Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

S jedne strane ok, s druge nelogično krajnje. Imaš drugu adresu za slanje, totalno drugi nalog , IP adresu i ti se uhvatiš za karticu.

IP adresu promenim za dve sekunde jednim klikom, a i bez tog jednog klika je ruter menja svaku noć. "Totalno" drugi nalog (kakav još drugi nalog može biti, osim totalno drugog?) kreiram za 30 sekundi. Adresa za slanje, samo u komšiliku imam barem stotinu.
Baš je krajnje nelogično što se Kinez uhvatio baš za karticu, a ne za nešto drugo.

To sto ti i ja mislimo da mozemo da promenimo IP i uklonimo svaki trag, ne znaci da ozbiljne kompanije nemaju nacina da nam udju u trag i da nas povezu. Nemojmo biti naivni.

Pa imaju drugi način - karticu.
Zato su i izabrali baš taj način, a ne IP adresu ili kreirani nickname na novom nalogu.

Pamte se i MAC adrese uređaja, Google zna koji se sve uređaji povezuju preko istog modema/rutera...

Hoću da naručim display za Redmi 5A sa alija pa može li mi neko preporučiti neku radnju ili da uzmem "prvi s reda"? Koliko vidim svi su tu negdje..

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Gledaj one sa najvise prodatih komada i ocene, tim redosledom. Oni sa 3 ili 5 "prodatih" komada ne znaci ni da su isporucili nikada i moze da ti ne stigne nikada. Samo ces izgubiti vreme.

Tapatalk from Poco loco

Planiram da uzmem ovakvu Wifi rikverc kameru za kola, jel' neko naručivo nešto slično, kakva su iskustva?

NOK 249.03 42%OFF | ANSTAR Mini Wifi Waterproof HD Night Vision Car Backup Reverse Camera Rear For IOS and Android Monitor Parking Rear View Camera
https://s.click.aliexpress.com/e/tcTnolw

Pomoć ljudi!
Kolega poručio dve stvarčice od Kineza. Međutim mnogo je loš sa engleskim pa je uspeo da klikne na dugme gde se potvrđuje da je primio robu...
Jedan od predmeta nije ni poslat (piše: Item is ready for ship), a kod drugog je poslednje bilo: shipment accepted by airline. Sada kada je to kliknuo stoji: Successful delivery.

Kakva je dalja procedura? Šta može da se uradi? Da li da šalje poruke prodavcima ili Aliju? Može li bar pare da vrati itd...

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Kakva je dalja procedura? Šta može da se uradi? Da li da šalje poruke prodavcima ili Aliju? Može li bar pare da vrati itd...

Može da uplati za kurs engleskog :d
Pošalji poruku kinezu, pitaj ali za onu što je potvržen prijem paketa tu ne može ništa, ako je kinez baš baš poštenjačina neka onda će se javiti ali pare su već kod njega, možda da vas ignoriše. Jedino bi mogao da proba da otvori dispute kako nije zadovoljan proizvodom (koji nije dobio) međutim onda uvek postoji šansa da prodavac traži slike ili video kao dokaz ili čak da se vrati proizvod nazad u kinu...

Za oba je potvrdio. Ajde ova jedna od $3.5 nije problem, nego ova druga mu je oko $28 [emoji53]

Sad ce da nauci da ne klikce to vise.

Tapatalk from Poco loco

Nek nahrani prasice i ne dira dugmice.

ne znam sta bi pametnije mogao da mu savetujem, osim da ceka i da se nada da ce poslati.

Ne može da uradi ništa osim da čeka i nada se da će stići i biti sve uredu sa predmetima. Ova što stoji Airline Shippment će stići ali opet ako ne bude zadovoljan neće moći da otvori dispute ako prođe više od 15 dana od datuma od kada je potvrdio prijem. Ovu drugu koja još nije ni poslata može samo da se nada da će kinez biti pošten i poslati.
Ovo mu je škola da ne klikće na nešto što ne zna šta je nego da prvo pita nekoga.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Dobro ljudi, hvala na odgovorima. I ja sam mu slično rekao, evo i potvrde...

Da li se nesto promenilo kad se placa Visa internet karticom banka Intese? Malopre potrosio 14.16$. Na racunu imao 14.6 evra pre kupovine a posle kupovine mi ostalo 0.68e.
Na Aliju mi stoje cene u dolarima. Trebam li promeniti u evre, dinare...?

