam na koga si mislio kada si rekao je*** mamu. :d Moji su bash iz poslednje ture. Jel kako objasniti da su se pojavili u mom gradu a pre toga nikada nisu bili na tezgama.
BTW Kako god spojio zice nikada ne mozes dobiti mono i to onaj pravi. Sve je jedno da li je vrisnulo predpojacalo ili izlazni stepen kada su oba stereo. Vezivanjem ili spajanjem jednog kanala na dva zvucnika gubis ton koji se posebno reprodukuje na L ili R kanalu. Pravi mono moze biti jedino reprodukcija mono zvucnog signala i tada se cuje celokupan zvucni signal. Posto je sve uglavnom stereo uvek ce ostati praznina u zvuku i to treba nekom mamu maminu :)

gx-x je napisao(la):
e je** mamu, :) pa lepo sam napisao "poslednje ture" ,a ne sve ture, i ja imam ATP3 i stereo su naravno. Lik koji drzi radnju jednu je probao one sto su mu bili stigli i bili su mono pa ih je vratio sve. Takva tura, greska neka ***** li ga sta li je, ako je mogao pentijum da ima gresku valjda moze i ATP3 :)

Prodju mi kroz ruke ATP3 svako malo i ni jedne nisu mono niti imaju ikakav problem. Poslednje pre 10tak dana.
Nema taj lik veze sa zivotom, idi mu to lepo reci, a mozes da mu porucis i da bi bilo lepo da ucini svima uslugu i predje na trgovinu nekom drugom sortom voca, jer mu ova defitivno ne ide.

@astrolog

ma to je nedostatak ovh kulturnih zvezdica, nisam nikom je** mamu , vec sam reko je*o mamu :)

aman sto se tog mono-a na ATP3 tice, nisam licno cuo u cemu je grska ali kolko sam razumeo na L/R testu (ono sa glasom po zvucnicima) i jedan i drugi su na oba zvucnika, a to se moze dobijati na nacine koje sam objasnio, ne ulazim ovde, niti ima smisla ulaziti, u audio produkcijske i ostale aspekte mono zvuka. Kad spojis L i R u jedan kabel i vezes recimo na jedan cinc dobices spojen spojen signal koji ce biti mono. Ne znam zasto stalno brkas nesto u mojim postovima, nisam ni u jednom momentu pominjao razdvajanje jednog signala sa jednog od kanala (bilo L ili R nebitno) na dva zucnika i rekao da je to stereo. To bi bilo debilno,a nisam...

@Sasa:

Ne znam kada je tacno ovo bilo, pomenuo sam to cisto informativno i predostroznosti radi kako bih pomogao ili skrenuo paznju useru da se ne *****e pri kupovini, Znaci rekao sam to iz najbolje namere, sto me napadoste svi odjednom ? Necu iz principa da imenujem coveka i firmu posto je totalno irelevantno za celu ovu pricu. Zar nije lakse probati u radnji i izbeci eventualne komplikacije sa reklamacijama i garantnim rokovima ? Ne kupuju se zvucnici svaki dan...

Ma gx-x ti mene nisi razumeo. Ja sam samo objasnjavao kako ATP3 moze biti mono jer u sebi po defaultu ima stereo pojacalo. Samo krpezom moze se to postici. Ali se onda gubi jedan kanal iako sviraju oba satelita. U tome je poenta a ne u tvojem pisanju. Ni pomislio nisam veruj mi ovo sto si napisao u zadnjem postu a najmanje da te napadam.
Bar toliko imam kulture a i OK si lik.
Drugarski pozdrav :)

astrolog:

sve cool !

@Sasa:

Ako ti mislis da ne treba da upozorim nekoga na iako malu, opet realnu opasnost od necega, to je u redu, ali nemoj od mene to isto ocekivati. to sto TI nisi cuo niti video nesto do sada ne znaci da tako nesto ne postoji ili se nije desilo. TI nisi najpametniji i najobavesteniji covek u ovoj galaksiji :) Ja nove informacije uvek rado primam i prihvatam, sto sa tobom ocigledno nije slucaj. Pravis me ludim i teras me bukvalno da ti dam kontakt osobe koja je dosla u dodir sa ovakvom falicnom robom o kojoj sam pricao... i pri tom je sve to na stetu nekoga ko moze od upozorenja da ima koristi. Ima na ovom forumu jos ljudi koji znaju za ovo sto sam ja pominjao, verovatno ce se i sami danas kasnije javiti.

Pozdrav.

Ne zna zasto se svi lozite na taj ATP3, slusam ga svaki dan ima ga cimer i stvarno ima ekstra bas , ali su SREDNJI tonovi (oni koji su bitni za razumljivost) dosta kilavi. Ako vam je bitno da vam puca bas i da ceo komsiluk zna kada slusate muziku onda je dobar, ali ako zelis da uzivas u kvalitetnom zvuku, onda ovo i nije najbolje resenje.

Pa ako volis srednje tonove ti onda okacis satelite na zid tako da je srednjetonac (tj postolje iliti dno) uperen u onoga koji slusa i vozi! :) :D

Nazad
Vrh Dno