Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Moj paket je najpre imao CNG................ zatim AP................... zatim na pracenju bio CN................. i konačno pri uručenju PJ..............RS uz naplatu

Sada mene zanima jedna druga stvar, ako imam vise CN............. paketa koje očejujem da stignu u slično vreme, logično da ću za svaki da dobijem PJ ....... RS broj koji ćemi poslati na Viber, međutim ja na osnovu tog broja ne znam koji je tačno predmet stigao jer nigde ne mogu da nađem vezu između CN............. i PJ...........RS kodova odnosno koji CN odgovara kojem PJ.
Malo je konfuzna priča
Da, evo ga sad jedan moj prosao cng - ap - cn i čeka se pj... Svima ima da dajem lose ocene zbog logistike, ok za vece pakete se uvek znalo da ce da otvaraju, sitni su prolazili bez obzira na cenu...
Ovako sad svaku cenu moramo da racunamo sa dodatnih 20% a mozda jos 10% za carinu...
Neki sat od 40e ce biti jos 1000din...
Probacu da pitam nekad pre kupovine cime salju konretno da li ce da odgovore, mada sumnjam da hoce...
Jedino ako nemaju uticaj na to, ali onda bi svi slali samo sa cn...

Malo pre gledam neku masku za telefon, shipping skoro 5$, neckam se da narucim i slucajno kliknem za odabir shippinga kad tamo ima i free shipping.
Znam da je ranije bilo sistemski da stave free ukoliko ima, ali sad se to vise ne desava, tako da i na to obratite paznju.
Naravno free nema pracenje dok ovaj od 5$ ima pracenje, ali to mi puno ne igra ulogu za ovaj proizvod.

Malo pre gledam neku masku za telefon, shipping skoro 5$, neckam se da narucim i slucajno kliknem za odabir shippinga kad tamo ima i free shipping.
Znam da je ranije bilo sistemski da stave free ukoliko ima, ali sad se to vise ne desava, tako da i na to obratite paznju.
Naravno free nema pracenje dok ovaj od 5$ ima pracenje, ali to mi puno ne igra ulogu za ovaj proizvod.
Ako je mozda bilo vise ponuda u tom proizvodu, pa si mozda birao neke koji su skuplji sto prouzrokuje drugu vecu cenu shippinga, desava se da se povratakom na jeftinije ponude cena za shipping ne vraca na free. Nego moras rucno da promenis ili ponovo otvoris tu stranu da se "resetuje" shipping.

sa free shipping ne znas kada ce stici, da li ce stici, nemas pracenje, nemas doaz za refund. zasto toliko rizikovati?
osim ako ti to sto kupujes nije potrebno, ali onda zasto uopste kupujes?

mada ima i proizvoda gde je free shipping sa pracenjem, neki Choice i sl. i takvi najcesce i nemaju drugu opciju za shipping (mislim vidis da je Aliexpress Standard Shipping)

Ako je mozda bilo vise ponuda u tom proizvodu, pa si mozda birao neke koji su skuplji sto prouzrokuje drugu vecu cenu shippinga, desava se da se povratakom na jeftinije ponude cena za shipping ne vraca na free. Nego moras rucno da promenis ili ponovo otvoris tu stranu da se "resetuje" shipping.
Nije bilo, mozes i da pogledas na LINKU
Zbog toga sam ovde i napisao, 3 razlicite maske sa istom cenom.

sa free shipping ne znas kada ce stici, da li ce stici, nemas pracenje, nemas doaz za refund. zasto toliko rizikovati?
osim ako ti to sto kupujes nije potrebno, ali onda zasto uopste kupujes?

mada ima i proizvoda gde je free shipping sa pracenjem, neki Choice i sl. i takvi najcesce i nemaju drugu opciju za shipping (mislim vidis da je Aliexpress Standard Shipping)
Pa zasto bih na primer masku za telefon od 2,5$ placao dodatnih 5$ za pracenje kad sam uveren da ce mi stici mozda malo sporije nego sa pracenjem.
Prodavac nije neka prevara, zadovoljni su ljudi sa proizvodima, ne vidim razlog placanja dodatnog shipping-a.
Naravno ovo se odnosi za masku, da nam narucio nesto skuplje platio bih tih dodatnih 5$.

ok, ako si uveren da ce stici mozda malo sporije, ali onda nema potrebe za placanjem shippinga uopste, nebitno na cenu prozivoda.

ja uvek gledam da je cena proizvoda sa uracunatim pracenjem, a nisam dovoljno bogat da placam nesto i da mi ne stigne. nebitno da li je 2.5 ili 250$

Stigla mi posiljka sa Alija. U pitanju je memorija placena $25, a sad mi za preuzimanje posiljke zaracunali 740 din. Posiljka je imala kod za pracenje kod nas u posti. Da je isla kao neregistrovana verovatno bi izbegao ove troskove za koje pretpostavljam da je PDV u pitanju. Pre nego je preuzmem pitacu postara sta predstavlja taj iznos za placanje.
Kakve su cene "memorije" kod nas ja bih bez razmišljanja platio!

Stigla mi 2 LA paketa i bas sam obratio paznju sta pise na paketima. I sadrzaj i cena je tacno ono sta je unutra i onoliko koliko je placeno racunajuci coins.
Znam da jos uvek na UC paketima vidjam returned goods, example i slicno. Mozda se potrefilo na ova 2 LA paketa, ili je kod svih tako?

