Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Stigao mi paket od Samzhe u onoj njihovoj sarenoj ogromnoj koverti a na carini ga nisu dirali.

Meni juče stigao paket od JOOM,ja poručio Xiomi Band 3 tako je pisalo,ono mi poslali sasvim neli drugi sat FlagFit 2 [emoji3525][emoji3525][emoji3525] totalno razočaran.I mogu provereno da kažem da je Aliexpress najbolji ubedljivo [emoji3526][emoji3526][emoji3526]

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Jesi prijavio grešku i sta su odgovorili ako su odgovorili?

Sent from my MI MIX 3

Na Amazonu ti je cena sa svim mogućim dažbinama. Nećeš platiti ništa preko ovoga što je na Amazonu. Ako cena koju odredi carina bude manja od ovih Amazonovih procenjenih Import fees onda ti Amazon vraća novac koji je preostao. Ako carina proceni više onda Amazon plaća umesto tebe taj višak.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Hvala.

Sent from my Mi 8, 6/128(white) using Tapatalk

Treba mi preporuka za beby ir termometar. Može i sa ebay-ja.
Thanks

Ja sam razmišljao ovaj da uzmem:

US $18.59 7%OFF | Original Xiaomi Mijia iHealth Thermometer LED Non Contact Digital Infrared Forehead Body Thermometer for Baby Kids Adults Elders

https://s.click.aliexpress.com/e/cBBRvDba

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Da li neko zna koja je procedura povracaj novca sa Alija?

Konkretno narucio sam neke predmete i platio, onda mi se javlja kinez i kaze da ne moze navodno da posalje sve odjednom nego da moram da ih narucim posebno i zamolio me da otkazem porudzbinu i da kliknem na drugi razlog sto odustajem. Uradim to, kinez prihvati. Ali sad mi nema novca na racunu vec par dana. Nista mi se nije povratilo na karticu.

Da li je neko imao iskustva sa time i koliko se dugo ceka taj povracaj novca?

Strpi se malo, zna nekada da potraje ali ces dobiti nazad sigurno

Sent from my MI MIX 3

Ja sam razmišljao ovaj da uzmem:

US $18.59 7%OFF | Original Xiaomi Mijia iHealth Thermometer LED Non Contact Digital Infrared Forehead Body Thermometer for Baby Kids Adults Elders

https://s.click.aliexpress.com/e/cBBRvDba

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Verujem da je Xiaomi kvalitetan ali za te pare mi deluje malo, prosto a nekako mi se ni ekran ne sviđa, da su cifre crne kao što je prikazano na jednoj slici bio bi dobar ali bele cifre, hmmm.
Takođe, cena je 25.xxUS$ za retail pakovanje i isporuku iz kine koja je dostupna za naše tržište...
Mislim da se za te pare ničim ne ističe od ostatka ponude, da je 15$ isporučen bio bi konkurentna kupovina. Jedino ako ga navatam negde na akciji.

@šile, @nightshadow hvala na brzim odgovorima, nadam se onda i ja da ce uskoro leci novac. cheers

Treba mi preporuka za beby ir termometar. Može i sa ebay-ja.
Thanks
Ja sam uzeo neki od 10$ ali nije pouzdan uposte. Nekad izmeri tacno, nekad ne. Zet je dobio od kuma iz Amerike neki u paketu sa raznim spravicama i njihov radi ko i moj.
Thermometer With LCD Backlight Termometro
https://s.click.aliexpress.com/e/pzAH8dE
Imam i onaj kao cucla, digitalnih 2-3kom i Okreni obrni termometar sa zivom je najtacniji.

Poslednja izmena:
Ништа без живиних топломера.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

имам и ја онај што мери темп из ува, узео да ми не кмече клинци кад има мерим живиним, и тај на уво није уопште поуздан, али уопште, на крају сам узео са живиним и а у три лепе

Gde ste našli toplomer sa živom? Ja uh nigde nisam video možda i 10 godina. Sada je najčešće galijum ili neki drugi metali, uglavnom legure.

@ PJ

Misli se na klasicni toplomer
Da li je unutra ziva ili nesto slicno to bi neko strucniji morao da proveri....

tm.jpg

Poručio sam nekih 10ak artikala od različitih prodavaca sa alija. U korpi išao na buy all, uneo podatke (Telenor banka) i poručio. Stigao mejl za svaku porudžbinu da su plaćene, međutim kada u aplikaciji odem u sekciju "my orders" samo mi za jednu piše "Is being processed" dok za ostale stoji "status: closed". Za par od tih "closed" imam dugme "refund information" i tu kad uđem piše da je u fazi čekanja na refund. Da li je to bag ili šta je problem, zašto su closed?

Кад сам рекао живин топломер, међутим мислио сам на класични стаклени топломер, небитно која је легура.
Мислим да су живини топломер забрањени.
Иначе живини топломери су били црвене боје, легура у њима.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Je l' moguće poručiti sa alibabe kao fizičko lice, i kako to funkcioniše?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Imam ja taj stakleni "živin" toplomer, kupljen sigurno pre više od 30 godina ali je smor koristiti ga.
Uglavnom IR hoću za poklon da uzmem.

Da li je to bag ili šta je problem, zašto su closed?
Ne verujem da je bag, zavisi šta si kupovao i od koga, verovatno si sortirao po najnižoj ceni i kupio najjeftinije pa se ispostavilo da su pordavci prevaranti i ALI im je zatvorio prodavnice... To je jedna od predpostavki, potrebno je mnogo više detalja da bi se tačno znalo šta se desilo.

Je l' moguće poručiti sa alibabe kao fizičko lice, i kako to funkcioniše?

Mougće je, ako nađeš proizvođača koji hoće da pošalje jedan komad kontaktiraš ga i pitaš dal bi ti poslao to što hoćeš i koliko bi izašla poštarina (cene na alibabi ne uključuju poštarinu, to znaš!) ili možeš preko agenta da kupiš (ako prodavac neće da šalje ovamo onda moraš preko agenta), agent ti sve sredi, organizuje slanje i za svoju uslugu, pored troškova proizvoda i poštarine, naplati svoju proviziju...
Ali ako hoćeš da naručuješ po 10-20 ili više komada onda ne možeš na fizičko lice, kinezi se ne bi bunili ali naša carina to nikad ne bi pustila jer postoje limiti koliko komada fizičko lice može da kupi...

BTW, proizvođači/fabrike koji se uglavnom reklamiraju na alibabi većinom nisu zainteresovani za kupce koji kupuju 1 ili 10 komada (zavisi naravno od robe, mašinu za lasersko sečenje će ti prodati i na komad bez problema), takođe nisu zainteresovani da se bakću sa traženjem najpovoljnijeg šipinga, najčešće će reći da mogu da pošalju DHL-om i to je to a ta varijanta ti se sigurno neće svideti.

Poslednja izmena:
^ Googlao sam juče i mislim da sam otkrio problem. Koristio sam bonus za novog korisnika a platio preko drugara tj njegove kartice koja je već korišćena na Aliju i to njihov sistem vidi kao prevaru i sigurnonsni rizik zbog čega stopira porudžbine. S jedne strane ok, s druge nelogično krajnje. Imaš drugu adresu za slanje, totalno drugi nalog , IP adresu i ti se uhvatiš za karticu. Kao da je nenormalno da neko nekome pozajmi ili učini uslugu.

Zamisli novi korisnik je vec koristio karticu za placanje, stvarno neverovatno...

Da, a internet kartica je kao vozačka dozvola pa može samo 1 osoba da je koristi.

A zamisli neko ti ukrade ili izgubis novcanik sa karticom pa taj neko pokusa nesto da kupi? Verovatno bi onda hvalio aliexpres i njihovu politiku.

^ Ja sam i sada rekao da je s jedne strane OK ali da isto tako s druge strane nije OK.

A ovo što se tiče krađe nema veze s mojim slučajem. Ja sam ponovio kupovinu s istom tom karticom samo bez korišćenja kupona za nove korisnike i sve je prošlo bez problema. Nije njima do toga da li je neko ukrao od tebe nego da ne "ukrade" od njih bonus novog korisnika a platio starom karticom.

Briga njih čija je kartica i da li je ukradena.

Ako su napisali za nove korisnike onda su verovatno na to i mislili, naravno da ce proveravati da li je korišćena kartica i pokusati da spreče zloupotrebu koliko mogu inače bi svima dali popust i zdravo

Sent from my MI MIX 3

Slažem se ja s tim, samo se ne slažem da ide preko platne kartice provera. Kapiram da je lakše otvoriti nalog nego uzeti novu karticu, ali isto tako ima ljudi koji nemaju ili ne mogu da dobiju karticu za plaćanje pa moraju preko drugih. To što nemaju karticu ne znači da nisu novi korisnici. Trebalo je verifikaciju uraditi na drugi način, malo stručnije i u skladu sa 21.vekom ali dobro.

Mozda računaju da u 21. veku većina ima karticu [emoji4]

Sent from my MI MIX 3

Nazad
Vrh Dno