Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Nasi uopste ne zezaju za bateriju.

Ako hoces i da ti meri potrosnju onda ovo. A i jeftinije je...mene izaslo 10$ i to ova varijanta za do 3.5 kW. Treba mi za ta pec. Ako hoces onu za do 2kW ona ti je 5$. Jedino treba malo posla sa se poveze na kabl, ali to je par minuta.

Da, na tako nešto sam mislio, za klimu, ali ima verzija koje ne moraš da povezuješ, u obliku utikača su, uštekaš u struju, potrošača u merač i teraj, video si sigurno... Malo su skuplji od ovog tvog, tipa 15-17$ ali je prednost što možeš da ga premestiš na drugog potrošača za 5 sekundi... Video sam i jedan superfensi, ~50$ sa kolor ekranom, i svakojakim statistikama ali je ipak preskup...

Da, na tako nešto sam mislio, za klimu, ali ima verzija koje ne moraš da povezuješ, u obliku utikača su, uštekaš u struju, potrošača u merač i teraj, video si sigurno... Malo su skuplji od ovog tvog, tipa 15-17$ ali je prednost što možeš da ga premestiš na drugog potrošača za 5 sekundi... Video sam i jedan superfensi, ~50$ sa kolor ekranom, i svakojakim statistikama ali je ipak preskup...
Imaš u mikroprinc-u

PM001 bilo nekad i u winwinu
PeakTeach9035

verovatno i na drugim mestima :)

Ako reskiras pdv i čekanje možda se više isplati odmah ovde [emoji41]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Javi sta bude sa ovim. Vidim da nema nijednu losu ocenu na ovaj predmet.

Sent from my LEX820 using Tapatalk
Čekam 14.ti da vidim šta će Ali da kaže.... Prodavac spominje refund od strane njihove ( China) pošte.... Nije mi ni jasno o čemu priča.... Nemam ja sa njihovom poštom ništa...

Sent from S⅞

@Sirius9
nije ni cudo sto nas postari sve vise mrze :)

Je l' uzimao neko obe OBD2 bt uređaje za kola sa alija? Valja li čemu?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ja jesam, citaju te neke osnovne stvari, kupio sam i sa marketa Torque OBD.... Više mi neko zezanje, da otkacis tablet/fon u kolima i tu imaš preko BT obd real-time razna očitavanja...

Sent from S⅞

28-og je rodjendanska akcija na aliju, a 19-og počinju one igre sa kuponima...

Ovo kineski ludak otkazao,jel?
Ne mogu verovati,skoro mesec dana od porucivanja,trebalo mu sigurno 10 da posalje i posle jos skoro toliko ovo izbaci.
Sta dalje,jel mi sam AE vraca kes ili?
e5a25a590259976ff58c14468dd92f0e.jpg

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Nije ti on to ni poslao, samo te zavlacio.
Kakav je status na aliju?

@DZOSUA
ista situacija je i meni bila, cekao sam 45 dana, otvorio dispute i dobio pare nazad. Ne znam da li imas osnovu sada da otvoris dispute.

Mislim ipak da cu kontaktirati Ali da vidim sta ce oni reci.
Ili cu cekati jos 40 dana pa pokrenuti spor ili odmah to odraditi

Evo sta su meni odgovorili za taj "shipment cancelled":

sorry,your package was send back because of the security check,please open the dispute,I'll refund,if you want this product,please order again

Pa kontaktiraj ga naravno! Evo vidiš čist pozitivan primer kod joca29, možda si naručio neke baterije ili sl. pa su vratili. Mislite ljudi pozitivno, a ne odmah da je neki prevarant u pitanju... na kraju krajeva imaš zaštitu u svakom slučaju, a pošto imaš i tracking koji kaže to što kaže dobijaš refund odmah sigurno, bez brige!

Evo sta su meni odgovorili za taj "shipment cancelled":
sorry,your package was send back because of the security check,please open the dispute,I'll refund,if you want this product,please order again
Interesantno... ajde de ti si mozda neku elektroniku, ali meni se ovo desilo januara za salove! (da, scarf/scarves). Vracen paket pre nego je izasao sa njihove carine :(

Nikakve baterije nisam narucio,u pitanji je neka garderoba ili bolje reci garderobica.
Nego ja probao da otvorim spor,ali nesto nece da prodje.
Izabrao tamo da mi vrati kes,izabrao da roba nije stigla,pa onda tamo iz padajucih sve sto nude nema za moj slucaj pa sam odabrao nesto priblizno,onda opisao u cemu je stvar i slikao im jos da vide da je otkazao,pre da,dva poslao poruku prodavcu,nema odgovora i sta je jos interesantno ne mogu uopste da upisem koliko kesa da mi vrate tj.stoji neka cifra u dolarima koja je za nekih 0,20$ veca nego sto sam platio paket i ne mogu je uopste menjati,zna li ko sta se zbiva?

Interesantno... ajde de ti si mozda neku elektroniku, ali meni se ovo desilo januara za salove! (da, scarf/scarves). Vracen paket pre nego je izasao sa njihove carine :(

Ovo sam bio narucio (nije neka "teska" elektronika):

https://www.aliexpress.com/item/Por...king-Plastic-Bag-Food-Sealer/32666218157.html i

https://www.aliexpress.com/item/Sma...USB-Charger-Doctor-Voltmeter/32707850055.html

Verovatno su vracali ceo kontingent posiljki zbog neceg sto je sumnjivo bilo, pa zakacilo i ove obicne stvari.

Poslednja izmena:
@DZOSUA
Možda kinezi šalju radioaktivnu garderobu pa ne prolazi:)
Jednom sam kupio u zvaničnoj prodavnici uređaj i vidim prošlo 5 dana nisu poslali (rok za slanje 10 dana - primetio sam da taj rok nije uvek isti). Baš mi čudno da zvanična prodavnica ima toliki rok za slanje. U svakom slučaju napišem im ja da mogu da pošalju i drugi model... medjutim prošlo još 2 dana, nema odgovora. Nije mi problem da čekam, ali je skroz neozbiljno da ne odgovaraju 48h radnim danima. Kliknem na cancel (pošto još nisu poslali imao sam tu opciju), ne sećam se detalja davno je bilo, ali nije funkcionisalo. Kontaktiram ih na live chat (iskustvo kao da se dopisujem sa mašinom) sa pitanjem zašto ne mogu da cancelujem, ako već ne odgovaraju na poruke, inače dobijaju dosta ocena svakodnevno, rade... U svakom slučaju na kraju dobijem odgovor da ne mogu da cancelujem dok ne prođe rok za slanje (u ovom slučaju 10 dana). Čim je prošao rok, vratili mi pare. Zaključujem da "cancel" služi samo da ti prodavac sam otkaže, ali u mom slučaju nikakva poruka nije stigla do prodavca...

U svakom slučaju, hoću reći kao što ja nisam mogao da otkažem porudžbinu pre isteka roka za slanje, možda ni ti ne možeš pokrenuti dispute dok ne prođe rok za stizanje. Ne znam samo koja je svrha tih opcija.

Svakako ti savetujem da kontaktiraš aliexpress podršku preko live chat, ili kako god...

A nije mi jasno gde upisuješ vrednost robe? Nisam na aliju pokretao disput ali recimo na ebay ne upisuješ ništa, cena je ta koju si platio za taj proizvod za koji pokrećeš dispute

Kinez mi se javio,kao izvinjava se bla,bla i pita da li zelim opet da mi posalje,ali meni vec sad ide na zivce i ne pada mi na pamet opet toliko da cekam,a i verovatno me zavlaci,a?

Ima tamo kad se pokrene spor da upises koliko para zelis nazad.

Poslednja izmena:
Što bi te zavlačio ako je pošiljka vraćena?
Može da cancel- uje ali treba prodavac da se saglasi!!! ne možeš samo ti. Ja sam sad za kinesku novu kupio ( zaboravio da krenula) i kad sam video rok 20 dana za slanje sutradan otkazao, posle par dana on dao saglasnost i ali vratio pare.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Vratila se mozda sa carine (KINESKE)... ima vec po koji da javlja tako :(

Sve ok,otvorio danas spor i posle nekih 2h AE odmah presudio i vracaju mi se pare.

Za koliko obicno AliExpress rijesava dispute? Jel cekaju onaj zadnji rok od 7 dana ili?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno