Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

@Chernobyl

Zar ti nije dovoljno na stotine primera za LA....HU ???

Polako stizu i sve ostale Rx,Lx,Ux...xx posiljke , a normalizuje se i domaci postanski saobracaj

RX 580 sa Alija su refurbished i oslabljene pa su vise overklokovane RX 570.
Inace rade normalno sem sto nemaju zero fan.

Stigla je i meni, isto tih dana narucena. Nema carine. Samo 100 din. Ne znam za šta.

Jedno pitanje,samo ne znam jel vise za ovu temu ili onu sa posiljkama...Imam jedan LA...HU paket koji ima od 21.10. status "za carinu" i koji,zbog neke gluposti oko podataka,treba da se vrati prodavcu.Nije jos nista tako hitno ali vreme polako istice i pitam se sta da radim ako se nista ne bude menjalo u skorije vreme,tj ako bar ne krene nazad u Kinu .Carinu sam zvao,kazu zavrsili oni to vec odavno,posta naravno nema pojma gde je i sta je...Opcije koje mi padaju na pamet su ili da trazim od prodavca da produzi rok pa da vidim sta ce biti ili da cekam da istekne vreme dostave pa da otvaram dispute (mada me mogu i odbiti,tehnicki je stiglo u SR a oni ne znaju da treba da se vrati ) ili da trazim od prodavca da pokrene potragu posto je mesec+ dana bez azuriranja ili...sta sam jos zaboravio?

@bobpp
Liči mi malo na ono iz Ko to tamo peva "Ovde nećeš proći" :ROFLMAO:
Vidiš da je do sada bilo opšte ludilo sa praćenjem, statuse su ubacivali kako su stigli ili ih uopšte nema.
Ako ti je carina rekla nepotpuni podaci pošiljka je vraćena jedino ti ostaje čekanje na povrat novca, pošiljka nije ni izašla iz bescarinske zone a na pošti je sve ostalo, carina nema veze sa praćenjem pošiljki. Otvoriš dispute pred kraj isteka roka za dostavu.

Ako paket obrne nazad za Kinu nema vise problema,jasno je svakom da se vraca.Problem je sada,pracenje jos uvek pokazuje normalnu putanju Kina>>>Srbija i po svemu samo sto nije stigao...a ja treba da dokazem da ga necu primiti.Doduse imam mail od carine u kome objasnjavaju u cemu je problem ali koliko to Aliju znaci jer sam teorijski mogao i sam da ga napisem.

Ako paket obrne nazad za Kinu nema vise problema,jasno je svakom da se vraca.Problem je sada,pracenje jos uvek pokazuje normalnu putanju Kina>>>Srbija i po svemu samo sto nije stigao...a ja treba da dokazem da ga necu primiti.Doduse imam mail od carine u kome objasnjavaju u cemu je problem ali koliko to Aliju znaci jer sam teorijski mogao i sam da ga napisem.

Ček polako da krene pošiljka nazad u Kinu pa se sudari sa svim dolazećim sa AE od 11.11 :)
Šalu na stranu, da sistem normalno funkcioniše mogao bi da otvoriš spor i kao razlog da navedeš da je zadržan na carini, pa da se nadaš da AE to prihvati kao razlog, što bi i videli po praćenju, ovako bojim se da vreme ne radi za tebe, a bojim se i za sve nas ostale jer je izgleda velika količina paketa trenutno u tranzitu

Na vise kartica sto dinarskih sto deviznih aliexpress mi izbacuje ovu poruku "For security reasons your request can't currently be processed"

Probao sam i na dva naloga isto se desava, do sada je sve funkcionisalo manje vise korektno sa tim karticama

najbolje da proveris sa bankom

Rajfajzen i mobi kazu da je sa njihove strane sve ok, danas prosla jedna kupovina $5 ostalo nece

Rajfajzen i mobi kazu da je sa njihove strane sve ok, danas prosla jedna kupovina $5 ostalo nece
Jel ti izbaci onaj kod kod odbijanja? Hajde probaj da platis nesto pa okaci ako te odbije, ima dosta clanova, mozda bi neko po kodu mogao da protumaci.

Ovo za Security - pricao sam sa njihovim timom - kazu da kad prodavci odbijaju kartice iz te zemlje obicno pise ta greska. Imao sam slican problem.

Nikakav kod ne izbacuje samo kaze da iz sigurnosnih razloga nece da doda karticu, prosla mi je jedna transakcija sa rajfajzen dinarske od $5 ostale nece na vise naloga

Da ne odmaramo od alija. Group buy:

Join my group for big savings.
Up to 90% off for your next order.

Trimer za kosu i bradu. Bezicni. Uzeo na ananasu. Stvarno odlican i lak za odrzavanje i higijenu. na ananasu je bio 3000.na aliju $6.29 ako napravimo grupu.

@nisnis

Jedna od akcija koja je prosle godine donosila stvarne velike popuste.
Potrebno je da se obrazuje grupa kupaca ( od 2-6 ) da bi neka stvar mogla da
se kupi po akcijskoj ceni.

Kod mene GB vec duzi period ne funkcionise.

Awaiting delivery
The system will automatically confirm receipt after 30 days. If there are any problems, you can apply for a refund/return within 15 days of confirming receipt.

Jel ovo znači da kada istekne 30 dana i sistem odradi auto confirm imam još 15 dana da uložim žalbu? Ukupno 45 dana?

E ovo je čudo...
Kopiram ja neki link iz nekog komentara za neku kameru sa alija i ubacim u chrome -> cena oko 950 din
Međutim u nastavku se prebaci u aplikaciju aliexpres -> cena 1750 din
Ko je ovde lud?

E ovo je čudo...
Kopiram ja neki link iz nekog komentara za neku kameru sa alija i ubacim u chrome -> cena oko 950 din
Međutim u nastavku se prebaci u aplikaciju aliexpres -> cena 1750 din
Ko je ovde lud?
Ako nisi ulogovan na chrome-u, prikazuje ti cenu uz "welcome deal"...

Ozb? Nisam to znao. Znači ako bi hteo po toj ceni da kupim, morao bi da pravim novi nalog?
Svakako bi mogao da dobijes slicnu cenu i sa svojim nalogom, samo ga dodaj u korpu, wishlistu, ulazi u razlicitim delovima dana u aplikaciju i pojavice ti se u "superdeals", isforsiraj algoritam da ti ga ponudi po manjoj ceni, i ako vec nisi, stavi valutu u dolare, i tu ima razlike u odnosu na dinare, jer izbegavas duplu konverziju valute.

Zasto u dolare? Zar ne bi trebalo da bude u evrima jer se onda izbegava konverzija?!
Uvek postoji konverzija jedino ako je kartica vezana za $ nema konverzije. Izabrano u $ a kartica je EUR VISA radi konverziju, izabrano u EUR AE radi konverziju iz $ u EUR a ako je izabrano RSD AE konvertuje iz $ u RSD i na kraju VISA iz RSD u EUR (dupla konverzija). Kod izbora $ u slučaju refunda je isto dupla konverzija, VISA konvertuje $ u EUR i vraća se u valuti u kojoj je plaćeno tako da VISA ponovo konvertuje $ u EUR.

Nazad
Vrh Dno