Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da li je neko naručivao maske preko alija? Vidim da ima mogućnost preko singapurske pošte, ako bi mi stiglo za 10 dana, bilo bi OK. Ako bi putovalo 2 meseca onda mi nema smisla.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

I da stigne stojace na carini mesec dana

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Meni juce stigao paket SG postom i cini mi se prosao bez carine bluetooth zvucnik od 80USD ali ga danas nisu doneli.
Nadam se sutra.
a7c2b335a681ec740bfddceee03d1f8c.jpg

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Donose tek posle statusa zaduzeno za urucenje.
Tvoj jos nije ni isao na carinu. :)

Donose tek posle statusa zaduzeno za urucenje.
Tvoj jos nije ni isao na carinu. :)
Mislim da gresis, evo primera jednog paketa od skoro koj nije isao na carinu.
Statusi se poklapaju obicno bi trebao drugi status da bude "za carinu" a ne "otprema" ako ide na carinu.
Svakako videcemo sutra [emoji6]
ad6d8cd5f034106172f04d36b9ba9d63.jpg

zatvorili aerodrome, sada sva posiljka koja treba da stigne stoji ko zna gde do ko zna kad....
gg

zatvorili aerodrome, sada sva posiljka koja treba da stigne stoji ko zna gde do ko zna kad....
gg

Izvor RTS sajt. Koliko je tacno, videcemo.

"Аеродром "Никола Тесла" у Београду остаје отворен за све хуманитарне летове и карго саобраћај..."

Izvor RTS sajt. Koliko je tacno, videcemo.

"Аеродром "Никола Тесла" у Београду остаје отворен за све хуманитарне летове и карго саобраћај..."

to bi MORALO da ima smisla i logike ali zna se ko smo i sta smo.

Statusi se poklapaju obicno bi trebao drugi status da bude "za carinu" a ne "otprema" ako ide na carinu.

Kod mene je bilo nešto drugačije. Meni je recimo pisalo umesto sada uručena(primaocu), zadužena za uručenje, pa sam tako znao da će doneti poštar dan posle. (Paket prošao bez carinjenja)
04c823868bc7a2a281691ebe72abb2d5.jpg

Da odgovorim samom sebi.
Kao sto sam i rekao paket donet danas
Anker Soundcore Motion + placen 80$ carina i PDV = NULA
Tezina paketa 1.1kg
9de7d10e9fe7b12c655cebae8177dd18.jpg

Verovatno im je neko *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* na carini
Vidim komentare na par foruma zadnjih par dana sve su pustali bez ikakve naplate.
A koliko su mi puta naplatili gluposti malo i ja da se ovajdim [emoji3]

Svaki paket ide na carinu. Kada pristigne u carinu, oni odlučuju da li će se paket cariniti ili se bez carinjenja prosleđuje naručiocu.

Pozdrav svima. Pre jedno 20-30 dana porucio sam ekrane za telefon, medjutim roba nikada nije poslata i sada mi pise ovo:

Pare mi nisu vracene, pa me sada zanima kako da trazim refund, tj. kako ide ta procedura?

Koliko ja znam ti nemaš šta da radiš, pare treba automatski da ti se vrate samo je pitanje koliko dana ćeš čekati da legnu na račun.

@MasterChief2

Procedura ide automatski , pati proces

View Detail -> Financial

refund.jpg

Hvala obojici na odgovoru, nisam znao da ide automatski.

Page not found - This membership is by invitation only.

Poslednja izmena:
BE OUR 10TH ANNIVERSARY FAN TO SAVE BIG
https://a.aliexpress.com/_dUIkagh
Je li iko ovo kupovao i isplati li se uopšte kupovati?
Uzeo sam ja, isplate se kuponi ali nama u Srbiji po svemu sudeći će biti bezvredni jer pitanje je da li će nešto poleteti ka nama i da li ima svrhe kupovati.
A taman planirao jedan zvučnik i smartwatch da uzmem.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Pa kad tad ce poleteti, kome se ne zuri moze da kupuje. Sto se mene tice kad mogu regularno da čekam 2 meseca na paket mogu i 4. Kome treba nesto hitno svakako ne narucuje sa alija. Od pocetka godine porudzbine svakako kasne. Loša godina za online shopping *mjau**mjau**mjau*.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Pozdrav, jel ovo znaci da je uslo u Srbiju?
Paket je narucen pre oko mesec dana...

Capture.PNG

@ LordVladd

Prati statuse na temi predvidjenoj za to

@ Blaham

Dovoljno si dugo ovde da si mogao da naucis da za Ux..XX posiljke NE POSTOJI pracenje na posta.rs

Baterije i power bank-ove sa alija ne šalju i dalje u Srbiju? Hteo da naručim bateriju za fon, ali čim promenim zemlju sa Austrije u Srbiju, odmah piše da nema dostave.

Koliko dugo se ceka da zavrse refund? Od kog to zavisi od Alija ili od prodavca? I gde mogu da vidim kad sam zahtevao refund, siguran sam da je to bilo pre dve nedelje mozda i jace ali posao, onda ova epidemija pa nisam obratio paznju i tek mi sad padne napamet da proverim vidim da i dalje stoji:

Your refund progress

Ako je proslo 2 nedelje onda zavisi od tvoje banke. Kod Alija pogledaj sta pise na financial tabu . Ako pise gotovo ,juri banku

@mean_machine
Može na Aliju neki put da beskonačno stoji da proces refunda nije završen, ali to ne znači da nije leglo na račun. Ne zavisi od prodavca, pare ti vraća AliExpress. Nisam još čuo da nekom refund nije uplaćen, nema razloga da brineš, samo proveri na svom online nalogu u banci. Treba u principu 5-10 dana od dana kada potvrde povraćaj.

Baterije i power bank-ove sa alija ne šalju i dalje u Srbiju? Hteo da naručim bateriju za fon, ali čim promenim zemlju sa Austrije u Srbiju, odmah piše da nema dostave.

Power bank-ove uglavnom šalju, doduše ne svi (probaj kod Baseusa (preskupi doduše), Rock, Kuulaa, FLoveMe), kvalitetne baterije uglavnom niko ne šalje, ali ako se baš potrudiš oko pretrage možda nešto i nađeš, samo pitanje je koliko će da ti razrežu poštarinu.
Mada je sad verovatno najgori mogući trenutak za naručivanje ...

Naknadno sam shvatio da si pitao za bateriju za telefon, a ne Li-Ion, ali situacija je i za to je slična, tj. još malo gora. Mislim da se ne isplati, ne znaš ni kog je kvaliteta, mogu da stave bilo šta na sliku, posle treba da se jurite oko rekamacije.

Poslednja izmena:
Da li je neko naručivao maske preko alija? Vidim da ima mogućnost preko singapurske pošte, ako bi mi stiglo za 10 dana, bilo bi OK. Ako bi putovalo 2 meseca onda mi nema smisla.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
Ovo i mene zanima.
Posto ionako nema kod nas da se kupe a ova situacija ce potrajati narcuio bih masku sa Alija.
Ima li neko proporuku?

Poslednja izmena:
Vrh Dno