Danas mi poštar doneo plavu kovertu, trznuh se, kad ono carinarnica Niš. Čudim se šta moze da bude, jer nisam ništa poručivao preko 50€.
Nesvakidašnje, a i sigurno prvo ovakvo iskustvo na ovom forumu.
Poručio sam ram za naočare, bilo je i na forumu priče o tome, kako su tamo dosta povoljniji ramovi(svi ramovi ovde po radnjama dolaze iz Kine), i zaista je tako.
Svi su prezadovoljni, čak i sa staklima(dioptrijom) i sa ramovima koji im stignu u Srbiji. Aj rekoh poručiću i ja, ipak je to ram od 15ak dolara, ma kakav god da je...
Kada birate ram, kod nekih prodavaca imate ispod u ponudi, koju ćete dioptriju, 0 ne postoji kao izbor, pa morate da odaberete neku, nasumično sam odabrao -2.
Stiže mi sledeće pismo, postavljeno je u prilogu.
Zvao sam carinu Niš, kažu da su naočare medicinska pomagala i zakonom nije dozvoljeno da ih meni predaju, pa moraju da ih vrate nazad Kinezu, a ja da kasnije nekad tražim refund novca.
Ne interesuje ih to što sam poručio ram, i kažem im da sklone stakla ,bace ih, i proslede mi samo ram.
Šta vi kažete na sve ovo?
Carina Niš je oduvek bila problematična i alava, naspram Bg i Ns koji propuštaju bez dodatnih troškova i pakete sa praćenjem (LA...HU), ali da zezaju paćen narod do ove mere, zaista je nezamislivo.
P.S.
Nama ne treba neprijatelj, mi smo sami sebi neprijatelji.
Kinez trlja ruke, dobiće robu nazad, a dobio je i lovu.
A ja ostadoh bez oboje, a i država bez mog dodatnog naplaćivanja za PDV + PTT + mozda carina