Ja uredno pišem svim prodavcima da pišu 5 dolara vrednost na paketu, 9/10 me ispoštuju, ali ne zbog LA....HU vec onih CN što njihova braća ovde u vidu CN express i FEILIKS logistics lupaju PDV... pa nek lupe po 100 kinti svaki put, ne bunim se.
Taj 1/10 nije ispoštovao, napisao 24 dolara i zveknuše mi skoro 500 dinara pdv, ali dobro, preživeće se, pogotovo kad znam šta je sve prolazilo bez dinara globe.

Da, evo ga sad jedan moj prosao cng - ap - cn i čeka se pj... Svima ima da dajem lose ocene zbog logistike, ok za vece pakete se uvek znalo da ce da otvaraju, sitni su prolazili bez obzira na cenu...
Ovako sad svaku cenu moramo da racunamo sa dodatnih 20% a mozda jos 10% za carinu...
Neki sat od 40e ce biti jos 1000din...
Probacu da pitam nekad pre kupovine cime salju konretno da li ce da odgovore, mada sumnjam da hoce...
Jedino ako nemaju uticaj na to, ali onda bi svi slali samo sa cn...

Ja sam ih pitao i odgovor na to je da se paketi šalju random i da oni kao prodavnica ne mogu da odlučuju stvarima koje se tiču logistike jer sve to spada u Aliexptess Standarad Shipping.
E sad dal je to tačno ili nije ne znam.

Drugi potencijalni problem sa ovim CN pošiljkama je taj što se iste čuvaju samo 5 radnih dana i nakon toga se vracaju, dok sve ostale Aliexpress pošiljke podrazumevaju čuvanje od minimum 20 dana.
Pitam se samo kako će biti kada krene sezona godišnjih odmora a nismo u mogućnosti da preuzmemo CN paket u tom kratkom roku.

@topdeel

Snalaženje (ko može), prebaciš na paketomat pa link pošalješ prijatelju da pokupi mesto tebe na paketomatu.

Kad se pošiljka preusmerava na paketomat, možeš izabrati samo one koji imaju opciju plaćanja - na paketomatu karticom ili na kasi objekta pored kog je paketomat.

Kad se pošiljka preusmerava na paketomat, možeš izabrati samo one koji imaju opciju plaćanja - na paketomatu karticom ili na kasi objekta pored kog je paketomat.

Uglavnom rešenja nema, ustvari ima ga ako radiš tako kao što si napisao ali je nepraktično. Živi bili pa videli kada krenu godišnji odmori kako ce to izgledati

Ljudi imam jedno pitanje,sta se desava kada paket ne stigne,pise mi da je isporucen,ali mi nije stigao da li postoji refundacija u stilu da se zalim Aliju ili je novac izgubljen?

Ljudi imam jedno pitanje,sta se desava kada paket ne stigne,pise mi da je isporucen,ali mi nije stigao da li postoji refundacija u stilu da se zalim Aliju ili je novac izgubljen?
Da li paket ima pracenje?
Ako ima obicno se to desava, pa ga isporuce sutradan.
Ako paket nema pracenje onda mozes da trazis refundaciju, ali postoji velika verovatnoca da te odbiju, paket moze da stigne u nekom momentu.
Moje iskustvo za pakete bez pracenja da se ode u postu i pita, ili postara da zoves.

Ne bi trebalo, svaki paket sa pracenjem treba da ti donese postar ili njihova kurirska sluzba.
Dogadja se kod mene da postar nije tu, nema ni zamene pa onda odem u postu i preuzmem.

Mislim da mi je ovo rekord. Naruceno 3. februara. Choice artikal, dobio LA. Stigao na local u pracanje posiljke od 9.2. Naravno pitanje je nase poste kad ce to stigne. Mozda naprave i kontra rekord, ali svakako sa kinesko-madjarske strane nikad brze.
A dok jos imam desetine artikala iz 2025 god u posti 🙂

Poslednja izmena:
Danas stiglo 14 komada UB..HU i UC..HU porucivane u vise navrata u periodu od oktobra do januara. Ima dakle nade za ove sto su "zaglavljene" od decembra.

I meni. Očistio sam sada sve UC-HU, ostale 3 LA-HU i to je to, završio sam sa Alijem.

Mislim da mi je ovo rekord. Naruceno 3. februara. Choice artikal, dobio LA. Stigao na local u pracanje posiljke od 9.2. Naravno pitanje je nase poste kad ce to stigne. Mozda naprave i kontra rekord, ali svakako sa kinesko-madjarske strane nikad brze.
A dok jos imam desetine artikala iz 2025 god u posti 🙂
Невероватно колико наша пошта задржава пекакете. Први пут сам наручио нешто откад сам у Италији и не могу да верујем колико је брзо стигло. Поручено 8.2. данас ми донели на кућу.

LR 277 94* *** NL
Naručeno 17. januara na AE, preko Holandije stiglo u Srbiju 24. januara, 26. januar "Otprema, RSBEGC" i od tada se ne pomera 🙁

LR 277 94* *** NL
Naručeno 17. januara na AE, preko Holandije stiglo u Srbiju 24. januara, 26. januar "Otprema, RSBEGC" i od tada se ne pomera 🙁
Imao sam 3-4 paketa preko NL i tako mi je bilo za njih uvek su duze putovali ovde. Ali to je bilo pre 6-7 meseci i vise. Sa obzirom na situaciju zadnja 2-3 meseca ko zna sta jos moze biti.

Невероватно колико наша пошта задржава пекакете. Први пут сам наручио нешто откад сам у Италији и не могу да верујем колико је брзо стигло. Поручено 8.2. данас ми донели на кућу.
Jos ti ne znas prednosti koje imas tu po ovom pitanju, ako vaze ista pravila kao za nemacku, austriju i svacarsku.. 😏

Nazad
Vrh Dno