Šta je novo?

Allods Online

Smarac, javi se posle 1.07 patcha i podeli iskustvo sa nama o Allodsu. Samo jos jednom da ponovim ono sto je milion puta receno. Svaki mmo iziskuje nesto dragoceno od coveka - vreme. Bilo da je P2P ili F2P. Na nekim igrama, jednostavno ne treba gubiti vreme, kad se unapred zna da su fail.

Ako mislis na patch de su sjebali neke stvari .... koliko sam ja upucen to je vec promenjeno ;)
Realno gledano svaki MMO je failovao posle nekog vremena, ja ih igram dok mi je zanimljivo, posle prestanem, vrlo prosto.
allods je za sad jako zabavna igra, kakav ce biti za par meseci ... u to necu ulaziti, ako ga sjebu, prestacu da igram, i naci nesto drugo da ubijam vreme.
Kao sto si rekao svaki mmo iziskuje nesto dragoceno od coveka ... vreme .... e ja bih te ispravio ... svaka IGRA iziskuje vreme, ali ako ti je to vreme dragoceno ili imas nesto pametnije da radis .... ti se neces igrati .... zar ne ?

svaka IGRA iziskuje vreme, ali ako ti je to vreme dragoceno ili imas nesto pametnije da radis .... ti se neces igrati .... zar ne ?

Upravo tako.Zato i ne trosim vreme na shklj naslove tipa "Allods Online".

Pa Runes je privlačniji od Allodsa tj. više te vuče da igraš bar u početku. Ali zato kad stigneš do kraja onda skontaš da si ispao budala što si uopšte počinjao da igraš Runes of Magic. Nadam se da nije takva situacija sa Allodsom. Zato mi je WAR cool jer znam da nema čitera, botova ili likova koji će da sliste stotine dolara da bi bili imba.

Ja iskreno mislim da je Allods navlaka, i da kasnije zahteva kesh ako hoces da budes extra opremljen.

Runes of Magic ..... lozio me ortak da probamo ... igrao sam Aion pa se nisam cimao.

Ono sto moze u Allodsu je ... da se sve kupi za gold, na AH od drugih ljudi.
E sad ko zna sa AH lepo ce se provesti ne nece morati pare da daje.

U drugu ruku ..... iskreno za sad mi je zanimljivo da igram kasnije ako se ispostavi da mora da se daje gomila para nizasta .... ala travian .... i slicno .... samo cu prestati da igram.

Sad ima par ljudi sa kojima igram koji su lvl 40 i koliko vidim ne bune se, kukaju za zlato .... ali to je uvek problem ako se ne cimas na AH.

Juce sam presao 600g .... ko igra Allods znace koliko je to .... lvl 32 sam :) planiram da imam oko 2k do 3k na lvl 40 pre nego sto sve spucam u opremu ;)

Zbog toga si ga trošio na runes of magic i nfs undercover ;)

Na ROM ga trosim i dan danas, a undercover posle par izvozenih trka batalio. :)

@ Smarac
Daleko od toga da mi se igra ne svidja, naprotiv, samo zali Boze da je iskasape FoD-om i CS-om :S: Bude li ijedan tracak nade, eto mene tamo.

@ G@W
Ono za budalu, slazem se u potpunosti.

http://allodsonline-en.ning.com/for...8:Topic:22927&xgs=1&xg_source=msg_share_topic

Evo da ne kazemo da ne sredjuju stvari :)

Nego ... ja se iskreno nadam da nece biti onih fazona sto pricaju gde si primoran da koristis parfem ..... a na kraju krajeva .... ****ga nije ni to toliko strasno samo da vidim kako se pare prave na lvl40, parfem je 13g trenutno a bice jos manje jer sredjuju quest, 1 parfem = 30min igranja sa svim bafovima ..... znaci ... 4 do 6 parfema dovoljno dnevno osim ako ne zadodem ko ludak 8 sati.

Allods je najgori pay 2 win primer online igara, ne gubite vreme.

Allods je najgori pay 2 win primer online igara, ne gubite vreme.

jer ti to igras rusku verziju ili ?

Za sad koliko vidim evropska open beta ne zahteva ama bas nikakve pare.

Kao sto rekoh vreme ce pokazati ..... koliko sam shvatio trenutno u ruskoj verziji jeste taj fazon .... mnogo favorizuju likove koji upucavaju previse para. Ali ce se to verovatno promeniti kad provale da je kontraproduktivno.

Ali ... sve moze da se dobije ingame samo je pitanje koliko si spreman da grindujes ili pravis pare na AH.

Poslednja izmena:
Ali ... sve moze da se dobije ingame samo je pitanje koliko si spreman da grindujes ili pravis pare na AH.

Sad, kada 99% MMO-ova pokusava da se otarasi ovih stavki, forsiranje istih zarad uspesnog progresa kroz igru moze zesce da im se obije o glavu...

slazem se, realno trebali su samo da naprave questove ala tipa quest za vecu torbu .... 3 sata cimanja .... i to je to .... i tako treba za sve sto moze da se kupi za pare .... tako da ce lenji ljudi uvek uplatiti pare.

