Jedno (opsirno) 'pitanjce':
Kakva je 'fora' tj. da li su pouzdani ovi 'no name' Sata SSD-ovi ili M.2 sa nekim 'levim' imenima, tipa 'xray', kingspec, i sl? Ima gomila takvih. Koliko vidim, i koliko sam uspeo da razumem automatski predvod 'review-a' sa AE-a, neki kupci govore da je brzina sporija.
Takodje me zanimaju ove graficke kartice RX580 sa 8GB. Valjda li to icemu ili su u pitanju 'fake' kartice. Mislim, nesto mora da im 'fali'.
Isto tako i memorijski moduli. Imaju u ponudi cak i Kingston DDR3 ili DDR4 module. Ljudi kace slike iz Memtest86 gde je izlistan modul (i oznaka) za Kingston, ali... da li je to stvarno tako? Dal' je to 'originalni' Kingston ili ne?
Isto pitanje za obicne USB flash-eve. Za flash-eve, cena je 'dzabe' ali... sve nekako oklevam da narucim razmisljajuci da nisu negde unutar samog flash-a ucitali na cip neki 'otrov' da mi zarazi racunar po ubacivanju u USB slot?
Molim bez komentara tipa 'ako sumnjas, ti onda nemoj kupiti'. Nego me zanima vase misljenje ako ste narucivali neke od ovih stvari i kako su se generalno pokazale, kao i da li su komponente koje nose imena poznatih brendova zaista 'to sto pise' ili je u pitanju cinjenica da danas na svacemu mozes svasta da odstampas ali ne znaci da je u pitanju to sto pise?
Isto imaju i ove gotove 'kit-ove' sa X99 maticnim plocama, nekim XEON procesorom i memorijskim modulima. Mislim da je brand neki 'Machinist' ili tako nesto. Valja li to cemu?
Ako je neko narucio takav kit (maticna, procesor & memorija) kako je prosao sa carinom?