Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ova radnja sto ima WANSENDA stikove samo salje preko DHL-a sto se nikako ne isplati kada je Srbija u pitanju

@ demijurg

Ima izuzetaka , ali u vecini slucajeva za proizvode preko 5$ je za isporuku u Srbiju skupa postarina.

Za ono sto zelim da kupim na Aliju a to je nano memorijska kartica,DDR4 16GB 2133MHZ ram modul,TFZ slusalice monitorske za HIFI DAP jednostavno ne postoji jeftina dostava najpovoljnije sto moze da se za to nadje je Ali premium shiping za 30 evra i to je to danima sam trazio i nemam dilema da nema jeftinije dostave od toga za te stvari samo skuplje.Inace kupujem na Aliju nekih 7 godina i imam nesto iskustva.I krivo mi je sto ne mogu da kupim vise nista od toga jer ne zelim da bacam pare na toliku dostavu.

@demijurg

Dok se u buducnosti situacija ne normalizuje preostaje nam narucivanje
preko drugih platformi ili sa AE preko adresa u EU.

@demijurg

Probaj izabrati nemacku ili neku destinaciju u EU i onda vidi koja je cena i kakve dostave imas u ponudi. Ako imas negde nekoga u EU to bi ti moglo biti prihvatljivo resenje mozda.

Poslato sa Nova 5t

Vidim ja da cu da potrazim neku alternativu za ali...vec 3 meseca nema jedno sedam,osam predmeta da stigne i kako koju nedelju udjem da proverim pise da je preuzeta posta kod zadnjeg kurira i produzavaju vreme isporuke....a nemogu da otvorim dispute jer kad cekiram da nisam primio predmet dalje nema....tako da sto pre cu da najdem alternativu toj prodavnici.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Meni je dosta microSD kartica stradalo u kameri za auto ...

Za video surveillance, za kamere koje stalno snimaju u loop-u, moraš uzimati neke High Endurance kartice.
Generalno, SD kartice nemaju baš jako veliki očekivani radni vek ako se podaci neprekidno upisuju.
A ne obožavaju se ni sa temperaturama koje se leti na Suncu javljaju u kolima.

Najpovoljnije deklarisane za te namene su Sandisk High Endurance, ili Kingstone Industrial. Ima još nekih ali su drastično skuplje.
Meni jedna Sandisk High Endurance od 32gb, već 5-6 godina radi u kolima u dash kameri.

Poslednja izmena:
@ e46glogi

Pogledaj ponovo

WANSENDA China Store
32GB - 4,5$ - free shipping
64GB - 9$ - DHL

Isto je i kod ostalih
cena do 5$ - free shipping
preko 5$ - Premium ili DHL

@ e46glogi

Pogledaj ponovo

WANSENDA China Store
32GB - 4,5$ - free shipping
64GB - 9$ - DHL

Isto je i kod ostalih
cena do 5$ - free shipping
preko 5$ - Premium ili DHL

Pogledacu ali ako bih uzeo isao bih na 128gb pa na gore jer vec imam 64gb koji radi za sve pare.

Da, da, zavisi od kapaciteta, odnosno iznosa, cim veci prebaci na dhl.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

WANSENDA Flash Drive prodaju samo 3 kuće na Ali
WANSENDA Official Store
i verovatno Drop Shipping kuće Best Memory i Dream memory a mimo Alija gde god pogledaš nema ispod 30E

Ja ne vidim i dalje racunicu da kupite nekog tamo wasenda iz kine pored kingstona ovde sa 5 godina garancije, a cena skoro ista.

jedino bas ako kupujete 256 ili 512gb postoji razlika u ceni posto taj kapacitet retko ko kupuje...ali opet pouzdanost kineza bez garancije od 512gb :D

Ja ne vidim i dalje racunicu da kupite nekog tamo wasenda iz kine pored kingstona ovde sa 5 godina garancije, a cena skoro ista.

jedino bas ako kupujete 256 ili 512gb postoji razlika u ceni posto taj kapacitet retko ko kupuje...ali opet pouzdanost kineza bez garancije od 512gb :D
Ja da ti kažem da sam kupio sebi i burazeru kingston micro usb 3.1 od 32gb i radila su oba možda mesec, eventualno dva i crkli, pošaljem na reklamaciju uz gomilu peripetija pošto sam kupio preko jednog domaćeg sajta a račun bio mislim od ewe comp, pa onda muka za garanciju, kada sam sve to rešio zamene meni obe fleške jer su one umrle...ali pošalju mi neke kingston metalne, teške kao da su od olova i toliko glomazne da si mogao čoveka ubiti a uzeo sam te micro za auto radio i hteo sam da bude što manji a ove što su mi poslali kao zamenske nisam ni hteo koristiti za auto radio jer bi razvalio usb ulaz...i da, crkli su i ta dva zamenska a koristio za backup instalacionih programa pa sam odustao od reklamacije jer su mi opet tražili račune, garancije i čuda. Na prvoj slici je onaj što sam kupio a na drugoj zamenski za koji ti treba dozvola za nošenje. Kingston veće đubre od kineza. Jedino transcend priznajem, imam 2 komada stari 6-7 godina sigurno i rade još uvek.
bb739c43e73b316b77af0fde7f58c191.jpg
31c738582fad16f37807ef09e33f5c26.jpg

Poslato sa Nova 5t

Poslednja izmena:
Koliko vam je najviše "putovao" paket sa AliExpress-a?
Poručio sam 27.07. ni traga ni glasa, istekao mi dispute. Da li uopšte da se nadam da će stići?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poručio sam 27.07. ni traga ni glasa, istekao mi dispute. Da li uopšte da se nadam da će stići?

