Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

pitanje kupio sam hdmi 10m kabl na aliju..kabl stigao ali radi problematicno.naime povremeno se desi da se ekran zacrni na sekund. kao da su pukli drajveri na VGA - samo sto nisu... probao na 2 grafike i na razlicitim hdmi portovima na TV i uvek isto...moj stari kabl od 5m radi bez greske..ali mi sad treba kabl 7/8 metara duzine..

prodavac mi trazio snimak, ali je problem sto je ovo retko i desava se nekad 2 3 put a u sat vremena...nekad brzo, a nekad posle sat dva...ali se desava stalno iako retko... sta raditi? nisam siguran da mogu da uhvatim taj trenutak bas...da otvorim dispute i trazim tipa 50% ili? kabl radi ali je ovo ipak iritantno.a do kabla je kad stari kabl radi....
ugasi pa se vrati slika? redovno mi se to dešava sa kineskim hdmi kablovima. samo što nisam sumnjao na kabl nego na karticu pošto hoće to da se desi i recimo pri paljenju i gašenju klima uređaja

Neko uspeva da kupi nesto na ovoj 7-dnevnoj akciji na aliju? Pokusavam ali nikako da ubodem. Ili ne znam da ubodem pacific time u nasem vremenu...

Sent from my NX505J using Tapatalk

Ma te akcije su prevare, sve što valja bude sold out istog trenutka. Inače PST je - 9 sati u odnosu na nas

Ma te akcije su prevare, sve što valja bude sold out istog trenutka. Inače PST je - 9 sati u odnosu na nas
Znam i ja da su prevare. Ma pokusavam da upecam nesto ni + ni - 9 sati ne radi. A imaju i pst i pt pa se zato zbunjujem

Sent from my NX505J using Tapatalk

Nije mi palo na pamet da pogledam za brijace ali dobru si mi ideju dao. Ovde na pijaci placam 200 din komad. Placa se postarina tj otvaranje ako ti otvore na carini paket.
Meni postar ako sam tu da mi paket ako nisam samo zakaci za ogradu, pa ko pre uzme ja ili cigani :)
Ja sam narucivao brijace, nemojte, ne valjaju nisu ostri vec na prvom brijanju cupaju ja sam samo jednom i ostavio sam zeni za noge moju bradu to cupa tupo brate ko crni djavo, a narucio sam 10 komada, tako da bacena para.
Inace to prolazi na carini ne otvaraju i ne placa se pdv.
Mali su to paketi i prolaze.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

I ja sam jedan od onih koji su bacili pare na brijače. Fora je što je plastika odlična, guma takođe... izgledaju 100% kao original. Osim što su tupi :).

Nisam vam ostavio link ka brijacima za komentar, nego da mi neko objasni kako mi je stiglo do kucne adrese da nije placena postarina u Srbiji, reko tamo ce biti nesto oznaceno da je tu i uracunata posiljka do kucne adrese. Neko je rekao da ako se otvori paket na carini, mora se ponovo zapakovati i poslati na kucnu adresu. Tada se placa postarina koja je prepostavljam od tezine paketa, od oko 150-250din za manje pakete(lakse). Kada pise free shipping jel to znaci da iz Kine ili neke druge drzave ne placas nista da se posalje do Srbije

Znaju i na carini da si kupio glupost pa neće da ti staju na muku, čekaju da se opustis ;)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Nema postarine kod nas, vec otvaranje paketa i provizija za uplatu. Pise sve to u temi za carinu u FAQ-u :)

Ko gleda Gilette brijace inace, neka kupuje u Nemackoj/Autriji kada ide (ko moze u Japanu ili Koreji, jos bolje). Ne samo zbog cene, za to treba na popuste naleteti, nego i nisu isti. Imam nase, austrijske, nemacke i korejske, svi Fusion (a imam i nase i nemacke Mach 3). Korejski su MILINA, i stvarno kao da je skroz drugi brijac. Nemacki i austrijski su bolji od nasih, primetno, mada ne toliko kao korejski.

Inace, to sam uzimao jos pre 5 godina negde u isto vreme, ko zna sada kakva je razlika tek. A nakupi se 20 komada, to traje po 2+ godine, i miran sam.

Nema postarine kod nas, vec otvaranje paketa i provizija za uplatu. Pise sve to u temi za carinu u FAQ-u :)

Ko gleda Gilette brijace inace, neka kupuje u Nemackoj/Autriji kada ide (ko moze u Japanu ili Koreji, jos bolje). Ne samo zbog cene, za to treba na popuste naleteti, nego i nisu isti. Imam nase, austrijske, nemacke i korejske, svi Fusion (a imam i nase i nemacke Mach 3). Korejski su MILINA, i stvarno kao da je skroz drugi brijac. Nemacki i austrijski su bolji od nasih, primetno, mada ne toliko kao korejski.

Inace, to sam uzimao jos pre 5 godina negde u isto vreme, ko zna sada kakva je razlika tek. A nakupi se 20 komada, to traje po 2+ godine, i miran sam.

Na ebay-u imaš korejske, japanske, pa i iz Singapura. Naručiću jedan iz Koreje da probam.

Aj baci neki link moze i na PM.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Kako mislis na eBayu korejske? Iz eMarta?

^^
Pa koju računicu imaš to da poručis kada toliko košta original ovde?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Lici mi na korejsko bas, ali imam samo obicno Fusion pakovanje, pa nisam siguran.
Fusion Proglide Power kod nas je svega ~3500 za 8 komada? Ima Proglide, ali ne nalazim Proglide power.
Nije cena uopste posebna, u Koreji jesu skuplji nego i kod nas zileti van akcija, ali stvarno su kvalitetniji. Barem bili, nisam 2 godine kupovao, jer imam jos 30 komada kupljenih pre 3+ godine ;)

Ima inace jos ljudi koji bas korejske stvari prodaju na eBayu, jer su shvatili da stranci kada ih jednom probaju, ne vracaju se na zapadne alternative :) HappyCall tiganji recimo.

Poslednja izmena:
U Pancevu na pijaci Gillette Fusion je 1000din za 4 komada.
Nema razlike u kvalitetu u poredjenju sa onim kupljenim u Maxiju za oko 2000din.

Buvljak u Pancevu je postao preskup. Ljudi iz navike kupuju tamo. Na bajloniju na pijaci imas te iste za 200 din komad.
Narucio sam na aliju 4 komada za 1.5E da traju 5 brijanja dosta mi je :)

i ja da dodam.krsh ti brijaci sa alija.izgledaju kao original...samo sto je tupo:) bacih pare i to sam na dva mesta kupio

ne mozete kupiti fake brijace jeftinije od originala, tj mozete ali ne valjaju.

I svega nekoliko firmi u svetu proizvode zilete, nemaju tu kinezi sta da traze.

Buvljak u Pancevu je postao preskup. Ljudi iz navike kupuju tamo. Na bajloniju na pijaci imas te iste za 200 din komad.
Narucio sam na aliju 4 komada za 1.5E da traju 5 brijanja dosta mi je :)
Meni Fusion traje po 2 meseca. U sustini uopste ne otupi, vec ga menjam jer od kamenca kod nas nekako ne izgleda lepo samo ;)
Cale koristi Mach3 koje sam ja ranije uzeo u Nemackoj (mislim da su bili 10e 8 komada tada), njemu traju po 3 meseca bez problema komad.

Ove stvari na pijacama sto se valjaju, kao da su "ispale iz kamiona", ili ih uzeli na pravim rasprodajama (ili laznim,koje nisu javne), pa ih onda prodaju za te cene. Citaj: to su uglavnom stvari iz Tempa/Metroa bas. Hemija ima nase nalepnice/deklaracije, znaci sigurno je uvezena legalno ;)

Poslednja izmena:
Onda ti slabu bradu imas :)

I uopste, ko ima jaku bradu njemu ne odgovaraju ti brijaci sa vise nozica.

Sto se stvari na buvljacima tice, ima robe i original a ima i falsa, pa kao i za sve drugo ipak treba poznavati robu koju kupujes.

A izvori originala su razni od robe svercovane iz madjarske i okolnih zemalja do domace legalno uvezene ali recimo nisu placene sve dazbine i sl, tako reci isto na neki nacin roba na crno (siva ekonomija).

Ako ima deklaraciju, tesko da nisu placene dazbine - ne bi se ni cimali da je stave. Da li su je legalno dobili je pitanje.

Kakva slaba brada, dok nije izasao Mach 3 ja sam morao one zilete iz Popaja da koristim :D (seljacki zilet, onaj od pola kile, kao svajcarski noz ;)), i plus moram i kremu i doooobru pastu/penu da imam.

Nego, da ne pretvaramo ovo u kucni forum/temu :)

Pošto sam prvi put išao na dispute, a nemam paypal kako da mi ovi kosoki vrnu pare? Koji je najlakši način, ili mi ostaje da pravim paypal? Nisam upoznat s time, čekam vaše savete pre odgovora ovom disputantu :D
dc8367ff4b768f2493d74c726c6ce925.jpg

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Slobodno zatvori dispute i oprosti se od novca ;)
Prvo neka vrati novac na PP pa onda gasis dispute uvek - i ISKLJUCIVO kao Gift/Donation (ili kako se ono zvase kada se salje osobi, a ne za placanje usluga/robe), jer inace moze kasnije da dobije novac nazad i zezne te.

Ako nemas PP (ili ne zelis prosto jer da bi vratio taj novac na karticu, kostace te 4$+), kazi da hoces preko Ali-a i cao.

I šta sad? @alfaunits

13b93fb3e25216c55d54021b41cd9599.jpg

a i ovo....
995a686853b87c8c21d04112227b1030.jpg

jel me ovaj čunga lunga pod*ebava malo ili ja ne razumem kakp ovo ide? :D

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
^ Mislim da ne treba da prihvatis njihov predlog, vec da stavis pravi razlog iz liste i ako treba dopises tekstom razlog. U suprotnom lažeš na svoju stetu - nit je proizvod i dalje u transportu (slikao si ga), a "personal reason" nije nikakava osnova za refund. Sta više, to su razlozi da ne dobijes refund, sumnjam da to namerno savetuju.

Dakle, samo istina, izaberi ono sto jeste iz padajuce liste, stavi iznos refunda koji zelis (100%) i to submit-uj. Oni ce opet pisati, nisi duzan vise nista da im odgovaras, vec sacekas AliExpress odluku - do sada uvek je bilo u moju korist i nikada nisam lagao. (I reject predloga za refund od 0€, mute nešto.)

Poslednja izmena:
Tacno tako. Iako sam licno vise puta prihvatao da mi vrate na PayPal, i shvatam da zele da imaju sto manje losih feedback-a, ovo je ocigledan pokusaj da te zeznu.

Trazi full refund, ne menjaj razlog u netacan, vec stvaran, imas pravo, skroz je korektan.
Sacuvaj taj screenshot i dodaj ga u evidence kada budes radio Escalate, jer cim Ali vidi da su probali to da rade, nece se puno cimati da ti vrate novac (ionako se retko cimaju da pomognu prodavcima izgleda ;)).

BTW, message history sam po sebi ne gledaju, ako ga ne dodas kao screenshot u Dispute.

ovo treba u FAQ, ako nije.

Nazad
Vrh Dno