Takodje smatram da su cene u shopu za neke stvari previsoke

Taj q za vecu torbu odradio sam u rekordnom roku od tacno sat vremena. Samo je fazon da bude full raid, veci je drop onda. Inace, ko sto rece G@W za Rom, da na kraju ispadnes budala, ovde to znas na pocetku. Ne znam da li je iko obavesten sta se sve zbilo na relaciji developer-izdavac, lead developer je jos decembra napustio projekat kada se Nival spojio sa Astrumom i dosla nova uprava i tad su kupljeni od strane Mail.ru kompanije, za koju Rusi tvrde da sem para, nemaju nista u glavi.
Ko je igrao Allods od CB1, zna da i dan danas postoje bugovi koje, jelte, novi developeri ne znaju/ne mogu da poprave. Sem Fear of Deatha i onih pobednickih cena za NA trziste, nista novo nije vidjeno u igri jos od decembra meseca.
Ima na nekom ruskom sajtu intervju sa mozgom koji je dizajnirao celu igru gde kaze zasto je napustio projekat, jer je igra krenula u smeru u kojem oni nisu zeleli da idu.
A koliko je igra pay 2 win, govori i izjava sadasnjih developera, da im nije cilj da jure nekog da plati 15$, nego one ljude koji su spremni da izdvoje vise od 100$ mesecno. Nema sta, dobra poslovna politika za jednu f2p igru.
A tek o ruskim igracima, koji su napustili ghost town ruske servere, e to je tek prica koliko unistavaju EU servere i koliko samo hakova i exploita koriste. Ko sto neko iz mog guilda rece, neces naci Rusa u igri bez heroic opreme na serveru. Tako da, sem grinda ili placanja, uvek postoji i ona treca, bezbolnija opcija.

Poslednja izmena:
Koliko sam ja procitao .... to je bila samo suplja prica da je lead developer napustio Astrum .... a koliko vidim od 1.7 patcha tamo im je dodata opcija za addonove .... sto mene nije bas oraspolozilo.

Cuj, sto se tice para, kao sto rekoh za sad je ok, nista nisam dao, niti nameravam da dam iskren da budem.

Sto se tice exploitera .... zabole me takodje ako vidim nekog da exploituje samo cu ga zaobici pa nek to radi po mobovima nece po meni :)

Sto se tice promena u igri to se slazem da nista pametno nije vidjeno ... ali sad je najavljen 1.6 patch za open betu koj ispravlja gomilu stvari.

*** videcemo.

Krenuh ja da igram. Poceo sam mage-a. Svi pricaju kako je gimp, ali nema veze, zanimljiv mi je :). Ovako interesantna mi je igra.

ko god da ti prica da je mage gimp .... zapamti ga .... i ignorisi ga u buducnosti ... je je glup do daske.

Jedna su od najboljih klasa u igri, extreman dmg ako znas da ga spekujes i igras.

Ovo pricam jer sdam juce radio daily quest sa nekim magom .... on lik ubije 3 moba za vreme dok ja ubijem jednog .... ima neki OP AOE skill mislim .... ostane on bez mane ali .... LOL mobovi su mrtvi istina bio je lvl 40 a ja 39 ..... ali nije imao neku epic opremu :)

znaci 3:1 za njega .... a ja imam napucanog warra sa napucanom opremom i gledao sam druge warriore i realno smesni su.

Eh da .... videces kasnije .... OP skill Firewall ... bacis nekom pod noge i stanujes ga ;) ..... i on gori ..... i .... umre ....

Jedino sto kukaju je problem sa manom .... ali ****ga ... sredi to preko alhemije ili sta znam .... sigurno ima neka fora :)

btw probaj psionika ;) totalno zanimljiva fora do sad je nisam video u drugim igrama :)

Taj bag sa firewall ispravljaju u vecerasnjem patchu :). Psi mi je do jaja, ali cist disable lik. Mada moze 100% dojajni kombo da ima.

pogresno si shvatio patch notes ;)

sredjuju da kad roknes nekog sa firewallom dobijes flag .... tj kad upotrebis fire wall .... jer do sad ... magovi su opusteno mogli da ti stave fire wall pod noge i da ne dobiju flag .... sto je bio problem ako se rokas sa nekim mobom ... mobovima ili slicno, a magu dosadno pa te prati i smara sa fire wallom i slicno.

Fire wall ce i dalje stunovati :) samo ces sad moci bar da roknes maga kad mu prestane dejstvo :)

PSI je OP nego sam ja navucen na warriore :)

Hhahaha do jaja xD. Ja ne volim broken klase tako da je ovo lepa vest ^^. Ici cu full crit mage verovatno. Koliko sam shvatio skillove, od psi-ja mogu da pobegnem. Blink kada mi bace mental link, i bezim dok se ne prekine.

pa da :) cak i ja kao warr mogu da mu zapalim .... a najjaca fora je kad izadjes iz range-a mental twina onda se veza prekine i dobijes onaj mental resistance ... e onda se okrenes i roknes psionika jer vecina njih krene da trci za tobom ;)

Hahhahaha da xD. Inace, koliko ti je trebalo vremena do lvl39?

pojma nemam iskreno ... jer sam se selio i nisam igrao jedno 5 nedelja ..... sta znam levelovanje je kao u WoWu .... mozes da zabodes 1 lvl dnevno ako imas onaj rest exp.

btw .... ako nemas fatigue ... (rested exp) nemoj da vracas questove, jer ne dobijas bonus od njih.

