Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Oni sa nama?
Proda mi nešto što nema i o tome me ne obavesti ni posle 10 dana od dana plaćanja.
Da nisam pitao, čekao bih u nedogled.
Sad je "Dispute Finished", a razlog " Customs is holding the package". Haha!

Pare nazad... Ko zna kada jer danima već stoji "Refund Processing".

Jajare.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ja sam isto imao slučaj, s tim da mi je pisalo shipment canceled tek posle nekog vremena... I hoće 5 zvezdica...

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

krenuo refund proces, vraćaju pare...kinez naravno traži da mu dam 4 ili 5 zvezdica...

još jedna zanimljiva stvar...pre par dana mi stignu ova 3 komada cafele usb c kabla za 2.98 dolara sa free shippingom, 50cm su dužine ali trebaće mi i takvi...dok sam upisivao da sam primio pošiljku vidim da više ne šalju za srbiju baš tu ponudu od 3 komada...danas vidim da je poštarina 3.16 dolara, što je više od cene kablova?? šta se to dešava sa poštarinama na aliju za nas, kao da smo im se nešto gadno zamerili :) to je inače ova ponuda...

https://www.aliexpress.com/item/3pc...8638-4fd0-b8fe-eefed662d435&priceBeautifyAB=0

Nije samo tvoj slučaj, evo ja sam sad pogledao 3 poslednje kupovine gde je bio free shipping, sada je svuda postavljena određen iznos za slanje. Možda nije samo prema nama tako, ali me nebi čudilo. Kinezi ne vole da šalju u banana države gde paketi na carini stoje po dva meseca pa imaš milion otvorenih disput-a a broj narudžbina na nivou statističke greške. Pa najlakše će im biti da nas izbace sa liste.

sad sam pogledao baš na primeru ova 3 kabla koje sam već dobio...za albaniju je recimo free shipping, a i i za bosnu... dalje nisam gledao, i ovo mi je bilo dosta :) očito da smo dežurni prevaranti u regionu...

Ja mislim da je do postarine. X puta mi se desilo da dan posle nardzbine od freeshiping skoci na dolar dva za Srbiju ,posiljke su mi uredno poslali .

Hoćeš da kažeš kad krene neko naručivanje da kinezima zine miiijjjjau za pare :)

Naša pošta nema apsolutno ništa sa cenom shippinga, to je isto za sve zemlje dobijaju 1$ po kilogramu

Jeste li uzimali USB flasheve sa Alija, jesu li originali? :). Cene Sandiska su brutalne, npr. Sandisk Ultra Fit
Konkretno, potrebno mi je za OTG bekap slika sa telefona.
Ja sam uzeo na promociji neki transcend jos pre godinu ipo dana za 3e 16gb, sljaka kao lud. Svaki dan sa njega se gledaju serije i filmovi, pisi brisi non stop....

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

13. dan od naručivanja nekih sijalički za auto paket kod mene kući, običan paket bez praćenja, bez poštaribe kineska pošta....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ljudi, jedno pitanje. Poručio sam nešto od ankera 30.03. Stoji da je paket napustio zemlju 04.04. ali se još ne vidi ništa na našoj pošti. Poručio sam još jedan paket, isto je išao preko Singapura i on je registrovan 02.05. da je ušao u zemlju. Jel ima razloga za brigu ili je samo baš gužva u pošti pa još nisu čuknuli pošiljku u sistem?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ljudi, jedno pitanje. Poručio sam nešto od ankera 30.03. Stoji da je paket napustio zemlju 04.04. ali se još ne vidi ništa na našoj pošti. Poručio sam još jedan paket, isto je išao preko Singapura i on je registrovan 02.05. da je ušao u zemlju. Jel ima razloga za brigu ili je samo baš gužva u pošti pa još nisu čuknuli pošiljku u sistem?

Umeju ponekad dati broj koji ne prati van kine tako da je moguce da je samo zaglavio kod nas na carini.

Teško da će Anker Official store dati neispravan kod.
Jedino se bojim da se nije negde izgubio paket. Pisao sam Kinezu, da vidim šta će on reći.

Ako ti pise AliExpress Sandard Shipping, tada prodavac salje u Aliexpress magacin, pa onda Ali salje dalje... tada prodavac nije odgovoran, nego AliExpress.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ako se uzme kupon na osnovu poena koji se skupljaju preko aplikacije od 10$ ili 12$ da li mogu onda neku stvar koja kosta 20$ da umanjim za taj novac ili ima neki odredjeni limit kao na GB-u da ne moze da bude vece od 30% cene uredjaja popust? Skupio sam dovoljno poena za kupon od 12$ a mislio sam da uzmem punjac koji kosta 20$ i umanjim mu cenu da ga platim samo 8$. :)

To su select kuponi, ne prihvataju ih svi prodavci a limit takođe zavisi od njih obično 2$ na preko 15$

Zanimljivo i ja imam problem sa jednom Anker porudzbinom, stoji ovako vec 7 dana i tek jutros vidim da pise Shipment Failed
Kontaktirao sam jutros Store da vidim sta se desava. Poruceno 19. Aprila
9e06a1fa2aeb9062db3c276531d634a0.jpg

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tebi je makar stiglo do carine, meni i dalje nema status u Srbiji. I ja sam im pisao. Poručivao sam od njih par puta, nikad nije bilo problema.