Izgleda da se promenio jezik kojim je pisana tema o Platnim karticama, kada >10 godina od kako sam pisao zasto i kako i ima ga FAQ, ljudi i dalje pitaju "Zasto me opominju kada prelazim na crveno?" :D

Po upustvu odavde stavio dolare na Aliju. Na kartici drzim evre takodje po upustvu. Nisam primetio do sad neki problem ali danas mi za 14$ skinu 14e zato pitam.
Zar nije bilo lakse da napises nista se nije promenilo ili nesto sl nego taj kilmetarski tekst koji u mom slucaju nepotreban?

Sta mislis koliko je bilo takvih pitanja? PREKO POLA poruka u temama o Ali-u, bankama i uopste o placanju i online kupovini. Gubi se vreme da se ponavlja isto - to je itekako tezak napor (repeating the same s***), pa mora malo da se zabiberi :)

Da si citao, video bi u cemu je caka - nisi procitao FAQ. Hint: javice ti se za koji dan ;)

Zaista nisam citao ovaj novi FAQ iz Septembra 2018 te. Upravo ga procitah ali iskren da budem i dalje ne vidim sta sam uradio pogresno. Sve je isto ko i pre sem tih provizija banke. To nisam najbolje razumeo. Neke imaju, neke nemaju...Uostalom nije bitno....Valjda ce mi se javiti za koji dan :p

Ma rezervacija je u pitanju, tek kada se proknjizi bice skinuta prava suma :)

To (informacija) nije iz 2018. vec jos iz 2006. :D

Zaista nisam citao ovaj novi FAQ iz Septembra 2018 te. Upravo ga procitah ali iskren da budem i dalje ne vidim sta sam uradio pogresno. Sve je isto ko i pre sem tih provizija banke. To nisam najbolje razumeo. Neke imaju, neke nemaju...Uostalom nije bitno....Valjda ce mi se javiti za koji dan :p
Uvek ti skine malo više zbog razlike u kursu i pitaj Boga čega još, ali ti se to više što su skinuli kroz nekoliko dana vrati nazad na karticu. Za 7 dana će ti se vratiti 2-3 evra nazad na karticu.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Evo ima i primer kada zaduze manje

Koriscenje kartice br. xxx kod ALIEXPRESS.COM , u iznosu od 20.23 USD. Raspolozivo stanje: xx EUR.
Vasa mts Banka

MC.jpg

https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html

1 USD = 0.889374 EUR

20.23USD = 17.99EUR

https://usa.visa.com/support/consumer/travel-support/exchange-rate-calculator.html

20.23 United States Dollar = 17.996426 Euro

Currencies fluctuate every day. The rate shown is effective for transactions submitted to Visa on March 28, 2019, with a bank foreign transaction fee of 0.0%

^nesto ne valja sa tim kalkulatorom, ne bi trebalo da moze da kaze kurs za danasnji dan, sve dok je taj dan igde radni (znaci Fiji, Havaji ili gde vec..), jer jos uvek moze da se menja kurs koji oni dobiju tog dana.
A po brojci (EUR) koju dobijes, koriste trenutni kurs trzista, 1.1245USD/EUR

MC od valjda ovog oktobra ili proslog, ne mogu da se setim, extremno precizno rezervise, i tacno toliko se naplati. Nisam imao slucaj da mi u Intesi bude i cent razlike.

Pozdrav, pokusao sam da kupim nesto sa aliexpresa sa yandex nalogom ali mi trazi ruski broj pasosa, pokusao sam nesto bzv da kucam ali mi ne prolazi kupovina. Da li negde gresim ili nije moguce bez ruskog pasosa

@VladaR76

Da li je to novi nalog i da li si ga potvrdio ?

Sta pokusavas da koristis za placanje ???

money.yandex.ru ???

@sasa022
Sad sam našao, moj status je "anonimus" i sa njim nije moguce plaćati van rusije. Za sledeći status "Reviewed" mi treba da imam pasoš Rusije i sa njim bih mogao da plaćam van.
http://prntscr.com/n48lfk nije neka kinta, skupio malo preko nekog cashback-a i rekoh da kupim neke Baseus slušalice za oko 200 rublji. Da money.yandex.ru je u pitanju, da nisam tu pogresio

Mislim da ce krenuti sa radom jer je danas bio sastanak i preduslov za pocinjanje pregovora je da se pocne sa radom tako da mozda vec sutra krenu da rade

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh Dno