Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Spanija --->salje u Spaniju i EU
Rusija ----> salje u Rusiju.

Tako je zbog cene dostave / predmeta i zbog carine.

Nema ni jedan opravdan razlog da se iz tih zemalja salje u Srbiju jer su i predmeti a i postarina skuplji. Kupac iz Srbije nista ne dobija ako bi se slalo iz tih magacina dok gore navedeni kupci dobijaju brzu dostavu bez carine.

Ja sam hteo da uzmem 3D štampač, imali su opciju slanja iz kine, rusije, nemačke i turske (možda još neke zemlje), naravno do nas šalju samo iz kine. pitao sam zašto ne bi poslali iz turske recimo koja je 10 puta bliža. Ne sećam se tačno odgovora, uglavnom nisu hteli da pošalju...

Jos nije poslat paket. Ne znam jel se nesto promenilo, ne porucujem cesto sa alija, sad sam uzeo 3 predmeta kod dva prodavca pre 4 dana i ni jedan jos nije poslao paket.Ranije su slali isti dan ili najkasnije sutradan.
A pitao sam ovog drugog dal mogu da mu doplatim da ide brzom dostavom, da bi malo to ubrzao i dobio neki validan broj za pracenje, jos mi nista nije odgovorio , to je bilo juce.

Iz mog iskustva, broj za praćenje će samo usporiti pošiljku, meni uvek brže stignu neregistrovane pošiljke, u zadnje vreme sam naručio nekoliko takvih mada generalno izbegavam jer sam imao loša iskustva tamo 2017 god, izgubilo se par pošiljki bez praćenja...
Registrovana pošiljka mora da se skenira na svakom punktu obrade, zato ima i toliko promena statusa kad gledaš na praćenju dok neregistrovana pošiljka sve to preskače...

Oba trgovca su poslali rano jutros pakete posle 4 dana cekanja u razmaku par sati, jedan ide air postom drugi obicnom.
Nije toliko ni bitno kad ce stici, bitnije je da znam gde se trenutno nalazi. Javio se i kinez, sto sam ga pitao da nu doplatim za drugi shiping. Kaze na zalost nije mogao da mi izadje u susret jer je paket poslat danas a ja ga pitao jos pre dva dana, mrzilo ga da se cima valjda.
Svakako je moja greska sto nisam cekirao koji hocu "shiping" pre placanja.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Oba trgovca su poslali rano jutros pakete posle 4 dana cekanja u razmaku par sati, jedan ide air postom drugi obicnom.
Nije toliko ni bitno kad ce stici, bitnije je da znam gde se trenutno nalazi. Javio se i kinez, sto sam ga pitao da nu doplatim za drugi shiping. Kaze na zalost nije mogao da mi izadje u susret jer je paket poslat danas a ja ga pitao jos pre dva dana, mrzilo ga da se cima valjda.
Svakako je moja greska sto nisam cekirao koji hocu "shiping" pre placanja.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Uopšte nebi bilo čudno da ti onaj paket koji ide običnom poštom bez trakinga stigne pre ovog koji ide sa air china i ima traking broj.

Kupi bluetooth slualice. Ako su ti nadlaktice samo malo jače/mišićavije, onda teško da ćeš naći odgovarajuću futrolu. Oni to kao da prave za decu. Ja poručio 2 pa sam verovao ili ne morao da nosim kod krojača da mi produžava traku koja se obmata oko ruke. Koštao me krojač skuplje nego same torbice.
Slusalice cu kupiti, ali generalno nemam gde telefon kada idem da trcim, smeta mi u sorcu, plus sto vecina sorceva nema rajfeslus pa mi ispada. Nijw skupo, valjda ce mi moci, nwmam toliko misicave ruke, ali nisam ni "sica" [emoji23], videcemo, ove futrole su bas prakticne, svasta moze da se ponese, nije skupo pa cu rizikovati.

Ja naručio pre neki dan, za trčanje mi isto treba.
Ja uvek telefon držim u ruci dok trčim, nema šanse da ide u džep.

Elem, koje bt slušalice valjaju do nekih $50ak za trčanje? Da nisu baš krš.
Kakve su one Xiaomi airdots?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ja naručio pre neki dan, za trčanje mi isto treba.
Ja uvek telefon držim u ruci dok trčim, nema šanse da ide u džep.

Elem, koje bt slušalice valjaju do nekih $50ak za trčanje? Da nisu baš krš.
Kakve su one Xiaomi airdots?

Za te pare imaš u G....... JBL slušalice. Od 3999 din pa naviše. Ja sam bio baksuz pa sam 2 puta morao da ih zamenjujem, baterija se zaglupljivala nakon 2-3 meseca i nije htela da se puni, ali mislim da sam stvarno bio baš baksuz i naleteo. Odmah mi u prodavnici zamenili, kao pošto je u roku od 6 meseci nastao kvar nema šta da ide na servis nego odmah zamenjuju. Uzeo sam te najjeftinije, 6 sati sluanja muzike sa jednim punjenjem, jako kvalitetan zvuk, a imaš i nešto skuplje modele.

Ne dam lopovima dinara, isključivo AliExpress :D

Poručio neke staklene pipete i epruvete u sredu, danas su poslali.

Jel ima neko preporuku za dobar a jeftin što bi na engleskom rekli self healing cutting mat? Ne znam kako se ovo zove na srpskom pa samim tim ne mogu pronaći na KP. U pitanju je ona pvc podloga za majstorisanje i rezanje što sama od sebe zaceli. Zelene ili neke druge boje sa razmerama na sebi, pravim linijama, krugovima itd.

Pretrazi OLFA podloge kod nas. Izuzetno ozbiljna japanska firma, vidim da ima distributera za nase trziste.

Zamoli bi nekog za neke korisne add-ons za Chrome ili Operu za kupovinu na Aliju. Ovaj mi deluje interesantan ali svakako da pitam.

Nisam dugo porucivao. Sada sam kliknuo na par proizvoda i svuda placan postarinu do Srbije. Ne secam se da li to ima prodavaca koji ne uracunaju postarinu ili je za svaki proizvod isto tj. da se slanje placa?

Poslednja izmena:
Da li zna neko kako mogu da prijavim prodavca na AE zbog spam poruka koje mi salje za svaku akciju ovo je jedno 20i put da mi je poslao a upozorio sam ga vise puta. Znam da ima blacklista ali zanima me da li moze da se prijavi taj spam? jednu stvarcicu kupis i lik spamuje 3 godine...Dodje mi da porucujem kod njega i samo da lupam da mi nije stiglo kad su bezobrazni...

Da li zna neko kako mogu da prijavim prodavca na AE zbog spam poruka koje mi salje za svaku akciju ovo je jedno 20i put da mi je poslao a upozorio sam ga vise puta. Znam da ima blacklista ali zanima me da li moze da se prijavi taj spam? jednu stvarcicu kupis i lik spamuje 3 godine...Dodje mi da porucujem kod njega i samo da lupam da mi nije stiglo kad su bezobrazni...

Imas jedino blacklist ili eventualno da prijavis na Customer care ali i oni ce te uputiti na blacklist tako da ne postoji mogucnost neke prijave posto vec imas opciju blokade..A kinezi su bezobrazni ne moze se tu nista..Dovoljno je videti kada dobijes proizvod koji ne radi oni nikad ne priznaju nikakvu saradnju u pogledu reklamacije..

Prilozi

• Capture556.PNG
    Capture556.PNG
    8.5 KB · Pregleda: 142
Poslednja izmena:
Pozdrav, da li je neko možda poručivao sa AliExpress-a na ime firme i da li je to moguće?

Stigao mi paket iz kine posle jedno 40 dana. Na 17Track i dalje stoji da napusta Shenzen Center :D

Meni se sve drasticno usporilo u poslednjih par meseci - ranije nisam imao nijednu isporuku duzu od 40 dana, danas je to maltene donja granica.

Da li se varam ili ranije nije bili paypal opcije preko alija?

TuturuTu on 6X

prvi put za par godina kako imam problem. Prodavac mi je poslao pogrešan item (maska za p20 pro umesto za mate 20 pro). Poslao sam poruku prodavcu sa slikom i zamolio da ispravi grešku i pošalje pravi item. Ako odbije ili traži da šaljem nazad onda da otvaram dispute? I ukoliko pristane kako da znam da je poslao drugi item?

Pa pošalji poruku sa predlogom, pa ćeš videti šta i kako dalje...

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

prvi put za par godina kako imam problem. Prodavac mi je poslao pogrešan item (maska za p20 pro umesto za mate 20 pro). Poslao sam poruku prodavcu sa slikom i zamolio da ispravi grešku i pošalje pravi item. Ako odbije ili traži da šaljem nazad onda da otvaram dispute? I ukoliko pristane kako da znam da je poslao drugi item?
Nikako, veruješ na reč i tražiš produženje purchase protection da možeš na miru da čekaš i po potrebi na kraju otvoriš dispute.

Meni se isto desilo. Ja mu poslao slike, još su bile dvije maske različitih boja. On odmah rekao da će pononovo poskati i stvarno stigoše nakon par sedmica.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

i meni je napisao da će poslati opet i da budem strpljiv. kapiram da sad neću imati praćenje al ok

Ja sam porucio 5 paketa sa istim sadrzajem samo razliciti datumi. Stigne prvi vidim nije to to i posaljem mu poruku kaze izvinjavam se saljem novi greska u fabrici.... kroz poruke ustanom da je sve pakete poslao razlicite od onog sto sam kupio i kaze sve salje nove pakete. Sta ja sad da radim sa tim paketima kad stignu? Da ne preuzimam nista ili da preuzmem? Hoce li se vratiti njemu paketi ako ne preuzmem ili ce ostati ovde zauvek? Ne bi bas ni da placam carinu ako je bude bilo za nesto sto mi je neupotrebljivo.

Ako je bez troškova uzmi, neće se njemu vratiti svejedno.

Послато са D2303 уз помоћ Тапатока

Ja sam porucio 5 paketa sa istim sadrzajem samo razliciti datumi. Stigne prvi vidim nije to to i posaljem mu poruku kaze izvinjavam se saljem novi greska u fabrici.... kroz poruke ustanom da je sve pakete poslao razlicite od onog sto sam kupio i kaze sve salje nove pakete. Sta ja sad da radim sa tim paketima kad stignu? Da ne preuzimam nista ili da preuzmem? Hoce li se vratiti njemu paketi ako ne preuzmem ili ce ostati ovde zauvek? Ne bi bas ni da placam carinu ako je bude bilo za nesto sto mi je neupotrebljivo.

Po meni treba da otvoriš dispute i uzmeš pare nazad. Ko ti garantuje da će ti poslati ponovo robu koju si poručio? Ako primiš pakete i ne otvoriš dispute zavisiš od njegove dobre volje.

Имаш код нас у фирми на Е за мало више пара а добићеш 2-3 год гаранције. Ја сам раније поручивао лед сијалице са алија али сам престао. Код нас су мало скупље али их добијем одмах и што је битније имам гаранцију.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Ni ja ti ne bi preporucio te sijalice, bolje kupi ovde sa garancijom i to iskljucivo tamo gde si mogao da vidis kako svetle.

Ma mene prvenstveno interesuju ove corn sijalice iz prvog linka, a te nisam video kod nas za manje od 550 dinara i to od 3 W. Preko AE im je smešna cena. Samo me interesuje da li su te corn sijalice ok u odnosu na ove klasičnog oblika.

Nazad
Vrh Dno