546bf1d2ff91de74e7599fb96fcde616.jpg

To su select kuponi, ne prihvataju ih svi prodavci a limit takođe zavisi od njih obično 2$ na preko 15$
A kako mogu da znam koji prodavci prihvataju a koji ne te kupone i gde vaze ti kuponi onda? Mislio sam da svuda mogu da se iskoriste ako se kupi tipa za 100 poena 10$.

Staviš u korpu i probaš da primeniš kupon.
Zato ja nikad ne skupljam poene i slične gluposti, samo gubljenje vremena, uvek ima neke zavrzlame koju ne pomenu na početku, tipa -10$ ali ako kupiš preko 150$ ili samo na neke proizvode (naravno ne na onaj što ti hoćeš)... nikad ja tu ništa korisno nisam video od tih kupona...

Narucio sam back cover za telefon, stiglo je za 10 dana u Srbiju. No, kinez je poslao gold varijantu umesto gray - senzor otiska prstiju i buttoni sa strane se mismatchuju.

Sta dalje? :) Da vracam nazad, trazim refund... sta je obicno preporucljivo u ovim slucajevima?

Hvala
Poz

A kako mogu da znam koji prodavci prihvataju a koji ne te kupone i gde vaze ti kuponi onda? Mislio sam da svuda mogu da se iskoriste ako se kupi tipa za 100 poena 10$.
Piše ispod cene discounts and coupons ako prihvataju tu možeš videti i u kojoj srazmeri, najčešće je to samo 2$ na preko 15$

Narucio sam back cover za telefon, stiglo je za 10 dana u Srbiju. No, kinez je poslao gold varijantu umesto gray - senzor otiska prstiju i buttoni sa strane se mismatchuju.

Sta dalje? :) Da vracam nazad, trazim refund... sta je obicno preporucljivo u ovim slucajevima?

Hvala
Poz

Vracanje se retko isplati , trazi full refund

Vracanje se retko isplati , trazi full refund

Pitao sam kineza da mi posalje gray varijantu, evo sta mi trazi (nista ga ne razumem oko ovih 0.1$ :) ):

'yes , i can give you ship this gray,
but We are online shipping.Need your delivery information, we can ship. Equivalent to you re-order once, you only need to pay 0.1$. Do you understand?'

On je lud ako misli da ces nekako da mu platis 0.1$, to je neisplativo skroz za njega :D

Pa to mi nije jasno, pitao sam ga kako da re-orderujem nesto za 0.1$, nista mi ne odgovara :D
Elem, sta dalje? Dispute, pa refund?

Pitao sam kineza da mi posalje gray varijantu, evo sta mi trazi (nista ga ne razumem oko ovih 0.1$ :) ):

'yes , i can give you ship this gray,
but We are online shipping.Need your delivery information, we can ship. Equivalent to you re-order once, you only need to pay 0.1$. Do you understand?'

Imao slican slucaj. Narucio sam zaptivne gume za CISS koje odgovaraju bojama za stampac, medjutim napravih gresku kod narucivanja, jer postoje dve vrste. Umesto sire varijante narucih uze. Posto posiljka nije jos ni bila poslata, ponistim porudzbinu i objasnim da mi treba druga varijanta. Medjutim, oni odbiju ponistenje, jer imaju i tu drugu varijantu i da ce je poslati. Posle 20-tak dana stize posiljka i naravno pogresna verzija. Nisam otvarao dispute vec im javim da su poslali model koji nije dogovoren. Kineskinja mi, uz izvinjenje, rece da uplatim jos 1 dolar na njihov Paypal racun i da ce poslati ispravne. To sam i uradio i nakon 15 dana stize prava verzija, a one pogresne sam takodje zadrzao (dve verzije od po 40 komada).

Stigo mi samsung evo plus 128MB, na pakovanju pise 100MB/90MB, sa crystal disk6 mi je prvi red najveci skor 96MB/87MB, na h2testw daje 121864MB testirano, pisanje 66.5MB citanje 85.4MB, sta se gleda sad, koja je prava btzina ?

Sent from my P8000 using Tapatalk

Drug mi zeli zvucnike malo odaljiti od bass-a,pa mu za to trebaju duzi kablovi.
Posto su oni normalno vezani za zvucnike trebalo bi mi u vidu nastavaka na ove vec postojece da se prikace ovi koje porucim sa AE.
Saljem fotke ulaza i kabla pa mi recite sta tacno da kucam na AE.

IMG_20180516_133706.jpg
IMG_20180516_133814.jpg
IMG_20180516_133856.jpg

Znaci za ovaj crveni,beli i zeleni,a normalno usteka se u njih ovaj kabl.
Zaboravio sam slikati i ovaj zeleni kako izleda,mada bi se trebalo videti po zelenom ulazu koji je.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno