Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Imate li preporuku za dobar Mini display <-> DVI/VGA konverter sa alija.
Grafička na kompu koji sam uzeo krajem godine ima samo jedan DVI i dva mini display porta pa ne mogu da nakačim drugi monitor...
I po mogućnosti da ne bude preko 13€ jer tolko imam na kartici :d

Poslednja izmena:
Drugari, imam problem. Naručio sam slušalice u petak, 02.03.2018 i pošiljka je otkazana zbog nekog kršenja prava oko kupona, kojeg sam dobio kada sam se registrovao. U nastavku opisa, piše da će mi biti vraćene pare ali...
Primetih po netu da ljudima, odmah nakon otkazane porudžbine, narandžasta tačka "Waiting refund" prelazi u "Refund processing" dok meni i dalje stoji na "Waiting refund".
Prvi put poručujem nešto sa alia i ko za bakzuza mi otkažu. Da napomenem samo, pri registraciji sam dobio kupon od 4$ koji važi za sve preko 5$. Pri poručivanju i biranju kupona, stvorio mi se dodatni od 4$ koji je za stvari preko 20$ i njega sam izabrao. Kapiram da je neki bag od njih i zato sve ovo nastalo. Pomagajte, kome se obratiti, šta raditi, ne bih da izvisim za pare. Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Vratice ti se pare ne brini. Verovatno si sa tom karticom vec placao nesto na Aliju. Samo malo sacekaj.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Prvi put mi se desilo...Narucio Samsung usb flash drive od 128 GB, a stigao mi neki deo zamenski za mobilni telefon.... Ne verujem....Kontaktirao sam prodavca,ne javlja se.... Otvorio dispute,videcemo sta ce biti.

Preporuka za punjac za mobilni, ali da ima usb uticnicu sa strane, a ne klasicno na sredini. Kvalitetnije marke.

Prvi put mi se desilo...Narucio Samsung usb flash drive od 128 GB, a stigao mi neki deo zamenski za mobilni telefon.... Ne verujem....Kontaktirao sam prodavca,ne javlja se.... Otvorio dispute,videcemo sta ce biti.

Koji je prodavac, da nas nije isti lik *****ao :)
Ja sam otvorio dispute, trazio full refund, prodavac kulira, cekam da se ukljuci aliexpress

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koji je prodavac, da nas nije isti lik *****ao :)
Ja sam otvorio dispute, trazio full refund, prodavac kulira, cekam da se ukljuci aliexpress

I kontaktirao sam ga i otvorio dispute, tek se danas popodne javio, pravi se blesav, prebacuje na poštu. Odbija refund u dispute, piše kako on to što mi je stiglo uopšte nema u prodaji, nije ni mogao to da pošalje.... Čekam sta će Ali da kaže.... Ovo ne može da prodje tek tako.... Neću da mu poklonim 40e.
e1a258a19067bfcc552bb79c6368cb1f.jpg

Sent from S⅞

Ja sam pitao za cenu jer sam pomislio da je možda neki od onih super dilova tipa 10$ 128GB tj. prevara koja se vidi iz svemira ali 42$ je ok cena za taj kapacitet.
Ono što bi meni bilo sumnivo je naziv prodavnice, upućuje ljude da pomisle kako je u pitanju samsung prodavnica iako samsung ne prodaje na Aliexpresu tj. lažno se čovek predstavlja što ukazuje na sumnjive motive trgovine.
Prilikom kupovine ostala ti je kopija stranice sa artiklom koji si naručio, odeš u deo sa porudžbinama, pored broja porudžbine piše View detail, klikneš to i na stranici koja se otvori klikneš na naziv ili sliku proizvoda koji si kupio i tu imaš kako je izgledala stranica kad si kupio, ne menja se čak i ako je prodavac izmenio aktivnu stranicu oglasa. Isto to vidi i ali tim, ako tu piše da si naručio 128GB onda nema dileme.

Na oglasu sve regularno, i dobre ocene.... Ali eto, ja dobio kosku....

SAMSUNG USB Flash Drive Pendrive 128gb USB 3.0 32gb 64gb Memory Disk Metal Mini Flash Memoria Stick usb For Vehicle U Disk
http://s.aliexpress.com/ZNb63URB?fromSns=Copy to clipboard

Sent from S⅞

E, pa taj isti sam hteo da naručim i ja, doduše ne iz te radnje :D
izgleda simpa ali pošto imam par mikroSD kartica od 32 i 64GB (koje su btw, smor za upotrebu iako su dobre) nekako mi se nije davala para i za taj usb,
možda kad bi prodao karice!!!
Elem, nema šta, sačekaš Ali time da step inuje i vrati lovu samo mislm da će ti ponuditi parcijalni refund ili puni ali da vratiš paket jer nije baš mali iznos u pitanju...

Edit: jao sad sam pročitao ponovo šta si napisao ranije, ja računam stigo ti fleš ali manjeg kapaciteta a ono nešto za telefon, mislim da se ovo zove coin scam i dosta je (bio) zastupljen na ebaju, tipa naručiš nešto a umesto naručenog dobiješ kineski novčić, žališ se a prodavac insistira da mu vratiš paket ali pošto je slanje bilo čega nazad u kinu znatno skuplje nego slanje iste stvari iz kine u ostatak sveta puno prevarenih jednostavno odustane od žalbe ali to pali za jeftinije stvari.
Ne znam šta da ti kažem, baš nezgodna situacija, definitivno treba snimati unboxing, mada ni ja to ne radim...

Poslednja izmena:
Kazite mi da li ste imali iskustva da kupite jedan proizvod a prodavac vam posalje drugi kao bolji i skuplji?
Konkrentno narucio sam baby monitor izasao me nekih cca 35$, posle nekih 24h dobijem mail da je paket poslat. 3 sata od tog mejla dobijem poruku od prodavca da u magacinu svi bebi monitori koje imaju na stanju imaju navodno neku falinku i oni predpostavljaju da mi hitno treba proizvod pa su mi poslali bolji i skuplji model po istoj ceni. Odgovorio sam da mi se to ne svidja i da su trebali da me kontaktiraju i ja bih narucio skuplji bebi mornitor koji se u medjuvremenu pojavio u radnji (nije ga bilo u trenutku porucivanja) jer mi se ne svidja kamera na modelu koji su poslali. Oni mi odgovaraju da oni prodaju samo proverene proizvode i da ce mi se sigurno dopasti.
Taj koji su mi poslali je nekih 10ak $ skuplji od ovog koji sam narucio. Te cene oni samo lupaju kao i specifikacije proizvoda tako da ne znam koliko je to relevantno.

Sačekaš da stigne, ako to nije to što si ti mislio udariš dispute i napišeš da nije to to što si naručio i eto..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

@Sirius, pazi šta mi stiglo, nema veze sa životom....
e84bf13f1d52e5f080a7d936cfc126fd.jpg

Sent from S⅞

"EVO SAMSUNG No feedback score" - seems legit?
Mozda ako predefinisemo znacenje reci "legit" ;)

Mada ove cene i nisu nesto, a garancija je nepostojeca ako dodje proizvod kako treba. Ja bi pre i u nasim prodavnicama uzimao takve stvari, ako razlika nije ogromna. A ovo moze po oglasima da se nadje sigurno, ako vec ne idete nigde vani.

"EVO SAMSUNG No feedback score" - seems legit?
Mozda ako predefinisemo znacenje reci "legit" ;)

Mada ove cene i nisu nesto, a garancija je nepostojeca ako dodje proizvod kako treba. Ja bi pre i u nasim prodavnicama uzimao takve stvari, ako razlika nije ogromna. A ovo moze po oglasima da se nadje sigurno, ako vec ne idete nigde vani.

IMG_3294.JPG

Meni ovo izgledalo legit ***

Ne mora da znači da je baš Samsung vlasnik, ima bar 20 prodavnica sa Samsung u nazivu. Proizvođači se obično ne bave maloprodajom, imaju ugovore o ekspluzivnom zastupnistvu svuda u svetu. Pa nisu ludi da se zamere svojim distributerima zbog nekog sitnisa.

Theri fkin mobilna verzija saks na kompu, big time :smash:
Jel meri potrošnju struje?

Ako hoces i da ti meri potrosnju onda ovo. A i jeftinije je...mene izaslo 10$ i to ova varijanta za do 3.5 kW. Treba mi za ta pec. Ako hoces onu za do 2kW ona ti je 5$. Jedino treba malo posla sa se poveze na kabl, ali to je par minuta.
616bdbc702e132de9fdd1669f9514ae3.jpg

Ne znam da li ovde mogu postaviti pitanje ali neko ce valjda odgovoriti. Nisam narucivao sa geekbuying-a do sad, i juce narucim jednu stvar i pisalo je da potvrdim kupovinu, stigao mi je mejl i potvrdio sam ali i dalje mi na nalogu pise Status: Unpaid i sa kartice nije skinut novac. Sve je ok sa karticom pa mi nije jasno u cemu je problem. Hvala

Ne znam da li ovde mogu postaviti pitanje ali neko ce valjda odgovoriti. Nisam narucivao sa geekbuying-a do sad, i juce narucim jednu stvar i pisalo je da potvrdim kupovinu, stigao mi je mejl i potvrdio sam ali i dalje mi na nalogu pise Status: Unpaid i sa kartice nije skinut novac. Sve je ok sa karticom pa mi nije jasno u cemu je problem. Hvala
Ponovio sam porudzbinu i prosla je, ne znam sta je bio problem prvi put.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Mozda si trebao samo da platis originalnu porudzbinu
Verovatno nije prosla elektronski transakcija prvi put .
Meni se to dva puta desilo kod Alija

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno