Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da li ste imali slicnu situaciju?

Status: Finished
Reminder: Order has been automatically confirmed by the system because no action received from buyer within the buyer protection time.

Paket nije stigao i system je automatski promenio status :(.

Pokrenuo sam dispute i kinez je odgovorio sledece:

Hello I am sorry ,Please don't worry, i checked the new shipping detail for you. According to the shipping details,the item has arrived your country, maybe it will delivery soon.could you cancel the dispute at first, then wait for several days patiently? I will refund full your payment with NO excuse if you can not get it in these days ,ok?

Problem je ako prekinem dispute nemam mogucnost otvaranja novog.
Da li da odbijem predlog ili da sacekam Jan. 19 2018 kada ulazi ali?

Ma ako je prošlo 60 dana udari dispute, svi oni to pišu i mnogo su fini kad su "guzni"....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Da li ste imali slicnu situaciju?

Paket nije stigao i system je automatski promenio status :(.

Pokrenuo sam dispute i kinez je odgovorio sledece:

Problem je ako prekinem dispute nemam mogucnost otvaranja novog.
Da li da odbijem predlog ili da sacekam Jan. 19 2018 kada ulazi ali?
Koliko razumem ti si već podigao dispute?
Delivery time je istekao, ne diraj nista, on nek gleda gde mu je paket.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni ponudio da mi posalje ponovo a da ne otvaram dispute posto ističe, e sad koliko ce ispasti fer videcemo. Prvi put mi se desava i mala je vrednost pa cu da ga iskoristim kao reper za buduće situacije...

Trgovac ispada fer samo kad mora, kad god ne mora gleda svoj interes isto kao što bi ti trebao tvoj.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Posto me je jedan zeznuo i to u pocetku kad sam poceo sa Alija da narucujem, pre par god., od tada, ako ne stigne otvorim dispute povratim moje pare, nisam ja socijalna sluzba za kineze, ako nekad stigne, javim kinezu da je stiglo i da cu izvrsiti narudzbinu ponovo al da mi ne posalje, on dobije pare ja robu. I to je to.
Namazani su oni kao ovi nasi trgovci 80% gleda da te [email protected].

Poslednja izmena:
Ne znam gde drugo da pitam,a da ne otvaram novu temu.
Stigao mi je BT Orico (model BTA-403),na njihovom sajtu ima link za preuzimanje drajvera,ali:

1. Cudno mi to sto drajver za obican Bluetooth zauzima preko 400 mb,ali Boze moj
2. Ne mogu ga nikako preuzeti,prvo jer se jako sporo skida (kao da je dialup),a drugo uvek prekine skidanje kad mucenik nakon 20 min jedva uspe skinutim 1mb i onda ajmo ispocetka.

Jel zna neko da nadje taj drajver i da mi posalje?
Ja skinuo neki sa nekog sajta i kao radi BT,ali mislim da je neka pocetka verzija drajvera od pre 5-6 god,a evo te sa njihovog sajta koju skida dialup brzinom:
http://www.orico.cc/drive.php?keywords=BTA-403&act=query

To je verovatno softver za taj adapter.

Ne treba ti to, samo bocnes i koristis bez toga.

To je verovatno softver za taj adapter.

Ne treba ti to, samo bocnes i koristis bez toga.

Nece da moze druze,to sam prvo probao ;)
A i u opisu ovog proizvoda im stoji na AE:

"Please download the driver with this link and choose the "Driver_for _BTA-402_BTA-403_BTA-406":
orico.cc/drive.php"

Ja ovde imam bar 5 razlicitih BT usb i ni za jedan ne treba drajver...
To je onda neko ****** :)

Ne bi rekao,ta Orico marka na AE ima pozivitnih ocena skoro 99% ;) i jako puno kupovina i povratnih info ;)
Sad pokusavam skinuti sa Hromom,na njemu ide kao malo brze ;)
Preko opere je skidao kao puz,a sad malo bolje,kao kornjaca :D

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Jesam malo nestrpljiv, bar da krene paket put Srbije, ali jeste mi malo neverovatno da prodavac nakon 12 dana još nije poslao paket. Koliko li će onda tek da putuje...
Koliko je vama trebalo da tracking number postane aktivan, 17track ne prikazuje nikakve informacije, a na Aliju stoji od 12.1 Waiting for pickup???

Nece da moze druze,to sam prvo probao ;)
A i u opisu ovog proizvoda im stoji na AE:

"Please download the driver with this link and choose the "Driver_for _BTA-402_BTA-403_BTA-406":
orico.cc/drive.php"
Pusti preko nekog download manager-a koji će moći da nastavi skidanje posle prekida. Probao sam ja da ti skinem i išlo je sporo (10-30 kbps) i nije prekidalo, ali znam da neću toliko držati upaljen kompjuter (6-10 sati) pa sam prekinuo.
Druga opcija ti je neki od univerzalnih drajvera, kao što je drp.su, pustiš da iskenira, odštikliraš sve ostalo, ostaviš samo taj drajver i instalira ga.

I ja sam otvorila dispute jer je proslo vise od 60 dana na sta Kinez odgovara 60 dana je za vasu zemlju, za Rusiju je 90, a za Brazil 120, proverili smo paket sve je u redu, proverite sa vasom postom. Ja se pitam kako da proverim sa postom, tracking broj je potpuno neupotrebljiv, isti status stoji vec 2 meseca tako da mi preostaje da sacekam da Ali to resi.

Isto tako mi je pre 2 meseca stigla defektna roba, nisam otvorila dispute jer mi je prodavac obećao da ce poslati novu... evo dva meseca prodje, paketa nema, tako da očigledno nema dogovora sa njima.

Ne bi rekao,ta Orico marka na AE ima pozivitnih ocena skoro 99% ;) i jako puno kupovina i povratnih info ;)
Sad pokusavam skinuti sa Hromom,na njemu ide kao malo brze ;)
Preko opere je skidao kao puz,a sad malo bolje,kao kornjaca :D

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Ево ти линк за драјвер http://download.level1.info/firmware/CSR8510_driver.rar

Driver_for _BTA-402_BTA-403_BTA-406

ORICO BTA series has adopted with factory-direct controller - CSR8510 - from CSR (short for Cambridge Silicon Radio), its management driver - CSR Harmony - is fully compatible with Bluetooth 4.0 technical standard.
Compatible with ORICO BTA 402 / BTA 403 / BTA 406
Support with the following operating system:
Windows XP/ Vista / 7 / 8 / 8.1/ 10 (32/64bit)

Ова информација приказана је на УК и РУ сајтовима тј. http://uk.orico.cc/download.php и http://ru.orico.cc/download.php иста ознака са мало више информација у опису :)

Ево још детаља, ако је потребно: http://www.mywira.com/product/2/ori...luetooth-40-usb-dongle-adapter-black-20703228

Опис: To download CSR Harmony Wireless Software Stack (407 MB) http://drive.orico.cc/CSR8510_Driver.zip

Poslednja izmena:
Ne rade britve, cisto da pomenem, ali rade nozeve, 180din je ostrenje chef-knife, 10-12cm je secivo konkretno. Videcu sutra tek kako radi, danas nemam mesa za probu, samo voce :)
Isprobao, ali zaboravih da javim.
Sta znam... meso mi se cini da identicno sece. Bolje je sekao kada je kupljen, ali i ovo je odlicno.
Probao sam brokoli da secem isto, i on vec ide dosta lakse nego pre ostrenja.

Probacu ovih dana i korejski (ovo sam dao nemacki da se ostri), koji imaju primetno tanje secivo, pa bi morali meso lepse da seku ako je dobro ostrenje (ako je uopste moguce)

Kakvi su ti korejski kada se pitaš da li je moguće oštrenje?

Ako imaš i malo spretne ruke, najbolje je da kupiš kamen, neki kombo 1000/6000 , naučiš da oštriš i miran si.
Ovo uslužno je lutrija, a i više vremena izgubiš, a i kada ti treba oštar nož to moraš unapred da planiraš. Ovako 5 minuta posla za dooštravanje i uživancija.

Samo kada naučiš, ne hvališ se na forumu jer će svi da te spopadaju da im oštriš noževe :) .

Nisam to kamenje naručivao preko aliexpress-a, king je provereno dobar kamen, mada mislim da ga nema, ali ne verujem da su ni ovi drugi baš loši. Naročito za kuhinjske noževe.

Kakvi su ti korejski kada se pitaš da li je moguće oštrenje?
I dalje su dobri, ali kada sam ih kupio mogli su zaledjeni losos preseci bez muke.
Dosta su tanki, malkice savitljivi (vise od bilo kog noza kod nas i vise dosta od ovog nemackog).

Ako imaš i malo spretne ruke, najbolje je da kupiš kamen, neki kombo 1000/6000 , naučiš da oštriš i miran si.
Imam ja 2 kamena, koristio sam ih vec za ostrenje i pomazu malkice, ali rekoh mozda moze neko da ih dosta bolje uradi, da budu blize "kao prvog dana".

Ne salim se ovo za secenje zaledjenog lososa, stvarno sam sekao njima lososa bez muke. Trenutno je to misaona imenica. Probajte led preseci (a da se ne lomi skroz kao reckavim :D), otprilike je ta jacina.

Tanki noževi nisu znak kvaliteta [emoji16] jedino ako su za filetiranje ribe onda treba da se savijaju. Sekao smrznutog lososa nožem? Ja to ne bi radio svojim noževima.

Koga mrzi da naručuje ima kamenje u snajperu kao i dobre noževe francuske opinel [emoji41]

PS
Kod kamenja vodite samo racuna da li su za vodu ili za ulje!!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislis da se u Japanu i Koreji u Lotte/Emartu prodaju nozevi koji nesto ne mogu?:) Ni obicne za rucavanje nisam video da ima loseg, bolji su nego najbolji sefovski kod nas ;)
Nisam imao vremena da cimam nekoga da mi prevodi za lososa secenje ;)

Nije bas moglo bez da se pomera noz. Ali meso su sekli samo "pritiskom", toliko su bili ostri prvih meseci.

Da ponovim pitanje:
Koliko je vama trebalo da tracking number postane aktivan, 17track ne prikazuje nikakve informacije, a na Aliju stoji od 12.1 Waiting for pickup, koliko dugo vam u proseku stoji taj status, čudno je da od 5.1 paket još nije krenuo???

32 dana jedan paketic koji mi je upravo stigao - 32 dana nije presao dalje od "Waiting for pickup", tj. ono "Electronic information received".

EDIT: Uh, za pogresnu temu sam napisao ovo editovano :)

Poslednja izmena:
Da ponovim pitanje:
Koliko je vama trebalo da tracking number postane aktivan, 17track ne prikazuje nikakve informacije, a na Aliju stoji od 12.1 Waiting for pickup, koliko dugo vam u proseku stoji taj status, čudno je da od 5.1 paket još nije krenuo???
Meni je 2 puta u zadnje vreme bilo 6 dana do sledeceg statusa, obicno je ne vise od dan, dva. Jednom je bilo 12 dana ali do statusa canceled shippment od strane prodavca.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Znači ovde nešto definitivno nije u redu, prvo mi je u poslednji momenat pre automatskog otkazivanja porudžbine prodavac promenio status iz "Shipped", da bih sada (posle 7 dana od promene u Delivery status) tracking number ostao neaktivan, bar po 17track-u.

Kad spominjete otkazivanje porudzbine... Ja danas nesto prvo "kupio", bolje reci platio na aliju i posle 10-20 minuta otkazao, pare naravno skinute preko kartice sa racuna.
Sta se sad desava, trebam li ja jos nesto raditi ili samo cekati da bude refund i kad bi pare mogle da se vrnu i na racunu pojave?

Product Action: Cancelled Orders, Order Status: Finished
Je li to sve sto treba da bude ili trebam jos nesto?
Sta sad sledi?

ništa ne treba da radiš, ali će uraditi refund u naredne 2 nedelje

The buyer has cancelled this order. After cancellation, you will receive the refund within 3-20 business days or confirm with bank if any delays.

Vrh Dno