Sirius9
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.09.2007
- Poena
- 525
Spanija --->salje u Spaniju i EU
Rusija ----> salje u Rusiju.
Tako je zbog cene dostave / predmeta i zbog carine.
Nema ni jedan opravdan razlog da se iz tih zemalja salje u Srbiju jer su i predmeti a i postarina skuplji. Kupac iz Srbije nista ne dobija ako bi se slalo iz tih magacina dok gore navedeni kupci dobijaju brzu dostavu bez carine.
Ja sam hteo da uzmem 3D štampač, imali su opciju slanja iz kine, rusije, nemačke i turske (možda još neke zemlje), naravno do nas šalju samo iz kine. pitao sam zašto ne bi poslali iz turske recimo koja je 10 puta bliža. Ne sećam se tačno odgovora, uglavnom nisu hteli da pošalju...
Jos nije poslat paket. Ne znam jel se nesto promenilo, ne porucujem cesto sa alija, sad sam uzeo 3 predmeta kod dva prodavca pre 4 dana i ni jedan jos nije poslao paket.Ranije su slali isti dan ili najkasnije sutradan.
A pitao sam ovog drugog dal mogu da mu doplatim da ide brzom dostavom, da bi malo to ubrzao i dobio neki validan broj za pracenje, jos mi nista nije odgovorio , to je bilo juce.
Iz mog iskustva, broj za praćenje će samo usporiti pošiljku, meni uvek brže stignu neregistrovane pošiljke, u zadnje vreme sam naručio nekoliko takvih mada generalno izbegavam jer sam imao loša iskustva tamo 2017 god, izgubilo se par pošiljki bez praćenja...
Registrovana pošiljka mora da se skenira na svakom punktu obrade, zato ima i toliko promena statusa kad gledaš na praćenju dok neregistrovana pošiljka sve to preskače...