Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Meni ne dozvoljavaju da kupim vise od jednog predmeta na popustu... izbacuje mi ovo upozorenje:

We're sorry. This item is limited to 1 piece per customer, please adjust quantity.

Nikada do sada nisu mi ogranicavali kupovinu..l:lupko:

Ja mislim da se meni to isto jednom desilo , samo uzmi ubaci u kart 1 pa plati/naruci pa onda opet ubaci , ja mislim da je meni tako davno proslo

Inace ja sam danas narucio graficku tablu xp-pen deco01 za 44.7$ kad uracunam kupone imo sam licno kod njih -5$ i na ceo order -8$ jer sam skupio 80$ ... Isti tablet na officijalnom sajtu je 72 ili sad 65 posto je kod njih na popustu isto + shiping , tako da sam dobro proso samo da me carina ne rebe mnogo :( , inace su me uradili na pohlepu sa tim -8$ global kuponom hteo sam da uzmem samo tablet za 50$ na kraju sam sprzio 74$ :)

Ograničeni su jedan po nalogu, nova porudžbina tu ne može pomoći.

Ja mislim da se meni to isto jednom desilo , samo uzmi ubaci u kart 1 pa plati/naruci pa onda opet ubaci , ja mislim da je meni tako davno proslo

Inace ja sam danas narucio graficku tablu xp-pen deco01 za 44.7$ kad uracunam kupone imo sam licno kod njih -5$ i na ceo order -8$ jer sam skupio 80$ ... Isti tablet na officijalnom sajtu je 72 ili sad 65 posto je kod njih na popustu isto + shiping , tako da sam dobro proso samo da me carina ne rebe mnogo :( , inace su me uradili na pohlepu sa tim -8$ global kuponom hteo sam da uzmem samo tablet za 50$ na kraju sam sprzio 74$ :)
Nije poenta da se uzme jedan u korpu pa da se plati, pa onda jos jos jedan ..., vec da se uzme vise primeraka u korpu da bi se iskoristili store kuponi. A mozda i select kao i ali kupon.
Meni isto nije dao neke sijalice da kupim. Treba mi vise od 10, a sme samo jedna u korpu, pa ne mogu da iskoristim store kupon. Select kupon ne daje radnja, a ovako ne daje ni store kupon da se iskoristi!

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Upravo sam napravio jednu narudzbinu sa dva ista predmeta - standardno postavio quantity na dva. Sve proslo bez problema ukljucujuci i store i select i aliexpress kupone na istoj narudzbini.

Pa dobro ne vazi za sve prodavce na Aliju.
Ali ovi sto prodaju sijalice su jedva dali store kupon, koji bi vazio tek za 5,6 sijalica.
O onda ne daju ni dve sijalice u korpu.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Sad pitam zbog carine,ako mu se naglasi u narudžbini, da li je kinez u fazonu da salje odvojene pakete kada se naruci vise stvari od jednom, od istog prodavca, naravno? Da ne grune sve u jedan paket.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ovo je i moj zaključak.

A za kupone, za potrošnju od 50+$ popust od 2$ deluje smešno i definitivno ne dovoljno da bi čekao određeno vreme i cimao se da kupim jedan od 10-20 komada koje su predvideli za akciju.
Usput, koja je koristnost BT zvučnika? Ja sam hteo da uzmem NBY-18 Mini Bluetooth Speaker ako bi ga našao za ~12$ čisto radi zezanja, da ga otvorim, vidim koju bateriju koristi, zamenim istu sa 3 puta većim kapacitetom :D ali da bi dao 50-70$ za bt zvučnik to već mora da pruža ozbiljnu funkcionalnost tj. što se kaže, da kuva, pere, pegla, puši :D
Kako mislis koja je prednost? Kada uzmes dobar zvucnik videces koliko je praktican. Ja uzeo tronsmart element mega i odusevio se. Jasem ga stalno. Cekam jos jedan da mi stigne, da imam stereo. Za svoje pare razvaljuje sve u ponudi.

Tapatalk

Sad pitam zbog carine,ako mu se naglasi u narudžbini, da li je kinez u fazonu da salje odvojene pakete kada se naruci vise stvari od jednom, od istog prodavca, naravno? Da ne grune sve u jedan paket.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Naravno da ce u jedan paket , sto bi bacao pare za postarinu .

Ako je ista narudzbina sigurno ce jedan paket.
Ako porucis dve, moze se desiti da te izvrda i posalje kao jedan, a da lazan trakcing za drugi - pa ti onda slobodno dispute, jer te nasa carina zezala ;)

Jeste smajli na kraju, ali ozbiljno mislim.

Propade mi teorija . :D
Poslao mi kinez iz iste radnje dve posiljke sa razlicitim traking brojevima .

Ako si narucio zaredom jedan pa drugi u razmaku od 4 5 sati moze da se desi da posalje odvojeno. Ja sam tako narucivao jednom neke katance za bicikl i poslao je 3 komada odvojeno svi stigli u razlicito vreme

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Danas mi je istekao rok da mi pošiljka(Bežične slušalice)stignu,kakva je procedura da se žalim i tražim pare nazad.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ako nije obeleženo da je poslato samo se poništava i ide auto refund

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Istekao rok da STIGNE, a ne da se pošalje...

Јел неко поручивао Xiaomi пешкире?

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Danas mi je stigao smart punjač za baterije Litokala Lii-500 kupljen na aliju od zvanične Litokala prodavnice i koliko vidim jedna od osnovnih funkcija discharge ne radi( kada je na toj opciji umesto da prazni bateriju on je i dalje puni). Uređaj je plaćen 14.75e + 433 din. Šta mi predlažete, kako "najbezbolnije" da rešim ovu situaciju i vratim novac ili deo novca a da mi na kraju ne izađe skuplja pita nego tepsija?

1, Odeš na YT i pogledaš par snimaka da bi utvrdio/potvrdio da se tvoj primerak zaista ne ponaša kako bi trebalo,
2, pošalješ poruku prodavcu, sa što manje texta objasniš u čemu je problem, sačekaš da vidiš šta će reći
2a, da bi poslao video prodavcu moraš da otvoriš dispute pa ako hoćeš da pošalješ video pre pokretanja spora moraćeš da vidiš sa prodavcem da li ima pristup YT (većina nema) ili na koju video šaring platformu da okačiš.
... dalje kako se dogovorite.
Slanje nazad za kinu je najgora varijanta, skupo, platićeš ponovo pdv kad dođe zamena...

Znam da je opcija slanja za kinu neisplativa a opet teško da će ali presuditi ceo refund meni ili novi proizvod bez povratka starog

Proveri ti to još jednom, nemam taj model ali moj punjač recimo, ima opciju test discharge gde najpre napuni bateriju a zatim je isprazni, to je jedan ciklus, test kapaciteta... Možda i tvoj punjač radi isto tako, imaš uputstvo?
Ostavi jednu bateriju u njemu (na toj opciji pražnjenja) i gledaj šta će da radi kad je napuni...

Taj punjač može da radi i kao powerbank koliko ja vidim

Sent from my MI 5s using Tapatalk

ali ni jedan punjač ne radi funkciju powerbanka tako dobro kao što je radi powerbank itself... Većina ima samo jedan slot posvećen ovome znači samo jednu bateriju možeš da koristiš a powerbankovi za jednu bateriju koštaju tipa 2$ i rade isto ali su manji i zgodniji za nošenje...

https://m.youtube.com/watch?v=Qhxw-Ca9qFg
Malo sam tražio po netu u vezi ovoga i nađoh ovaj snimak gde se čoveku pojavljuje isti problem što je on snimio, okačio i komentarisao video, na ovom punjaču fast test podrazumeva pražnjenje pa punjenje ali kod nas ta opcija radi identično kao i charge, znači nema discharge

thx Sirius9
ma ne treba meni ja koristim xiaomi 20000 nego sam samo prijatno iznenadjen i tom funkcijom

Znam da je opcija slanja za kinu neisplativa a opet teško da će ali presuditi ceo refund meni ili novi proizvod bez povratka starog
Ma da, Ali će dozvoliti full refund, ali uz vraćanje pošiljke. Eventualno refund nekih 30-40% a da se pošiljka ne vraća.

Poslednja izmena:
Poručio sam sinoć zvučnik koji je bio na akciji, ali je pisalo ''limited quantity''. Prilikom unosa broja kartice pogrešio sam broj, pa se stranica refreshovala i možda tada nisam primetio da se cena promenila, a možda i nije pisalo. Uglavnom, umesto 28, skinuto mi je 56 dolara. Otkazao sam porudžbinu i kao razlog naveo ''seller change the price''.

Prodavac me kontaktirao i traži da promenim razlog u ''other reason'' i da će onda odmah otkazati porudžbinu.

Molim za savet šta uraditi.

Poslednja izmena:
Os promeni. Prilikom plaćanja došlo je greške i naplaćeno mi je više. Nemoj reći da je prodavac oromenio cenu!!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno