Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Naplatili su mi 2 puta za jedan artikal, jel neko imao slicna iskustva?

Sent from my Note 8

1.png2.png
ova dva paketa mi vec desetak dana stoje na carini a buyer protection mi istice za dve nedelje, treba da stignu u ns
jedan paket mi je stajao na carini 20 dana dosao u ns na 3h i odmah su ga vratili u kinu zbog 'nedostatka informacija'
iskustva? saveti?

Telenor kartica, mozda? Nije tipicno, ali desilo se za TB MC da se 2-3x naplati ista stvar, ali se brzo storniraju transakcije.

Pisi AE supportu ako se za 24h ne stornira jedna, a onda banci. Nije nemoguce.

@hunder @mp303

hvala na preporuci, samo videcu negde na drugom mestu posto za ovaj sa tog linka nije free shipping :)

Telenor kartica, mozda? Nije tipicno, ali desilo se za TB MC da se 2-3x naplati ista stvar, ali se brzo storniraju transakcije.

Pisi AE supportu ako se za 24h ne stornira jedna, a onda banci. Nije nemoguce.
Erste banka je u pitanju, rekao mi je momak da ce napisati reklamaciju i resena stvar.
Prvo cu da se javim aliju, na koji mail sa im posaljem info?

Sent from my Note 8

@ d.acid

My AliExpress > Order List > Order Detail
2. To extend the Buyer Protection for this order, please click here .

Posalji zahtev prodavcu da porduzi rok , jer imas dokaz da je paket stigao u Srbiju.

Procitaj PP

Jeste li uzimali USB flasheve sa Alija, jesu li originali? :). Cene Sandiska su brutalne, npr. Sandisk Ultra Fit
Konkretno, potrebno mi je za OTG bekap slika sa telefona.

Verovatno jesu, te cene uopste nisu dobre. Ta fleska je spora u PM :)
ja kad sam uporedjivao, za slicne cene (+20% max.) je imao SanDisk extreme istog kapaciteta. Samo oni veci 128/256 su bili vise skuplji.

I to je relativno spor, ali opet mnogo bolji od Fit modela. Fit (raznih) imas i kod nas, bili su jeftini (ne kao na AE, ali kad dodas shipping, cekanje, PDV sa carine i otvaranje paketa, izadje i jeftiniji nego AE).

Ako ti treba OTG model, nije bas dobar izbor kod nas, ali verovatno bi ti bolje bilo da uzmes OTG kabl i zasebnu (a dobru) flesku? (samo sto nosas i kabl, da).

Brzi flash ti doduse i ne treba za telefon.

Ako hoces i brz flesh, SanDisk Extreme CZ80 ili CZ88 (mozda ima novojih, ovi su bili aktuelni kad sam zadnji put gledao, mada ih treba dzikati, nisu uvek isplativi). Ako hoces samo dobar flash, ovaj sto si naveo je OK.
Ako ces 32GB, bolje uzmi kod nas nesto.

Ja sam to rešio ovim

Kingston Micro SD Card Reader with USB 3.0 Type-C Type-A Dual interface microSD/ microSDHC/microSDXC UHS-I Card USB 3.1 Adapter
http://s.aliexpress.com/FZrYVfuE?fromSns=Copy to Clipboard

Ali sam kupio na ebay jer mi se ovaj 2 puta vratio sa carine nazad [emoji21]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Pa nece valjda da carine ovakav flash velicine s'nokta :smoke:

Imaš na ebay-u SanDisk povoljno ...
Koristim 2 godine SD 64GB i prezadovoljan ;)
SDCZ80-064G

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Sumadinac, imas nekog proverenog za taj CZ80? Vidim sada i ovaj 64GB CZ80 ima za 25$, sto je odlicna cena! Ali neki su i dalje na standardnoj peljesackoj 45$ :) Ja trazio, ali nikako da uhvatim ono kad su bili za 30$, i iz inata nisam hteo da porucujem :)
Pa nece valjda da carine ovakav flash velicine s'nokta :smoke:
Zavisi kako se spakuje i kakva je guzva. Posto bi ga tek sada narucio, verovatno bi ga carinili.

Poslednja izmena:
Šta znam ja sam još 2016 god. kupio ovaj za 36$, sada može da bude samo jeftinije :)

$36.21 - Sandisk Cruzer Extreme 64GB USB 3.0 Flash Pen Drive 245MB/s CZ80

Proguglajte SDCZ80 064G na ebay.de ebay.it ebay.co.uk ebay.com

Poslednja izmena:
Ma ima ih dva za 20e, nego ko zna da li je original :)

Na Aliju naručio sat 26.04.
28.04. promena statusa "waiting for pick up" i posle danima ništa.
Pitam prodavca šta se dešava, zašto se ne menja status pošiljke, zašto broj za praćenje ne postoji u SG post sistemu, nema odgovora.
Danas poruka: "Friends, sorry!
The yellow stock is no longer in stock. Can you change other colors?".

