Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ja koristim takve metalne držače za kartice i dokumenta, već jedno dve godine. Kartice se nisu izlizale, u odličnom su stanju, mehanizam za izbacivanje radi kao i prvog dana.
NI Telenor MC ni LK? Meni se vidi prilicna izlizanost LK, a Telenor MC je posle mesec dana od trenja bila raspadnuta sa zadnje strane maltene.

Kartice su jedna uz drugu, jel' da?

Da, jedna uz drugu.
U jednom (koji je uži) stoji 6 nereljefnih kartica (3 dokumenta i tri debitne), a u drugom koji je malo širi stoji 7 kartica (3 reljefne i 4 flat). Ranije sam ih nosio u kožnom novčaniku, svaka u svom slotu. Tu su oštećeni ćoškovi TB kartice (ljušte se).
Onaj prvi, uži, imam stalno uz sebe, uz nešto keša.
Nađoh u Turskoj dobar vertikalni novčanik, u koji mogu i pasoš da stavim, I u kojem se novčanice ne presavijaju. Vrlo retko ga koristim, a odličan je

Moze li da se otvori dispute ako si potvrdio prijem posiljke?
Prodavac ne odgovara na poruku koji sam poslao. Ignorise me totalno.

Može

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Otvorio dispute, opisao problem, poslao jednu sliku i sta sad?
Treba neko da me kontaktira?
Kad idem na opcije profila tamo gde pise koliko imam otvorenih zalbi kod mene stoji da nema nijedne. Tako treba ili sta?

Javio se prodavac posle 2 dana. kad kupujes nesto tu su u roku od odmah ali kad imas zalbu...nema ih nigde.

Vec 8 dana mi stoji paket na carini. Bojim se da ce biti neko zesce sisanje. Da li u slucaju da procene vise nego sto je placeno postoji korekcija ako se da na uvid koliko je placeno. U pitanju je tv box sa Aliexpress

Jedino ako se zalis. Zalba kosta 500 din

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Mozes da se zalis i posle prijema posiljke. Na mail carine posaljes screenshotove transakcije u banci, sa AE itd.
Posle stize opomena i nalog da platis taksu. Ja je nisam platio, a onda stize resenje gde mi odobravaju povracaj dela sredstava. Samo jos nisam otisao do carine da mi lupe pecat pravosnaznosti, pa da sa tim odem u Poresko da podignes novac.
Zvrcka je sto su mi odobrili povracaj dela PDV-a, a carine nisu jer je povracaj carine manji od 10 € (neki njihov pravilnilnik).

Inace bio telefon u pitanju od 50$ koji su procenili na 70$.

Poslednja izmena:
Mozes da se zalis i posle prijema posiljke. Na mail carine posaljes screenshotove transakcije u banci, sa AE itd.
Primio si posiljku sa carine i zalio se posle toga?
Kako, kada je posiljka izasla iz njihovih ruku i oni mogu samo da nagadjaju da li je stvarno rec o toj posiljci?
Kakve veze ima poreska, kada se carini placaju dazbine?

Inace bio telefon u pitanju od 50$ koji su procenili na 70$.
Kako si uopste ulozio zalbu bez placene takse?

Bez uvrede, ali posto se ovo kosi sa previse stvari, proof required!

Po ZUP u možeš da pošalješ žalbu bez plaćene takse, onda ti oni pošalju opomenu, ti je platiš i postupak se nastavlja. Ostalo nemam pojma šta se desilo.
Povrat PDV a se uvek traži od poreske uprave, njihov je platni račun.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znaci ja preuzmem paket i platim sve pa ih onda ganjam za povracaj novca.

Meni je skoro stigao paket (sonar za ribu koji je oko 28 dolara). Kutija kao kutija nije velika ali su je upakovali u ogroman stiropor, a posle stiropora u jedan najlon pa na kraju u drugi da kazem dzak :D
Dimenzije su bar 30x 25x40-45 cm... Naravno nisu mi otvorili paket i bio je na carini dan dva...

Moze link za sonar na PP i kako ti se cini ako si ga koristio

Sent from my MI 6

Po ZUP u možeš da pošalješ žalbu bez plaćene takse, onda ti oni pošalju opomenu, ti je platiš i postupak se nastavlja. Ostalo nemam pojma šta se desilo.
Povrat PDV a se uvek traži od poreske uprave, njihov je platni račun.

Hmm, ja kad sam placao samo je jedan racum bio, od Carine, ne poreske. Ima smisla da PDV ide u PU.

Meni je skoro stigao paket (sonar za ribu koji je oko 28 dolara). Kutija kao kutija nije velika ali su je upakovali u ogroman stiropor, a posle stiropora u jedan najlon pa na kraju u drugi da kazem dzak :D
Dimenzije su bar 30x 25x40-45 cm... Naravno nisu mi otvorili paket i bio je na carini dan dva...
Ma daj ovde link i iskustva. Tome i služi ova tema.

Primio si posiljku sa carine i zalio se posle toga?
Kako, kada je posiljka izasla iz njihovih ruku i oni mogu samo da nagadjaju da li je stvarno rec o toj posiljci?
Kakve veze ima poreska, kada se carini placaju dazbine?

Kako si uopste ulozio zalbu bez placene takse?

Bez uvrede, ali posto se ovo kosi sa previse stvari, proof required!

Oni su duzni da postupaju i bez placene takse. A posto sam dokazao da sam u pravu, onda bi mi tu taksu morali i vratiti. Kako je nisam platio onda nema sta ni da mi vracaju (taksu). Ovo sam uradio po preporuci drugara koji radi u sudu i poznaje te stvari, a i sam nije platio taksu (dobio je "spor" kao i ja). Vec vise od godinu dana nije mu stiglo nista da plati (mislim na taksu).

Jedino da dodjes da ti pokazem resenje koje sam dobio preporuceno od carine. Ne bih da skeniram i kacim javno.

Scouser je lepo objasnio - sve pise u ZUP-u.

Nisam ni ja znao, ali zato postoje pravnici koji se u to razumeju.

Poslednja izmena:
Deo oko takse ne znam, samo mi je cudno.

Ali scouser rece da se nastavlja kada platis taksu.

Ono sto me zanima je resenje, da si mogao da se zalis i kada si vec primio paket.

Na sajtu carine sam našao ovo:
"Напомињемо да странка има право да уложи жалбу на обрачун дажбина и пре него што преузме робу, што значи да има право да тражи обрачун дажбина на увид, па ако се не слаже са њим да не преузме робу већ да се одмах жали."
Zapalo mi je za oko ono "i pre nego što preuzme robu", znači da je normalan postupak po preuzimanju robe.

Nisam imao nijedan slučaj da je postupak okončan bez plaćene takse, da li uz žalbu ili naknadno. Niti da se ona vraća. A dobijao sam pozitivna rešenja u žalbenom postupku pred katastrom npr. Verovatno je njihov previd.

Stigao paket i lepo gospoda procenila. Od placenih 123e oni procenili 170 dolara.
14600 naspram 16300. Razlika toliko mizerna da se ne vredi cimati. Izgleda su poceli da koriste racunare :)

Ima neko preporuku za punjac preko upaljaca u kolima, koristio bi se za S8+, Xiaomi 5A i neki tablet za klinca?

Posto su me par postova iznad pitali da opisem sonar da krenem redom sta sam narucivao.
https://www.aliexpress.com/item/4-P...32856237229.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.K3VizR USB Hub brzina je 1.1 mbps (nema veze sa 2.0 usb) ali meni treba da povezem tastaturu i misa tako da mi je ok.
https://www.aliexpress.com/item/keb...32845486081.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.K3VizR wifi antena sprat ispod 50/25 brzinu hvata 25/25 i povremeno uspori brzinu na 1 mbps i radi tom brzinom oko 1 min. Nije za online igre.

https://www.aliexpress.com/item/FTK...32848212461.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.K3VizR Konac za pecanje ima snagu pola od deklarisane, i boja bledi ali svakako vredi tih para.

https://www.aliexpress.com/item/Fre...32752349441.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.K3VizR Sonar za pecanje, nisam dovoljno ispitao ali radi, jedino kad se baca sa obale malo je nezgodno jer je kabl dugacak oko 7 m.

https://www.aliexpress.com/item/New...32377399997.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.K3VizR Toplomer gresi za jedno 0.5 u odnosu na zivin.

https://www.aliexpress.com/item/3-i...32727855105.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.EWVhAW Ovo sam uzeo da bih proveravao vlagu u basti i nadao sam se da ce priblizno biti tacno a ono na suvu zemlju pokazuje 100% vlage a na vlaznu 40%...

Kolega je narucio Led sijalice h7 sa onim hladnjacima i platio oko 10-15E i izbacuje mu gresku na kolima ali kaze da super svetle...

Kupovao sam gomilu sitnica za pecanje i sve je bilo manje vise ok...

Edit: Jedno vreme mi jedno trecina paketa nije stizalo (na 20ak 7-8 nije stiglo) a sad poslednjih 10ak svi su stigli.
Za sve sto mi nije bilo ispravno i sto nije stiglo trazio sam novac nazad i uvek bi mi vratili.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno