Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Desava se da ti napisu da je posiljka vec stigla a ti je nisi dobio. To je uglavnom znak da je to stiglo do najblize poste ili da je postar vec preuzeo. Ne treba dizati paniku, nekada i oni imaju brdo paketa, pa kad stignu stigli su.
Ja se nekako sprijateljim sa svim postarima jer stvarno dobijam dosta paketica sa alija. Stari postar kad otisao u penziju imali smo jednu jako losu zamenu na koga su se svi zalili, zamenili su ga odmah i dosao je lik na zamenu koji je jako daleko ziveo tako da je radio tu dok se kod njega nije otvorilo mesto a sada isto imam super lika. Sve pakete mi donosi bez problema osim ako nisu bas neki kabasti ali uglavnom nisu. Kad su ove vrucine uvek ga pozovem na pivce a ako nece dam mu za poneti, da se osvezi covek.
U poslednje vreme samo jedan paket mi kasni, ostali stizu ispod mesec dana svi, juce stigao jedan posle 7 dana, to mi je rekord za sada.

Tapatalk from Poco loco

Na novom trakingu nase poste pise kad je posiljka dodeljena postaru i pise kad je on kao urucio .

Da li se jos nekome na sajtu AE umesto 100 Cart ordera prikazuje samo 60?

Da li se još nekome na sajtu AE u tabu My Aliexpress ne prikazuju svi kupljeni orderi?

Hajde sto je isporuka zakocila ali sto sajt zeza

Nije samo sajt i app povremeno zeza ima već par meseci. Do skoro nisam mogao da vidim cart iz aplikacije, nekad prikaže sve stavke nekad ne. Orderi su tu ali pod all inače prikazuje samo aktuelne. Sajt je svakako u boljem stanju nego app.

Onaj problem sa koprom , ako je kao destinacija oznacena Srbija je nestao , ali sad su se pojavili novi problemcici.

Ja ne mogu da pobrisem sa liste narudzbina , narudzbine koje su potpuno kompletirane ( potvrdjen prijem , finisirano placanje , ocenjene )

Ako posle potvrde prijema posiljke odmah ne ocenite narudzbinu / ne postavite komentar , da li u poslednjih 15-ak dana mozete to kasnije da uradite i da li vidite komentare-ocene ostavljene posle 20.08 ?

:S:

i jos jedan problem

v 7.9.2 jos uvek radi , na Coolpad Cool1 nije moguce uratiti nadogradnju na 7.10.1

v7.10.1.jpg

Poslednja izmena:
Izvinjavam se ako se prvo pitanje odnosilo na Android aplikaciju, ne koristim je, odgovorio sam za web verziju.

@ Jericho

Ista je situacija bila i na kompu i na Android app.

Evo veceras vidim da su finisirane porudzbine koje sam pokusavao da izbrisem sa liste automatski premestene na listu obrisanih.

Za ( uglavnom lose ) ocene koje sam podelio , "roboti" sa ceta porucuju da ce biti vidljive posle mesec dana :S:

Pozdrav, ostavljen mi je izveštaj o priseću za dve pošiljke rb....sg 02.09., tek sam danas bio u mojoj pošti jer nisam bio u Srbiju, rekli su mi da je paket vraćen u GPC Zemun I da pokušam sutra kod njih. Kakva je sad procedura, jel se to vraća za Kinu ili imam nade da preuzmem paket sutra?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pozdrav, ostavljen mi je izveštaj o priseću za dve pošiljke rb....sg 02.09., tek sam danas bio u mojoj pošti jer nisam bio u Srbiju, rekli su mi da je paket vraćen u GPC Zemun I da pokušam sutra kod njih. Kakva je sad procedura, jel se to vraća za Kinu ili imam nade da preuzmem paket sutra?

Proveri prvo tracking na sajtu Pošte.

Na trackingu je zadnji datum 02.09. Ostavljen izveštaj, tako da kapiram da je danas vraćen iz moje pošte

Da, čuvaju 5 radnih dana pa vraćaju, jedino što su ovi u GPC veoma expeditivni kada je vraćanje u pitanju, desi se da paket putuje iz kine ovamo po mesec i više a kad ide nazad dođe od srbije do kine za 3 dana...