Meni najduže 147 dana jedan mali paketić, tačnije micro sd kartica od 64GB.

Poslato sa Nova 5t

Vrlo moguće da će da stigne kad tad ali trebao si da otvoriš možda dispute? Elem ja čekam najskuplji paket do sad, celih 370e koji se nešto kilavi, dva tri dana nakon njega sam poručio još 5 paketića od par e i skoro svi su po trackingu ušli u Srbiju a ovaj koji najviše čekam ima drugačiji tracking i kao da još nije ni poleteo..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Meni je najduže putovala Sandisk micro sd kartica, 8-9 meseci. Išla bez praćenja preko China post dok je još funkcionisao ka nama prošle godine.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ljudi za sta vam trebaju flesici od 128 / 256GB ???

@krupac

Uvek se desavalo da pojedine posiljke putuju 5-6-7 meseci .

Pre 2-3 godine su pojedine Ux..MY dosta kasnile.
Dok je funkcionisala dostava preko ChinaPost-a Ux..CN su povremeno kasnile.
Prosle godine tokom nevremena u Guangdongu je gomila registrovanih
CN vraceno u magacine ili su iz Kine prosledjene posle 3 meseca.

SG su stale ove godine u aprilu - pojedine su se pojavile u septembru i oktobru

Jedna tura LV iz maja je izgleda ostala zaglavljena u Rusiji .
I trenutno ih ima zaglavljenih u tranzitu

Hocu da porucim vise komada nekih adaptera i nasao sam jedan sa dostavom od 2$. Medjutim kad menjam kolicnu on menja i cenu dostave i kada stavim 50 (koliko zelim da porucim) cena dostav skoci na 200$. Postoji li neki nacin da se to zaobice i kako to tacno funkcionise? Zasto je dostava za jedan 2$, a za 5 70$?

@ MasterChief2

Moras da znas da postoji neki okvir , koja kolicina necega se smatra za licnu upotrebu.
Ako narucis vecu/veliku kolicinu moze da se desi da imas problem sa carinom.

Sto se tice dostave , postoje limiti za jeftini transport.
Limit moze biti po vrednosti posiljke , broju komada , gabaritima....

@ MasterChief2
Tu količinu možeš da uvezeš samo kao pravno lice. Teško da bude ono možda neće da otvaraju na carini :D
Ako je vrednost narudžbine veća od 5 USD ide automatski na skuplji shiping. Rešenje ti je da sediš 3 dana i naručuješ količinu da ne prelazi u veću tarifu slanja, na svoju adresu, adresu rodjaka, prijatelja...... Znači moraš da naručiš više paketa. Ja čekam neke vijke (120 kom. odnosno 240 je komplet sa navrtkom) pa razmišljam da li će me zvati sa carine a vrednost malo više od 3E. Prodavac upakovao u jednu pošijku

Poslednja izmena:
Hocu da porucim vise komada nekih adaptera i nasao sam jedan sa dostavom od 2$. Medjutim kad menjam kolicnu on menja i cenu dostave i kada stavim 50 (koliko zelim da porucim) cena dostav skoci na 200$. Postoji li neki nacin da se to zaobice i kako to tacno funkcionise? Zasto je dostava za jedan 2$, a za 5 70$?
Zato sto vecina logistickih kompanija naplacuje slanje za Srbiju za robu preko 4.1e. Verovatno i tezina paketa igra ulogu da bude postarina jos veca. Nazalost ko zna koliko ce ovo potrajati i da li ce se uopste smanjiti cene postarina za nas.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Nije bas pametno kupovati fles memorije na aliju, niti su jeftine niti pouzdane.
do sad (dok je radilo slanje) uzeo sam najmanje 10 usm fleš memorija i sve još i dan danas rade.... a imam neke "brendirane" kupljene ovde koje su ispustile dušu..... nema pravila....
il gledaš gde je jeftinije ili gde je najduža garancija

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Upravo je to i bila poenta, jedva je malo jeftinije a garancija ovde je puno duža.

To što tebi nije crkao neki Kinez ne znači Ama baš ništa, jer tih generičkih memorija oni imaju na kilo i nikad ne znaš šta ćeš dobiti dok brendirane kupljene ovde koje crknu dobiješ drugu i ne brineš. U opšte ne znam kako to izjednačavate.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Izjednacavam ja tako sto mi je muka sa ovim nasima kada dodje do reklamacije!
Znaci, jeftinije mi je da ne reklamiram!

Nazad
Vrh Dno