Takodje kad je krenulo sa open betom mnogo je lakse bilo levelovati prve nivoe jer svi questovi mogu da se rade u grupi .... ili raidu tako da nisam cekao ni za jedan od tezih questova.

Ma kad sam aion mogao za manje od mesec dana lvl50, moci cu i ovde xD. Samo nisam navikao na questanje, poprilicno je dosadno xD. Onaj rested exp je mnogo dobra stvar. Da je toga bilo u aionu, uffff xD
Btw aj mi objasni malo mehaniku igre, jos mi je konfuzna. Kako da uzimam skilove pored one prve grane (ne vidim ostale grane kao u buildovima po netu).

Poslednja izmena:
pazi ovako ..... sto se tice levelovanja .... sama mehanika sa onim fatigue expom ti ne daje da nalevelujes brzo jer sledece se desava:

1. vracas questove kad imas fatigue (fatigue se resetuje svaki dan) i samim tim dobijas exp + fatigue exp (koj pretvaras u normalan exp kod onog inkeepera)

2. vracas questove i kad nemas fatigue ..... bices u prilici da si lupam lvl 21 ... sledeca zona je lvl 22 ... a ti nemas vise questova da odradis u zoni u kojoj si i onda moras samo suvi grind (nije toiko tesko jer elemental type mobovi umiru vrlo lako)

Sto se tice skilova .... mislim da si provalio prvu talent granu .... lvl 1 skila kosta 1 poen .. lvl 2 kosta 2 poena i 3 .. kosta 3 poena.

na lvl 10 (ako se dobro secam) ti se otvaraju ona 3 talent grida koje popunjavas sa rubinima koje dobijas .... 1 na svakom lvlu + dobijas ih kad resis World Mistery questove .... to su oni sto imaju posebnu oznaku u quest logu ... a NPC koji ti ih daje ima sunce iznad glave.
Rubine kupujes kod klass trenera .... po 1 na svakom lvlu. po tim gridovima kreces od sredine i stavljas po 1 rubin na svako polje .... samim stavljanjem na polje otvaras 4 polja .... gore dole levo i desno polje .... znaci ne moze koso da se stavlja.
Videces da ti se po nekad isplati da stavis na prazno polje da bi brze dosao do skila koj hoces bez da ides ..... npr okolo i trosis 3 rubina .... provalices to sam.

Ostalo ces takodje provaliti .... samo mogu da ti kazem ako igras empire ... da na pocetku u glavnoj zgradi ne uzimas onih 5 questova koje ti daje jedan lik .... kod kog ces vracati sve World Mistery Questove ..... a zovu se nesto tipa .... First page of great mages diary ..... second page ... itd do fifth page ....

Ovi questovi se odradjuju kad dobijes neku ****nu stranu iz kovcega .... a to je retko :) pa ciustno nemoj da uzimas da ne popunjavas quest log .. te strane mozes da dobijes i bez questa.

Takodje imas daily treasure quest .... u svakoj zoni ima po jedno mesto gde se uzima quest koj ti daje kovceg.... uzimaj kovceg iz zadnje zone u kojoj si .... jelte da bi dobio najveci lvl item :) ja sam se lepo opremao sa tim posto daju plave iteme :) a vecina moze da se proda na AH.

Cuvaj pare .... ne kupuj nista .... kupi nesto samo ako mislis da mozes da prodas za vise para na AH ..... takodje svaki NPC koj prodaje ima dole tab koj se zove Resale ..... to su itemi koji drugi igraci prodaju njemu .... tu sam takodje kupovao gomilu plavih itema..... pa ****ga probaj tako da pravis pare.

Thx alot ;). Tek sam lvl7. Tek sad izvaljujem da je fatique krs jer ima cap :/. Ja nisam radio pola tih questova sa suncem iznad glave xD. Moracu da krenem. Inace sad sam se zaglavio u stepenicama i popizdeo sam jer nikako nema nacina da se odglavim. Ovi vicu cekaj moderator da se uloguje da te odglavi >.>

ouch ... ja sam se prvi put zaglavio ... na lvl 30ish ... i ****ga imao sam teleport :) desilo mi se 2 puta da propadnem kroz zemlju ..... lol .... i ostanem negde na 100m dubine .... i tako gledam sve odozdo .... i onda teleport

Svaka cast support-u Allods-a, ali svaka cast. Response na ticket u roku od sat vremena. Nijedan mmo do sad nije imao ovakav response time.

****ga open beta moraju da se cimaju ali koliko znam pre su ljudi cekali malo duze .... u svakom slucaju lepo sto su ti resili problem :)

Vrh Dno