Ne, hoću novac nazad. Deset dana im trebalo da vide da nema ono što sam naručio? Šta sad? Dispute?

Edit: Ne može dispute...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
13a2a97dfd5b19a502b5a0e83d747736.jpg
2169c34110a3ea543f25d81f38461037.jpg

416d05d50f454ae60b9dd46980654b3b.jpg

Poslednja izmena:
@BullShiT

iz manje više istog razloga sam ja danas pokrenuo dispute...ista fora, nema crnu jel može bela boja..kažem može...onda kaže da je out of stock...kad sam uradio cancel narudžbine on je odbio, i kao poslao robu 16.04 sa sve full trackingom po njegovim rečima...posle 20 dana status je još uvek shipment ready for dispatch, nije nego...sad sam mu otvorio dispute pa nek se on sad raspravlja sa alijem...posle dugo vremena sam natrčao na ovakvo zavlačenje...evo šta kaže 17track nakon 16.04, ne znam tačno šta sad to znači, da je on nešto tamo zabeležio i čeka da mu stigne roba?

2018-04-21 13:58
Logistics Order Created

btw, čemu služi cancel narudžbine ako prodavac to odbije i kao odmah pošalje robu...to znači da praktično nemaš način da uradiš cancel narudžbine iako ti prodavac recimo pošalje poruku da je nešto out of stock?

Poslednja izmena:
Meni ne dozvoljava da otvorim dispute (poslednja slika).

Šta raditi?

pitanje je kako oni računaju 10 dana :) jedino da probaš sutra ili prekosutra ponovo...meni je prošao dispute ali moj prodavac je to kao poslao još 16.04 tako da je prošlo 20 dana...

Kontaktirao podršku, "istražiće slučaj". Čekam da prođe "deset dana".

otvorio dispute, javlja se prodavac i nudi da ponovo pošalje u beloj boji ( koju sam originalno hteo, ali kad je rekao da nema napisao sam mu da može i crna)? :) ne komentariše što ništa nije ni poslao a kao poslata roba...

najgore od svega kod disputea je što moram da čekam 4 dana da se ali uključi i da za to vreme dobijam besmislene poruke od prodavca...

Sto puta smo valjda pisali d Ane možete da poništite ako se prodavac ne složi, a vrlo lako može da vas zavlači da obeleži da je poslao da lažni broj i sl.

Dispute možete otvoriti samo ako je obeležio da je poslato pa tek nakon 10 dana, a i tad dobro razmislite na šta se zalite kada vam je roba u transportu.

I to kad vam javi da nema boja koju hoćete a vi nećete tu koju vam nudi, je najpametnije da odmah poništite order i kupite od drugog, sve drugo je gubljenje vremena, jer Kinez će morati onda da vas zavlači. Takav mu je pos'o[emoji3]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
pa da, ali vidiš i sam šta rade...ti poništiš order ali on to odbije i bajagi odmah pošalje pošiljku...a onda moraš kroz dispute da sve rešavaš što produžava čitav proces...mislim, znam ja da neće moći da me zavrne, ali samo se gubi vreme...

Moze li preporuka neke microSD U3 da ste porucivali, ciljam 64GB ili mozda cak 128GB

Cekam YI 4K+ na carini ,)

pa da, ali vidiš i sam šta rade...ti poništiš order ali on to odbije i bajagi odmah pošalje pošiljku...a onda moraš kroz dispute da sve rešavaš što produžava čitav proces...mislim, znam ja da neće moći da me zavrne, ali samo se gubi vreme...

Bas tako, zato i kazem da ne bi gubili vreme, najbolje da odmah zamolis da ponisti order i kupite na drugom mestu.
Jer ubedjivanje kineza da vam posalje boju koju nema samo vodi ka gubljenju vremena, jer ce on svakako gleda da vam nesto utrapi.

krenuo refund proces, vraćaju pare...kinez naravno traži da mu dam 4 ili 5 zvezdica...

još jedna zanimljiva stvar...pre par dana mi stignu ova 3 komada cafele usb c kabla za 2.98 dolara sa free shippingom, 50cm su dužine ali trebaće mi i takvi...dok sam upisivao da sam primio pošiljku vidim da više ne šalju za srbiju baš tu ponudu od 3 komada...danas vidim da je poštarina 3.16 dolara, što je više od cene kablova?? šta se to dešava sa poštarinama na aliju za nas, kao da smo im se nešto gadno zamerili :) to je inače ova ponuda...

https://www.aliexpress.com/item/3pc...8638-4fd0-b8fe-eefed662d435&priceBeautifyAB=0

Dešava se da neće sa nama da saradjuju., Tj ono o čemu ovde pričamo stalno, a izražava se kroz cenu poštarine.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno