Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Okaci na yt, mogu valjda yt da gledaju?

Naravno da ne mogu

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@ Rade09
Kinezima i nama je dostupan https://en.mail.qq.com/ i prihvata velike fajlove ( ja sam slao po par video snimaka od 50-90MB )

NOVA GODINA u Kini - moracete "malo" da se strpite :-devil-::p

16.jpg

Do kada je njihova Nova godina?
Poslao sam poruku Kinezu pre nekoliko dana (piše jedna boja a na slici drugi proizvod) i ne odgovara, pa da znam do kada to može biti zbog praznika a od kada "boli me uvo" stav.

Ja sam sa alijem zavrsio. Imao sam 2 medalje kod njih kao stari kupac. Od avgusta prosle godine poceli su da varaju. Nekoliko njih mi je poslalo robu slicnu porucenom, ali drugaciju, losiju. Nekoliko mi nista nije poslalo, a kad odem na dispute traze mi sliku. Ajd kad mi nesto posalju, ali sta da im slikam kad ne posalju. Nijedan povracaj novca nisam imao, a ranije par puta kad mi nije stizalo, bez problema.

@nemanja123

evo 2 primera gde su navedena obavestenja

Pogledajte prilog 246149

uz napomenu da je ovo samo "savet" prodavcima, neki će početi i pre toga da rade a neki mogu da razvuku i do početka marta jer velika većina prodavaca na aliju nisu firme u klasičnom smislu reči već je to Pera, Mika, Laza koji prodaju robu koju hoće, kako hoće i kad hoće, ako im se osladi ostaće na odmoru i mesec dana, nisu obavezni da se vrate do 26-og...

Takođe, kad se vrate sa odmora i vide onu gomilu naručbina i poruka trebaće im barem 2-3 nedelje (po iskustvu iz prethodnih godina) da srede sve to i pošalju sve naručbine a onda sledi zapušenje lanca dostave, pošte će biti bukvalno preplavljene paketima, u nekim "nesrećnim" slučajevima može potrajati i do 2 meseca da paket stigne ako ga sad naručite...

Poslednja izmena:
Da li se isplati uzeti neki SSD za desktop od 120-128 gb sa AE ili sa GearBest-a?
Jel imate neki predlog,neko uzeo neki? Ili ako je neki na akciji? ;)

NE, ne isplati se jer garancije nemas, jeftino a dobro neces naci, moze da crkne i to pre jer je jeftiniji (pravljen od sto jeftinijih komponenti, otud i niska cena, pa jos u proizvodnji sa nizim stepenom kontrole i losijim standardima kvaliteta izdade) i eto u najavi razloga za kukanje...

@Zeha ma da je bar znacajno jeftiniji,nego je jos veca ironija sto nije,recimo kod nas je od 120 gb oko 45-50 evra,a u Kini oko 35-40

Ima li kod Kineza dobrih "compact" telefona, tj. ima li ih uopšte? Recimo ispod 4,8 inča, idealno 4,5.

Poslednja izmena:
Naravno da nema.
Odavno se telefoni ne gledaju po veličini ekrana.

Da li se isplati uzeti neki SSD za desktop od 120-128 gb sa AE ili sa GearBest-a?
Jel imate neki predlog,neko uzeo neki? Ili ako je neki na akciji? ;)

Naručio sam ovaj pre 6 dana: https://www.aliexpress.com/item/TC-...-State-Drive-480GB-512GB-for/32841118379.html da imam za igre jer mi je trenutnih 256Gb postalo malo za 2 OS-a + po koja igra od nekoliko desetina Gb.
Pre više od godinu dana sam naručio Netac N6S 240Gb za manje od 60$ (taman pred isfabrikovano poskupljenje) i od tada radi po 5 radnih dana nedeljno u laptopu, više nego korektno.
Taj Netac je samo propušten kao deo za kompjuter, bez ikakvih dodatnih troškova, ostaje da vidimo kako ću proći sa ovim novim kinezom.

Danas sam prekinuo porudžbinu koju mi već pet dana nisu prihvatili, da li je njihovo prihvatanje prekida porudžbine uvek sigurno i kada mogu očekivati novac na računu?

Ništa nije sigurno.
Ti ne prekida ništa, već šaljes zahtev za poništenje pošiljke koji oni moraju da odobre.

Jasno, jel se nekom desilo da ne prihvate?
Pitam jer sam proizvod hteo poručiti od drugog prodavca, da ga ne poručim kod drugog a ovi prvi me odbiju pa mi i oni pošalju

Poslednja izmena:
Naravno.
Može da se desi da te Kinez odbije uz objašnjenje da je već poslao (čak i ako nije) i još ti da broj za praćenje.
Najsigurniji si kad se on složi.

Kupim LCD za telefon. Isprane boje, tač tanak kao papir, ne rade podešavanja nikakva, ne rade ni capacitive buttons skroz dole. Open dispute (pre toga slao bratu poruke, ne be živu silu, ne odgovara) i priložim snimljen video kao dokaz. U dispute brat kaže (i priloži screenshot) da je pisalo da settings ne funkcioniše (mislim da nije pisalo, al' nisam siguran). Za dugmad ne kaže ništa. Ja tražim sve pare (24$), on prihvata, al' da mu vratim ekran. Nema šanse da ga skinem onako tankog (a dobro zalepljenog za ram telefona pri ugradnji), a da ne pukne, ni teoretske. Odbijem. AliExpress donese odluku da je za settings on u pravu, a za dugmad ja i ponudi dve opcije: 1. da vratim ekran i full refund, ili
2. refund only, ali 9.64$ (odakle im ta cifra, pojma nemam).
E sada, razlog mog pisanija, za nekog sa iskustvom, da prihvatim Alijevu ponudu, ili? Verovatno je odgovor Da, ali da proverim za ubuduće. Hvala.

Vec sam pisao da se aliexpres prosle godine izopacio i da treba biti sto dalje od njega.

Jel su li aktuelni jos oni jeftini wireless rapoo misevi? Da li moze link? Imate li neke preporuke za miseve sa AE ili iz Kine generalno?

To je čist bezobrazluk. Neko ti pošalje neispravan deo i onda te ucenjuje da mu pošalješ nazad da bi ti vratio pare. Šta će mu? Da prevari još nekoga? Da bude siguran da nećeš prodati neispravan, odlepljen tačskrin? Treba poslati pismo AE, u smislu da nisu korektni i malo im zapretiti lošom reklamom. Možda neće reagovati odmah, ali kada bi im svako koga ovako zavlače poslao jedno "motivaciono pismo", možda bi malo i promenili politiku.

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Jel su li aktuelni jos oni jeftini wireless rapoo misevi? Da li moze link? Imate li neke preporuke za miseve sa AE ili iz Kine generalno?

https://www.aliexpress.com/item/Wir...use-Game-Mice-Computer-Mouse/32799312588.html
Izuzetni, ako ih negde nađeš.
Dovoljno veliki i za veću šaku, senzor i mikroprekidači odlični, kabel kao na Red Dragon miševima, lepo leži u ruci.
Mane su što probija svetlo na sastavima i što je sam miš relativno lagan.

https://www.aliexpress.com/item/CYT...-Mice-5500-DPI-For-Laptop-PC/32793551563.html
Izbegavajte ovaj model u bilo kojoj boji / šari.
I senzor i mikroprekidači su jadni.

https://www.aliexpress.com/item/201...ouse-Pro-Gamer-Computer-Mice/32636843683.html
Važi isto kao za prethodni.

https://www.aliexpress.com/item/Fac...aming-Mouse-2000DPI-Mice-For/32804410163.html
Nemaju logo. To i što su jako mali su jedine mane.
Recimo, jednog maltretiram već godinu dana na poslu (!), skinuo sam mu logo od habanja.
Senzor je odličan kao i mikroprekidači. Domet nisam testirao. U svetlo plavi i crveni idu po 2 AAA baterije, u crni (mat, koji primamljivo izgleda) ide jedna AA baterija.

https://www.aliexpress.com/item/Tec...ical-USB-Computer-Mice-Gamer/32830604679.html
Gledajući sad naletim i na ovaj. Sa kuponom košta 1$ manje.
Mislim da vredi rizika s'obzirom da je "brendirani" kinez.

Nadam se da sam makar malo pomogao.
:wave:

Misliš na rapoo MT 750? On je bio na joybuy,a na aliju je duplo skuplji ali ih nema više. Inače miš je odličan, kvalitetniji je i od mnogo skupljih.

To je čist bezobrazluk. Neko ti pošalje neispravan deo i onda te ucenjuje da mu pošalješ nazad da bi ti vratio pare. Šta će mu? Da prevari još nekoga? Da bude siguran da nećeš prodati neispravan, odlepljen tačskrin? Treba poslati pismo AE, u smislu da nisu korektni i malo im zapretiti lošom reklamom. Možda neće reagovati odmah, ali kada bi im svako koga ovako zavlače poslao jedno "motivaciono pismo", možda bi malo i promenili politiku.
Idu na APP metodu, ali samo posaljes screenshot poste, sa biranjem PAKETA (ne pisma!) i pokazes da slanje kosta 20e, nece te Ali terati da saljes nazad.
Mozda hoce za neki telefon od 200e (ako je neko zaludjen da rizikuje da nema garanciju od pocetka za tako nesto skupo), ali nece za vecinu stvari koje porucujemo.

Ako hoces losu reklamu za Ali, samo prekinimo da porucujemo. Nista drugo njih nece mrdnuti.

Slažem se, telefon je nešto drugo, ali ovo za tačskrin je bezobrazluk. I što bi im slao bilo kakve dokaze o slanju ako je dokazao da je deo potpuno neispravan, plus se lepi, kome to treba kad se skine?

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Vrh Dno