Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ne slušaj ih, nemoj da ideš na PP temu, tamo je tek ludnica :d

Problem je u tome što AliExpress nije uvažio reklamaciju, pa je prodavac ponudio soluciju da vrati novac na PayPal a da mu ortak ne da negativnu ocenu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sta je Ali tacno rekao? Daj screenshot.

Narucio sam Anker Pro + na ovom saleu sto je prosao, uhvatio neki kupon od 5$ dok je trajala ona kisa kupona pre par dana, + 2$ select kupona tako da me je zvucnik izasao finih 65$. (shipping za taj zvucnik je 650din).
Medjutim, nisu ga jos poslali. Za jedan dan istice processing time.
Sta se desava kad to vreme istekne?, Da li ce se kinez misteriozno pojaviti i produziti vreme processinga, i da li se lova vraca automatski na taj nacin?
Da li da mozda to vreme produzim sam?
Inace, slao sam i poruke, niko nista ne odgovara...
Nece ti ga ni poslati. Previse si spustio cenu kuponima i na kraju ce ti propasti kupovina a na kupone zaboravi.
Inace, zbog cega Anker a ne recimo Tronsmart element mega?
Vidim da u poslednje vreme samo o Ankeru pricate. Inace, ja sam uzeo 2 mege za 80e sa sve pdv-om. Prvi kad mi je stigao raspametio me i narucim jos jedan.

Tapatalk

Posle mog maltretiranja lik ga je poslao sinoc, malo pre isticanja vremena kad mi vracaju lovu. Nesto mi i tu sumnjivo. Pratim ga na trekingu, videcemo da l ce stici.

Sent from my G8141 using Tapatalk

99% je da nesto nece biti ok. Poslace ti drugi model zvucnika koji ima i na kraju neces dobiti full povracaj novca. Cim ti on ne posalje u roku od 3 dana sve ti je jasno. Mene je lik tako predriblao za neki ekran za fon. Poslao mi ekran u drugoj boji jer nije imao taj koji mi treba i dobio sam samo 5$ povracaj. Ali me tu razocarao skroz ali sta da radim.

Tapatalk

Anker prestao da šalje stvari za Srbiju ? To jest šalje ali za 350$ :) ili je ovo neka greška ..

59c3e5e29bb980517a2a495145605ff5.jpg

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Nije greska...
To znaci da nece da salje za srbiju, osim ako bas zelis da das 350$ :)

Te nenormalne cene shippinga su za celu istocnu evropu + austrija. Za MNE su stare cene, a za zapadnu evropu i USA/CAN naravno free...

Meni od početka ove godine nijedan paket sa AE bez trackinga nije stigao. Gubi mu se svaki trag čim napusti Kinu. Posle se natežem sa prodavcima i tražim povraćaj novca, što je čist finansijski gubitak za njih. Tako da to sa Ankerom nije slučajnost i verovatno će biti sve češći slučaj da ne šalju za Srbiju.

Juče sam čistio wish listu i vidim da za neke stvari koje mi tamo stoje sigurno već više od godinu dana više nije free shiping, a bio je kad sam ih obeležio 100%. Očigledno se nekima osladilo da ne potvrđuju prijem pošiljke već traže refund i tako zahebaju (nadam se) većinu poštenih kupaca iz banana nam države [emoji853]

Jel moze neko ko nije menjao profilnu sliku na aliju da proba da uploaduje negde da je skinem, menjao sam sliku ali nikako je ne mozes vratiti na default pocetnu. Ovaj support je nesposoban kaze ne mogu oni da mi uklone sliku.

da al nece da uploaduje png... a ako uploadujem kao jpg bude crna pozadina okolo

Juče sam čistio wish listu i vidim da za neke stvari koje mi tamo stoje sigurno već više od godinu dana više nije free shiping, a bio je kad sam ih obeležio 100%. Očigledno se nekima osladilo da ne potvrđuju prijem pošiljke već traže refund i tako zahebaju (nadam se) većinu poštenih kupaca iz banana nam države [emoji853]

Mogu da zamislim koliko se neko oduševio samom sebi kako je genijalno smislio način da zahebe Kineze..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Kada preuzmes paket od postara njima stigne povratna informacija da je roba isporucena, dzabe se natezati i glumatati da nisi dobio paket, to ne prolazi. Nisu oni promenili cene shippinga jer ih kupci varaju nego im se verovatno ne isplati da salju robu za siromasna trzista gde se slabo kupuje preko neta.

Ova tema je show btw, sva sreca pa sam mnoge stvari iskusio u praksi, poslednja i taj refund proces. Inace bi mislio da ljudi ovde znaju o cemu pisu.

Kada preuzmes paket od postara njima stigne povratna informacija da je roba isporucena, dzabe se natezati i glumatati da nisi dobio paket, to ne prolazi. Nisu oni promenili cene shippinga jer ih kupci varaju nego im se verovatno ne isplati da salju robu za siromasna trzista gde se slabo kupuje preko neta.

Ova tema je show btw, sva sreca pa sam mnoge stvari iskusio u praksi, poslednja i taj refund proces. Inace bi mislio da ljudi ovde znaju o cemu pisu.
Narucujem vec nekoliko godina i zamisli znam kako tracking funkcionise, ali ne šalje se sve sa pracenjem, nažalost. E tu nastupaju genijalci o kojima sam pričao...
Zašto misliš da je prodavca sa Alija briga da li šalje robu na bogato ili siromašno tržište? Sve dok mu se roba uredno plaća njemu je sve OK. Pre će biti da kad ima učestale probleme sa slanjem u neku zemlju omogući slanje samo DHLom za svu robu i rešio je problem.

Poslednja izmena:
To za sta ne daju tracking je neka sitnica, ja sam na aliju uvek dobijao tracking za stvari preko 3 dolara vrednosti. Izlet na ebay je bio trnovit, bez trackinga ali sam naleteo na prevarante.

Neka forsiraju DHL, kupicu od Amera. Dobicu bolji proizvod svakako. Kinezima se ne isplati da nabijaju cene slanja, pogotovo ne posto su se toliko iscimali da omoguce jeftino slanje globalno.

Razlog i dalje nema smisla, ako je velicina trzista nebitna a nije (njima je smesno kada rade sa nasim uvoznicima jer na zapadna trzista salju 1000 puta vise robe) onda sta tek reci za mozda 20% prevaranata od tog mizernog broja online kupaca koji bas varaju one koji ne nude tracking a takvih danas nema puno na aliju. Srpska ekonomija i kupovna moc je jaka samo u medijima koji krive sliku realnosti i bacaju neke lazne, nafrigane izvestaje u etar. Kao onih 11% nezaposlenosti u slicne mahinacije gosn. Mandraka sto vodi zemlju. Sledece godine prestizemo SAD po stopi nezaposlenosti, samo 4%...

narode, može li pomoć?

koliko se čeka na "refund"? znači odmah nakon uplate sam kliknuo na "cancel", znači verujem da nije ni minuta prošla :)

treba li nešto posebno popunjavati ili je dovoljno što sam izabrao da otkažem narudžbu? btw, ali je već skinuo pare s kartice.

GNCxsh9.png

jeli ovo ok?

Prilozi

• 12Sko7e.png
    12Sko7e.png
    12.7 KB · Pregleda: 108
Poslednja izmena:
Ne treba odobreno ti je, kada ona linija dodje do kraj i piše refunded pare su legle kod tebe

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

hoce, meni u telenor banci uvek kada kazu da je prosledjen refund za 2 ili 3 dana stignu pare na racun

narode, može li pomoć?

koliko se čeka na "refund"? znači odmah nakon uplate sam kliknuo na "cancel", znači verujem da nije ni minuta prošla :)

treba li nešto posebno popunjavati ili je dovoljno što sam izabrao da otkažem narudžbu? btw, ali je već skinuo pare s kartice.

GNCxsh9.png

jeli ovo ok?

Imaš 24h da se predomisliš.
Čim si kliknuo na Buy Now, novac sa računa je rezervisan, jerbo si se ufatio u kolo, a sada ćeš da platiš 2din da izađeš ;)

Nazad
Vrh Dno