Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Mnogi pitsše oko koinsa što popusta nema onih velikih dobrih 65/70/90% na koinse. Meni nekad pališe da izbrišem predmemoriju, deinstalacija aplikacije.. sad mi ništa nije ferceralo dok ne spustih broj coinsa ispod 300. Eto možda kome znači, pomogne..

@Hibranja

Sta je pisac hteo da kaze ??? ;)

Da si pratio AE teme , znao bi za fazone sa coin sekcijom :giggle:
Ne razumijem, i pročitao sam nekad većinu teme. U zadnje nisam pratio no je vazda bilo pitanja o boljim popustima s koinsima i zašto nekad nestanu. Ne viđeh da je iko ikad ranije spominjao da smanjivanjem broja koina ispod 300 da se vrnu veliki popusti.A čak i da jeste spominjano ne vidim poentu tvoga pisanja iLi što bi ti rekao: šta je pisac želio reći. Sigurno tvoje pisanje korisnije nije

Ne razumijem, i pročitao sam nekad većinu teme. U zadnje nisam pratio no je vazda bilo pitanja o boljim popustima s koinsima i zašto nekad nestanu. Ne viđeh da je iko ikad ranije spominjao da smanjivanjem broja koina ispod 300 da se vrnu veliki popusti.A čak i da jeste spominjano ne vidim poentu tvoga pisanja iLi što bi ti rekao: šta je pisac želio reći. Sigurno tvoje pisanje korisnije nije
Smanjivanje novcica ispod 300 ne znam koliko pomaze jer da bi dobio toliki popust moras da imas novcice inace cena ide gore. Za neke stvari sto sam uzimao, punjace i kablice, za neke smesne pare tipa 20 din, 100 din odu od 400 do 500 novcica

Pa sa 290 dobaciš preko 500 za par dana, a popusti ostanu. Uostalom ne mora niko nikog da sluša, podjelih šta je radilo kod mene kad ostale stvari nisu no su popusti bili max do 30% a većinom do par posto

Udješ u onu igricu i zalivaš biljke do besvesti, a vodu kupuješ novčićima.

Možda da probaš da napraviš novi nalog?

Po novom , novcici traju 6 meseci i posle toga se nepotroseni stariji brisu...

@nenadan

Koliki su ti popusti preko MK ?

@Zoza Na zenino ime sam otvorio nalog. I tamo ima popusta.

@sasa022 Isti su "popusti" i na SRB i na MK . Na Coins od 1 - 10 % a na Save now 25% i 35%.

Ne bi trebalo da je vezano za novčiće. Ja i dalje imam preko 32 hiljade takođe, nakon onih brisanja i popusti su i dalje šareni u zavisnosti od artikla. Od 1%, pa do 70-80%, u save now 90%.

I meni je tako, ali nije kod svih, nekom i na MK nalogu budu mizerni ti popusti, gremlini, šta li...

Danas mi poštar doneo plavu kovertu, trznuh se, kad ono carinarnica Niš. Čudim se šta moze da bude, jer nisam ništa poručivao preko 50€.

Nesvakidašnje, a i sigurno prvo ovakvo iskustvo na ovom forumu.

Poručio sam ram za naočare, bilo je i na forumu priče o tome, kako su tamo dosta povoljniji ramovi(svi ramovi ovde po radnjama dolaze iz Kine), i zaista je tako.
Svi su prezadovoljni, čak i sa staklima(dioptrijom) i sa ramovima koji im stignu u Srbiji. Aj rekoh poručiću i ja, ipak je to ram od 15ak dolara, ma kakav god da je...

Kada birate ram, kod nekih prodavaca imate ispod u ponudi, koju ćete dioptriju, 0 ne postoji kao izbor, pa morate da odaberete neku, nasumično sam odabrao -2.

Stiže mi sledeće pismo, postavljeno je u prilogu.

Zvao sam carinu Niš, kažu da su naočare medicinska pomagala i zakonom nije dozvoljeno da ih meni predaju, pa moraju da ih vrate nazad Kinezu, a ja da kasnije nekad tražim refund novca.
Ne interesuje ih to što sam poručio ram, i kažem im da sklone stakla ,bace ih, i proslede mi samo ram.

Šta vi kažete na sve ovo?

Carina Niš je oduvek bila problematična i alava, naspram Bg i Ns koji propuštaju bez dodatnih troškova i pakete sa praćenjem (LA...HU), ali da zezaju paćen narod do ove mere, zaista je nezamislivo.

P.S.
Nama ne treba neprijatelj, mi smo sami sebi neprijatelji.
Kinez trlja ruke, dobiće robu nazad, a dobio je i lovu.
A ja ostadoh bez oboje, a i država bez mog dodatnog naplaćivanja za PDV + PTT + mozda carina

Prilozi

• IMG_20250207_172314~2.jpg
    IMG_20250207_172314~2.jpg
    159 KB · Pregleda: 96
  • IMG_20250207_172322.jpg
    IMG_20250207_172322.jpg
    106.8 KB · Pregleda: 98
Kolega i ja smo porucivali naocare za vid na koji se magnetom postavljaju drugi ramovi u boji, pa izgledaju kao suncane naocare.
Nisu ih ni carinili, niti zatezali, BG je u pitanju.

Ovo je bas glupo, jer na sajtu za kupovinu u srbiji ima masa naocara za Alija.

Jedino da kontaktiras prodavca i kazes da ce paket biti vracen, pa da dobijes bar tih 15$ kad mu paket stigne.

Prodavca zabole što kupac nije upoznat sa carinskim propisima svoje zemlje, ljudima su vraćali kontaktna sočiva ne iz Kine već iz EU.
Da si rekao prodavcu da napiše na pošiljci da su sunčane naočare verovatno bi prošlo.

Sta god da je pisalo, kada je paket sa pracenjem (LA...HU), oni svakako otvaraju paket (Niška carina) , i vide šta je unutra. Ne bi proslo ni to sa suncanim naocarama, jer je providno staklo.

A da su polarizaciona stakla pa ti treba za pecanje, brzo će proleće pa kad pukne akvarijum trebaju takve naočare.

Ma sigurno ima ona mala nalepnica na staklima kao kod naocara kod kineza gde pise dioptrija (ovde -2)
I to je to.

Realno zvacu ih opet u ponedeljak, da razgovaram sa nekim šefom , pa videću.

Kao što rekoh, mi smo sami sebi neprijatelji... Nama ne treba neprijatelj.
Ljudi odoše na Mesec, a mi izmišljamo i naplaćujemo maglu. Ebga, tu smo , gde smo...za sad...

A be ne si arči ampulse rešenje je doneo upravnik Carinarnice Niš i ne si navlači muku na grbinu.
Nemoj dž da zoveš jer ti niko ne može pomoći, samo čačkaj pa da ne bude na kraju i carinski prekršaj.

Ja sam 5-6 naocara sa dioptrijom naurcio recimo iz 2 puta zbog okvira (BG). A jos 3-4 puta samo okvire i uvek je stiglo. Mozda oni shvataju ovo kao da institucije rade svoj posao :)

Pa dzaba mi stoje kada ne mogu da ih koristim. To jest mogu ali se ne isplati.

Po zakonu ne možeš da uvezeš medicinska pomagala, lekove i šta je sve već nabrojano. I nema tu pomoći. Neka carinarnica gleda, neka ne i to je to.

Ja sam 5-6 naocara sa dioptrijom naurcio recimo iz 2 puta zbog okvira (BG). A jos 3-4 puta samo okvire i uvek je stiglo. Mozda oni shvataju ovo kao da institucije rade svoj posao :)
Ista prica. Ne znam da li ima neke veze ali iskljucivo su bile naocare sa + dioptrijom

Dobijem paket sa Aliexpressa pre nekoliko dana. Bex dostavlja paket. Cena usluge 500din. Na paketu istampano naplatiti uslugu 0 din. Nisu dali supruzi nikakvu potvrdi ni racun za tih 500din. Vrednost posiljke 44$ + postarina oko 4$...

Zasto bex naplacuje i zasto bex isporučuje? Do sada sam dobijao pakete preko pošte
Bex podnosi sve na carinski pregled pa carina naplacuje ili samo pdv ili pdv+carinu

Kako da znamo da stvarno placamo carinu ili pdv a ne neku izmisljenu uslugu kurira?
Pre x godina za kameru sam platio dal porez ili carinu ne secam se sta dobio sam neki papir gde je pisala cena.

dobijes uz paket carinsku deklaraciju od carine, pise vrednost proizvoda i stavke troskova ka drzavi

Vrh Dno