Porucio 27.7. Baseus auto drzac za mobilni. Posto jos nije stigao, vec sam razmisljao da im se obratim, medjutim preduhitrili su me,javise se sami da je posiljka vracena, nude da posalju ponovo ili da vrate pare..
Lepo od njih.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Ne ložite čoveka. GPC sporo vraća pakete, treba im minimum nekoliko dana. Treba i da zaseda komisija, pa to traje min 3,4 dana. Onda tek kad ga pošalju ide brže.
Da li su voljni da prekinu proceduru vraćanja?

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Po trackingu sinoć su paketi vraćeni u 11003 izmenična pošta. Gde se to nalazi?

Од скоро пратим ову тему, наручио пар ситница па се сетим да можда могу да обновим стари лаптоп. И нађем батерију за њега, цена непретераних RSD 1,665.69 ... док нисам погледао цену слања. Не знам да ли да наручим ... Shipping: RSD 1,120,238.16 to Serbia via Seller's Shipping Method

Или је то неки баг или само нисам испратио тему.

Za te pare lično Jack Ma ti privatnim Jet-om donosi i svečano uručuje bateriju. Jes malo skupo, ali vredi svaku paru [emoji3]

@calexx

Dostava baterija predstavlja prilican problem , mada uvek ima trgovaca koji nadju nacin da ih posalju i u Srbiju.

Koji laptop imas , mozda se kod nas moze naci baterija po prihvatljivoj ceni ?!

@calexx
Koliko ja znam samo DHL ima adekvatan način transporta baterija i ne košta kao first class avionska karta do Kine ali nije ni besplatno kao što si, verujem, očekivao...
A odgovor na pitanje bi bio: nisi ispratio temu. Baterije (i sve što sadrži baterije u paketu) su veliki problem dve godine unazad.

Dostava baterija predstavlja prilican problem , mada uvek ima trgovaca koji nadju nacin da ih posalju i u Srbiju.

Koji laptop imas , mozda se kod nas moze naci baterija po prihvatljivoj ceni ?!
Написао сам да нисам испратио тему и да претпостављам да постоји проблем. Ипак, сад сам гледао неку ситницу (батерија за прастари телефон) и код неких је транспорт 300-500 а неки шаљу DHL-ом за 15.000. Колико ли би тек било за батерију за лаптоп?

У питању је прастари HP 4710s код кога је батерија солидна и ладно држи пар сати рада али сам мислио да проверим. Тачније, можда би требало да заменим тастатуру а примарно би било једно отварање и чишћење јер је постао пребучан а отварање је прекомпликовано.

Ипак ми се чини да ту и тамо неко шаље батерије по нормалној цени али ми не значи много.

Najjednostavnija opcija bi bilo da pogledaš kod nas dal može da se nađe, recimo na limundu ili KP neka polovna baterija ili kompletan laptop sa baterijom (za delove) i da repariraš tu staru bateriju ubacivanjem novih ćelija možda čak i većeg kapaciteta. Individualne ćelije već mogu da se nađu kod nas.
Bilo kakvo naručivanje baterija iz kine je kocka čak i ako uspeš da nađeš nekog ko bi pokušao jer su kinezi jako strogi po tom pitanju, kao i po pitanju vatrometa recimo...

I to nije samo kod Li-ion baterija već i ostalih, recimo ja sam uzeo onu Xiaomi noćnu lampu što se zalepi za zid, ima senzor upali se kad si blizu, ona radi na AA baterije, i to šalju ali bez baterija, pa onda onaj xioami sapunica dispenser za kupatilo isto, šalju ali bez tečnosti-sapuna i bez baterija...

Poslednja izmena:
Ja naručio mašinicu za šišanje i Kinez mi se javio i napisao da ne može poslati ulje za podmazivanje jer pošta brani slanje bilo kakve tečnosti.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da li je neko imao slican problem, paket mi putuje od 10.07 i proslo je 60 dana, podneo sam zahtev za dispute, ali Ali je presudio kao Invalid i kazu da cekam jos 4 dana, i dispute je jos otvoren?

^Trebalo je samo u ponedeljak telefonom da ih cimneš i objasniš da vrate paket na ponovnu dostavu...

Nazad
Vrh Dno