Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Meni je na paketu pisalo 3e a stvarno sam platio 7e, oni su računali da predmet vredi 10e, nije fer da unose netačne podatke i na to nam naplaćuju pdv na našu štetu, i još naplate 150 dinara za svoju uslugu pogrešne procene i ponovnog pakovanja

Ja sam u Beogradu za prijatelja kupio neki telefon od 70 evra i ni dinar nije doplaćen. Ne sećam se koju cenu je Kinez napisao.

A koja od ove dve singapurćanske pošte je bolja, bitnije mi je samo da brže stigne predmet....
Vidim šta piše ali me u praksi zanima....
72d9da03ac613c9e0d9a8eddd5984fd9.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Singapore post. 4PX je izgleda neki lowest value carrier.
Meni mesec i nesto se ne mrda iz Singapura posiljka preko 4px :(

Ta pošiljka nema praćenje? pa kako onda znaš da ne mrda?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Naručio baš davno maskicu za telefon, već jednom mi sam kinez produžavao rok dospeća, međutim sad mi se ovo javlja kada proveravam putem app. Do sada mi ovakvu vrstu pošiljke samo gurnu u sanduce, a nisam dobio ni papiric o preuzimanju pošiljke. Jel da idem do pošte ili ovo nije ni stiglo do nas? Imam još dva dana pre otvaranja dispute-a.

Edit: prva slika izadje kada se na drugu klikne na ovo order completed

e7ef5ebb8d5f1ff3d32c4201d4caa23d.jpg
057332a38debf05fb64fb090b23492d3.jpg

Poslednja izmena:
Tako i kod mene a nema paketa.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Meni još 5 dana ostalo do isteka onih 60 a paketa nema. Šta treba da radim? Sitnice od po evro ipo su u pitanju.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Da li je neko uzimao britvu za brijanje (ne onu što se umeće žilet) sa kaišem za oštrenje?

Razmišljam sa uzmem neku da probam kako takvo brijanje izgleda, ali ne znam koju i kakve su.

Smooth as a baby' butt. Mene su morali tine da brijaju dok nije izasao Mach 3.
Ali sa Alija ne bi ni pod razno porucio tako nesto. Zbog higijene.

Smooth as a baby' butt. Mene su morali tine da brijaju dok nije izasao Mach 3.
Ali sa Alija ne bi ni pod razno porucio tako nesto. Zbog higijene.
Ja vec koristim poslednji Gillete-ov brijač sa vibracijom i najnovijim žutim ulošcima, ali mislim da bi britvu bila bolja. A poslužiće i za lepo oblikovanje brade, kao i za vrat i oko ušiju posle šišanja.

Ne vidim zašto bi higijena bila problem, metal je to, lako se dezinfikuje. Ne umaču ga u antraks :p

Kod nas svakako nisam našao ništa (a ne verujem ni da bi bilo povoljno), kod Kineza je ~20€ komplet sa kaišem za oštrenje i kutijicom.
Za nijedno ne znam da prepoznam kvalitet, pa ću izgleda morati na sreću da idem :-d

kineski metal...prvi dodir sa vodom kad eto rđe ispod...nije za ljudsku upotrebu...

Pa ne verujem da je tako za sve. Viđao sam neke Titan ili tako nešto za 20$ sa 2.000 pozitivnih komentara.
Radi poređenja, kod nas po kozmetičkim radnjama su 300-1.200 dinara, doduše mislim da je samo jedan pravi bez žileta, makar po slici, ne i po ceni od 400 dinara.

Higijena nije samo u bakterijskom, vec i hemijskom smislu.
Ja porucih jakne neme bomberke sa Alija, za probu.
20x sam ih KUVAO u masini i i dalje smrde i peku na dodir.
To ti dodje kao bizuterija vs. cisto zlato. Pa onda skoci jos koju lestvicu nize :)

Imam jedno pitanje. Uzeo sam pre oko mesec dana nešto preko aliexpresa, i danas mi stiže poruka "Seller has extended Purchase Protection for you".
Naravno i rok za dostavu mi je pomeren za novih 56 dana.
Zbog čega se ovo desilo i da li prodavac ima prava za ovo?

Kao što i ti imaš pravo da tražiš povraćaj novca ukoliko ti roba ne stigne u predviđenom vremenu

Kao što i ti imaš pravo da tražiš povraćaj novca ukoliko ti roba ne stigne u predviđenom vremenu

To mi je jasno nego me buni da po ovom novom prodavac ima rok od 90 dana da mi dostavi kupljenu robu. To mi nikako ne odgovara.
Ja sam često kupovao preko ebaya i ovoga nije bilo. Kod alija sam relativno nov.

@Nemanja123
Mozes da porucis britvu gold dolar sa alija. Dobra je za pocetnike, izrada je ok ali obavezno moras da je pre upotrebe odneses kod nekog ko ostri britve jer po defaultu dolaze nedovoljno naostrene. Stropove za ostrenje sa alija zaobilazi u sirokom luku. Za kvalitetnije britve pogledaj KP..nesto od solingena. Pozz

Imas li mozda predlog za nesto slicno za ostrenje kuhinjskih nozeva? Hocu nesto kvalitetno, ne "da prodje". Imam 12ak nozeva, to se koristi kao u mesnom restoranu cesto, pa moraju se ostriti.
Ja imam neke kao ciglice/smirgle, ali nije to to :(

Ovde bih uzeo, ili negde u radnji u EU kad prodjem, nikako sa Ali-a. Ako neko ima predlog - thanks!

Kad proveravam u pošti da li nije možda poštar svracao i ostavljao kartoncic, jel njima potrebna samo lk ili im znači i nešto tracking number?

Imas li mozda predlog za nesto slicno za ostrenje kuhinjskih nozeva? Hocu nesto kvalitetno, ne "da prodje". Imam 12ak nozeva, to se koristi kao u mesnom restoranu cesto, pa moraju se ostriti.
Ja imam neke kao ciglice/smirgle, ali nije to to :(

Ovde bih uzeo, ili negde u radnji u EU kad prodjem, nikako sa Ali-a. Ako neko ima predlog - thanks!
Ne obracaj paznju na link, cisto sam hteo da predstavim o cemu se radi. Bio i ostao najbolji sistem za ostrenje apsolutno svih tipova nozeva kako taktickih, edc, preklopnih tako i kuhinjskih. Bilo ga je u nasim radnjama tipa snajper ranije al da li ga i dalje ima stvarno ne znam.

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B000Q9C4AE/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1515510443&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=spyderco+sharpening+system&dpPl=1&dpID=41eYOtz2J3L&ref=plSrch

Spyderco da trazim onda?
Meni ovo ne lici na bas pametan nacin ostrenja, ako sam dobro razumeo sa slike kako radi (a verovatno nisam, ima jedna slika unutrasnjosti samo)

Da, spyderco sistem je u pitanju. Secivo, tj noz se fiksira pod tacnim tj optimalnim uglom za ostrenje i ove trouglaste sipke se krecu u odredjenom pravcu. Pogledaj opise i utiske na netu, kao i nacin upotrebe. ljudi su zaista zadovoljni.

Imaš i kopije edge pro. Kamenje koje se dobija uz njega je upotrebljivo (ne sjajno), ali je sistem dobar. Imaš dva tri modela na aliju svaki ima svoje mane ali moze da se doradi da bude odličan. Uzeo sam onaj skroz metalni model i posle par ostrenja sve nozeve koje na njemu ostrim dovodim do brijace ostrine.

Poslano sa mog Redmi Note 3 koristeći Tapatalk

Ne zelim sa Ali-a da porucujem ista slicno tome, samo sam se nadovezao na ostrenje.

Tnx, pogledacu ovako nesto u radnjama kod nas. Ako neko zna gde u Becu ima nesto slicno ili Stutgartu, javite, tnx.

Ostavljajte linkove,samo proverenih oštrača.

Nazad
Vrh Dno