Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

drugari moze pomoc oko prevoda :)
narucio sam Xiaomi hybrid pro hd ove nove sluske da zamenim ovaj prosli model i one su stigle sa GB za 7 dana i stajale na carini nekih 10-ak i tek danas su poslate.
e sad imam jos ugreen fast charger i neka 4 kaljena stakla za moj telefon danas se promenilo i na obe pise "RSNSCA, prenos carine" to prvi put vidim do sada. kada ukucam na postinom sajtu ne pise to nego pise ono "Za carinu " od pre 10 dana.sta znaci to

pratim preko 17track

Pa to je to, carina Novi Sad pretpostavljam te hvata.

Tamo ne ddobijas nikakav update od kad dodje na carinu do trenutka kada ode sa carine. A koliko sam video u NS je oko 15 dana zadrzavanje na carini sada.

da da u NS je.pa sta to znaci da je poslat na adresu ili sta.jer mi na ovom prvom paketu pise normalno ono da je otislo iz poste NS za centar ZR

To znaci da je na carini da ceka red da se ocarini.
A ovaj prvi ako pise da je prosao za ZR, znaci da je posao za ZR :D To znaci da je vec u ZR u nekoj vasoj posti i dan-dva nakon tog status treba biti kod tebe (ili paket ili ceduljica koja kaze "dodji u postu, mrzi nas da donosimo" :D)

To znaci da je na carini da ceka red da se ocarini.
A ovaj prvi ako pise da je prosao za ZR, znaci da je posao za ZR :D To znaci da je vec u ZR u nekoj vasoj posti i dan-dva nakon tog status treba biti kod tebe (ili paket ili ceduljica koja kaze "dodji u postu, mrzi nas da donosimo" :D)

Mene pre neki dan zove poštar na telefon da proveri da li je neko kući ili da ostavi ceduljicu u sandučiću, da se ne penje na četvrti sprat ako nema nikoga. Vidim po glasu da je mlad, znači neiskusan, ovi stari nisu ni pokušavali da dostave, po difoltu su papirić ostavljali :)

Jel kupovao neko one klinačke silikonske narukvice sa Aliekspresa? Sad mi je stigla jedna, ali poprilično smrdi, pa nisam siguran koliko je štetno staviti je na kožu. Silikon je sam po sebi bezbedan valjda, ali ne mogu nikako znati da li je u pitanju stvarno silikon, kao ni na koji način je pravljena.

Izvetrio se miris, ali i dalje nisam siguran da li je bezbedno da je dam bratu. Kakvo je vaše mišljenje?

U pitanju je ova narukvica: https://www.aliexpress.com/item/Ani...lgo_pvid=b63312f9-6fa4-49a3-99dd-ce6d8528ad19

Pa što ne namestis da ti konverziju vrši Visa/Master? Dupla zaštita putem i PayPal-a nije na odmet...

Može ipak da se bira ovo, nisam dovoljno obratio pažnju, malopre sam uzimao nešto sa Ebay, i još jedne stranice, i birao u oba slučaja da banka vrši konverziju.

Izvetrio se miris, ali i dalje nisam siguran da li je bezbedno da je dam bratu. Kakvo je vaše mišljenje?

U pitanju je ova narukvica: https://www.aliexpress.com/item/Ani...lgo_pvid=b63312f9-6fa4-49a3-99dd-ce6d8528ad19
Ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema, iskreno imao sam slusalice koje su imale karakteristicni kineski miris, pa su isle u usi i nista, najvise sto moze da dobije je neki svrab/iritaciju ali znace odma od cega mu je, da ostane bez sake sigurno nece.

Može ipak da se bira ovo, nisam dovoljno obratio pažnju, malopre sam uzimao nešto sa Ebay, i još jedne stranice, i birao u oba slučaja da banka vrši konverziju.
Mali OT, ali jel' vama kartice u NO iskljucivo kroz NOK idu ili je kroz EUR vani?

Sve kroz NOK, ne znam da može da se veže za neki devizni račun.

Edit:Sad sam malo guglao, piše da su sve kreditne kartice vezane za NOK i da uobičajeno uzimaju 1.75% proviziju za zamenu.

BOgata zemlje, moze se :D

Ova kartica koju koristim za net kupovine vraća 4% od iznosa u vidu bonusa, tako da se ne žalim. :)

Ccccc! Ni Ameri nemaju toliki prosek bonusa!

Danas sam dobio notifikaciju i poziv putem AE aplikacije, da učestvujem u Daily Tasks i Lucky Forest, pogledah pravila igre..ali nemam vremena za to. Juri li neko coins-e?

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Jurim ja ali slaba vajda. Select Coupons (za koje menjaš novčiće) su fore radi jer možeš da nađeš uvek jeftiniju (istu) stvar bez kupona. Jedino zašto skupljam novčiće je da uzmem neku stvar free (tačnije $0.01 + novčići) ali i to je promašaj jer daju neke gluposti + treba baš puno novčića.

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

I ja isto jurim za 0.1$ Ali hocu da skupim oko 3000 tada ima zanimljivih gedzeta. Sad Sam na nekih 1200 I to Sam skupio za 3,4 meseca. Sta mi je tesko da odvojim 2 minuta da isklikcem na svoje I necije drvo I da bacim komentar na freebie. Bilo je dobrih adaptera Ali kontam da je bolje da cuvam za nesto bolje.

Sent from my SM-G530FZ using Tapatalk

Pa to je onda totalno besmisleno ako ću pola godine,svaki dan, da kliknem na coins, sadim drveće, ostavljam komentare na freebie..da bih zaradio par evra kroz kupone.

Danas sam dobio notifikaciju i poziv putem AE aplikacije, da učestvujem u Daily Tasks i Lucky Forest, pogledah pravila igre..ali nemam vremena za to. Juri li neko coins-e?

Ja to odavno igram, trenutno na oko 1200 coins-a.
Nije lose meni zanimljivo vec sam jedan krug obrnuo, sad sam na kraju drugog drveta vedecemo da li ce biti i treceg.
Nije lose.

Zanimacija za ovisnike koji svakodnevno posecuju sajt, nisam video neku posebnu korist. Ove stvarcice od 0,01 USD nikad nisam uspeo da kupim, valjda treba loviti u 9 ujutru kad pocinje novi termin. Imam trenutno oko 4000 novcica, racunam da bi moglo da se nadje nesto zanimljivo.

Kada pretvoriš u kupone 4000coins-a, koliko to bude €? Koliko dugo igraš?

Zaboravite na to 0,01 $, tajmer kad završi sa odbrojavanjem istog trena predje u sold out za sve što valja... Rusi imaju skripte za kupovinu, nemoguće je biti brži od njih...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja imma gomilu drveca i novcica....i dzaba niti sam sta kupio niti postoji neka korist od sadjenja drveca.

Ja sam iskoristio više kupona od 8$ i 3$ ali koliko vidim toga nema više

8bc597934ffa7d94d581cd415afd8e02.jpg

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Objasnite mi kako da promenim lozinku kod aliexpressa i to korak po korak, hvala na pomoci.

AE refund

Samo da javim da je AE odradio refund u roku od ,aproximativnih, 5dana što se ne uklapa sa sudom velikomislioca:p, koji su predvidjali da će refund leći tamo negde pred kraj avgusta.
AE je aktivirao proces 28. jula..nošen mišlju :wave: da mi refund neće biti procesiran u skorije vreme, nisam ni proveravao zadnjih 4-5 dana.
:laugh:

Prilozi

• refund.jpg
    refund.jpg
    63.7 KB · Pregleda: 108
27/28 avgust do 7/8 - to dodje 10ak dana, zar ne?

Ja rekoh, cujemo se avgusta lepo :)

Ne čitaš šta sam napisao.
Nije tačno.
Od 28.-31. jula je 3 dana.
Nisam proveravao zadnjih 4-5dana, dakle, približno, za 5dana su odradili refund.

btw, bio si prvi koji je vikao da neću refund dobiti do kraja avgusta, vrati se nazad pa pročitaj šta si pisao.
:wave:

Daj transaction log sa kartice bas da vidimo nesto :) Slobodno ukloni broj kartice i transakcije, ali daj datume i iznose.

Jer ja vec vidim da ti nisi dobio refund, ako je ovo ta kartica - pise da je poslednja promena MAJA. Vec je otkazana rezervacija.

Kog datuma si platio, bese?

BTW, mozda si dobio dosta brzo otkaz rezervacije/refund, ali za Intesu je to extra redak izuzetak, a ne pravilo. Ranije (pre 5-15 godina) nije im trebalo vise od 5-10 dana nikada za bilo koju karticu. Ove godine mi je trebalo mesec dana za sve. I to je cak dobro, neki cekaju po 40-45 dana.

Poslednja izmena:
Maja meseca?
Ne znam o čemu govoriš, zaista.
Kreirao sam karticu negde sredinom jula, tj. imao sam je u rukama, fizički, tada.
AE order sam kreirao ,prvi put u životu, 26. ili beše 27. jula.
Taj period od 28. jula, kada su krenuli da procesiraju refund i kada sam proveravao stanje na online.bancaintesa, pisalo je Rezervisano: 20.05€, Raspoloživo: 19.95€.
Poslednji put kada sam proverio,a to je bilo pre 4-5dana, je pisalo da imam Raspoloživo: 19.95€, a Isplata: 20.05€, što znači da je AE podigao novac sa kartice, da bi ga kasnije refundirao.
Maločas sam proverio stanje i vidim da su već odradili sve, tj. imam Raspoloživo stanje 40€, koliko sam bio i uplatio.

uzgred, nemam ja transaction log, prazan je.
Jer je kartica kreirana sredinom jula, tako da nisam ni mogao da je koristim ranije, a prvi i jedini order je bio taj na AE.
Bez obzira sam sva sredstva prebacio na mts banku, jer je sve objedinjeno.

edit:
Jedino što sam pronašao to je u attach-u.
Dakle, AE je podigao 20.05€ 31. jula, a refundirao 4.avgusta. Dakle za 4dana.
Ti si bio na čelu kolone koja je vikala da refund neće stići do pred kraj avgusta.:guitar:

Prilozi

• log.jpg
    log.jpg
    34.6 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno